Şimdi Ara

Logitech Lazer Gaming Mouse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklıma takılan bir soru varda belki bileniniz vardır.

3 yıldır kullandığım G9X mouse'umu anlık donmaların yoğunluğu nedeniyle dün emekliye ayırdım. Elimde daha önce hediye edilen Deathadder var fakat nedense istediğim performansı alamıyorum. 5 yıldır ara ara denememe rağmen optik olduğu için birtürlü sevemedim Deathadder'i. Şimdi tekrar mouse alayım diyorum, gözüme de G300S kestirdim fakat büyük bir sorun var. Bu mouse da, daha doğrusu logitechin piyasada bulunan bütün gaming mouse'ları optik olmuş artık.

Logitech Lazer olarak gaming mouse yapmama kararı mı aldı acaba.

Edit ;

Daha önce kullandıklarım sırasıyla X7, Logitech 5, Logitech G500, Logitech G9X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 27 Haziran 2015; 11:55:46 >

• g500s Lazer ve ben kullanıyorum.Ancak mouse tutuş şeklime uymadığı için ben de g300s ,g302 tarzı mouseları araştırıyorum. Dediğin gibi genelde optik. Lazer ile arasında cok fark var mıdır, benim bu konu hakkında pek bilgim yok,ne kadar etki eder acaba ?
  • optic>laser

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @One-X,

Evet G500S lazermiş, dikkatimden kaçmış. Bir fiyat araştırması yapayım.

@Archspire,

Dediğiniz teknoloji olarak daha ileri olduğu için doğru olabilir fakat bu kişiye göre de değişebilir. Ben sürekli lazer mouse kullandım, bir kez dediğim gibi Deathadder kullandım fakat tatmin etmedi beni. Bilmiyorum bu Deathadder kaynaklı da olabilir ama başka optic mouse kullanmadığım için bişey diyemem.

Neyse maaş zamanına kadar mecbur bunu kullanacağım belki alışırım fakat örnek veriyorum cs 1.6'da istediğim rahatlığı yaşayamadım. GO da ise denemedim daha.
  • cs go tarzı fps oyunlar oynuyacaksanız optik mouse almanızı öneririm.
  • Eğer elinize uyuyorsa ss rival öneririm şiddetle
  • Durumun sensoruyle alakasi yok ya claw yada fingertip tutusunuz var ve deathadder palm oldugu icin kullanamadiniz.

G302 tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    logitech g402 mouse sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle bendensin diyorum bende g9x sensei xai gibi fareler kullandıktan sonra optiğe geçince sıkıntı yaşadım. g300 hiç düşünme bile boşuna para vermiş olursun. logitech iyi bir marka ben olsa 402 ve 500s tarzı farelrer yönelerim.ben şuan için kinzu ve sensei raw kullanıyorum ve eskileri arıyorum alışmam sıkıntı oldu. Ve ayrıca g9x te bazı sorunlarınız varsa eğer satarsanız almak isterim haberniz olsun 2 mousetan bi mouse yapabilirmiyim merak ediyorum :)
  • optik>laser demiş bi arkadaş ben katılmıyorum buna eğer oyunu ve oyun tarzınız nasılsa ona göre fare seçimi yapın derim. laser farelerde daha düşük senste oynama imkanınız oluyor mousepadten kaldırma ve hareket durumu daha fazla oluyor kesilme durumu olmuyor ama optik farede bu sorun kesilme ve iletim meydana geliyor.
  • quote:

VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) sensörler (yani bildiğiniz lazer sensörler) yüzeylere derinlemesine nüfuz ederek yüzeyin her katmanındaki düzensizlikleri mouse imlecine yansıtmaktadır. İşte bu yüzden, özellikle kumaş/bez/cloth tarzı yumuşak padlerle kullanıldıklarında, hıza bağlı olarak fare imlecinin hareketiyle orjinal, fareye gönderilen el/kol/bilek hareketi arasında %5'e varan ciddi farkılılıklar (speed-related-accuracy-variance) yaşanacaktır. Bu değer sert plastik pad'lerde %2 civarına kadar azalsa da özellikle yavaş hareketlerdeki negatif ivme ciddi bir sorundur. Bu tarz sensörler özellikle FPS oyunları için tercih edilmemelidir. Buna karşın modern optik sensörlerde bu değer her yüzey için %1'in altındadır ve en üst teknoloji PMW3366 tarzı sensörlerde %0'a yakınsamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 28 Haziran 2015; 19:07:48 >

• 2-3 yıl razer deathadder (lazer) kullandım, 4-5 ay önce çift tıklama ve tıklamama sorunu çıktı,
    Zaten yazılımı ve parlak yüzeyi beni çok rahatsız ediyordu.
    Asus ROG Glaidusa geçtim, tavsiye ederim, bu mouse optik ve 6400dpi, ekstra omron switchleri ve alt yüzey plastikleri ile geliyor, yani çift tıklama sorunu için çözüm var.
    Optik teknoloji eski olabilir ama daha oturmuş bir teknoloji, bir çok yerde lazer teknolojinin hala geliştirilmesi gerektiğini okuyorum.
  • Yeosol Y kullanıcısına yanıt
    Deathadder'lar optikti hep yanlışın var

• quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Deathadder'lar optikti hep yanlışın var

Düzelteme için sağol, ama yukarıda yazdıklarıma bir etkisi yok zaten lazer veya optik. Deathadder a karşıyım :)
  • Yeosol Y kullanıcısına yanıt
    Şuanda asus rog gladiusla aynı sensörü kullanıyorlar hatta

Aynen kaliteyi bozdular artık bende kullanmıyorum.

• güzel bir açıklama teşekkür ederim zaten bunu biliyorum benim demek istediğimi yazıda da demiş zaten. benim kendi görüşüm oyunda düşük sens ile oynadığım için mouseun mousepadteki hareketini kısıtlıyorum daha çok yer gezdiriyorum laser fare ile bu yüzdende mousepadten fareyi hava kaldırırak kullandığğım için ben LASERı tercih ederim. he optikte kullandım kullanıyorum ama laserden aldığım performansı alamıyorum.Mouse padım ss qck MASS tır. Qck heavy ile laser mouseın hızlanması fazla oluyor o yüzden tercih etmiyorum optikte ise heavy modelini kullanıyorum.benim tecrübelerim bunlar kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Durumun sensoruyle alakasi yok ya claw yada fingertip tutusunuz var ve deathadder palm oldugu icin kullanamadiniz.

G302 tavsiye ederim.

ve ayrıca burada g302 yi tercih etmesini söylemişsiniz bu mouse fps de tercih edilmesi için düşündürücü olur bunun yerine efsanlerden g100 ü tercih etseniz daha iyi olabilirdi. bi oyuncu nasıl alıştıysa öyle devam etmeli bence biz burada fikir söylüyoruz sadece teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seLka_10 -- 28 Haziran 2015; 23:24:03 >
  • Üzerinde moba yazınca fps de kullanamıyor mu? Bende g502 vardı oda moba icindi ama her oyunu oynuyordum

G100 ler piyasadan kalkti o yuzden oneremiyorum.

• ben oynayamassın demiyorum 5 liralık mouselada oynarsın ona bişey dediğim yok zaten
  • Herkese yorumları için teşekkürler.

G300S ve G500S arasında gidip geliyorum. G300S'in fiyatı uygun fakat optik, onunla da Deathadder gibi performans alırsam haybeye almış olurum. Satma gibi bir alışkanlığım da yok öyle kalır elimde. :)

G500S ise lazer fakat fiyatı yüksek gibi.

Aklımda deli sorular.

Not : G9X'i soran arkadaş varmış, alıcı ödemeli şeklinde ücretsiz gönderebilirim isterse mouse'u.

Mouse aslında çalışıyor, ama anlık donmalar oluyor usb sesi geliyor. Masaüstü kullanımında pek sorun değil fakat oyuniçi tam kabus oluyor. Hele online bir oyun oynanıyorsa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.