Şimdi Ara

470 OHM yerine ne takılabilir ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ölçüyorum 000 gösteriyor yani düz kısa devre bu gri renk irice bir direnc sanırım wattlı bunun yerine ne takılabilir ?

avometre dijital

• Onun yerine iki tane 1K paralel ya da iki tane 240R seri halde bağlanabilir. Yeni bir 470R da bağlanabilir.
  • 2 tane 1 k bağlarızda bu wattlı ama yeni 470r aklımıza gelmemişti bak

2 tane 240r yi nereden bulucaz kardeş ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackthunderx -- 4 Haziran 2014; 23:43:07 >
  • Normalde aynısı takılmalıdır. Eğer bulunduğu yer çok kritik değil ise iki adet 1K - 0,5W direnç paralel bağlanıp takılabilir.
    Genel olarak dirençler yandıklarında ya açık devre olur ya da üzerinde ki değerden daha yüksek gösterir, örneğin bir diyot gibi kısa devre olmaz, oluyorsa da bana denk gelmedi henüz.
    Resimdeki direnç temsili sanırım, yani devredekinin aynısı değil. Belkide direnç sağlamdır ve değeri 4.7 veya 0.47 ohm olabilir.
    Ölçü aletinde kısa devreye yakın gözüküyordur o yüzden.
    Renk kodlamasının sonundaki gümüş ve altın yaldız çizgiler 0.1 ve 0.01 çarpanı olabiliyor. Direnci kendisini net bir şekilde görmek gerek.
  • resimdeki direnç bizzat kendi resmidir güç kaynağında voltaj dağılım kısmında bulunmaktadır.

4.7 değil tam 000 görünüyor.
  • Düzeltme

direnç sarı mor siyah altın

47 ohm oluyor herhalde wattlı direnç iri gri zemin üstünde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elındekılerını bilmediğimiz için tavsiyede bulunmak zor. En iyisi mantığı söyliyim. En başta dırenclerın ozdes olsun. Farklı olursa her birinin üstünden farklı akım geçip yanma olasılığı var. Ikı aynı direnci seri baglarsan watt değeri sabit kalır. Dırenc 2 katına çıkar.
    2 aynı direnci paralel baglarsan dırenc değeri yarıya düşer. Watt değeri 2 katına çıkar. 3 tane parallel baglasaydın watt 3 katına çıkacaktı ve dırenc 3te 1ı olacaktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackthunderx

Düzeltme

direnç sarı mor siyah altın

47 ohm oluyor herhalde wattlı direnç iri gri zemin üstünde

ilk verdiğin resimde, bizzat görülüyor son rengin kahverengi olduğu!
    bir de resim direncin kendisine ait diyorsun, sonra düzeltme çekiyorsun..
    çok kusura bakma ama, yalancısın!
    bilmiyorum, kaç yaşındasın?? burda senden büyük abilerin ablaların var.
    bir çözüm söyleyecektim ama, söylemiyorum.
  • Wattlı iki direnci seri bağlayınca watt aynı kalmaz iki direncin wattları kadar olur.

Bazı dirençler sigorta görevi görür ve alev almaz dirençlerdir. O nedenle her direnç her yere uymaz. Alırken buna dikkat edin bu resimdeki o tip bir dirençtir. Hata durumunda yanınca pcb yi de yakar alev de alabilir sıradan dirençler.

Bazı dirençlerde tolerans yazmaz altın yada gümüş renk çarpandır. Tolerans halkası yoksa tolerans %20 dir. Altın 0.1, gümüş 0.01 demektir o nedenle direncinin değeri doğru yani renkleri doğru verirsen son halkası altın ise 0.1 ile çarp, gümüş ise 0.01 ile çarp. Güç dağılımında kullanılıyorsa değeri 0.47 ohm gibi bir değer olma ihtimali yüksek.

Bir direnç bozululursa değeri yükselir düşmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 5 Haziran 2014; 11:06:05 >
  • Beyler konuyu açan dalga geçiyor. Cevap falan yazmayın, önceki konularına bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackthunderx

470 ohm sarı mor kahve

ölçüyorum 000 gösteriyor yani düz kısa devre bu gri renk irice bir direnc sanırım wattlı bunun yerine ne takılabilir ?

avometre dijital

Dirençler bozulunca kısadevre olmaz değer değişir yada komple iç direnci kopar.

470 ohm Avoda 000 görüyorsan avonu düzgün konumda kullanamıyorsun.

Eğer ben avomu kullanmasını çok iyi biliyorum diyorsan direnç üzerindeki değer yanlış basılmıştır, direnç 0.01 ohm olabilir senin avo gösterecek kalitede değildir.

• Boş verin şimdi kavgayı soran kişi dediğiniz gibi biri olsa bile cevaplar bilmeyenler için bir bilgi kaynağı, öğrenme vesilesi. Her şerde bir hayır vardır diyelim.
  • gayetde ciddi biriyim ne alaka
  • Bana diyorsanız ...gibi biri olsa bile... dedim farkındaysanız, sizi tanımam etmem ciddi ciddi cevap verdim bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.