Arkadaşlar LNB kablosunu takınca uydu çalışmayı durduruyor. (Sanki fişini çekmişiz gibi oluyor.) 2 Uydu var ikisindede denedik aynı sonuç veriyor.
Kablo veya lnb kısadevre halinde olabilir.Tesisatı kontrol etmeni tavsiye ederim.
Benimde başıma gelmişti, akıllının biri merkezi sistemdeki kabloyu çıkartıp tekrar ezerek takmış, sonuç kısa devre sonucu yayın izlenemiyordu. Arkadaşın dediği gibi kısadevre var mı kontrol ediniz...
Arkadaşlar ben pek bu işlerden anlamıyorum Kısa devre olup olmadığını nasıl kontrol edicem ve bu kısa devreyi nasıl engelleye bilirim.
dostum uydu yön bulucu cihazlarla kısa devre olup olmadığını anlayabilirsin tahminim kablo, diseqc switch veya enson ihtimal lnb lerinde kısa devre vardır sırasıyla diseqc i değiştirebilirsin ucuz maliyeti olmadı kablo enson ihtimal lnb lerini değiştirmeyi deneyebilir veya muhitinden bir montajcıyı arayıp uydu yön bulma cihazıyla kontrol etmesini isteyebilirsin.
%90 kabloda kısa devre var %9 lnb'de öncelikle emanet kablo ile deneyebilirsin eğer sorun çözülmezse lnb şansını dene