|
Google Pixel Watch lansman görselleriyle karşımızda: Klasik ve minimalist tasarım bir arada
-
-
Samsungun aynısı. Yenilikçi yapamıyorsan, klasik yap bari.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok güzel duruyor. Geçenlerde Google Store 'a baktım. Kulaklık, Şarj Aleti, Telefon var ama Saat yoktu. Ekosistem oluşturmak için saat ve multi kablosuz şarj istasyonu eksik diye düşünmüştüm. Saatte geldi.
-
Samsung da 2 dikdörtgen şeklinde tuş var. Bunda yuvarlak ortalanmış. Ayrıca ekranın yapısal olarak şişkinliği de farklı.
-
Güzel görünüyor.
-
Sanki yıllar önce bu ya da benzeri bir saat ya vardı ya da piyasaya çıkacaktı wear os'lu. Lg'nin buna benzer saati vardı sanırım. Google yine elinde olsun diye bir şeyler yapmaya çalışıyor ama belki bu sefer samsung'un katkısı olursa wear os olarak iyi bir sonuca varabilir. Ancak kendi başına yürütürse tüm operasyonu pahalı ve tam olamayan bir şey çıkar ortaya diye düşünüyorum. Pixeller bile bir sürü mikrofon, hoparlor ya da bazı donanımsal sıkıntılar barındırıyor gördüğüm kadarıyla. Kendi yazılımı, kamera ve özellikle kamera yazılımı olarak ön plana çıksa da bir bütün olarak özellikle ülkemizde pahalı ve çok da iyi olmayan, tam bir amiral gemisi denilemeyecek cihazlar. Pixel 5'ten beri hoşuma gitse de hep eksik geliyor bir parçası. Bu saatlerde tam olmacakmış gibi ve bir sonraki sürümde hep 1 eksik tamamlanıp başka bir eksiği çıkacak gibi hissettiriyor google. Klasik google yatırımları.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Google bu işi biliyor. Bence güzel bir ürün olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Erkek modeline ait görsel bekliyoruz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elma logolu rakip firma 7. Nesilde, gümbür gümbür Dünya'nın en iyi akıllı saatini yapıyor.
Yalan yok, Android adamdır ama iş akıllı saate gelince Apple Watch'dan iyisi yok. Akıllı saatlere 20 bin tl'den fazla para harcadım.
Tecrübelerim şöyle;
Huawei : Hiçbir yazılım ile entegre olmayan, aşırı basit, akılsız ve yavaş saatler üretiyor.
Samsung : Belki de Apple Watch'a en çok yaklaşan ama yazılımını bir türlü oturtamayan, üstüne yıllardır süregelen nabız sensörü problemlerini bilerek ve isteyerek çözmeyen, hantal bir şirket. Bakın bu şirket GW4'de Google ile işbirliği yaptı. Saatte Google Asistan yok. Samsung'a güvenim sıfır.
Garmin : Ciddi sporcular için, tank gibi cihazlar üretiyor ama saat genel olarak zevk vermiyor. Saatler akılsız.
Yani Huawei + Samsung + Garmin bir tane Apple Watch ediyor.
Bir akıllı saat delisi olarak Pixel Watch'dan ne bekliyorum?
1) En az 32gb hafıza.
2) Apple Watch benzeri LTPO Always on Display.
3) Apple Watch benzeri özelleştirilebilir komplikasyonlar.
4) Adım, aktif dakika, kat çıkma metrikleri.
5) Gerçekten iyi çalışan, kararlı bir nabız sensörü.
6) Hızlı ve kararlı çalışan bir işletim sistemi.
7) Sorunsuz Google Asistan. Saat üzerinden konuşarak geriye sayma, hatırlatıcı kurma özellikleri.
8) Whatsapp, Instagram ve Mesajlara sesli yanıt özelliği.
9) Spotify'da şarkı dinlerken saat üzerinden beğenebilme, şarkıyı geçme, durdurma vs.
10) Hissedilebilir bir titreşim motoru.
11) İyi çalışan GPS sensörü.
12) Mümkünse 300 doları geçmeyen bir fiyat etiketi :(
İnşallah biz Android severlerin Apple Watch'dan kurtulduğu bir saat olur. Bunu can-ı gönülden istiyorum.
-
Bizi ilgilendirmez. Google ürünleri ülkemize gelmiyor ne de olsa.
-
Akıllı saat dediğin yuvarlak olmaz olamaz. Yuvarlak saati en son 2000'li yılların başında bıraktık biz.
-
akıllı saate 20 .000 den fazla harcamak
-
Ülke dışına şey uğruna gidenleri, kumarda para kaybedenleri düşün. Yada board 'a 20K verenleri. Kiminin zevkide bu. 20K saate harcamış işte. Yada ekran kartı? Sonsuz döngü.
-
Kesinlikle katılıyorum, Galaxy Watch 4 den Apple Watch se ye geçmiştim sonra maddi durumlar sebebiyle iPhone ve Watch se ye beraber güle güle dedim , wear os li ticwatch pro 3 aldım ama genel olarak beğenmedim iade ettim. Şimdide Huawei Watch gt3 kullanıyorum, akıllı özellikleri şimdilik sınırlı ama batarya muazzam ve çok yakışıklı saat.
Apple Watch yazılım da efsane ama iPhone dan daha hızlı şarjı bitiyor ve burası göreceli ama tipini beğenmiyorum Yuvarlak tasarım daha çok hoşuma gidiyor.
Özetle Apple Watch dahil 10/10 bir saat yok piyasada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, saatin görünüşünden bu saatin istediklerinizi yapamayacağı hissiyatını aldım ben. :D
Aslında istedikleriniz arasında yapması kolay olmayan hiçbir şey yok. Ancak tek bir pakete bunları koyup bir de 300$ altı yapınca iş biraz zorlaşıyor. Zorluk şirketin motivasyon kaybına uğraması, başka bir şey değil. :D
Yazılımların platforma desteği de önemli. Spotify isteğinizi yapmak ne kadar zor olabilir mesela. Ama Spotify bunu yapar mı?.. Instagram mesela, değişik bir ekran çözünürlüğünde çeşitli hatalar verebilen bir yazılım hâlâ Android tarafında. Düzgün video çekemiyor daha, Iphone'da ayna gibi, Android telefonlada bulanık...
Yine de sadece biraz hızlı bir Bluetooth bağlantısı (Garmin gibi ömürlük BLE değil, aktif Bluetooth) mikrofon ve sesi metne ve komuta çeviren bir sunucu tarafı desteği ile sesli yanıt ve sesli komut işini yapmak gayet mümkün. Hatta Pebble bunu yapıyordu bile zamanında. Garmin benzeri bir işletim sistemi ve mikrofon ile... Ama piyasada sıkıntı yaşayına Fitbit'e satıldı, Fitbit de Google'a... Google'ın da satın aldığı her şeyi öldürüp çok iyi hiç ettiğini çok iyi biliyoruz.
-
Ben de 15 bin lira civarı harcadım. Hatta kullandığım saatin yeni modeli çıktığında, ülkemizdeki döviz kurunun gidişatı ile direk 30K harcamış ligine çıkacağım. Nabız bantlı saat aldığım fiyata sadece nabız bandını aldım geçen ay.
-
Merhaba hocam. Ne zamandır konuşmuyoruz. Akıllı saatler konusunda siz ve benden başka eskilerden kimseyi göremiyorum :)))
Malumunuz Google Fossil ve Fitbit'i satın aldı. Bana öyle geliyor ki Fossil'in dizaynı ile Fitbit'in sağlık alanında yaptığı inovasyonlarla birleştirip melez bir saat ortaya çıkaracaklar. İşletim sistemi kısmı da Google'dan gelecek.
Bana kalırsa Samsung GW4'ten daha iyi ölçümler yapabilen, hızlı ve Google asistan'ı sorunsuz çalışan bir Pixel saat Android Dünyası'nda doğrudan liderliğe oynar.
Şuanda ikinci el iPhone 7 ile Apple Watch 6 kullanıyorum. Ana telefonum ise Android :))) Saate bildirim falan gelmiyor ama Apple Watch'ın ölçümlerine güvendiğim için vazgeçemiyorum.
-
İki telefon taşımaya değecek, hangi ölçümünü kullanıyorsunuz ki?
Ben Garmin Fenix 6X ile devam ediyorum. 7 serisi çıkınca da geçmeyi düşünüyorum ama fiyata göre tabi. Belki bu sefer Venu türü daha günlük bir saate de geçiş yapabilirim ama uzun batarya süresi ve harita kısmı benim için önemli. Geçen İda Half Ultra koştum. Uykusuz, yorgun başlayınca enerji ve motivasyon yağmurun da etkisi ile tez bitti. 10 - 11 saat arası hedefliyordum ama ayaklar isyan edince 13 saatte anca bitti. 13 saat nabız ve sıcaklık sensörü bağlı, rota izlediğim bir harita kullanımı ile vs. %40 civarı bataryası vardı daha. Sadece cebimde durup arada birkaç fotoğraf ve video çektiğim telefonun şarjı bir şey yapmadan daha fazla düşmüştü hani. Venu vs. modeller de bu kullanım ihtiyacımı karşılamaz. Hadi haritayı uygulama olarak yüklesem, veriyi netten çekeceği için şarj tarafında iyice ölür...
Ben de tüm verip Garmin tarafında diye henüz önemli bir değişiklik olmadıkça taşınmayı düşünmüyorum. Strava ve diğer platformlara da yedek alıyorum tabii ki.
Google'ın ne yapacağı belli olmaz. Fitbit tarafı ile ilgili iyi haberler yoktu. Google bu, alıp iyi kullanamadığını öldürüyor. Fitbit'in platformunu zenginleştirmektense Wear OS'i fitbitleştirmeye çalışırsa batarya süresi, işlem gücü ihtiyacı vs. şarj canavarı cihazlar ortaya çıkar anca...
Pebble'ı kaybetmemeliydi saat dünyası. Bu çok kötü oldu, çok...
Şunların tatlılığına bak. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 13 Aralık 2021; 3:43:28 >
-
güzel özet olmuş. garmin venu2+ yularıdaki çoğu özelliği barındırıyor. eylül itibariyle bir de fitbit versa4 gelecek. akıllı saat özellikleri ile gw5'e ciddi rakip olur.
pixel telefonları da dünyada birkaç ülkede satışı olan cihazlar.saati de yine öyle olur bence.amerika dışında pek beklentide olmamak lazım.
-
Günce iki kere şarj edilen saat akıllı olsa ne yazar?
Sen çok akıllısın Watch’ım
Hadi ya pilim bitti……i
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Elma logolu rakip firma 7. Nesilde, gümbür gümbür Dünya'nın en iyi akıllı saatini yapıyor. Yalan yok, Android adamdır ama iş akıllı saate gelince Apple Watch'dan iyisi yok. Akıllı saatlere 20 bin tl'den fazla para harcadım. Tecrübelerim şöyle; Huawei : Hiçbir yazılım ile entegre olmayan, aşırı basit, akılsız ve yavaş saatler üretiyor. Samsung : Belki de Apple Watch'a en çok yaklaşan ama yazılımını bir türlü oturtamayan, üstüne yıllardır süregelen nabız sensörü problemlerini bilerek ve isteyerek çözmeyen, hantal bir şirket. Bakın bu şirket GW4'de Google ile işbirliği yaptı. Saatte Google Asistan yok. Samsung'a güvenim sıfır. Garmin : Ciddi sporcular için, tank gibi cihazlar üretiyor ama saat genel olarak zevk vermiyor. Saatler akılsız. Yani Huawei + Samsung + Garmin bir tane Apple Watch ediyor. Bir akıllı saat delisi olarak Pixel Watch'dan ne bekliyorum? 1) En az 32gb hafıza. 2) Apple Watch benzeri LTPO Always on Display. 3) Apple Watch benzeri özelleştirilebilir komplikasyonlar. 4) Adım, aktif dakika, kat çıkma metrikleri. 5) Gerçekten iyi çalışan, kararlı bir nabız sensörü. 6) Hızlı ve kararlı çalışan bir işletim sistemi. 7) Sorunsuz Google Asistan. Saat üzerinden konuşarak geriye sayma, hatırlatıcı kurma özellikleri. 8) Whatsapp, Instagram ve Mesajlara sesli yanıt özelliği. 9) Spotify'da şarkı dinlerken saat üzerinden beğenebilme, şarkıyı geçme, durdurma vs. 10) Hissedilebilir bir titreşim motoru. 11) İyi çalışan GPS sensörü. 12) Mümkünse 300 doları geçmeyen bir fiyat etiketi :( İnşallah biz Android severlerin Apple Watch'dan kurtulduğu bir saat olur. Bunu can-ı gönülden istiyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X