Şimdi Ara

Logo tasarımcıları ve Grafikerler bi bakarmısınız ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hocam şu resimlerdeki logoları duvara kumaşa felan koyuyolarya hangi program bu bilamadim bi kafayı yicem özellikle şu ester mühendislikteki gibi herkesde ondan görüyüyorum hangi program ya da yanı yapılıyo yardımcı olursanız sevinirim  Logo tasarımcıları ve Grafikerler bi bakarmısınız ? Logo tasarımcıları ve Grafikerler bi bakarmısınız ? Logo tasarımcıları ve Grafikerler bi bakarmısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fark Var -- 8 Nisan 2014; 15:49:14 >

• photoshop ile yapılır, bunlar mockup olarak isimlendirilir.
    ancak sıfırdan yapmanız çok detay ister.

photoshop haricinde 3D programları (Cinema 4D, 3D Max, Blender) ile yapılabilir.
    Kullanımları hepsinin de zordur. 3D ile yapmanız durumunda sahne, ışık, malzeme vs çok uğraşmanız gerekiyor.
    Özellikle de ışık ve kamera açısı önemli ayrıntılardır.

Ester logo'lu çalışmada Zemindeki kareyi bir sürü teknikle bu hale getirdikten sonra,
    yine photoshop altında 3D ile benzer atmosferi yakalarsınız.

Alttaki tasarımı Photoshop ile hazırlamıştım.

• Eyw kardeşim senin yaptığın çalışmada baya güzel olmuş mesela ben aa logo da yaptığım bi tsarımı transparan olarak kaydedip photoshopta böyle yapabilirmyim ya da en kolay nası olur.
  • yapabilirsin. ancak alttaki karenin blur veya benzer bir efekt ile netliğinin kaybedilmesine ihtiyaç var.
    sonraki adımlarda png logo üst layer'da kalmalı ve bununla zeminin uyumu için uğraşmanız gerekiyor.

örneğin benim yaptığım çalışmada zemin hazırdı, blur uygulamadım, sadece logoyu üstüne ekledim
    ve perspective açısını ayarladım. sonra da logo'dan bir layer daha yaptım, bunu alta aldım ve opacity, fill değerleri ile oynadım.
    bu zemin ile logo arasındaki hafif gölgenin etkisi içindir. Ya da camdaki yansımanın anlaşılmasına yardımcı olur.

Tabii bu söylediklerim 5-10 dk'da olacak işler değil, fazlaca vakit alır. Deneme yanılma gerektiriyor.

Ya da hazır mockup'lar bulup, smart object olarak tanımlanmış alanlara logonuzu yerleştirir ve bunu 1 dk'da elde edersiniz.

aşağıdaki örnek 1dk'lık versiyondur. Bir sonraki ise bu forumdaki VW Tiguan kullanıcılarının araç cam'ı için hazırlamıştım.

• PSD Mockups diye aratırsan Google'da, bulabilirsin. Sonra tek yapman gereken layeri değiştirmek.
  • Hocam çok yardımcı oldun eyw
  • eğer logoyu sadece görsel olarak değilde imalat olarak ta çıkartmak istiyorsanız solidworks' ta çizilebilir ve daha sonra lazer kesim ile logonuz ortaya çıkartılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 15 Nisan 2014; 13:59:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu programda iyimiş gerçekten listeme ekledim :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.