Logitech G300s kablolu farem de bir sorun var. Sol tık basılı tutmada problem yaşıyorum oyun oynarken. Daha düne kadar bir problem yoktu. Problemi "Deep rock galactic" oyunundaki "scout" karakterinin "grappling" silahını kullanırken fark ettim. Bilmeyenler için sol tık basılı tutarsın silahtan kanca fırlar ve kanca bir yere saplanana kadar ileri gider, saplandıktan sonra seni çeker. LoL'deki Nautilus gibi. Lakin bu işlem esnasında farenin sol tuşundan parmağını çekmemen gerekiyor çektiğin an işlem sonlanıyor. Ve ben basılı tutmama rağmen sanki çekmişim gibi tepki veriyor. Başta donanımsal bir bozukluk olduğunu düşünüp arkadaşımın faresini denedim ve onunki ile bu problemi yaşamadım ama yine de tam anlamıyla ikna olmadım açıkçası. Çünkü günlük kullanımda dosya sürükle-bırakma da hiç problem yaşatmıyor. Bugün başka türlü nasıl denesem diye düşünürken açtım "paint" uygulamasında kalemle basılı tutarak çizmeye başladım ve hiç kopma olmadı, ancak aynı işlemi hızlı yapınca karalar gibi kopmalar olduğunu fark ettim. İlginç bir durumla karşı karşıya kaldım böyle bir sorun yaşayan var mı bilmiyorum ama yazılımsal mıdır yoksa gerçekten donanımsal mı anlam veremedim. Durduk yerde tuş Switch'ini değiştirmek istemiyorum. Bilgilerinizle aydınlatırsanız sevinirim. |
LOGITECH G300s Tıklama Problemi
-
-
g300s sorunlu bir fare zaten. şaşırtıcı değil. ben de yaşamıştım bu sorunu.
logitech hala bu rezil fareyi nasıl satıyor, onu anlamıyorum. g102 dururken g300s alınması bana çok saçma geliyor. elbette sözüm meclisten dışarı.
-
Switchlerin ömrü yok fazla bu modelde çabuk bozuluyor. Garantisi varsa gönderin servise. -
Valla Alalı 3-4 sene olacak, aslında kullanımı çok güzel ama switch leri dediğiniz gibi fazla dayanmıyor sanırım diğer marka modellere göre, pek bilgim yok. 6-7 ay önce çift tıklama probleminden dolayı macro switchi nin biri ile yer değiştirmiştim. Ama bu problem biraz farklı gibi geldi danışmak istedim.
Sizce de switch kaynaklı mı? çünkü günlük kullanımda problem yok gibi.
-
Böyle bir site de buton testi yaptım, tıklayınca görselde denk buton renkli olarak yanıyor.
Sol ve Sağ tıkta bas çek testinde sıkıntı yok.
Sol ve Sağ tık basılı tutmada da sıkıntı yok. Aynı testi ekranda fareyi sallayarak yaptığımda Sağ butonda sönme olmadı ama Sol butonda oldu. İşin garibi yavaş ve hızlı sallamada Sol buton farklı tepkiler veriyor.(hızlı sallamada sönme yani kopma oluyor)
-
Problemi çözdüm! Sol tıklamanın verdiği reaksiyon tutarsız olduğu için doğrudan problem şurada diyemiyor insan, Switch soketinin lehimleri gevşemiş, sokete dokununca oynuyordu. Bundan sebep olacak ki hareketlenmeden kaynaklı temassızlık oluşturduğundan sinyal iletme problemi oluşmuş. Yani ben böyle yorumladım. Lehimi tazeledim tekrar, paint ve mouse button test te gördüğüm hataların gittiğini teyit ettim.
Vakit ayırıp cevap verenler için teşekkürler. Aynı sorunu yaşayanlar için örnek olur inşallah.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X