Şimdi Ara

Logitech g700 mouse ayarlarını yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnterneti ve forumu didik didik etmeme rağmen g700 mouse da klavye tuşlarını atama olayını yapamadım. Tek tük bir iki anlatım bulmama rağmen bilgisayar bilgim o kadar yeterli olmadığı için çözemedim.

Sormak istediğim, mesela mousenin g5 tuşuna bastığımda klavyenin "e" tuşunu algılamasını istiyorum. Ya da internette gezinirken profili değiştirerek bu sefer g5 tuşuna bastığımda explorerda next tuşunu algılamasını ve bir sonraki sayfaya geçmesini istiyorum. Kısaca macro atama deniyor galiba. Bir iki tuş atayabilsem diğerlerini ona göre düzenleyeceğim.

İlgilenip cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Ben özetle sana nasıl yapabileceğini anlatayım.
    Logitech Set Pointi açtıktan sonra Sol taraftaki menülerden "Macro Maneger" kısmına tıkla.
    Açılan pencereden "New" e basıp yeni bir macro yaratıyorsun.
    New Macro1 Olarak yaratılır üzerinde sağ tuşa basıp edit dediğinde macronun adını değiştirebilirsin.
    "Start Recording" tuşuna bastıktan sonra macroyu kaydetmeye başlıyacaktır. Senin yapmak gereken "E" tuşuna basarak "Stop Recording" Demek
    Daha Sonradan da Save e basıp ordan çıkabilirsin. Macronu yaratmış oldun gelelim şimdi bunu mouse un herhangi bir tuşuna atamaya.
    Üstteki açılır menüden hangi profile atamak istediğini göreceksin. Ordan profilini seçip Buttons kısmını tıkla ordan da atamak istediğin butonu seçeceksin Butonun sağ tarafındaki açılır menüden macro yu seç.
    Alt kısımda sana başka pencereler açılacak ordan macronun adını seçip Apply OK diyerek çıkabilirsin.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiG_mAsTeR

Ben özetle sana nasıl yapabileceğini anlatayım.
    Logitech Set Pointi açtıktan sonra Sol taraftaki menülerden "Macro Maneger" kısmına tıkla.
    New Macro1 Olarak yaratılır üzerinde sağ tuşa basıp edit dediğinde macronun adını değiştirebilirsin.
    "Start Recording" tuşuna bastıktan sonra macroyu kaydetmeye başlıyacaktır. Senin yapmak gereken "E" tuşuna basarak "Stop Recording" Demek
    Daha Sonradan da Save e basıp ordan çıkabilirsin. Macronu yaratmış oldun gelelim şimdi bunu mouse un herhangi bir tuşuna atamaya.
    Üstteki açılır menüden hangi profile atamak istediğini göreceksin. Ordan profilini seçip Buttons kısmını tıkla ordan da atamak istediğin butonu seçeceksin Butonun sağ tarafındaki açılır menüden macro yu seç.
    Alt kısımda sana başka pencereler açılacak ordan macronun adını seçip Apply OK diyerek çıkabilirsin.

Dostum çok teşekkürler, sayende sorunu çözdüm.

• quote:

Ben özetle sana nasıl yapabileceğini anlatayım.

bir makro tuşuna iki klavye tuşu ekleyebiliyormuyuz acaba?

• Tabi istediğin kadar klavye tuşu ekliyebilirsin. Mouse tuşuda aynı şekilde.
  • quote:

Tabi istediğin kadar klavye tuşu ekliyebilirsin. Mouse tuşuda aynı şekilde.

evet teşekkür ederim bende yukarıdaki açıklaman ile yapabildim sonunda.. çokta güzel oldu..:)
  • BiG_mAsTeR üstad bende logitech g700 mause aldım alet elime bugün geçti ve senin güzel açıklamaların sayesinde bazı yeteneklerini yaptım sana bir sorum var üstad oyun içindeki bazı periyoduk hareketliri nasıl mocra kaydı olur veya olurmu şimdiden ilgine tşk ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    logitech g402 mouse sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha önceki mesajımda anlattığım şekilde macro sistemiyle yapabilirsin. Mesela G4 tuşuna bastığında oyunda içindeki charının hangi hareketi yapmasını istiyorsan onuda kaydedip daha sonradan tek tuşla kullanabilirsin. Tuşlar arasındaki gecikme sürelerini belirliyebilirsin. Bu mouse mmo oynamak çok kolay
  • Arkadaşlar mouse çok güzelde şarjı çok çabuk bitiyor. Kablolu kullanımda sıkıntılı çünkü kablo çok kalın.
  • quote:

Daha önceki mesajımda anlattığım şekilde macro sistemiyle yapabilirsin. Mesela G4 tuşuna bastığında oyunda içindeki charının hangi hareketi yapmasını istiyorsan onuda kaydedip daha sonradan tek tuşla kullanabilirsin. Tuşlar arasındaki gecikme sürelerini belirliyebilirsin. Bu mouse mmo oynamak çok kolay

sorun orda üstadım oyun içindeyken makro kaydını yapamıyorum.oyun içindeyken makroyu nasıl kaydedeceğimi anlatırsan çok ama çok mem.olacağım sayende bu mouse yetenekleri ile kullanıp verdiğim paraya yanmıyacağım.şimdiden ilgin için çok tşk ederim.
  • Yarın Ekran görüntüsü alıpta biraz açıklama yaparım. Mouse la yapabileceğin şeyler hayal gücünle sınırlı :)
  • Dostum anlatımı biraz detaylı yapabilir misin? Ben de pek mousenin hakkını veremiyorum. Mesela kablosuz kullanım süresini uzatmak için ne gibi ayarlar yapabiliriz. DPI ayarını mouse üzerinde değiştirdiğimizde hangi DPI ayarında olduğumuzu nasıl anlarız, ışıkların üçüde yandığında en yüksek DPI ayarında mı oluyoruz? Mouse kullanım dışında uyku moduna geçiyor mu yoksa altından kapatmamız mı gerekiyor? Bizim bilmediğimiz faydalı olacak bilgiler varsa paylaşırsan sevinirim.
  • Bu mouse ile kullanabileceğimiz en iyi pil hangisidir? ve kaç mh olmalı? bende 2500mh sony nimh pil var full dolu olduğu halde taktığım an direk 3 yeşilin teki sönüp iki yeşil ibre kalıyor :D
  • http://img529.imageshack.us/i/g700.jpg/

Eklediğim resim forumda çıkmıyor direk linkini verdim istiyen burdan resmi inceliyebilir.
    1 Record Before Here : Bu butona bastıgımızda tıklamış oldugumuz kısımdan önce Macro kaydetmeye başlar.
    2 Record After Here : Bu butona bastıgımızda tıklamış oldugumuz kısımdan sonra Macro kaydetmeye başlar.
    3 Insert Delay : Seçmiş olsugumuz kısımdan sonra 500ms lik gecikme ekler.
    4 Edit : Eklemiş oldugumuz gecikmeyi düzeltmeye yarar.
    5 Delete : Macrodan istemediğimiz bir kısımı silmek için kullanılır.
    6 Record Keyboard : Bu pencere seçili oldugunda Klavye hareketlerini kaydeder.
    7 Record Mouse : Bu pencere seçili oldugunda Mouse hareketlerini kaydeder.
    8 Record Delay : Macroyu yaparken tuşlar arasındaki gecikme süresinide kaydeder.
    9 Minimeze Durinn Recording : Bu pencere seçili iken record tuşuna bastığımızda aktif olan kısımı Simge Durumunda Küçültüp Görev Çubuğuna alır. Bizde bu şekilde arka planda çalışan oyunda istediğimiz hareketleri rahatça yapıp macroyu kusursuz bir şekilde yaratabiliriz.
    10 Start/Sop Recording When I Press : Bu pencere seçili oldugunda altındaki pasif olan açılır menü aktif olacaktır. Burdan seçtiğimiz tuş ile maroyu durdurup başlatabiliriz.
    11 Start Recording : Macroyu kaydetmeye başlar.
    12 Exit : Macro Manager penceresinden çıkış içindir.
    13 Save : Kaydettiğimiz/Düzelttiğimiz Macroyu kaydeder.
    14 Delete : Macro silmek için kullanılır.
    15 New : Yeni Macro yaratır.
    16 Yarattığımız macrolar bu kısımda görülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiG_mAsTeR -- 15 Ocak 2011; 10:35:31 >

• Kablosuz kullanım süresini uzatmak için Battery kısmında bulunan Power Saver modunu seçtiğinde bataryanın omru bıraz daha uzayacaktır.
    Aynı şekilde pointer kısmındaki Report Rate i 125/Sec yaparsan bataryanın ömrü uzar. Fakat kullanımı olumsuz etkiliyebilir. Bunların hiçbirini denemedim.
    Tek profile 5 Faklı DPI atıyabiliyoruz. Hangi DPI aralıgında oldugunu ogrenmek için DPI tuşuna bastıgında mouse un ışıkları yanmaya başlar. Sadece en alttaki yanıyorsan 1. Seviye, En alt ve Ortadakiler yanıyorsa 2. Seviye, Hepsi yanıyorsan 3. Seviye, En alttaki sönüp ortadaki ve üstteki yanıyorsa 4. seviye, en üssteki yanıyorsa 5. seviyedesin demektir. Mouse Offline kısıma belirli bir süre sonra geçiyor.
    @hasskabal
    Mouse ile kullanabileceğin en iyi pili bilmiyorum fakat üzerikde gelen pil yaklaşık 3-4 gün kullanım boyunca rahat gidiyor. Monitörde batarya uyarısı aldıgımda en az 1 gün daha batarya gidiyor. Mouse un batarya ölçümlerinde bir sorun var diye düşünüyorum.

• quote:

http://img529.imageshack.us/i/g700.jpg/

Eklediğim resim forumda çıkmıyor direk linkini verdim istiyen burdan resmi inceliyebilir.

Uploaded with ImageShack.us
    Uploaded with ImageShack.us
    Uploaded with ImageShack.us1 Record Before Here : Bu butona bastıgımızda tıklamış oldugumuz kısımdan önce Macro kaydetmeye başlar.
    2 Record After Here : Bu butona bastıgımızda tıklamış oldugumuz kısımdan sonra Macro kaydetmeye başlar.
    3 Insert Delay : Seçmiş olsugumuz kısımdan sonra 500ms lik gecikme ekler.
    4 Edit : Eklemiş oldugumuz gecikmeyi düzeltmeye yarar.
    5 Delete : Macrodan istemediğimiz bir kısımı silmek için kullanılır.
    6 Record Keyboard : Bu pencere seçili oldugunda Klavye hareketlerini kaydeder.
    7 Record Mouse : Bu pencere seçili oldugunda Mouse hareketlerini kaydeder.
    8 Record Delay : Macroyu yaparken tuşlar arasındaki gecikme süresinide kaydeder.
    9 Minimeze Durinn Recording : Bu pencere seçili iken record tuşuna bastığımızda aktif olan kısımı Simge Durumunda Küçültüp Görev Çubuğuna alır. Bizde bu şekilde arka planda çalışan oyunda istediğimiz hareketleri rahatça yapıp macroyu kusursuz bir şekilde yaratabiliriz.
    10 Start/Sop Recording When I Press : Bu pencere seçili oldugunda altındaki pasif olan açılır menü aktif olacaktır. Burdan seçtiğimiz tuş ile maroyu durdurup başlatabiliriz.
    11 Start Recording : Macroyu kaydetmeye başlar.
    12 Exit : Macro Manager penceresinden çıkış içindir.
    13 Save : Kaydettiğimiz/Düzelttiğimiz Macroyu kaydeder.
    14 Delete : Macro silmek için kullanılır.
    15 New : Yeni Macro yaratır.
    16 Yarattığımız macrolar bu kısımda görülür.

üstad ne kadar tşk etsem azdır allah razı olsun değer verip bu kadar uğraşıp vaktini bizim için ayırmışsın açıklamaların için çok tşk ederim

• Rica ederim. Sormak istedğiniz başka birşeyler varsa onlarıda yanıtlıyabilirim.
  • quote:

Kablosuz kullanım süresini uzatmak için Battery kısmında bulunan Power Saver modunu seçtiğinde bataryanın omru bıraz daha uzayacaktır.
    Aynı şekilde pointer kısmındaki Report Rate i 125/Sec yaparsan bataryanın ömrü uzar. Fakat kullanımı olumsuz etkiliyebilir. Bunların hiçbirini denemedim.
    Tek profile 5 Faklı DPI atıyabiliyoruz. Hangi DPI aralıgında oldugunu ogrenmek için DPI tuşuna bastıgında mouse un ışıkları yanmaya başlar. Sadece en alttaki yanıyorsan 1. Seviye, En alt ve Ortadakiler yanıyorsa 2. Seviye, Hepsi yanıyorsan 3. Seviye, En alttaki sönüp ortadaki ve üstteki yanıyorsa 4. seviye, en üssteki yanıyorsa 5. seviyedesin demektir. Mouse Offline kısıma belirli bir süre sonra geçiyor.
    @hasskabal
    Mouse ile kullanabileceğin en iyi pili bilmiyorum fakat üzerikde gelen pil yaklaşık 3-4 gün kullanım boyunca rahat gidiyor. Monitörde batarya uyarısı aldıgımda en az 1 gün daha batarya gidiyor. Mouse un batarya ölçümlerinde bir sorun var diye düşünüyorum.

Saol dostum sana nekadar teşekkür etsek azdır. Mouseyi keşfettikçe daha fazla hoşuma gitmeye başladı.

• quote:

Rica ederim. Sormak istedğiniz başka birşeyler varsa onlarıda yanıtlıyabilirim.

üstad son bir sorum var bu left clik tuşunun hassasiyet ayarı varmı bazen oyunda defalarca basıyorum mesala maden taplarken sağ tuş topla yazısı çıkınca sol tuşa basıyorum ama hassisiyet yok ben 2-3 basıncaya kadar vatandaş toplayıp gidiyor pc hızlı mouse iyi acaba bu ayarlarda sol klick tuşunun ayarı varmı bu konudada görüşünü yazarsan sevinirim.yine peşinen tşk ederim herşey için şu ana kadar aydınlattığın konular için.
  • Tuşların herhangi bi ayarı yok diye biliyorum. Ama tuşlar gayet hassas biraz daha hassas olsa olur olmadık yerde tuşlara basardık.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.