Selam Arkadaşlar Epeydir özenle kullandığım, özel taşıma kutusu ile taşıdığım Logitech MX Vertical mouse'umun butonlarında basma sorunu olmaya başladı. Mouse ben aldığımda 600 lira civarındaydı şimdi 3000 TL olmuş. Butonları değiştirmeyi planlıyorum. 150 lira civarında tutuyor yeni butonlar. Mouse'un altındaki kaydırıcı yapışkanlı bantları da değiştirmek istiyorum ama Türkiye'de bulamadım. Aliexpress'te set olarak tanesi 70 Eurp-cent olarak satılıyor. Ancak almaya kalkınca 4.47 Euro vergi çıkıyor. AB dışından gelen ürünlerde vergi oranı %60 olmamış mıydı? (adil bir oran değil yazmadan edemeyeceğim) Ürün bedelinden %60 oranla hesaplamaya çalışıyorum: 2.1 * 0.6 = 1.26 tutmuyor Ürün bedeli + kargıdan vergi almak gibi bir uygulama var desem: (2.1+3.16) * 0.6 = 3.15 tutmuyor Bu vergi neden 4.47 Euro? 7.45'in %60'ı 4.47 ediyor. Aliexpress ayrıca vergiden de mi komisyon kesiyor? 2.1 Euroluk ürüne %212 vergiyi nasıl hesaplıyor? 2024 yılında, gelir vergisi, KDV, ÖTV, MTV, emlak vergisi her şeyini kuruşu kuruşuna ödeyen, askerliğini yapmış bir vatandaş olarak; faydalı ömrü halen süren bir malımı onarmak için ihtiyaç duyduğum bir şeye ulaşmakta bu şekilde zorluk yaşamayı çok olumsuz buluyorum. Tatil için Almanya'dayım. Mouse'un sıfırını aldım. 76 Euro hem ben masrafa girmiş oldum hem de ülkeden 76 Euro çıkmış oldu. Yeni gümrük yasasında yedek parça, yarı mamul, onaraım için kullanılan şeyler kapsam dışı kalmalıydı bence. Ülke olarak, üç beş kuruşluk parçalar yüzünden bir çok şeyi çöpe atacağız. Yedek pili, tuşu, vidası, tırnağı, ekranı vs Türkiye'de satılmayan bir dünya ürün var bu milletin elinde. Bozulunca yenisini almak enflasyonu da cari açığı da körükler. Umarım biri insafa gelir de bir düzenleme yapar. ![]() ![]() |
Bildirim