Şimdi Ara

LM567 Ton Dedektörü ile 440 yada 480 hz i Algılattırmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: volkn
    />

bu devreyi kurun.
    çıkış, transistörün kollektöründen alınacak ayrıca 10µF lık kond yerine 10nF ile 567 ye girin!!!
  • Hocam bu 2n2222 yerine Bc547 transistör kullanabilirmiyim yada bc min başka bi transistör serisinini.Çünkü bralarda bu 2n serilerini bulamıyorum.Birde şemada takıldım biyer var
    sol daki transistörün base ile emiteri birbirinemi bağlı.yoksa soldaki transistörün emiteri direk toprağa ,base ise 330k ile 2.transistörün emiterinie mi gidio okısmı göremiorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • quote:

soldaki transistörün emiteri direk toprağa ,base ise 330k ile 2.transistörün emiterine

doğrudur...
  • Hocam devrenin 1.kısmı nın en son hali aşşağıdaki şema gibi oldu.bende ki proteus sürümünde LM567 nin kütüphanesi olmadığından dolayı devreyi simüle edemiyorum sadece şemayı çizebiliorum.Bulduğum LM567 kütüphanlerinide program kabul etmior sadce şekil olrak göterior.Oyüzden eğer bir mahsuru yoksa devreyi birde siz inceleyebilirnisiniz.
    Buarada mic yükselteç kısmında normalde besleme 4.5 volt olarak gösteriordu.Bende LM567 i 5 volt la beslediğimden yükselteç kısmınıda aynı beslemeti verdim.Bu bir sorun yaratırmı? <birde LM567 nin çıkışındaki 4k7 lik direncin ucuna bir led bağladım.microfon 3.7Kh< lik bir sinyal algıladığında LM547 lojik 1 olacak ve çıkışa 5 volt verecek ve bu sayede led yanacak.Mantığım doğrumu böle mi çalışması gerekior devrenin
    Buarada benimle de ilgilendiğiniz için çok teşekkürederim saolun

LM567 Ton Dedektörü  ile 440 yada 480 hz i Algılattırmak

• 2n2222 yerine bc547 iş görecektir. besleme geriliminin verilenden yüksek olması ve farklı model transistör kullanılması çıkış işaretinin bozulmasına neden olabilir fakat 567 bu farklılığı göz ardı ederek istediğiniz frekansı yakalayacaktır. buraya kadar herhangi bir sorun yok. yanlız daha öncede belirttiğim gibi 567 nin osc frekansını bir frekans metre veya scope ile kontrol etmeyi unutmayın belki ince ayar isteyebilecektir.
    567 çıkışına led bağlarken 4K7 direncini 1K ile değiştirin ve ledin anadunu (+) şaseye değilde +5V ta bağlayın. 567 çıkışı open collector olduğundan ancak bu bağlantı şekli ile ledi yakabilirsiniz.
    kolay gelsin...
  • Teşekküredrim...
    Yalnız frekansı ölçebilecek bi aletim yok oyüzden sanırım işim Allaha kalmış durumda
  • Allah yardımcın olsun o zaman...
  • Hocam devreyi delikli boardun üzerine kurdum.Microfonun çıkışını amplifier a vermeden direk ölçdüm 1.2 v ölçüo direk microfon çıkışı.Amplifier çıkışı 2.25 volt.
    Amplifier yerine voltaj bölücü kullanmalıyım sanırım öle diilmi.Çünkü microfn istenen den dah fazla çıkış verior
  • ölçtüğünüz değerler DC seviyeleri. sizin için önemli olan AC seviyeler. eğer voltmetre ile ölçmek istiyorsanız 567 nin 3 nolu pininde voltmetreyi ac kademesine alarak ölçün...
  • Ewt hocam haklısını ben dc değerleri ölçmüşüm
    devreyi çalıştırdıım ancak led yanmior.Normalde sinyal geldiğinde 567 nin çıkış O olacaktı ve led yanacaktı amadevreyi çalıştıdğımda çıkıştan yani 567nin 8 nolu bacağından 3.14 DC aliorum
    buzzeri devreden çıkarıyorum yani microfon herhangi bir ses algılamior ve 567 nin çıkış 3.34 dc volt oluyo.sizce sorun ne olabilir??
  • eğer herşey doğru yapıldıysa bahsettiğim ölçümü ( center frequency ) yapmalısınız. yani 6 nolu pinde 3.7kHz görmeniz gerekiyor...
  • Hocam elimdeki multimeetrelerin birinde frekans ölçme özelliği varmış.daha önce hiç kullanmadım.Frekans ölçme işlemi gerilim lçme gibimi yani elemana parelel bağlamam gerek jacklları yoksa farklı bi şekilde mi ölçülür frekans
  • gerilim ölçmek gibi...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.