Şimdi Ara

LOGİTECH Mİ EVEREST Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam g300ü ben kullanıyorum çok rahat bir mouse elime tam oturuyor ve makro tuşları bana tam yetiyor. logitech almanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

7870XT'den de çok şikayet var ama bu hepsinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bazı üretim serileri hatalı olabiliyor. Logitech G500S'in de düzinelerce hatalı partisi var, forumda okuyup bakabilirsiniz (hem yurtiçi hem yurtdışı için geçerli). Peki G500S kötü bir mouse'mu? tabi ki değil... Ancak hatalı parti olmaması lazım...

Veya şöyle söyleyim, herkesin bayıldığı g103 ile g105 klavyeler.. Gamer ürün diye satılıyor... Kalite yoksunu ürünler, cünkü fiyat bazında kapısmak zorunda mecbur kalıyor firma... G105 gaming keyboard'u bir Thermaltake'in bir Roccat'ın yanına koymanızı tavsiye ederim. Hepsini yakın zamanda inceleme fırsatım oldu. Logitech inanın 100 küsür liralık cihazlar değil. Gayet basit bir klavyeye 5 tane macro tuşu koyulmuş o kadar... hele g105 bileklik koruması bile yok... Logitech gibi bir firmaya ayıp bence... G103'e bile yapmışlar... Üstelik tuş kalitesi fln basit...

Ben de Logitech'i severim ama, A4 Tech'den zerre farkı yok gözümde. Asla bir thermaltake/roccat/corsair olamaz. Razer/Steelseries saymıyorum zaten. Klasman dışı...

Ayrıca dediğim gibi bazı ürünleri bir üst sınıfa tabi olabilir, her markanın. Çünkü müşteri ve bütçe odaklı ürünler kullanmak zorunda her marka. Bu durum sadece Razer ve Steelseries için geçerli değil, çünkü her şartta kaliteli ve pahalı ürünler üretiyorlar.

Mesela G19 serisi var ki Logitech'in bir çok ürüne taş çıkarır ama malum, fiyat... Ben genel ürün kalitesi olarak sıraladım, katılmıyor olabilirsiniz ama durum böyle...

Pek bilmeden konuştuğunuz ortada. Her firmanın müşteri odaklı ürünleri var fakat Türkiye'ye isme atlayan sazanlar için öyle özel fiyatlarla geliyor ki aslında giriş seviyesi ürün olduğundan haberiniz bile olmuyor. G105'in G510 ve G19 dan farkı ekranının olmaması, bilekliğinin olmaması ve ses kartı. Makro tuşu sayısından zaten bahsetmiyorum G510'daki 54 atanabilir tuşu kullanıyorsanız büyük başarı zaten tartışmaya bile girmem. Bunun dışında bir farkları yok ne tuşların verdiği his, ne büyüklük, ne de kalite anlamında. Razer'dan ve Steelseries'ten bahsetmişsiniz bunların da düşük fiyat segmentinde satılan ürünleri var fakat sizin gibi fiyatı yüksek olanı kaliteli zannedenler için ülkemize bu firmaların 60 dolarlık kulaklığını getirip 300 liraya satıyorlar. 40 dolarlık yine giriş seviyesine hitap eden Steelseries Kana da mesela burada 150 lira civarında. Verdiğiniz paraya göre kalitenin artması çok doğal bir şey fakat bunu mantık çerçevesinde düşünmeniz gerek. Bugün Türkiye fiyatlarında bulabileceğiniz en uygun fiyatlı ve yüksek performanslı ürünler Logitech ürünleri belli başlı kampanyalar dışında veya yurtdışından getirmiyorsanız. Garantisi de arkanızda durabiliyor sorunlarınızda. Razer ürünlerini de deneme fırsatım oldu hepsi kesinlikle güzel ürünler fakat onların da kronik sorunları olabiliyor. Çift tıklama problemi Deathadder'da da vardı fakat Türkiye'de o kadar az kişi kullanıyor ve yabancı forumları o kadar az kişi takip ediyor ki kimsenin haberi bile yoktu. Bugün Deathadder 2013'e Türkiye fiyatıyla 200 lira vermek saçmalıktan başka bir şey değil eğer marka aşkıyla yanıp tutuşmuyorsanız. Neredeyse aynı fiyata G700S satılıyor ve sizi kablosuz bir model her anlamda da Deathadder'dan daha iyi özelliklere sahip. Razer'ın kalitesi tartışılmaz fakat Türkiye'de sadece adı ürünün fiyatının üstüne +100 lira ekliyor. Her zaman karşı çıktığım bir şey bu alternatifi olduğu müddetçe.

• Silence34 S kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmak istediğim ile alakası yok senin yazdıklarının.

Ben Logitech'e kötü demedim zaten. Hatta soruyu ilk soran arkadaşa da kesinlikle Logitech al dedim... Nerenizle okuyosunuz gerçekten merak ediyorum...

Ama şu bir gerçek ki bir iki modelinin dışında Logitech tamamen f/p ürünüdür, fiyat konusunda yarışabilmek için de tuş kalitesi, cihaz ömrü gibi özelliklerden ister istemez kısıyorlar... Bunu kapatmak için de luzumsuz 10 tuşlu mouse, 15 tuşlu mouse, 500makrolu klavye diye ürün satmaya çalışıyorlar... Tabi ki taktik meselesi, firmanın stratejisi saygı duymak lazım. Dolayısıyla asla Razer/Steelseries gibi markalarla karşılaştırılacak durumda değil.

Bana kalkıp da kimse g105'i övmesin... g105'in, hele g103'ün gaming klavye olduğunu düşünen insanlar, gerçekten hayatında klavye görmemiş insanlardır. G105, 120TL'ye satılıyor TR'de... bilekliği dahi yok... tuş kalitesi, tuş sesi de inanılmaz kaba... 120TL buna vereceğine 160TL verir Razer Anansi alırsın... Hadi geçtim para vermek istemiyorsun, bari git G103 al da bileklerin yorulmasın. G103'e ışık takmışlar, üzerine 60-70TL koymuşlar satıyolar senin mantığınla bakarsan olaya.

Ha demiyorum ki Logitech kötüdür, hatta bazı ürünlerini gerçekten beğeniyorum... Ama 1. sınıf ürün üretmiyor bu bir gerçek.

Yazılanlara cevap vermeden önce tekrar okuyun... Laf olsun diye yazı yazmayın...

Ayrıca her elektronik üründe belli başlı problemler olur, dolayısıyla şu ürünün çöpü var bu ürünün sapı var diye çıkmayın sokaklara, elektronik dünyasında her üründe problem yaşanıyor. Garantisi olduğu sürece, hiç problem değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 19 Eylül 2013; 22:29:28 >

• n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    G105'in tuşları G19 ile aynıdır. Bileklik konusunda da bilekliksiz kullananlar var bu kullanıcıya kalmış bir şey. Ses sorunu yüzünden G710+ kullanamıyorum ve şu anda G510 sahibiyim; G103'ün giriş seviyesi bir oyuncu klavyesi olduğunu düşünüyorum ve kendi fiyatındaki tüm klavyelerden de her anlamda daha kaliteli. Bu durumda teziniz de çürümüş oluyor. Hala yanlış bildiğiniz şeyin doğru olduğunu iddia ediyorsunuz bu yüzden bilmeden konuşuyorsunuz dedim hala da böyle düşünüyorum. G500 problemliydi vs diye siz yazmışsınız ben böyle bir giriş yapmadım yazdığım mesaja o yüzden kimin sokaklara çıktığı ortada. Konu hakkında gerekli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorum ayrıca tartışmaya değecek bir konu bile değil ürünler ortada beğenen gider alır fakat beyaza siyah diyen her zaman olumsuz tepki alır. Ürünlerin kalitesi de satış sonrasında verilen hizmet de ortada tartışmaya gerek yok. İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silence34

G105'in tuşları G19 ile aynıdır. Bileklik konusunda da bilekliksiz kullananlar var bu kullanıcıya kalmış bir şey. Ses sorunu yüzünden G710+ kullanamıyorum ve şu anda G510 sahibiyim; G103'ün giriş seviyesi bir oyuncu klavyesi olduğunu düşünüyorum ve kendi fiyatındaki tüm klavyelerden de her anlamda daha kaliteli. Bu durumda teziniz de çürümüş oluyor. Hala yanlış bildiğiniz şeyin doğru olduğunu iddia ediyorsunuz bu yüzden bilmeden konuşuyorsunuz dedim hala da böyle düşünüyorum. G500 problemliydi vs diye siz yazmışsınız ben böyle bir giriş yapmadım yazdığım mesaja o yüzden kimin sokaklara çıktığı ortada. Konu hakkında gerekli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorum ayrıca tartışmaya değecek bir konu bile değil ürünler ortada beğenen gider alır fakat beyaza siyah diyen her zaman olumsuz tepki alır. Ürünlerin kalitesi de satış sonrasında verilen hizmet de ortada tartışmaya gerek yok. İyi akşamlar.

Sadece Logitech ürünü kullanan bir insanın Razer'la kendini kıyaslaması ilginc gerçekten... Hatalı bir ürün kullanmasına rağmen yine gidip körü körüne aynı markadan tecih yapması da gerçekten üzücü, belli ki diğer marka ve ürünleri denemeyi düsünmeyen dar görüşlü birisiniz...

Üstelik benim ilk yazıma bakarsanız Razer'la Logitech'in aynı kalitede olmadığını, söyledim bu bir, ki her zaman arkasında duruyorum... İki; Logitech de kendi fiyat klasında iyi markadır, buna da tamam. Zaten ben bunu belirttim... Aynısını siz de yazmıssınız bir tartısma ortamı yaratmıssınız kendi kafanızda bu da ilginc doğrusu. Sırf muhalefet olmak için bazı şeyleri çarpıtıp yazı yazmaya çalışmıssınız, neyi ispatlamanın pesindesiniz bilmiyorum...

Gencliğinize veriyorum heyecanınızı...

Laf olsun torba dolsun diye yazı yazmanın anlamı yok. Tekrar okuyun yazılanları ne demek istediğimi anlarsınız..

Tekrar söylüyorum, Logitech orta sınıf, bütçe ürünüdür (bazı modelleri hariç, bu üst model ürünleri ile ancak Razer'a vs. rakip olur, o da özellik bazında kalite bazında değil). Bunun haricinde bütçe ürünleri ile asla bir Razer/Steelseries/Roccat/Corsair/Thermaltake olamaz. Çünkü hedefi olan kullanıcı kitlesi belli...

Siz tutmuşsunuz servis, müsteri hizmeti diyorsunuz bununla ilgili tek yorum dahi yapmadım. Doğrudur, ama bu ürün kalitesini değiştirmez. Servis ve ürün kalitesi farklı seylerdir. Biraz bence terimleri ögrenmeyi deneyin.

G103ü G105i tutup da Corsair'la Roccat'la Thermaltake'le (dikkatinizi cektiyse artık Razer/Steelseries yazmıyorum bile, kalite kavramını anlamakta güclük cektiğiniz belli) karsılastırmayın diyorum... Basit ürünler, fiyatı da belli, kalitesi de... 100küsür liraya satılan G105 için bileklik gibi basit bir tasarımı dahi düsünmemisler ki uzun süre oyun oynayan insanların bilekleri en cok ağrıyan yerlerdir. G105 G19 farkına gelince ikisinin arasında düzinelerce farklı özellik var. Fiyat farkından belli (kabaca, en basit tabirle). Ki bunu basında da belirttim yazımın tekrar bakın. "Logitech kaliteden kısıp ürün özelliklerini öne cıkarmaya calısan bir firma" diye...

Neyi tartısıyorsunuz anlayabilmiş değilim... Logitech fanı olduğunuz belli, sırf savunmak için savunuyorsunuz bişeyleri...

Neyse sonuçta herkesin kendi düsüncesidir, yine de saygı duyarım.

Son yazımdır, daha fazla tartısmanın anlamı yok.

Kolay gelsin herkese...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 20 Eylül 2013; 11:53:09 >

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama everest kullanıyorum yaklaşık 1 senedir ve ben bu kadar kaliteli klavye ve mouse hiç kullanmadım.

mouse kaçkez vurdum klavyeyi düşürdüm hiçbirşey olmadı ayrıca kullanımıda çok rahat.

Ama logitech mouse da kullandım sinirlendim oyuna bir vuruşumla dağıldı mouse.

ben bu kadar diyorum.Fiyat performans için everest.
  • 1.5 senedir everest kullanıyorum canavar gibi. G300'dense everest gx8'i haftanın 7 günü tercih ederim.
  • Everestin ürünleri çöptür ama pazarlama bölümünü takdir etmek lazım, bizim insanımızı iyi tanıyorlar. Uzay yolundan çıkmış gibi tasarım yapıyor adamlar, bizim millet de şekline bakıp birşey sanıyor. Logitech bütün dünyada tanınan ve kullanılan bir marka everest ise çinde fason üretilip bizden başka kimsenin bilmediği bir marka. Aradaki kalite farkını geçtim sadece yazılımı için bile logitech alınır.
  • Everest vs logitech mi
  • Kardeşim everstin hangi malını aldın ben hepsini kulandım test ettim ve herseyden sağlam he bi aralar logitek bise değil zamnla yayıyıldı ama everest hep meşurdu kardeşim everest al bende onlar var ben memnunum garantiai bitti yani 2 yıl oldu haldaha kulanıyom bozuldunda da everest alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçene parana göre hangisi olduğuna karar vermelisin
  • Hocam gönderdiğiniz logitech mouse’u hiç kullanmadım ancak uzun bir süredir logitech g9x kullanıyorum.

Logitech mouse’tan çok memnunum.

Genel olarak kaliteleri orta üst oluyor.

2 ürün arasında da logitech tavsiye ederim.

• nightmareee kullanıcısına yanıt
    Tarihe bakmadan mı cevap veriyorsunuz :) Biri çıkmış 5 yıllık konuyu diriltmiş sizde devam ettirmişsiniz...
  • Tabii ki de logitech, fakat imkanın varsa steelseries düsük modellerinede bakmanı tercih ederim.
  • mttzn kullanıcısına yanıt
    Farkında değildim:)

Forumda konular arasında dolanırken görüp cevaplayalım dedik, yıllar öncesinin konusu çıktı😄

• Logitech.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.