|
Bildirim
Logitech G29 mu? Thrustmaster T300 Rs mi?
|
2006 senesinden beri racing-sim içerisinde olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki piyasada, son kullanıcıya hitap aşamasında erişmesi kolay ve kaliteli ürünler yapan tek bir firma var o da Thrustmaster!
İnuh nickli arkadaşımın yapmış olduğu yorumları şaşkınlıkla okudum. Dünya'da şuan en çok satan ve kullanılan Thrustmasters'ın direksiyon setleridir.. Nedeni üretmiş olduğu base'lerin inanılmaz derecede hassasiyet ve force feedback özelliğidir. Fanatec'e gücü yetmeyen ve o kadar para vermek istemeyen kimseler, fanatec'den çokda aşağıda kalmayan Thrustmaster ürünlerini almaktadır. Gözümde Thrustmaster yerine Logitech önermek, gtx980 yerine gtx960'lık kart önermekle eş değerdir. Logitech'i asla kötülemiyorum, kötülememde. 4 sene boyunca g27 kullanmış biriyim. Ve sim-racing konusunda en çok kullandığım direksiyon seti olmuştur. 1 sene Thrustmaster TX kullandım. son 1.5 senedirde Thrustmaster T300 GTE kullanıyorum. Hiçbir sorun, pozulma vs ile karşılaşmadım. Yakınımda kullanan hiçbir tanıdığımda da böyle bir sorun duymadım. (THRUSTMASTER için) Ben internette geçen, çeşitli sitelerdeki yorumlara aldanıp burda konuşmayı sevmem. GTX 970 kullanan birisiyim ve internetteki yorumlara bakınca çoğu kişinin şikayetçi olduğu açık. Bu yoldan çıkarak gtx 970'i kötülemek mi gerekir. Neyse konumuza dönersek. Burda harcanacak hatrı sayılır bir meblağ vardır. Bu ram almaya benzemiyor. 200-300 TL'lik bir alış verişde değildir. Bu yüzden tavsiyede bulunacağım arkadaşlara TARAFSIZ ve KULLANDIĞIM ürünlerin iyi kötü yanlarını anlatmak isterim. Hiçbir firmanın fanatikliğini yapmıyorum, maalesef o kafada bir insan değilim. Tekrarlamam gerekecekse sim-racing olayında sahip olduğum direksiyon setleri, g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 GTE'dir. Dikkat ederseniz hep Logitech ve Thrustmaster serisi direksiyonlardır. Fakat çevremde tanıdığım arkadaşlarımın Fanatec direksiyon setlerinide deneyim etme şansım oldu. CSR elite sahibi olan bir arkadaşım vardı, direksiyonundan hiç memnun değildi (aynı bende ki tx durumu) Fakat base'nin vermiş olduğu tepkiler ve hassasiyet mükemmeldi.. Fanatec'in her zaman söylerim en iyi olduğu konu shifter'leri ve pedal setleridir. Keşke imkanım olsa T300 GTE'min yanına Fanatec'in ClubSport Pedals V3 ve ClubSport Shifter'lerinden birini alsam diye.. Bana göre hayattaki en güzel kombinasyon.. Toparlayacak olursam.. Piyasada (Türkiye için konuşuyorum) bu tür ürünleri bulmak çok zor. Sim-Racing ürünlerini alan çoğu kişiler ne yazık ki benim gibi yurt dışından getirmek zorundaydı (zamanında).. Türkiye'de de bulunan en kolay ürün Logitech ürünleri olduğu için millet en iyisi o olduğunu zannediyor. (Burda yorum yazanlar meclisden dışarı) Çünkü adam hayatında bir Thrustmaster t500 yada t300 serisi direksiyonun başına oturmamış. Th8 shifter kullanmamış kimseler, durup Thrustmaster ile Logitech'i kıyaslama tenezzülünde bulunuyor. Her zaman derim, paranız, durumunuz varsa gidin Fanatec seti alın ama base, shifter, pedalları alıp Türkiye'ye getirmek demek en az 2500 euro demek. Aramızda bu parayı verebilecek kimseler maalesef yok. Bana kalırsa verebileninde vermesi savurganlık, neyse. (kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş misali :D ) Bizlerin her ne kadar makul desek (ki değil) erişebileceği en iyi direksiyon setleri Thrustmaster ve Logitech'dir arkadaşlar.. Maalesef ülkemizde durum böyle. Zamanında ben Thrustmaster bile bulamamıştım. Eğer imkanınız 1500-2000 TL ve üzeri bir bütçeye el veriyorsa KESİNLİKLE T300 rs veya T300 gte seti almanızı şiddetle tavsiye etmemdir. Fakat benim bütçem maksimum 1500 civarıdır diyenlerdenseniz el mahkum Logitech serisine yönelmenizdir. Logitech kötü müdür asla. Tekrarlıyorum kötülemiyorum. Sadece Thrustmaster ile karşılaştırılması dediğim gibi gtx 980 ile gtx 960'lık kartların kıyaslanması gibidir. İki kartda oyun oynatır mı oynatır. Birinde herşey ultra diğerinde high. Fark o! G27 veya yeni çıkan G29 (benim içimden yeni gelmek gelmiyor, g27'nin makyajlanmışı) hiçbir değişikliği olmayan (basede) sadece direksiyona daha fazla tuş eklenmiş bir direksiyon setidir gözümde.. Bütçeye göre tavsiyem; - Maksimum 2000 TL'lik bir bütçeniz varsa, gidin bir DFGT direksiyon alın. Yanına th8 (yada yeni adıyla th8a) vede t3pa pedal seti çakın, keyfinize bakın.. İlerde daha iyi bir direksiyon seti ile daha üst bir seviyeye geçebilme imkanınız olur. - Benim bütçem 2000 TL ve üzeri diyenlerdenseniz o zaman iş baya değişiyor olası kombinasyonlar şunlar; 1* T300 Alcantara seti, yanına th8a 2* T300 rs seti, yanına th8a, t3pa 3* T500 rs gt seti, yanına th8a 4* T300 gte seti, yanına th8a, t3pa (benim şuan kullandığım kombinasyondur) Kimse lütfen beni yanlış anlamasın. Ben daha iyi billirim, sen benden az biliyorsun gibi bir düşünce içerisinde kesinlikle değilim. Zamanında bende bu işe gönül koymuş bir kişi olarak, şimdilerde kendine iyi bir set kurmak isteyen sim-racing sever arkadaşlarıma sadece yardım etmekdir amacım. Bu böyle biline. Eğer bütçeniz 1500 TL üzeri el vermiyorsa ve illede acilen bir set almak istiyorsanız gidip ikinci el bir G27 alın.. G29'a o kadar para vermek inanın gereksiz ve boşa para savurmak olur.. G29'a para verebilecek durumda iseniz biraz daha bekleyin üzerine az daha biriktirin yukarda bahsettiğim gibi kombinasyonlardan birini uygulayın.. İnanın pişman olmazsınız.. Ben zamanında imkanlar el vermediği için logitech almıştım. Tamam 4 sene kullandım ama maddi durumum yüzünden idi.. O zaman beni yönlendirecek, tavsiyede bulunacak şuan ki kadar fazla kişi ve piyasa olmadığından logitech kullandım. Fakat inanın Logitech, Thrustmaster direksiyonları yanında oyuncak kalıyor (DFGT azda olsa hariç) G29 almaktansa, ikinci el G27 alın. Yada ilk bahsettiğim DFGT, th8a ve t3pa kombinasyonunu kurun. En azından g27 ve g29'dan alacağınız haz ve zevkten 10 kat daha iyi bir kombinasyon olur. Herkese iyi günler, iyi forumlar dilerim. Sürçü lisan ettiysem affola. |
sanal gerçeklik için direksiyon seti denilince akla 2 marka gelir. Fanatec ve Thrustmaster.. Logitech bu iki firmanın yanında oyuncakdır..
İmkanınız varsa t300rs almanızı tavsiye ederim.. g27 yada 29 bu direksiyonun yanında oyuncaktır.. Geçmişten bugüne, sahip olup kullandığım direksiyon setleri; g27, logitech gt, thrustmaster tx ve şimdilerde thrustmaster t300 gte.. logitech diyenler hayatında thrustmaster görmemiş kullanmamış kimselerdir. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 18 Kasım 2015; 17:25:03 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 18 Kasım 2015; 20:23:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|