Şimdi Ara

Logitexcg x540 ve Xonar D2 Yardım (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arakdaşlar benim bir sorunum var.Logitech x540 ve Xonar d2 ses kartım var. Logitechin arkasındaki front - sub center - ve rear kablolarını ses kartının üzerindeki yerlerine yanı aynı renk ve isimlerin oldugu yere taktıgımda iki kolondan ses gelmiyor. Ama sideye taktıgımda hepsinden geliyor. matrix modunu açınca filmlerden kapalı olunca mp3 d,inleyebiliyorum. Sizce bendemi terslik var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coming -- 11 Eylül 2012; 21:11:29 >

• Demek kartın geldi. Hayırlı olsun, güle güle kullan. Sende terslik yok. Asusta var. Ses kartının programını aç. "Main" kısmında "analog çıkış" "5.1 hoparlörler" yazısının yanında hoparlör işareti var. Hoparlörleri tek tek ordan test edersin.

Ek: Onboard ses kartından sonra ne kadar farketti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbarian -- 9 Ocak 2012; 2:08:31 >
  • Stereo müzik dinlerken arka kolonlardan müzik sesi gelmesini beklemiyosundur umarım ..

keşke creative x fi titanyum alsaydın ben 6-7 ay kadar önce aldım aynı sistem bendede var ses sisteminin çehresi değişti diyebilirim , en çok işe yarayan şeyde Creative X-Fi Cyristalizer , zaten sesleri adam gbi yapan eklenti bu :)

hayırlı olsun yinede
  • Hocam; anakartında başka pcı slotu varsa onda denebilirsin. Çünki; asusun kullandığı pcı yongalarında sorun var. Sorun çözülmez ise. Win7/vista kullanıyor isen, windows denetim masasından 7.1 seçip, ses kartının ayarlarından hop yapılandırmasını 5.1 seçerek sorun hal olur diye düşünüyorum. Birde internette araştırırsan, ms-dos üzerinden yüklenen firmware olacaktı. Senin gibi böyle sorunları olanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Stereo müzik dinlerken arka kolonlardan müzik sesi gelmesini beklemiyosundur umarım ..

Bekleyecek tabii ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: burbarian

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Stereo müzik dinlerken arka kolonlardan müzik sesi gelmesini beklemiyosundur umarım ..

Bekleyecek tabii ki...

Arkadaşın kast ettiği sanal surround değil, bundan emin olabilirsin.

• Sanal surround dışında benim de bildiğim başka bir ihtimal yok zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba sorunum devam ediyor arkadaşlar. Hala adam gibi çözemedim şu olayı..
  • Arkadaşım öncelikle bu sorun benim eski asustada vardı. Ben olayı windowstan 7.1 seçipte ses kartındanda 5.1 çıkış seçince düzeliyordu.
  • usta aynen dediğiniz gibi o ayarları kurcaladıgımda tekrar bozuldu ben ne bileyim ki ya windowstan 5.1 seçtım sına falan dedim arkadan falan ses gelmedi. Suan xonar programında ifi games music secenkleri arasında gecis yaptıgımda ses degismiyor. Matrix tusuna basınca sadece arka hoporlorler calısıyor baska birsey yok. acaba nerede yanlıs yapıyorum birde isizin dediginizi yapim bakalım.
  • ayrıca dediğinizi yaptım suan programda geçiş yaptıgımda gene tepkime yok matrx modunu aç kapa yapınca aynı sekilde sadece arka hoparlor devreye giriyor
  • Dediğiniz sorunu bendede yapıyordu, ben bu şekilde çözdüm. Tıkır tıkır çalışıyordu. Birde firmware olayı olacaktı sanırım sizin kartların. Asusun forumlarında denklenmiştimde aramak lazım linki vereyim bakın isterseniz?

http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?elitepost=0&SLanguage=en-us&board_id=21&model=Xonar%20D2/PM&page_size=20&page=1&count=409
  • Dediğim gibi asusun pcı köprüsünde sorun var kart ayırıyor. Ben ilk hdav 1.3 delüxe kartı aldığımda kartın sadece ön hopları çalışıyordu. Arka-yan ve merkez/sub çalışmıyordu. Anakartı değiştirdim çalıştı
  • linki araştırayım bakalım. Şöyle birşey var format attım tekrar driver kurdum falan herşey takır takır calıstı ta ki windows ses ayarlarınagirip 5.1 secip sına yapana kadar. Sonra ne olduysa ne dediğim gibi programdaki ayarlara tıkladıgımda tepki verdi ne de başka birşey. Kalite hiç yok gibi sinir bozucu gerçekten. Firmware günnecledigimde geçer mi
  • Bu kartlarda böyle acayiplikler gerçekten sinir bozucu oluyor. Asus bu işi gerçektende 4-4lük yapamıyor. hep bir tarafını eksik bırakıyor. x38dq6 anakartımda asusun kartı çalışmadı. Bende gözümü karartıp x48dq6 almıştım onda çalıştı. Bu sefer seninki gibi arka-yan sorround problemi baş gösterdi slot değiştirip sana söylediğim yöntemi denedim iş gördü. şimdi ise phoebus kullanıyorum ondada DDl çıkışını 5.1 olarak iş yapmıyor bazı oyunlarda şöyleki; oyun ayarlarında 5.1 seçebiliyorsan 6 kanal ses veriyor. Seçemiyorsan sadece stereo kodlayıp gönderiyor.

• ayarlar nasıl oalcak arkadaşlar şu şekildeki dogrumu
  • Hayır windows kontrol panelinden 7.1 seç. Asus audio centerdan 5.1 seç.
    Ayarlarında yanlışlık var. Çıkışı PCM verirsen 6 kanal ses alamazsın. Prologic ve 7.1 kanal kaydırma bir işine yaramaz bu şekilde. Onun yerine DTScon veya DDlive özelliklerini kullanmalısın. Birde ses çıkışını DTScon veya DDlive seçersen sorun yapmayacaktır. Her türlü 5.1 seçe bilirsin.
  • Dediğiniz gibi windows 7.1 program 5.1 seçili aynı sekilde prologi,c ve kaydırma calısmıyor tepki yok (: PCM dışında birşey seçtiğimde ise hiç ses gelmiyor kolonlardan neden olabilir
  • müsait olduğunuz da pm atın burada olduğum bir zamana denk getirdiğimizde team viewer üzerinden beraber bakalım
  • sn. Technics arkadaş bir baksın isterseniz. Burada bana başka bir şeyler var gibi geliyor. Ya ayarlarda yada kartta bende yardımcı olmak isterdim, ama pc başına fazla duramıyorum bugünlerde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.