Şimdi Ara

Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.709
Cevap
5
Favori
396.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ses kartı programında hangi jacklara hangi kolonların bağlı olduğunu kendin seçiyodun yanlış hatırlamıyosam ses kartının programına bi bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

ses kartı programında hangi jacklara hangi kolonların bağlı olduğunu kendin seçiyodun yanlış hatırlamıyosam ses kartının programına bi bak

Ses kartının programında ön ve arka kolonlara ait jakların göstergesi aktif görünüyor ve hangi kolonun bağlı olduğunu seçebiliyorum ama Merkez ve Subwoofer'a ait olan jakın göstergesi pasif durumda... sanki jak takılı değilmiş gibi... Üzerine çift tıklasam da açılmıyor. Ön ve arka hoparlörlere ait jaklar aktif durumda üzerine çift tıklayınca hangi kolonun bağlı olduğu ile ilgili menü açılıyor :( Kablo bağlantılarını kontrol ettim hepsi takılı. Üstelik subwoofer da çalışıyor. Sadece Merkez çalışmıyor. Sistemin kumandası üzerindeki MATRIX tuşuna basınca bütün hoparlörlerden ses geliyor. Buradan da Merkez hoparlörde bir sorun olmadığını anlıyorum. Ses kartının ayarlarında bir sorun var ama ne ???

Teşekkürler.

• ayarları biraz daha incele büyük ihtimalle ses kartı programında ayarlarda bi sorun var kolay gelsin
  • x530 ve x540 dinleyenlere sorum olacak. bu iki aletin de neredeyse herşeyi aynı gibi gözüküyor. logitech bu üründe x530 un zayıf olan tizlerinde bir gelişmeye gitmiş mi; yoksa x540, bildiğimiz x530 un aynısı mı? yani sadece dış görünüşü bir de harici kontrol mu var fazladan? ses kalitesi olarak hangisi daha iyi, fark var mı?
  • x530 dinlemedim 3 aydır x-540 kullanıyorum ve kullandığım ilk 5+1 sistem ben bu sistem hakkında söylenen tizleri zayıf lafını bir türlü anlayamıyorum extreme music den önce 1 hafta onboard ses kartıyla kullandım extreme music ses kartını taktığımda ilk farkettiğim şey tizlerin netleşmesi oldu ve daha sonra uygun equalizer ayarlarını yapınca ve 24bit crystalizer özelliğini %50 olarak açınca çok güzel tizler almaya başladım bu tizler zayıf söylentisi nerden çıktı anlamıyorum
  • Dün akşam ses kartı programını biraz karıştırdım. Merkez ve Subwoofer'a ait jakı sanırım bilgisayarım algılamıyordu ben de bu jakı Line-in girişine taktım. Ses kartı programından da Line-in girişini Merkez-Subwoofer olarak ayarladım ve gerçek 5+1 bağlantısını yapmış oldum. Bir DVD film denedim (Kelebek Etkisi) sonuç güzeldi gerçekten :) konuşma sesleri falan sadece Merkezden geliyordu, buradan emin oldum 5+1 olarak çalıştığına. Geçici olarak sorunum çözüldü ama şu anda line-in girişini Merkez/subwoofer olarak kullanıyorum, Merkez/subwoofer girişinine de bir cihaz takıp Line-in olarak ayarlamayı deneyeceğim.

Ama bilgisayarın arkasındaki Merkez ve Subwoofer'a ait olan girişin (Turuncu renkli), takılan jakı algılayamamasına hâlâ kafam takılıyor. Anakartta mı bir sorun var acaba? Geçici olarak sorunum çözüldü ama şu anda line-in girişini Merkez/subwoofer olarak kullanıyorum, Merkez/subwoofer girişine de bir cihaz takıp Line-in olarak ayarlamayı deneyeceğim. Realtek'in son sürücülerini yükleyip tekrar denemeer yapacağım.

Bu arada diğer setleri dinlemedim ama X-540'ın basları da tizleri de bence güzel. Şu anda on-board kartla kullanıyorum, müzikleri de Windows Media Player ile dinliyorum. Beni tatmin ediyor.

• arkadaşlar bu sistem ve x530 dizüstü bilgisayarlarda da aynı performansı veriyorlar mı? bilen ve kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim..
  • eğer laptopun kulaklık girişinden bağlayacaksan pek iyi ses vereceğini zannetmiyorum ama creativenin pcmcia ses kartını kullanırsan çok iyi ses alırsın.
  • bilgisayarımda bi mikrofon bir de hoparlor girişi var başka giriş yok bu halde bu sistemi bağlama şansım var mı yani surround ses alabilirmiyim? hardware de şu cümle geçiyo bilgisayarımın incelemelerinin altında:" Intel High Definition çekirdeğine sahip, bu yeni teknoloji 24 bit ses teknolojisini kullanıcılarla buluşturuyor. Sistemin dış dünyayla bağlantılarını yapan Realtek yongasıyla, 2 kanal ses için analog, 5.1 kanal ses için optik-dijital çıkış oluşturulmuş. Hoparlör/kulaklık çıkışı, aynı zamanda optik çıkış görevi görüyor" bu cümleye dayanarak bilgisayarıma bağlayabilirmiyim bu sistemi bilen varsa söyleyebilir mi?
  • optik bağlantı için hoparlorde optik ses çıkışı olması lazım ki buda x530 da yok maalesef. microfon olayı için deneyen arkadaşların yoruma netlik getirmesi lazım. ayrıca 5.1 ses almak zor. belki programlarla azda olsa bir efekt olur ama pek etkili olmaz kanımca. 5.1 stereo olur ve böyle butun hoparlorlerden aynı sesi alırsın.
  • ya şimdi ben bilgisayarıma bu sistemi bağlayamayacakmıyım? odamın dizaynını bile düşünmüştüm bu sistemi kurunca değiştirmem gereken halini... en iyisi yeni bi tane de bilgisayar alayım son bi ümit bilgisayarımı alıcam yarın gidicem bilgisayarcıya alın dicem bağlayabilirseniz alıcam x 530 u...
  • kardeş takma kafana, rahat bir şekilde baglarsın. sonucta butun hoparlorlerden ses alacaksın 5.1 surround ses bekleme. bende almayı dusunuyorum. biraz daha bekleyeceğim fiyatlarının düşmesini. laptopa baglamak için stereo çoklayıcı bir adaptor işini görecek. (1-2 ytl lik birşey)
  • o dediğini nerden bulabilirim? 1-2 ytl lik olduğuna göre galiba maltepe pazarı gibi biyerden almam gerekicek
  • ayrıca sen de alcam diyosun ya senin bilgisayara bağlayınca surround mu alıcaksın sesi yoksa bana önerdiğin gibi sadece bütün kolonlardan ses almayı mı düşünüyosun? surround olmasa da olur mu diyosun yani?
  •  Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası.

üsteki resimde solda gördüğün adaptor. ister bundan al. herhalde iki tane alman gerekecek ve bunları arka arkaya takarak 3'lu dişi jack elde edeceksin. tabi microfon girişinden ses alabiliyorsan, bir tane alman yeterli olur.

alttaki resimde bulunanın 1 tane erkek çıkışı, diğer tarafında 3 tane dişi girişi olanından da kullanabilirsin. resimdekinde 1 tane dişi var. ama elektrikçilere izah edersen 3 lu olanıda var. yani 3 giriş 1 çıkış. bunun fiyatıda 5 ytl idi. böylelikle butun hoparlorlerden ses alabilirsin. tabi stereo olarak.

Logitech X540 - Özellikler, Sorular ve daha fazlası.

bende laptopa baglayacagım. mecburen surrounda veda edeceğim. creativenin ses kartı hoparlorden pahalı oldugu için almaktan vargeçtim. butun hoparlorlerden ses gelsin yeter.

• yani kardeş kısacası şu, daha iyi anlaman için resim çekip buraya koyuyorum. bence bunu alman daha mantıklı. ben aldım şahsen, geriye bir tek hoparlor kaldı.

• çok teşekkür ederim wala çok yardımcı oldunuz:) yarın inş alıcam sistemi eğer olursa...
  • rica ederim. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. bende x540ı modelini duşunuyorum. tabi biraz pahalı x530 a göre. kablolu kumandası avantaj oldugu için almayı dusuyorum. bass ayarı için ikide bir wooferin arkasına dogru el atmak istemiyorum. gerçi şekil olarak x530 daha iyi ama neyse artık alırken kararım netleşir. şimdiden hayırlı olsun.
  • tekrar teşekkür ederim size de şimdiden hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

yani kardeş kısacası şu, daha iyi anlaman için resim çekip buraya koyuyorum. bence bunu alman daha mantıklı. ben aldım şahsen, geriye bir tek hoparlor kaldı.

Arkadaşlar X-540'ın kumandası üzerinde MATRIX isimli bir buton var bu butona bastığınızda Ses çıkışınız 5+1 olmasa dahi sesi bütün hoparlörlere yayıyor. Yani bu adatöre gerek yok. Denemek için eski Sony Walkmanimi X-540'a sadece tek kablo ile bağladım ve bu şekilde 2+1 olarak çalıştı, matrix tuşuna bastığımda ise tüm hoparlörlerden ses aldığımı gördüm.

Ama X-530 için aynı şey geçerli değil çünkü onda bu özellik yok.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.