Şimdi Ara

Logitech Gaming Software Bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Logitech Gaming Software format attım son versiyonu indirdim makro tuş atamaları çalışmıyo tuşlarda sıkıntı yok ama oyun içinde K tuşunu macro 4e atıyorum diyelim k basmıyo eski sürüm indirip deniycem

• Benim klavyedeki G tuşları çalışmıyordu. Nedeni KB3033929 yüklü olmamasının kurulum sırasında unsigned driver hatasına yol açmasıymış. Eğer programı kurarken "imzasız sürücü hatası" gibi bir hatayla karşılaştıysan g tuşlarının çalışmamasının nedeni, gereken sürücünün windowsa yüklenememesinden kaynaklanıyor. Ben windows 7 64 bit kullanıyorum KB3033929 indirip kurdum ve tekrar LGS'yi kurduğumda hata vermedi ve sorun düzeldi. Artık G tuşları çalışıyor.

2 yöntem var:
    1. yöntem KB3033929 kur, LGS silip tekrar kur.
    2. yöntem: LGS 8.58.183 veya öncesi sürümü kullanmak ve programı hiç güncellememek.
    32bit olan:
    http://www.logitech.com/pub/techsupport/gaming/LGS_8.58.183_x86_Logitech.exe
    64bit olan:
    http://www.logitech.com/pub/techsupport/gaming/LGS_8.58.183_x64_Logitech.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 8 Nisan 2016; 13:29:44 >

• efeemmi kullanıcısına yanıt
    Benim daha ilginç bir sorunum var mouse garantiden yeni geldi sol tuş basmıyordu. Fareyi taktım fakat program kafasına göre dpı değiştiriyor kendime göre dpı ayarları yapıyorum geçiyorum internetin başına durduk yere full dpı hızına çıkıyor neden olabilir bu sorun? Garantiden önce böyle bir sorunum yoktu. Sorun tuşta desem kendi dahili hafızasını kullanıp dpi ayarlarını yaptığımda gayet güzel çalişiyor hiç değiştirmiyor dpı ayarını fakat bilgisayarımdaki profili kullan dediğimde dpı kafayı yiyor ?
  • Benim de aklıma ilk olarak tuşta sorun olabileceği geldi ama anlattıklarına bakılırsa sorunun nedeni yazılımdan gibi duruyor. Temiz kurulum yapıp yüklesen düzelir diye düşünüyorum. Denemekten bir zarar gelmez:

Önce denetim masasından kurulu Logitech Gaming Software(LGS) varsa kaldırın, sonra AppData\Local içinde logitechle ilgili profillerin depolandığı klasörü temizleyin sonra startmenu'de ki arama kısmına msconfig yazıp msconfig.exe'yi açıp "hizmetler" sekmesinde altta bulunan "Tüm microsoft hizmetlerini gizle." yi çentikleyip listede geriye kalan şeyleri devredışı bırakın. Böylece bir sonraki açılışta microsoft hizmetleri hariç hiçbir şey açılmayacak. İstisna olarak avast çalışmıştı bende herhalde antivirüs olduğu için bu şekilde devredışı kalmasına karşı korumalıdır. O önemli değil. Neyse Başlangıç sekmesindeki başlangıç öğelerini de devre dışı bırakıyorsun. Ardından restart yapıp LGS'i o vaziyette açılmış bilgisayara kuruyorsun böylece düzgün bir şekilde yükleniyor. Kurulumdan sonra bilgisayarın açılışını msconfig'den eski haline getirip, tekrar yeniden başlattığında problemin düzeldiğini görebilirsin. Msconfig'i eski haline getirmeyi unutma. Bu işleme clever boot mu deniyordu clean boot mu unuttum anlattığım şekliyle yapabilirsin. Eğer o üst mesajda belirttiğim KBbilmemkaç yüklü değilse zaten bunca işlemi boşuna yapmış olursun LGS programı belli bir sürümden sonra o güncellemenin işletim sisteminde yüklü olması zorunlu.

Aslında bunca zahmete girmeden ilk olarak şunu denesen sorun çözülebilir:
    LGS sil, AppData\Local içinde logitechle ilgili klasörde bulunan profilleri sil, LGS yükle.
    Logitech ile ilgili bir klasör varsa aslında bu noktada ben olsam komple silerim çünkü zaten LGS kurulurken gerekli olan herşeyi yükleyecektir diye düşünüyorum. Şuan bilgisayarım tamirde olduğundan Local/içinde ne tarz bir klasör var içinde neler var bakamıyorum. O yüzden daha detaylı yardımcı olamayacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Appdata, program files nerde logitech ile ilgili dosya/klasör varsa sildim defalarca kaldırıp yükledim hatta eski sürümleri dahi denedim ama sonuç alamadım. Okadar ilginç bir sorunki çözümünü dahi bulamadım hiç bir yerde. Şöyle bir şey dikkatimi çekti programı kuruyorum her şey tamam otomatik oyun algılama diyorum dpı ayarlarını yapıyorum sonra bekliyorum 10-15 sn dpı durduk yere fullenıyor bu haldeyken sağdaki dpi yukarı/aşşağı tuşlarıyla oynamayı denediğimde hiç bir tepki vermiyor programa arkadan baktıgımda sonra programda dpi ayarımı tekrar seçiyorum bu sefer o tuşlar çalişmaya başlıyor ilk önce benimde aklıma bozuk tuş geldi fakat kendi hafızasında sapasağlam çalişiyor bütün makro ve tuşları denedim çalişiyor tek sıkıntım şu dpı ile ilgili Dediğiniz işlemide deneyeceğim.

Maalesef sorunum hala devam etmekte. Vallahi kafayı yiyeceğim önceden böyle bir sorunum yoktu. Bir tane dpı aralığı bile seçsem program onun dışına çıkıyor benim belirlediğim değerde kalmıyor ne sinir bozucu bir sorundur bu ya
  • Geçmiş olsun. Herşey sinir bozucu zaten sadece sorunlar da değil. isterseniz tekrar garantiye gönderin tabi öncesinde firmayı arayıp konuşmanızda yarar var.

Ben de asusla boğuşuyorum anakartta problem var rampage 4 extreme (pahalıda bir kart) kod 34 yazıyor ledlerde açılmıyor garantisinin bitmesine 1 ay kaldı. Asus'u arayıp anlattım durumu, kartı kasadan çıkaramayacağımı belirttim kasayı gönderin dediler dedikleri gibi gönderdim geri yolladılar. Bir açıklama da yapmadılar arayıp sordum konuştuğum kişi de bilmiyor. Yarın tekrar aramamı istediler neden geri gönderdiklerini öğrenecekmiş. 50 lirada kargo parası gitmiş oldu bu işe.
    2 hafta bekledim hocam sırf bu yüzden gittim idarelik mouse içinde para verdim sonuç ne oldu? hüsran şimdi bir daha yollasam bir şeyi yok deyip geri yollarlar anlamaz hocam ordaki elemanlar ben buna inanıyorum.
  • emmre129 E kullanıcısına yanıt
    aynı problem için 3 defa servise gönderip giderilmemesi durumunda heyetten para iadesi yönünde karar çıkarttırılabiliyor.
    Ürünün servise gitmesiyle ilgili belgeleri saklayın, en son faturasıyla birlikte heyete gidersiniz daha önce hiç yapmadığım birşey bu yüzdende detaylarını bilmiyorum.
    Yani siz tekrar tekrar servise yollamaktan çekinmeyin asıl çekinmesi gerekenler geri yollayanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

aynı problem için 3 defa servise gönderip giderilmemesi durumunda heyetten para iadesi yönünde karar çıkarttırılabiliyor.
    Ürünün servise gitmesiyle ilgili belgeleri saklayın, en son faturasıyla birlikte heyete gidersiniz daha önce hiç yapmadığım birşey bu yüzdende detaylarını bilmiyorum.
    Yani siz tekrar tekrar servise yollamaktan çekinmeyin asıl çekinmesi gerekenler geri yollayanlar.

İnanın çok kararsızım. Mouse çok kirliydi altındaki kaymasını sağlayan bantlar bile yırtıktı onları bile değiştirmişler sıfır gibi mouse oldu fakat işte anlattıgım sorunda olmasa mükemme olacaktı... Sorunda sadece Logitech Gaming Software programından auto gaming detect modunda çıkıyor kendi on-board belleğinde sıkıntı yok çok ilginç

• emmre129 E kullanıcısına yanıt
    Başka bilgisayar var mı? başka makinada test edin takıp LGS'yi kurun aynı problemleri yaşatıyorsa sorun üründedir garantiye yollarsınız rahat rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeemmi

Başka bilgisayar var mı? başka makinada test edin takıp LGS'yi kurun aynı problemleri yaşatıyorsa sorun üründedir garantiye yollarsınız rahat rahat

Eski bir laptop vardı evde onda denedim aynı hata oldu dostum. Mousenin içinde neyi değştirdilerkide dpı durduk yere değişiyor auto detect modda valla anlayamadım. neyse bir daha 2 hafta bekleyeceğiz anlaşılan yapacak bir şey yok. Peki vatana götürüp ne demeliyim bu sorunu nasıl anlatsam? Anlayacaklarını hiç ama hiç sanmıyorum.
  • Sorun servisin parça değiştirmesi sonucu oluşmamış olabilir. örneğin servisten dönerken yolda darbe, sarsıntı vs.
    Gitsin servise, gereğini yaparlar. Nasıl olsa garantisi devam ediyor. Problemi gerekirse bir kağıda yazın güzelce anlatın vatan'a o kağıdı verirsiniz servise arıza notu olarak gönderirler.
    "LGS yüklüyken, kendikendine dpi değişiyor" demek yeterli mi? Ben de tam olarak anlamadım problemi.

Bir de şu geldi aklıma: LGS'de dpi hızlarını istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz "benim zaten dpi ile işim yok tek dpi bana yeter" diyebiliyorsanız bütün dpi noktalarını aynı yere getirin dpi değişse bile aslında değişmemiş olur. bu şekilde garantiye gitmesine de gerek kalmaz. Dpi geçişleri zaten alet içinde gerçekleştiğinden bilgisayara anlık kasma gibi bir olumsuz etkisi de olmaz oyunlarda vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 8 Nisan 2016; 1:07:35 >
    İnanın bu yöntemide denedim hatta yüzlerce ayrı profil oluşturdum ama nafile hiç bir etki etmiyor yine 10-15 sn sonra maximum dpı seviyesine çıkıyor. Logitech support ile irtibata geçtim onlarda garantiye göndermemi tavsiye ettiler dediğiniz gibi bir not alıp vatana öyle göndereceğim inşallah derdimi anlarlarda bu sefer sıkıntı çıkmaz... yardımlarınız için teşekkür ederim.
    EDİThttps://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Mice/G700-mouse-DPI-sensitivity-levels-always-resets-to-default-when/td-p/968421 şurdaki yabancı arkadaşla mousemiz farklı fakat sorunumuz aynı gibi ingilizcem okadar iyi olmadıgı için detaylı bakamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 8 Nisan 2016; 2:05:33 >

• Konuyu inceledim, sizin mouse G700 mü? Çözümü yok ama çözümtrak yollar var:

1. yol: LGS'yi kurup istenilen bütün ayarları yapıp mouse'un resetlenmemesi için LGS'yi silmek. Böylece istenilen ayarlar farenin içindeki hafızada kayıtlı kalıyor ve resetlenmiyor.

2. yol: Eğer G700 kullanıyorsan LGS'in 8.35 sürümünü kullandığında program G700'ü desteklemediği için, ayarlar bozulmuyor. setpoint ne haltsa program aracılığıyla onu kullanabiliyormuşsun. O kısmı anlamadım. Özetle Program bir şekilde işine yaramış olacak dene sonucu şimdiden merak ettim :=)
    ftp://ftp.logitech.com/pub/techsupport/gaming/

3. yol: LGS kullanmak yerine Setpoint 6.32 kullanmayı önermiş birisi google üzerinden aratıp bulabilirsin birde bahsi geçen sürüm yerine son sürümünü kursan daha iyi olur diye düşünüyorum.

*Okuduklarımdan sonra, kesinlikle garantiye vermeni önermem. Yaşadığın problem pek çok kişinin başına gelmiş genel bir sorun pek çok logitech mouse'un bahsi geçiyor. Servisin yapabileceği bir şey yok sorun yazılım kaynaklı. Setpoint gibi farklı yazılımlar kullanmayı deneyebilirsin veya 8.35 sürümüne dönüş yapabilirsin veya kurup ayarlayıp programı silebilirsin, millet öyle idare etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 8 Nisan 2016; 4:09:30 >

Mousem aynı değil sadece sorunlarımız aynı bendeki mouse g300s. ayrıca dediğiniz yöntemleri denedim ancak sonuç alamadım. Setpoint denen program bu G serisi mouseleri desteklemiyor sanırım programda hiç bir ayar yok mouseyi görmüyor sitesindede G serisi bir mouseniz varsa lgs yüklemeniz tavsiye edilir denilmiş. Tüm yolları denedim ancak hala dpı kafasına göre değişmekte. Sorun yazılımsal olsa laptopta normal çalışması gerekirdi bunu geçtim garantiye göndermeden önce hiç böyle bir sorunum yoktu sadece sol tuşu biraz kötü kullandığım için basmıyordu baska bir sorun yoktu
    Hocam bir şey keşfettim. bu sürümde ne kadar dpi varsa tüm çentikleri en dibe dayadım ve profil ayarlarımı yapıp oyuna daldım ve dpı ayarlarım hiç sapıtmadı...
     Logitech Gaming Software Bozuk Ayarları bu şekilde yaptığımda hiç bir sorun olmuyor fakat en küçük değişiklikte tekrar sapıtmaya başlıyor aynı şekılde mousenin üstündeki tuşlarla dpı değiştirdiğim zamanda sapıtıyor çok ilginç burdan anladıgım kadarıyla sorun mousede olamaz fakat garantiden önce böyle bir sorun yoktu anlam veremiyorum bu işe.

• G300s uzun zaman kullandım çokta memnundum kablosunu yıpratıp tutukluk yapar hale getirene kadar. Hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Şuan bu modelden bir arkadaşım da kullanıyor o da hiç böyle bir sorun yaşamadı. O başlıklarda g300s lafı bile geçmiyor. Demek istediğim sıradışı bir durum ve açıkcası ne diyeceğimi bilemiyorum. Şunu sorayım ilk olarak:

LGS kurarken unsigned driver tarzı bir hata verdi mi? Hatasız şekilde kurulmasına rağmen bu problemi yaşatıyor değil mi?
    Eğer bütün profilleri silip tek profilde, "DPI hassasiye düzeyleri" sayısını bir yaparsan tekrar resetlenir mi? Fare üzerinde hiç dpi ve profil değişimi ile alakalı tuş bulundurmasan genede resetlenir miydi?

Ben o mouse'u şu şekilde kullandım: Sol ve sağ taraftaki toplam 4 ekstra tuşa numpad kısmındaki /,*,-,+ tuşlarını atayıp oynadığım oyunlarda o tuşlara gelmesini istediğim şeyleri koydum. Profil geçişi, dpi geçişi hiç lazım olmadı. Belkide o yüzden böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Fare üstündeki tüm dpı atamalarını kaldırdım onu ilk başta denemiştim ancak sonuç alamadım. Programı kurarken hiç bir sorun olmuyor her şey yolunda görünüyor aygıt yöneticisinde falan görünüyor mouse. Şuan sonuç alabildiğim tek kısım yukarıdaki ayarlar bu şekilde hem oyun profillerimi oluşturabiliyorum hemde dpı ayarlarım sapıtmamış oluyor. Fakat bu ayarın üstünde en ufak bir oynama dahi yapsam dpı tuşuyla gerek program üzerinden dpı tekrar sapıtmaya başlıyor kendı kendıne 2500 e çıkıyor Fareden bende memnunum fakat bu ilginç sorun moralimi bozmaya başladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.