Şimdi Ara

120mm egsoz yerine 140 mm takılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Egsoz fanımı değiştirmek istiyorum. 120mm lik boşluk var. Buraya herhangi bir şekilde 140mm fan takabilme imkânım var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 120 lik yuvaya takılan 140 mm fanli ürünler var.

Noctua nf-p14,akasa viper r gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka tarafı kastediyorsan olanaksız. Bahsettiğin fan yuvası üst bölümde (tavanda) ise olasılık var.
  • Yanlis bilgilendirme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

Bu mesaj silindi.
    "120mm dediğine göre kasa üst egzos fanı olmalı" Bu nasıl bir tespittir yahu? "Arka tarafta 120mm fan yuvası olmaz" der gibi...
  • Merhaba,

https://forum.donanimhaber.com/thermalright-ty-147-a-14cm-4-pin-pwm-2-adet-12cm-fan-yuvasina-uyumlu-rs-satilik--132402206#132402206

Geçen günlerde yeni sahibine gönderdiğim bu tarz 12cm yuvalarına uyumlu 14cm fan takabilirsiniz. Ama bu noktada kasanızın egzos kısmının hacmi de geniş olmalı. Böyle fanlar vida delikleri açısından 12cm yuvalarına uyumlu olsalar da, nihayetinde 14cm boyuta sahipler. Bundan dolayı takacağınız yer darsa veya 12cm fan tam olarak ucu ucuna sığıyorsa; 14cm (12cm yuvalarına uyumlu) fanlar sığmayacaktır. Örneğin; eski kasam CORSAIR CARBIDE 400R modelinde, hem egzos fan kısmında hem de üst kısımda bu fanların montajında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamıştım. Fakat yeni geçmiş olduğum GAMEPOWER HYPNOS kasamda 12cm harici fan boyutu montajının olanaksız olduğunu gördüm. Bahsettiğim durumun en somut örneklerinden birisidir.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Bu ülkede çoğunlukla 80mm egzoz fanı olan kasaların satıldığı yönündeki iddianızı doğru kabul ederek şunu sorayım size:

Bu ülkede çoğunlukla 80mm egzoz fanı olan kasaların satılıyor olması, "120mm dediğine göre kasa üst egzos fanı olmalı" şeklindeki çıkarımının doğru olduğunu kanıtlar mı?
    Bu ülkede çoğunlukla 80mm egzoz fanı olan kasaların satılıyor olması, konuyu açan arkadaşın da böyle bir kasa aldığını göstermez. Kaldı ki, gözlemlediğim kadarıyla bu forumdaki üyelerin çoğu 120mm egzoz fanı olan kasalardan kullanıyor.

"120mm dediğine göre kasa üst egzos fanı olmalı" şeklindeki bir ifade; "Arka tarafta 120mm fan yuvası olmaz" anlamına gelir.
    Bana akuma ikonu yapacağına, dön de ne yazdığına bak. Yazdığının ne anlama geldiğine bak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 mm sessiz fan önerisi
    8 ay önce açıldı
    140 MM EN İYİ FANLAR
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkaya 120/140 takilabilir.
  • Konuyu açan arkadaş "120mm lik boşluk var" demiş. Arka tarafı kastetmişse 140mm'lik fanı oraya nasıl takacaksınız çok merak ediyorum. Fanın bir tarafında kasa yan kapağı var, diğer tarafında anakart arka panel giriş/çıkış portları var.

Tavanda olsa, 120mm yuvaya uyumlu 140mm'lik fan modellerinden takılabilir ama arka tarafa takılamaz.
  • Arkadaşım, sen yazılanı güzelce okuyup anlayabildiğinden emin misin?

Bu arada yanlış yazdığını fark ettiğin bazı mesajları silmişsin
    Biraz daha düzeltme/silme işlemi yapabilirsin bence.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Mesajlarını silmiş, pişmiş kelle gibi sırıtıyor bir de...
    Bu mesajını alıntıladım ki, bunu da silersen millet görsün
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Hocam artık 8 cm egzos fanı kalmadı.
  • Kasasına göre değişmekle birlikte Core V51'in arka yuvası için en büyük 120mm uyumlu demesine rağmen Akasa ViperR gayet de güzel takılabiliyor. Lakin bu her kasada olacak anlamına gelmez.
    Tavsiye internetten bu tarz bir fan alıp takmayı denemen ve olmazsa iade etmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Kasasına göre değişmekle birlikte Core V51'in arka yuvası için en büyük 120mm uyumlu demesine rağmen Akasa ViperR gayet de güzel takılabiliyor. Lakin bu her kasada olacak anlamına gelmez.
    Tavsiye internetten bu tarz bir fan alıp takmayı denemen ve olmazsa iade etmen.
    Core V51'in arka yuvası için "en büyük 120mm uyumlu" diyen kim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 3 Mayıs 2018; 0:35:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Core V51'in arka yuvası için "en büyük 120mm uyumlu" diyen kim?

Alıntıları Göster
    Doğru. Aşağısı için max 120mm diyor. Muhtemelen onunla karıştırdım. Gerçi ben oraya da Akasa ViperR alıp bağlamıştım. Tavsiyem hala geçerli

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Doğru. Aşağısı için max 120mm diyor. Muhtemelen onunla karıştırdım. Gerçi ben oraya da Akasa ViperR alıp bağlamıştım. Tavsiyem hala geçerli

Alıntıları Göster
    Tavsiyeniz hala geçerli mi? Gitsin Viper R alsın denesin (ve elinde patlasın) diyorsunuz yani
    Yanıldığınızı kabul etmenize rağmen, tavsiyenizde ısrar etmeniz akıl alır gibi değil.

• ehhalil kullanıcısına yanıt
    Kafan mı güzel nedir anlamıyorum ama kasayla ilgili bir spesifikasyonu yanlış hatırlamışım diyorum. Gitsin internetten alsın beğenmezse de iade etsin. Bunu almıyorsa aklın zaten, çok zorlama.

Not: Engellendin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 3 Mayıs 2018; 10:35:16 >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Önerinden geri adım atmak egonu zedeleyeceği için saçma sapan bir önerinin arkasında duran hasta ruhlu insanlardan birisin. Engellersen memnun olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.