Fakat VLC player ile SPDIF out üzerinden yani optik kablo üzerinden DTS 44100 müziği passthrough yapamıyorum. VLC player'da önceleri SPDIF out çıkmıyordu gidip ses aygıtları ayarlarından enable ettim daha sonra VLC'de o ayarı gördüm ve Logitech Z906'ya aktardım. Decode ışığı yandı yanmasına ama ses kırık kırık bir garip geldi. Dinlenecek gibi değildi.
Gerçi konu hort olacak, fakat bilmeyenler için bunun basit çözümünü söyleyeyim.
Bunun için Foobar2000 player kuruyoruz. Ondan sonra
http://www.ga.cba.pl/spdif_w7.html linkteki plungi indirip programın kurulu olduğu klasörün orada componentler dosyasının içine kopyala, ondan sonra denetim masasından optic çıkışı seçmek.
quote:
Orijinalden alıntı: umur BEY
quote:
Orijinalden alıntı: kerempek
Fakat VLC player ile SPDIF out üzerinden yani optik kablo üzerinden DTS 44100 müziği passthrough yapamıyorum. VLC player'da önceleri SPDIF out çıkmıyordu gidip ses aygıtları ayarlarından enable ettim daha sonra VLC'de o ayarı gördüm ve Logitech Z906'ya aktardım. Decode ışığı yandı yanmasına ama ses kırık kırık bir garip geldi. Dinlenecek gibi değildi.
Gerçi konu hort olacak, fakat bilmeyenler için bunun basit çözümünü söyleyeyim.
Bunun için Foobar2000 player kuruyoruz. Ondan sonra
http://www.ga.cba.pl/spdif_w7.html linkteki plungi indirip programın kurulu olduğu klasörün orada componentler dosyasının içine kopyala, ondan sonra denetim masasından optic çıkışı seçmek.
AC3 player sorunun en net çözümü. AC3 player ile Ben bir çevirme işlemi var sanıyordum o nedenle denememiştim bile. Aslında ses çıkışını "yanıltma" gibi bir durum varmış.
Çok başarılı.
AC3 player bir ses kodeğidir ve bütün media oynatıcılara etki eder. Ondan dolayı bazen sorunlar çıkartıyor. Ses renginin bozulması falan. Dediğim ise sadece plung boyutu 1 mb bile değil ve Fobaar2000 çok sağlam bir media programı. Diğer media oynatıcılarda sese etkiside olmaz.
quote:
AC3 player bir ses kodeğidir ve bütün media oynatıcılara etki eder. Ondan dolayı bazen sorunlar çıkartıyor. Ses renginin bozulması falan. Dediğim ise sadece plung boyutu 1 mb bile değil ve Fobaar2000 çok sağlam bir media programı. Diğer media oynatıcılarda sese etkiside olmaz.
AC3 ile ben SPDIF out kullanıyorum. Bu durumda sese dokunmadan aynen yollaması gerekiyor. Z906 sesi çözüyor.
Böyle bir durumda bile sese etkisi olabilir mi ?
Eğer sese etkisi olacaksa bana en azından müdahale etme şansı vermesi gerekiyor. Fakat tüm menüler pasif durumda. Bu da sese müdahale etmeden yolladığı anlamına geldiğini düşündüm.
Konu ile ilgili bilgili iseniz yorumunuzu alırsam sevnirim.
Soruna soruyla cevap vereyim. DTS kodlu filmleri vlc player ile sorunsuz direk pass edebiliyorken. AC3 player olmadan .dts uzantılı müzikleri pass edemiyor sunuz? Gerçi bunu bir çok media player neden yapamıyor, hiç düşündünüz mü? PC demek yazılım demek, yazılımlar karışmadanda hiç bir donanımı tam kullanamazsınız! Misal; pcye kapat komutu girdiğinizde, windows bunu 1/0 kodlayarak donanıma elektiriği kesmesini söylüyor.
quote:
Soruna soruyla cevap vereyim. DTS kodlu filmleri vlc player ile sorunsuz direk pass edebiliyorken. AC3 player olmadan .dts uzantılı müzikleri pass edemiyor sunuz? Gerçi bunu bir çok media player neden yapamıyor, hiç düşündünüz mü? PC demek yazılım demek, yazılımlar karışmadanda hiç bir donanımı tam kullanamazsınız! Misal; pcye kapat komutu girdiğinizde, windows bunu 1/0 kodlayarak donanıma elektiriği kesmesini söylüyor.
Haklısınız onu biliyorum ama AC3 filter'ın yaptığı ses kartını yanıltmaktan ibaret diye biliyorum bir dönüşüm yok. Bir dökümanlarına bakmak lazım net anlamak için. Yoksa yazılım-donanım ilişkisini biliyorum :)
Benim anladığım (Bu konuda bilgim yok) .dts uzantılı müzik dosyaları 24/44100 oluyor. Yanlışım varsa düzeltin. Fakat, filmler 24/48000 ve üstü kodlu olunca playerın kod çözücüleri sapıtıyor. Donanımın desteklesede, normal kodecler bunun nasıl sıkıştırıldığını bilemediği için çalamıyor/pass edemiyor. Burada AC3 filtre devreye giriyor. Bu formatı bildiğinden ses kartına decode ettirebiliyor. Tabiki benim anladığım bu. Tekrar söylüyorum bu benim görüşüm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme