Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1941. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38.812
Cevap
81
Favori
2.204.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19371938193919401941
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2011 yılında şampiyonluk kutlamalarında 1 tane uydu hoparlörümü boost açmak suretiyle patlatmıştım. Garantiden hoparlör değişimi yapmışlardı. Geçen gün tekrar boost açtım ve bir tane hoparlörü yine patlattım. Malum 14 senelik olduğu için ne garanti var ne de hoparlörü temin edebileceğim bir yer... Konuda herkes amfide arıza yaşamış. Z5500 kullanıp son zamanlarda uydu hoparlörü yanan arkadaşlar var mı? Hoparlör temini ya da tamiri yaptıran oldu mu? Alternatif olarak alabileceğim sıfır uydu hoparlörü önerisi olan var mı?

• ***@rmour*** kullanıcısına yanıt

Empedansı uygun olan bir uydu veya raf tipi bir hoparlör bağlanabilir, vakti zamanında sırf denemek için tannoy mx1 bağlamıştım 2004 yılında hey gidi... Tabi çok kötü bir performans almakla beraber z5500 ün kendi uydusundan fersah fersah iyi bir genel performans vardı ama mx1 hoparörünü ve potansiyelini düşününce z5500 elbette bu potansiyeli asla karşılayacak bir amfi katına sahip değil. Yani harcama yapmaya değer mi bilemedim fakat illa sistem değiştirmem diyorsanız aynı empedansa sahip bir uydu kullanılabilir, en azından denenebilir diyeyim.

• venom800 kullanıcısına yanıt

Ben ses sistemimden çok memnunum. Açıkçası amfi ve kontrolcüde sorun yaşamadan veda etmeyi asla istemiyorum. Araştırdığım kadarıyla 62w 8ohm bir hoparlör ihtiyacımı karşılar. Bu tarzda bir hoparlör önerebilecek biri vardır diye umuyordum.

Abi selamlar sarı site üzerinden THX 550 uydusu kovalayabilirsin hem tizler hemde surround açısından seni tatmin edecektir sorunsuz şekilde kullanabilirsin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batuhangunay B kullanıcısına yanıt

Çok sağ olun, selamlar. Şimdilik sıfır olarak alternatif arıyorum.

Empedansı 8ohm olan sıfır tonla uydu veya raf tipi hoparlör bulunuyor piyasada, fiyat aralığı verirseniz uygun modelleri önermek daha rahat olur. Aksi durumda şunu öneririm ama fiyatı çok mu gelir az mı gelir onu bilemem tabi,

Cambridge Audio Minx serisinden min12 uydu hoparlör

www.teknohifi.com
    Cambridge Audio Min 12 Hoparlör
    https://www.teknohifi.com/urun/cambridge-audio-min-12-hoparlor-adet

Öneri için teşekkürler. Ses kalitesi benim için önemlidir, maalesef bu konuda bütçeden kısmam genelde. Ama öneriniz Z-5500 için bence fazla kaliteli ve bu sebeple gereksiz bir uydu hoparlörü tercihi olur. Ayrıca Z-5500 uydu hoparlörleri 62W, önerdiğiniz ise 200W buna da dikkat etmek gerekmez mi? Varsa 8 ohm 62w uydu hoparlörü önerilerinizi almak isterim. 2 adet alıp 1 tane orijinal hoparlörü yedekte bırakırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 2 Aralık 2024; 12:28:24 >

Empedans değerlerinin uyması yeterli , 200 watt güç değeri onun dayanabileceği sınırı ifade ediyor , sisteme bir güç yüklemesi vs gibi bir durum söz konusu değil yani merak etmeyin ama fiyat konusunu o yüzden sordum zaten . Yani bu marka zaten Hifi sektöründe adından söz ettiren eski ve saygın bir marka , elbette z5500 eşleşmesi garip olabilir ama bu işler tercih ve kişisel zevk sonuçta . Yani asla şu an ki z5500 setinizden vazgeçme gibi bir niyetiniz yoksa ve sıfır hoparlör upgrade i yapmak niyetindeyseniz alacağınız uydu hoparlörler için bütçe belirtin ki ona uygun bir şeyler söylemek daha mümkün hale gelsin . Ama minx leri de düşünürseniz mutlaka piyasa araştırması yapın . Ben öylesine link verdim , mutlaka daha uyguna bulunacaktır piyasada sıfır olarak .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ses sistemleri konusunda tecrübem olmadığından diğerleri 62W bu 200W olursa ses bakımından sırıtır mı ve 200W olması sisteme zarar vermez ama Z-5500'e gereksiz olur anlamında söyledim. Tecrübeniz var ise sadece şunu sorayım. Detaya da girmek istemiyorum. Tüm uyduları 8 ohm 100w çok kaliteli hoparlörler ile değiştirsem. Ses ya da güç kaybı yaşar mıyım? Bunu sadece bilgi edinme amacıyla soruyorum. Konumuza geri dönersek Z-5500'den vazgeçmek istemiyorum. Gerçekten severek alıp kullandığım bir sistem fakat 14 senelik, eski ve garantisiz bir sistem olduğunun farkındayım. Kozmetik olarak çok iyi durumda, tüm fonksiyonları, kumandası, kontrolcüsü her şeyi çalışıyor fakat satmak istesem 5000 TL eder mi o bile şüpheli. Bu sebeple sisteme alacağım uydu hoparlör Z-5500'ün orijinal uydularını aratmasın ama çok da mükemmel bişe olmasın düşüncesindeyim. 0-1500 TL arası benim için yeterli.

Söylediğim gibi o watt verileri sadece uyduların dayanacağı maksimum gücü ifade eder. Yani herhangi bir güç kaybı vs yaşamazsınız 100 watt maksimum dayanımı olan bir uydu bağlasanız. Oradaki değer hoparlörün gücünden ziyade amfi tarafından verilen değerin maksimum veya minimumunu ifade ediyor kısacası. z-5500 için o fiyat aralığında uygun bir uydu bulmak haliyle mümkün değil, uyduruk , hiç adı sanı bilinmeyen bir şey de takmayın elbette ama temiz ikinci el ürünlere bakmak bu durumda mantıklı olabilir ama sıfır demişsiniz. Neyse ben yine de fırsat bulunca bakıp buraya yine link koyarım. Bende 20 sene önce almıştım z5500 ü hey gidi... Cidden dün gibi hatırlıyorum Megabyte bilgisayar (hızlısistem) Beşiktaş tan alıp eve taşımıştım 800 milyona :)

Ben de Electro World'den 600 TL'ye almıştım. Mersa garantiliydi. :) Şimdi ne Electro World kaldı ne de Mersa... Yorumlarınız için teşekkürler. Denk gelirse, unutmazsanız uygun hoparlörleri paylaşırsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 25 Aralık 2024; 19:48:55 >
  • 
Sayfa: önceki 19371938193919401941
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.