Şimdi Ara

Logitech’ten oyuna tepki veren RGB aydınlatmalı hoparlör (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2000 yılına 2015 yılına vs takılmayın çok basit örnek verdim dolar 2000 de 669 bin liraymış ben 8 sene öncesinde 1 milyon maaş alıyordum bakın. 1 ay çalışıp yarım dolar,1 dolar mı kazanıyordum tabiki hayır.para o 8 senede inanılmaz erimiş.97 de hatırlıyorum sabah gazetesinde başladığımda 45 milyon alıyordum gazeteden piyasaya geçerken 2 katına 90 milyona başladım işe.4-5 senede hadi çıraklıktan çıktık diyelim 90 kat artarmış maaş?nasıl 90 milyon oldu peki?heleki 2001-2002 senelari civarı maaşım 1 milyar 500 milyon falandı hepsin hatırlıyorum rakamların .ne yani 93de çırak kalfa iken 1 milyon 2002 de 1 milyar 500 milyon.ne yav microsofta ceo olsam bırak ceoyu sahibi olsam o kadar artmaz bi maaş.maaş o kadar artmadıki zamanla işimde ustalaşma sebebi ile en fazla 2-3 hadi 5 kat artmıştır ama rakamlara bakın 1 milyon 90 milyon 1.5 milyar. biri paranın değer kaybetmesinden mi bahsediyordu acaba?anlatmaya çalıştığım buydu ama vazgeçtim neyse boşverin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 16 Mart 2018; 2:54:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

Bak sana anlayacağın dilden anlatayım:

1976 doğumluyum. 80'li yıllarda, şimdi marketten bir taneyi zor aldığın sucuğu kiloyla alırdık. Kolayı litrelik cam şişede alırdık, ucuzdu. Meyve, sebze ucuzdu. Enflasyon denen şeyden haberimiz yoktu. Çocukken aldığımız oyuncaklar İtalyan malıydı, Japon malıydı kaliteydi ve ucuzdu, Çin malı diye bir tanım yoktu. Sigara içen teyzem sigarayı kartonla alırdı, ucuzdu. Bayramlarda çocuklara orijinal Star Wars figürleri satın alınırdı, ucuzdu. 90'lı yıllarda gazeteler özgürdü, hükümet en sert şekilde eleştrilirdi, kimse bu yüzden hapse atılmazdı. PKK kontrol altındaydı, ekranlarda gıkını çıkaramazdı, halay çekerek sınırdan geçemezdi. Gençler özgürdü, istediğini giyer, istediği yere giderdi. Ramazan ayında herkes oruç tutardı, din tanımı şimdikinden daha kutsaldı. Başı açık, kapalı diye bir olgu yoktu, herkes dinine düşkündü.

Kısacası birader, senin mark dediğin para o zamanlar kimsenin umurunda değildi. Hayat güzeldi.

Kardeş bu anlattıklarınızın zamanında hangi ülkede yaşıyordunuz acaba .

Bende 70 doğumluyum. Ben istanbulda yaşıyordum. O dediklerinizden bu ülkede yokruda. Sizin bahsettiğiniz ülkeyi merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CenSoredGive

bundan 20 sene önce 1 mark 50 lira 1 dolar 70 lira falandı, tabi o zamanlar sen daha portakalda vitamindin sanırım.

haklisiniz hocam. 1 kg elmayı bile öpücükle veriyorlardı eskiden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın yazdığını yeni gördüm.yazarken neyin kafasını yaşıyordu acaba ibretle okudum.heleki enflasyon denen şeyden haberimiz yoktu deyin yuh oha falan oldum bi an.veya belçikada isviçrede lüksemburgda falan yaşıyordu.ya da basitçe ironi yapmış.inşallah son söylediğimdir yok hayatta başarılar ihtiyacı olacak çünkü.
  • alito kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı aynı dönemin cocuguyuz.

Ben de kendi çocukluğumu anlatayım madem. Sucuk hiç görmedim sadece ve sadece dayimlara gittiğimiz de yerdim onlar da bankaciydi. Eve misafir geldiğinde et olarak sadece tavuk alınırdı o da 2 ayda bir olurdu. Kolayla ilk defa 8 li yaşlarda karpuzla da 10 lu yaşlarda tanıştım onu da gittiğimiz misafirlikte gordum hatta ilk defa lezzetini tattigimdan babamı da utandirmis sonrasında da dayagini yemiştim. Meyve olarak elma, mandalina, portakal, ayva, armut, bilirdim onlar eksik olmazdi. Daha çok anlayacaklarim var ama uzatmaya gerek yok ya biz fasfakirdik ya da siz çok zenginmissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 20 Mart 2018; 22:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.