Şimdi Ara

Logitech Z906 ve Z5500'ün decoder'i DTS 44100 hz müzik çözmüyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Z906 sahibiyim optik kablo ve analog kablo ile PC'ye ve sadece optik kablo ile PS3'e bağlı.

Sorunsuz olarak aşağıdaki işlemleri yapıyorum.

-VLC media player ile PC'de ve PS3'de DTS filmlerde sesi optik kablo ile passthrough edip Z906'ıma aktarıyorum(Decode ışığı yanıyor) (SPDIF OUT)
    -Analog bağlantı ile ve 5.1 dahili ses kartım ile DTS 44100 hz sesi VLC player ile çözüp 5+1 sisteme aktarabiliyorum.(Decode yanmıyor normal olarak)

Fakat VLC player ile SPDIF out üzerinden yani optik kablo üzerinden DTS 44100 müziği passthrough yapamıyorum. VLC player'da önceleri SPDIF out çıkmıyordu gidip ses aygıtları ayarlarından enable ettim daha sonra VLC'de o ayarı gördüm ve Logitech Z906'ya aktardım. Decode ışığı yandı yanmasına ama ses kırık kırık bir garip geldi. Dinlenecek gibi değildi.

Sebebiyle ilgili bir bilgisi olan var mı ?

Teşekkürler.

• Arkadaşlar cevaplayabilecek yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerempek

Merhaba arkadaşlar,

Z906 sahibiyim optik kablo ve analog kablo ile PC'ye ve sadece optik kablo ile PS3'e bağlı.

-VLC media player ile PC'de ve PS3'de DTS filmlerde sesi optik kablo ile passthrough edip Z906'ıma aktarıyorum(Decode ışığı yanıyor) (SPDIF OUT)
    -Analog bağlantı ile ve 5.1 dahili ses kartım ile DTS 44100 hz sesi VLC player ile çözüp 5+1 sisteme aktarabiliyorum.(Decode yanmıyor normal olarak)

Fakat VLC player ile SPDIF out üzerinden yani optik kablo üzerinden DTS 44100 müziği passthrough yapamıyorum. VLC player'da önceleri SPDIF out çıkmıyordu gidip ses aygıtları ayarlarından enable ettim daha sonra VLC'de o ayarı gördüm ve Logitech Z906'ya aktardım. Decode ışığı yandı yanmasına ama ses kırık kırık bir garip geldi. Dinlenecek gibi değildi.

Teşekkürler.

arkadaşım ben z 5500 kullanıyorum aynı sorunu ben de yaşadım ve ne yaptıysam olmadı. en iyi performansı aldığım player benim de vlc. sanırım o aralıktaki sesleri çözemiyor decoder benim görüşüm o çünkü ne yaptıysam olmadı.

• Şimdi denedim kmplayer ile sorunsuz 44100 hz flac müzikleri dinliyorum, sesler mükemmel.
  • cevap için teşekkürler ama ben de flac dinliyorum. Benim sorduğum 44100 hz DTS müziği açtığında Z906'ının decode tuşu yanıyor mu ?

Yani Z906 DTS 44100 hz sesi çözebiliyor mu ?

Teşekkürler.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.

ac3 filter kur ve nette konu ile ilgili ayarlar hakkında araştırma yap. birazda deneme yanılma ile çözersin ayarlarını. player olarak kmplayer mediaplayerclassic home kullanırsan iyi olur. vlc kendi codeclerini kullanır. dolayısıyla passthrough olmuyor sanırım. filmler için splash pro öneririm. kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalexpress

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkürler.

ac3 filter kur ve nette konu ile ilgili ayarlar hakkında araştırma yap. birazda deneme yanılma ile çözersin ayarlarını. player olarak kmplayer mediaplayerclassic home kullanırsan iyi olur. vlc kendi codeclerini kullanır. dolayısıyla passthrough olmuyor sanırım. filmler için splash pro öneririm. kolay gelsin.

Merhaba,

AC3 filter ile oluyor mu bu tip müzikler ? AC3 player ne yapıyor ? Sesi encode edip 48000 hz'e getirip tekrar DTS olarak decode mu ediyor ?

Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • indirip bi dediklerime bak. içerisinde hz ayarları var. ben avr kullanıyorum pcden ac3 ile passthrough ediyorum. z5500 yada z906 sahibi değilim.
    derdinin çaresi o olabilir. Denemeni tavsiye ederim. (vlc kendi codeclerini kullanıyor baska playerler deneyebilirsin)

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalexpress

indirip bi dediklerime bak. içerisinde hz ayarları var. ben avr kullanıyorum pcden ac3 ile passthrough ediyorum. z5500 yada z906 sahibi değilim.
    derdinin çaresi o olabilir. Denemeni tavsiye ederim. (vlc kendi codeclerini kullanıyor baska playerler deneyebilirsin)

malesef olmadı onu da denedim. zaten k-lite codec pack var onun içinde ac3 filter var. önce onu denedim sonra onu devreden çıkarıp ac3 filter'ı yükleyip denedim yine de passthroug edemedi....

sanırım z906 ve z5500 44100 hz dts desteklemiyor...

sağlık olsun.
  • amaç ses almak değil dts olarak 44100 hz li müzikleri dinleyebilmek. umarım bunu halledebilmiş birileri vardır forumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_dgr

amaç ses almak değil dts olarak 44100 hz li müzikleri dinleyebilmek. umarım bunu halledebilmiş birileri vardır forumda

Gidip DTS müzik CD alacağım. Playstation'a takıp optik kablo ile aktaracağım. Onu da decode etmezse götürüp iade ederim.

Tamam müzik dinlemek için almıyoruz asıl ama oyun ve film ama dijital dekoderli ses sistemi sonuçta bu kadar çok kullanılan bir şeyi çözmüyorsa direk iade ederim yerine bir ses kartı ile 5+1 hoparlör seti alırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alper_dgr

amaç ses almak değil dts olarak 44100 hz li müzikleri dinleyebilmek. umarım bunu halledebilmiş birileri vardır forumda

Gidip DTS müzik CD alacağım. Playstation'a takıp optik kablo ile aktaracağım. Onu da decode etmezse götürüp iade ederim.

Tamam müzik dinlemek için almıyoruz asıl ama oyun ve film ama dijital dekoderli ses sistemi sonuçta bu kadar çok kullanılan bir şeyi çözmüyorsa direk iade ederim yerine bir ses kartı ile 5+1 hoparlör seti alırım.

hangi frekanslarda olduğu kitapçıkta yazıyor mu bilmiyorum. Ben dts müzikler dinleyebiliyorum 90gblık bi arşiv var ama 44100 hz olanları malesef.

• 48000 hz diyecektin heralde

• quote:

48000 hz diyecektin heralde

yok 44100 hz olanları dinleyemiyorum demek istedim.
  • Media center programını kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.
    AC3 bu işe yaramaz zaten opticten çıkış yapıyorsun, ffdshow un aduio özelliklerinde mixer seçeneği vardı veya ona benzer, orada dts seçeneği işaretli olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: rainbowr6

Media center programını kullanmanı şiddetle tavsiye ederim.
    AC3 bu işe yaramaz zaten opticten çıkış yapıyorsun, ffdshow un aduio özelliklerinde mixer seçeneği vardı veya ona benzer, orada dts seçeneği işaretli olmalı?

hayır çok basit bir şey bu... uygulama kurmak bile gerektiğini düşünmüyorum bunun için. Passthrough yapınca codec'de ses kartı da ıvır da zıvır da devre dışı kalır. Sen bir dener misin kendi sisteminde ? Z906 decode edecek mi ?
  • Evet arkadaşlar artık kesin olarak eminim.... 44100 hz DTS Audio'yu Z906 çözmüyor... İsterseniz siz de "DTS 5.1 Audio [Sampler CD]" olarak aratıp CD'ye çekip veya daemon tools'la imaj dosyasını mount edip VLC player ile passthrough yapıp ses sisteminde decode etmeyi deneyin başarısız olacaksınız !!!!.

Koskoca Z906 DTS Audio CD'yi decode edemiyor... Keşke almasaydım.
  • Neden ses sistemine çözdürmek istiyorsun ki? Bilgisayarın yahut ses sisteminin çözmesi fark yaratmaz sesi DTS olarak alabilmek için. Ki iyi bir ses kartın varsa pass through etmek mantıksız ses kartı üzerindeki opamp çok daha kaliteli olacaktır. DTS'deki mantık sesin yüksek data rate'de gerçekten surround etkisi yaratılarak verilmesidir ki senin nihai olarak speaker'dan aldığın ses analogdur (Aslında analog değil, sürekli dalgadır ya bu ayırıma girersem ortalık çok karışabilir. Arzu ederseniz yine de açıklarım.)

Sesi bu sistemlere PT etmek kötü ses kartlarıyla yahut pc-media oynatıcının çözemediği formatlar için mantıklı. Ki bu sistemlerin içerisindeki chipset'in de öyle aman aman olduğuna inanmıyorum; hatta aklımda ilk fırsatta ps3 üzerinde sesi çözüp z-5500'e göndermekle doğrudan pt edip farkı gözlemlemek var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PongoLLe

Neden ses sistemine çözdürmek istiyorsun ki? Bilgisayarın yahut ses sisteminin çözmesi fark yaratmaz sesi DTS olarak alabilmek için. Ki iyi bir ses kartın varsa pass through etmek mantıksız ses kartı üzerindeki opamp çok daha kaliteli olacaktır. DTS'deki mantık sesin yüksek data rate'de gerçekten surround etkisi yaratılarak verilmesidir ki senin nihai olarak speaker'dan aldığın ses analogdur (Aslında analog değil, sürekli dalgadır ya bu ayırıma girersem ortalık çok karışabilir. Arzu ederseniz yine de açıklarım.)

Sesi bu sistemlere PT etmek kötü ses kartlarıyla yahut pc-media oynatıcının çözemediği formatlar için mantıklı. Ki bu sistemlerin içerisindeki chipset'in de öyle aman aman olduğuna inanmıyorum; hatta aklımda ilk fırsatta ps3 üzerinde sesi çözüp z-5500'e göndermekle doğrudan pt edip farkı gözlemlemek var..

Ben bu sistemi, Playstation, PC'ye beraber bağlamak sorunsuz olarak kullanmak için aldım. Ses kartına bağımlı olmak istemiyordum... Senin önerdiğin bir ses kartı var mı DTS için ? Teşekkürler.

• PS3 DTS çözer zaten, sorun yaşamazsın.

PC konusunda iyi bir ses kartını dediğim gibi tercih ederim her zaman. Kendim Auzentech X-Fi prelude kullanıyorum çok iyi bir karttır (artıları çoktur), fiyatı da muadili Creative ürünlerine göre kullanıcı dostudur. Tek eksisi bana göre PCI girişli olmasıdır ki yeni anakartlarda pek tutulmuyor bu soket. Alternatif asus'un Sonar serisi kartlarına bakabilirsin. Ses sisteminden alacağın başarım ciddi şekilde fark eder iyi bir ses kartıyla..

X-Fi prelude Dolby'nin ses teknolojilerini destekler. Kodlama ve çözme manasında. Ama bu destekler daha çok efekt yaratma ve kodlama odaklıdır. DTS'yi her kart çözer uygun codec desteğiyle; kartın kalitesi ise sesin ne kadar temiz iletildiğinin, ne ölçüde yükseltilebildiğinin (ses sistemine verilen) ölçütüdür.

TV'ye bağlayacağım sesi PT edeceğim dersen bir şey diyemem zira DTS çalmayan bir TV sesi PT edebiliyorsa haksız değilsin isteğinde. Bu durumda da media player'ın container'ı oynatıp oynatmadığı sorusu ortaya çıkar ki ölme eşeğim ölme durumu bence. Ayrıca dandini bir media player'a bağlayacaksan ses sistemini yine PT özelliğini tercih et derim.

Ne şekil bir sistemle ne amaçlar için kullanacağını bilmediğimden ses kartı hususunda çok yardımcı olamam. 80 liradan 500 liraya kadar kartlar var, çok yüksek hedeflerin yoksa göreceli ucuz kartlara yönelebilirsin :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.