Şimdi Ara

Logitech G710+ İnceleme, TR'de İlk, Güncellendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
13.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Al PaC

quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

Her yerde aydınlatmanın sorunlu olduğunu yazmışlar. Bazilari taktiktan 5 dakika sonra bozulmuş. Böyle bir sorun oldu mu?

Hala kullanıyorum, böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bu akşam sipariş vericem umarım bana gelicek olanda da sorun olmaz.

Elektronik işlerinde her zaman şans faktörünün yeri vardır. Bozuk ürün rastlayabilir veya üretim hatası olabilir. Bu tür şeyleri direkt ürüne veya satıcıya mal etmemek gerekir. Çünkü size gelen kutu açılmamış olacak. Geri gönderirsiniz gereken yapılır.

yok bu ışık sorunu amerikada e-baydan satılan versiyonda baya fazla idi. millet 3.cü klavyeyi alıyordu ama diğer seri üretimlerde anlaşılan bu tarz bir hata yok gibi.

• Hocam incelemeniz çok iyi ve yararli olmus tesekkur ediyorum.Su anda thermaltake challenger ultimate kullaniyorum.Ben de bu klavyeden siparis vermeyi dusunuyorum ama razer blackwidow 2013 versiyonu bu aralar Turkiye'ye gelecek gibi duyumlar aldim sizin bilginiz var mi?
  • selamlar . bende g15 v2 kullanıcıyım pek ekranı kullanmadım bu güne kadar. benim sormak istedğim şu . o gümüş renk tuşlar zmanla soyulur mu ? malum gümüş boyalar ter ile atma yapıyor

http://www.overclock.net/t/1316586/logitech-g710-disassembly-and-modification-56k-warning/20

şöyle bişy buldum ya adam kendi tırnak darbesiyle soydu (sürekli kullanılan tuşlara denk gelmiyor sistem tuşları) yada kutudan çıkarttığında vardı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 18 Şubat 2013; 13:06:04 >
  • Merhaba arkadaşlar, acaba bu klavye ve g19 arasında ne gibi farklar var? hangisini tercih etmek gerekir? g19'dan üstün bir yanı var mı yoksa g19 daha iyi bir klavye mi merak ediyorum açıkçası. yorum yapan herkese teşekkür ederim şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertd

Hocam incelemeniz çok iyi ve yararli olmus tesekkur ediyorum.Su anda thermaltake challenger ultimate kullaniyorum.Ben de bu klavyeden siparis vermeyi dusunuyorum ama razer blackwidow 2013 versiyonu bu aralar Turkiye'ye gelecek gibi duyumlar aldim sizin bilginiz var mi?

Mart sonu yada Nisan başı gibi gelebilirmiş, Sanalmarketim.com yetkililerinden mail geldi.
  • razer blackwidow ile bunun arasında gidip geliyorum. size ne yapayım ? ortalam günde 10 saat bilgisayar başında geçiren birisiyim ve klavyeyi sürekli kullanıyorum ve hızlı kullanıyorum. Hem oyun + hemde sürekli hızlı yazan birisi için önerileriniz ne olurdu ?

teşekkürler
  • Üstteki soruyu bi cevaplayıverin arkadaşlar. Bu arada snapse 2.0 ın Türkiyede çalışmadığını söylüyorlar. Yazılım sıkıntıları varmış. Bu konuda ne diyorsunuz?
  • çok güzel bir klavye brown switch olmasıda cabası :)
  • İlgili klavyeden bende bir adet aldım.

FPS tarzı oyunlarda black switch (tt esports MEKA'lar gibi) önerilmesine rağmen ben klavyede ağırlıklı olarak RTS oynayıp typing yapacağım için blue switchler ve black switchler arasında kalan brown switchi tercih ettim. Hem iş yerimde hem evde kullanmak istediğim için bu benim temel seçim kriterimdi.

Zaten brown switch olarak baktığınız zaman özellikle yurtdışından getirmeyi beklemek istemiyorsanız fazla opsiyonunuz yok. Sanırım Black Widow'un stealth versiyonu da brown switch ama Türkiye'de yok.

Bu olmasa Zowie Celeritas'ı düşünecektim.

Kısaca değerlendirmelerim şu şekilde (klavyeyi 1 haftadır kullanıyorum)

ARTILAR:

- Mekanik klavyelere göre göreceli olarak sessiz. Bunda Brown switch kullanılmış olmasının ve ayrıca ses azalsın diye ayrı bir önlem (tuş altında sessizleştirici plastik halkalar vardı galiba) alınmış olmasının etkisi var. Dolayısı ile işyerinde kullanacaksanız ve oda arkadaşlarınız varsa avantajlı.

- Işıklandırması oldukça güzel ve WASD kısmının ışığını ayrıca kontrol edebiliyorsunuz. Geceleri keyifli oluyor.

- Üzerinde multimedia tuşları ve ses ayarı bölümü var. Müzik vb dinlerken oldukça rahat oluyor.

- UFiyat olarak diğer mekanik klavyelere göre uygun. 250 - 260 TL arasında bulunabiliyor. Benzerleri genelde 300-340 TL'den başlıyor.

- Nispeten yeni bir model. (Ben aldığım tarihte Razer Black Widow'un 2013 modelleri Türkiye'de yoktu.

- Bilek desteği fena sayılmaz. Klavyenin ayakları ile beraber düşününce ergonomik bir model.

- Çoklu tuş basmama problemi yok. En azından şu ana kadar ben bir sıkıntı yaşamadım. Galiba 20'nin üzerinde NKRO iddiası vardı.

- USB girişli. Laptopa falan rahat bağlanır yani.

- Makro tuşları var. Her klavyede olmuyor bu tuşlar. Bu da bir seçim kriteriniz olabilir.

- Üzerinde dahili usb girişi var. Bu da oldukça büyük bir rahatlık olabiliyor.

EKSİLER:

- Işıkları güzel demiştim ama uzun vadede bozulurlarsa uğraştırırlar. Bu klavyeye mahsus değil ışıklı klavyeler için genel bir durum. Başıma geldiği için söylemiyorum sadece olasılık. Ne kadar komplikeyse bir makine o kadar problem çıkarma potansiyeli vardır.

- Typing olarak keyifli ama blue-switchlerle daha keyifli olabilir. Black'den iyi ama.

- PS2 girişi yok. NKRO ile uğraşana kadar hep PS2 modelleri tercih ederim.

- USB girişleri gold plate olmayabilir. Gerçi bunun kullanıma bir yansıması yok benim düzeyimde.

- Pahalı. Mekanik klavyelere göre ucuz olabilir ama genel olarak pahalı bir model. Benim eski klavyem x7 g800 MU. 40 liralık klavye ve inanın çok keyifli bir modeldi (hala kullanıyorum). Fiyat performans olarak mekanik klavyeler hala çok geride.

- Makro tuşlarının yerleştirmesi ve ergonomisi çok rahat değil. g800 mu daki makro tuşları (teknik olarak tam makro tuşu diyemeyiz gerçi ama) benim için oldukça rahattı. Özellikle space barın altında olması genelde boşta duran baş parmağınız için (oyunlarda) güzel bir kullanım alanı sağlıyordu. Bunda sadece klavyenin solunda makro tuşları var onların da yerleştirmesi garip.

-Logitech mekanik klavye sektöründe yeni. Uzun vadede öngörülmeyen sıkıntılar çıkabilir. Benim aldığım bir riskti.

- Çok atraksiyonlu bir klavye, sade modeller tercih edenler için olmayabilir.

SONUÇLAR:

- Zaten aşırı oyun oynayan bir insan değilim (en azından son 10 senedir : ) ) ama oynadığım oyunlarda eski klavyeme nazaran öyle 200 liralık bir fark hissetmedim. Tamam rahat, tamam havalı ama performans açısından o parayı işlemcinize raminize falan ayırmanız performansınıza daha çok etki eder. x7 g800 hala oldukça yeterli bir klavye oyunlar için.

-Typing olarak zevkli.

-Benim zaten aradığım bir klavyeydi. Bütçesi rahat olanlar için keyifli bir artı. Bütçesi rahat olmayanlar kendilerini çok da zorlamasınlar. Başka ihtiyaçlarını önceliklendirebilirler. Yada illa mekanik klavye ama ucuz olsun diyenler için Cherry g80 3000 modelleri var. amazon.de'den getirilebiliyor sanırım (Klavye düzeni QWERTY yerine QWERTZ olabilir ona da dikkat edin). herhalde 150 tl civarına getirilebiliyor. Yurtdışında da 50-60 Avro civarına alınabiliyor sanırım.

• Değerlendirmemi gerçi yukarıda yaptım ama,

Typing olarak oldukça keyifli. Gerçi Blackwidow'ların normal versiyonları Blue-Switch olması lazım. Teoride sırf yazı yazan biri için blue switch daha iyi. Ben kullanmadığım için emin değilim.

Ancak çıkardığı ses sizin için bir kriterse brown-switch'e sahip g710+ gerçekten sessiz sayılabilecek bir model.

Bence youtube'dan karşılaştırmalarına bakın. Özellikle seslerini dinleyin ona göre karar verin.
  • Şu konuyu gördükçe canım klavye çekiyor.
  • aldım alırken çok düşündüm en sonunda buna karar kıldım çok para ama hak ettiğini kullandıkça anlıyorsun. yazı yazmak hoşuna gidiyor insanın :)
  • Ben bilgisayara Logitech Gaming Software'ı kurdugum zaman klavye kitleniyor ışıklar yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Hiç başına gelen oldu mu?
  • Klavye ile ilgili sorularınız varsa mesaj atarken haberdar et seçeneğiniz kullanırsanız daha rahat geri dönüşte bulunabilirim.
  • Bugün elime geçti klavye. Sağ alttaki Enter tuşuna basınca (galiba tam ortasına basamıyorum biraz altına denk geliyo) sanki takılma oluyo. Yani güney tarafı aşağı çöküp kuzey tarafı biraz daha yukarda kalıyo ama basıyo. 2-3 saniye sonra tık diye ses gelip takılma düzeliyo. Bunu napabilriim ? Eski klavyelerde o tuşu cıkarıp takıyodum.. Bunda napabilriim
  • hocam g710+,g19 ve g510 arasında kaldım sız hangısını onerırsınız @Al PaC
  • Ekranı önemli bir detay olarak görmüyorsaniz G710 alın derim. Mekanik klavye farkli bir deneyim.
  • Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın

Yalnız bir sorum var konu açtım ancak cevap alamadım

Bu Gaming Software nasıl kullanılıyor?Mesela M2'deki G1 tuşuna oynat işini veriyorum M3'deki G1 tuşu kopyaladan oynata dönüyor.

Ayrıca Far Cry 3 veya Crysis 3'te bir tuşa bastığımda el bombası atmasını sağlayabilir miyim?
  • İnceleme güzel olmuş elinize sağlık. Uzun zamandır X6 Sidewinder klavye kullanıyorum hatta geçenlerde çok eskdiğini farkettim yine aradım taaradım sıfır 2 yıl garantili olanı buldum ve aldım. Logitech 'le kıyaslamıyorum mekanik bir klavye sonuç olarak ama sidewinder 'ada çok alıştım ve çok seviyorum kullanılabilirliğini kolaylığını gerçekten çok başarılı yapılmış bir klavye eğer sidewinder bulamasaydım g700 e yönelicektim.

Logitech G710+ İnceleme, TR'de İlk, Güncellendi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.