LOGITECH G300s Tıklama Problemi
Logitech G300s kablolu farem de bir sorun var. Sol tık basılı tutmada problem yaşıyorum oyun oynarken.
Daha düne kadar bir problem yoktu. Problemi "Deep rock galactic" oyunundaki "scout" karakterinin "grappling" silahını kullanırken fark ettim.
Bilmeyenler için sol tık basılı tutarsın silahtan kanca fırlar ve kanca bir yere saplanana kadar ileri gider, saplandıktan sonra seni çeker. LoL'deki Nautilus gibi.
Lakin bu işlem esnasında farenin sol tuşundan parmağını çekmemen gerekiyor çektiğin an işlem sonlanıyor. Ve ben basılı tutmama rağmen sanki çekmişim gibi tepki veriyor.
Başta donanımsal bir bozukluk olduğunu düşünüp arkadaşımın faresini denedim ve onunki ile bu problemi yaşamadım ama yine de tam anlamıyla ikna olmadım açıkçası. Çünkü günlük kullanımda dosya sürükle-bırakma da hiç problem yaşatmıyor.
Bugün başka türlü nasıl denesem diye düşünürken açtım "paint" uygulamasında kalemle basılı tutarak çizmeye başladım ve hiç kopma olmadı, ancak aynı işlemi hızlı yapınca karalar gibi kopmalar olduğunu fark ettim. İlginç bir durumla karşı karşıya kaldım böyle bir sorun yaşayan var mı bilmiyorum ama yazılımsal mıdır yoksa gerçekten donanımsal mı anlam veremedim. Durduk yerde tuş Switch'ini değiştirmek istemiyorum. Bilgilerinizle aydınlatırsanız sevinirim.
2.1 SES SİSTEMİ TAVSİYESİ
|
|
Meslek: Bilgisayar Programcısı
AMD Ryzen 5 2600x / Sapphire RX590 NITRO+ SE / GSkill 16GB(2x8GB) 3000MHz DDR4 / MSI B450 Gaming Plus / 500GB SSD + 1TB HDD / Corsair VS650 650W PSU / Samsung LC24F390FHMXUF 23.5" 60Hz VA / Windows 11 Pro |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 659 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware