Şimdi Ara

LM567 Ton Dedektörü ile 440 yada 480 hz i Algılattırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PİC ile LM567 ton dedektörü kullanarak 440 yada 480 Hz i nasıl algılattırabilirim. Bunu telefonun acıldıgını algılattırmak icin kullanacagım. Bilgili arkadaşlar vaktinizi alıp sizi oyalayacak ama yardımcı olup bir devre seması gönderirseniz sevinirim.
    Herkeze teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

• http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/ee476/FinalProjects/s2006/cc425/Paul_Jimmy/lm567.pdf
    yapmanız gereken devre "AC Test Circuit" başılığı altında. frekans ve band genişliği ile ilgili hesaplamaları ise "Applications Information" başlığı altında bulacaksınız...
  • r2d2droids Bey Tesekkür ederim. Gönderdiğiniz linkdeki dosyayı indirdim. Devreyi hemen yapacagım. Yanlız hesaplamada takılırım sanırım dediğim gibi elektonik bilgim fazla yok. 440 hz i nasıl süzdüre bilirim hesaplaması nasıl olacak? PİC e 8 nolu bacagı 1K direncle bağlasam sorun cıkarmı? İstediğimiz firekens yakalanınca 8 nolu porttan +5V mu geliyor?
    Cok fazla oldu farkındayım. Hos görünüze sıgınarak bunları sıralandırdım. Cevremde yardımcı olacak kimse yok. Bir adamın pesinde 1 aydır geziyorum bugun yarın diye atlatıytor. Siz yardımcı olmazsanız olmayacak.
    Tekrar tesekkür eder hayırlı günler dilerim.
  • f=440Hz BW=5 alın. formüllerde yerine koyduğunuzda R ve C değerlerini bulacaksınız.
    567 çıkışı open-collector olduğundan bir pull-up direnci gerekecektir. 4K7 gibi bir direnci 8 nolu pin ile besleme arasına bağlayın. 8 nolu pindende PIC e çıkış verin. bu pin 0V olduğunda 567 girişine ugulanan işaretin frekansı 440Hz±%5 dir. aksi durumda lojik 1 görürsünüz...
  • ben yerinize hesapladım değerler ekteki gibi...

LM567 Ton Dedektörü  ile 440 yada 480 hz i Algılattırmak
  • r2d2droids Bey Sagolun. Burada vakit ayırarak karsılık beklemeden yardımcı oluyorsunuz. Tesekkür ederim. Verdiğiniz linkdeki dosyayı yazıcıdan cıktı aldım ve tanıdık bir elektronikciye götürdüm. Adam kagıdı ters tutup dalga gecdi aklı sıra. Düsünüyorumda simdi, devamlı yüzyüze bakabilecegimiz insandaki alakaya ,insanlıga bakın, sadece yardım olsun sorun cözülsün diye ugrasan sizlere bakın.
    Tekrar tekra rtesekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim.
    Saygılarımla.
  • rica ederim.
    kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhablar
    Devredeki C3 ve RL değerleri kaç olacak acaba?Bide inpuy taki sinyalimizn değeri 1v olması bi sorun yaratırmı çünkü datasheetnde Vi<200mV yazio
    Bilgiverirseniz çok sevinirim
  • C3=20nF
    RL=22K alın.
    giriş sinyalini ise gerilim bölcü ile verebilirsiniz...
  • Teşekkür ederim
  • Affınıza sığınarak 1-2 soru daha sormak isitiyorum
    AC 1 voltu gerilim bölücü ile nasıl 200mV yapabilirim.Genelde gerilim bölücü üy dc gerilimi bölmek için kullanmıştım.AC gerilimi bölerken basıl bir devre kurucaz
    Bide 567 nin girişine yani 3 nolu pine herhangi bir capasitör takmam gerekior mu.çünkü verdiğiniz şemada bi cağasitör var ama değeri belli dill.
    <teşekküedrim
  • 1Vac yi 0.2Vac gibi bir değer yapmanız gerekiyor. daha doğrusu entegrenin sınırlarını geçmeyen bir sinyal vermek istiyorsunuz.
    bu durumda şöyle yapabilirsiniz.

sinyal girişi>>>>>-----4K7-----o------1K-------(batarya -)
    o ile işaret edilmiş yerden entegreye çıkın. yani şemada signal input denilen yere bağlayın. aradaki kond ü unutmayın. değeri 10nF!!!

bu arada şemanızı paylaşırsanız veya yapmak istediğinizi açıkça anlatırsanız daha fazla yardım alabilirsiniz. kolay gelsin...
  • Tabiki zevkle paylaşırım.
    Öncelikle yapmak istediğim devreden söz edimm.Elimizde bir makina var bu makinanın içerisindeki buzzeer makina her açılıp kapandıpın da 3.7Khz büyüklüğünde bir ses çıkarıyor.bende bu sesi algılatmak ve bu sesi yani makinaının ne kadar açılıp kapandığını saydırmak isityorum
    Devre 2 kısımdan oluşuyo Birinci kısm electret mic ve LM567 li kısım.Bu kısmda sesi algılattırıp ve 3.7Khz e kitletip çıkış alamak isiiyorum
    2.devre is bikaç opamp pic ve displayden oluşuo.Bu devre Lm567 nin çıkışını alio.picin girişi her lojik 1 olduğunda yani lm567 5 volt çıkış verdiğinde sayıyo ve displayde gösterio
    Devrenin 2 kısmını yaptım yani picli kısım.Picin giriine manuel olarak 5 volt verip kapatıyorum. ve pic çalışio saymaya başlioo.Display girişi her verip kapattımda 1 den başlayarak sayılan değerleri gösterior
    Ama sorunum 1.kısmda ses devreleriyle ilgili çok fazla bilgi sahibi dillim.Oyüzden araştırıyorum bilmioorum yapabilecekmiyim
    Sorumu ozamn şöle düzetmek isitiyorumElectret microfonun bir bacağını toprağa diğer bacağınıdaa bahsettiğiniz 10nF capasitoru o capacitorun diğer bacağını deLm 567 nin girişine bağlamam yeterli olur mu yoksa electret microfonun ürettiği sinyali yükseltmem mi gerekior.Başlangıçta söledim ac 1 volt bi varsayımdı.Sanırım bu mic 1v sinyal üretmior.mic çıkışındaki sinyali yükseltip mi 567 ye vermeleiyim yoksa direk bağlasam olur mu ?Bu gönderiğim şema 2.devre ye ait

• Bu da yapmayı düşündüğüm 1.devre

• anlamdığım kadarıyla 2. kısımda herhangi bir sorun yok. sıkıntı 567 li tarafta.

microfonu verdiğiniz şeklide bağlarsanız ki elektret microfonu bu şekilde çalıştıramazsınız. dolayısı ile 1. kısımda çalışmayacaktır. 2 transistörlü bir yükselteç katından sonra 567 ye girebilirsiniz.
    http://members.shaw.ca/roma/two.html
    adresindeki ilk devre işinizi görecektir.

ayrıca 567 nin hesaplarından yola çıkarak bulduğunuz R ve C değerlerine fazla gövenmeyin. devreyi kurarak 567 nin osilasyon frekansını bir frekans metre veya bir scope ile gözlemlemeye çalışın. görmeniz gereken frekans değeri 3.7kHz olacak...

• birde ilk şematikde anlayamadığım bir nokta var.
    555 ile one-shot yapmışsınız fakat one-shot trigger ucunu röleye bağlı bir kuvvetlendirici tetikliyor buranın amacı nedir???
  • sanırım bahsettiğiniz devre bu sanırım besleme 4.5 v.Bide çıkışı nerden alicaz

• ordaki röleyi sadece anahtarlama olark koydum.Opamp bu şekilde tetikleniyor.Rölenin 555 ile bi ilgisi yok Burda görünmüor ama devrenin üst ksmı Vcc ye bağlıYani 555 in 8 nolu bacağı ve rölenin kantaklarınnan bi bacağı Vcc ye bağlı.
    Buarada o mic li devredeki 10mF lar capasitör dimi.onların bi özelliği var mı şekilleri farklı geldi
  • Hocam yukarıdaki devre den esinlenerek şöle bi devre yaptım.Girişi teki sinyalin genliği 0.0001 volt olarak aldım mic den gelecek olan sinyalden yola çıkarak çıkış ta 0.34 v AC aliorum.Bu şekilde LM567 ye versem bi sorun olurmu yoksa 0.2v muhakkak indirmem mi gerek i?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.