Şimdi Ara

LoL Bitmiyor arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum, dotacılar, bırakanlar sinir krizlerine girecek ah harbi bitmiyormuş diye ama kodumun oyunu bitmiyor. Hatta büyüyor. Sen e-sports'un en büyük dalını tak diye bitiremessin.

Bazıları Riot Rengar'ı nerfledi Rengar'cılar bıraktı diyor Bay bay beyler, o broken hero düzgün bir seviyeye geldi. Dengesiz şekilde güçlü diye avantajını kullanıp ezebiliyordun ama şartlar eşit hale gelince baktın kesemiyorsun, aa rengar çöp oldu bırakayım. Çöp olan Rengar değil, sensin.

Ejder değişiklikleri, adc, mid değişiklikleri, lane swapı önlemek için son patchle başlayan değişiklikler zinciri hepsi Riot'un yaptığı iyi şeyler. Siz bunlara leş değişiklik diyorsunuz ama doğrusunun nasıl olması gerektiği hakkında eleştiride bulunamıyorsunuz çünkü yapınız bu. Sadece eleştirebiliyorsunuz. Alta link verdim, bazı kullanıcılar gelmiş "oç oşto roddot'o bok ordodo horkoz botto doyor" çıkarımında bulunuyorsun.

Eğer sen Reddit'ten bu çıkarımda bulunabiliyorsan büyük ihtimal bildiğin tek dil Türkçe'dir. O yüzden isteyen olursa aşağıda ki linkin özetini geçebilirim.

Senin hayatında sadece oyun vardır, başka hiçbir şey yoktur bu yüzden oyuna kin duyarsın anlarım. Bu oyun seni asosyelleştirir o yüzden nefret edersin anlarım ama kimse sizin nefret kusmuğunuzu burada okumak istemiyor. İşte bu yüzden bu forum yıllar içinde tükendi.

Özet: Oyun bitmiyor.

https://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/4vswoj/the_state_of_the_game_august_2016/?st=irdwxbl5&sh=992d7a94

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DANAKAÇIRAN -- 2 Ağustos 2016; 23:37:00 >

• Rengar ultisi rakibe atlayabildikce bitmez.
  • Emek verip, güzel noktalama işaretleri kullanıp yazmışsın. Ben de aynı ölçüde cevap vereyim.

İlk paragrafta oyun büyüyor demişsin. Doğru büyüyor. 20 yaş üstü oyuncular tek tük bırakıyor. 12-15 yaş arası oyuncular oyuna hücum ediyor. Oyuncu sayısında kayma oluyor. Ama bu kaliteyi arttırmıyor. Kalite düşüyor. Ve bu ani ya da ivmelenen bir çöküş getirecektir.

İkinci paragraf yaklaşık 2.5 sezonumu harcadığım Rengar hakkında olduğu için özellikle yazıyorum. Rengar ağır nerfler yedi doğrudur. Bazıları hak ettiğin nerflerdi benim gözümde bazılarını haketmedi. Ve o broken hero düzgün bir seviyeye gelmedi. Şu an iyi bir seviyede değil. Tek sebebi ünlem işareti. Diğer nerfleri bir noktaya kadar anlarım, kabul ederim. Ama ünlem işareti olmadı. Bir avcıya yapılabilecek en büyük darbe budur. Detaylarını girme istemiyorum. Basitçe rengar olan bir oyunda, oyuncu biraz daha dikkatli olabilir. Ses var. Ayrıyetten ünlem koydun diyelim, o kadar uzaktan koyma be rito. "Şartlar eşit hale gelince baktın kesemiyorsun" Şartlar eşit değil. Hiç bir zaman eşit olmadı. Ama biz Rengar oyuncuları olarak ulti açmadan çalıları kullanarak yine atlıyor, yine kesiyoruz ve yine tepki veremiyorsunuz. Çöp olan rengar değil, çöp olan; Rengar'a karşı oynamasını bilmeyenlerin oluşturduğu göz yaşı sellerinin ritonun kapısına yığılması.

Üçüncü ve diğer paragraflar için, pek çok değişiklik var. Doğruları yanlışları var tabi. Çok geniş konu.

Bu forumun tükenmesinin sebebi, kendini troll sananların, gerçek trolleri tiksindirmesi ve kaçırması. Diğer bir sebep oyunu bırakmaları. Büyümeleri ve uzaklaşmaları. Pek çok sebep var.

Yani diyeceğim o ki her oyunun kaderi gibi lolde bitecek. Bitecek derken, belki KO, m2 gibi belki daha farklı belki de başka bir oyuna evrilerek. Lol tamamen Warcrafttan esinlenilerek yapılmıştır. Ama kadere karşı gelemezsin.

• lol bitmez xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlazeR ` myth

Emek verip, güzel noktalama işaretleri kullanıp yazmışsın. Ben de aynı ölçüde cevap vereyim.

İlk paragrafta oyun büyüyor demişsin. Doğru büyüyor. 20 yaş üstü oyuncular tek tük bırakıyor. 12-15 yaş arası oyuncular oyuna hücum ediyor. Oyuncu sayısında kayma oluyor. Ama bu kaliteyi arttırmıyor. Kalite düşüyor. Ve bu ani ya da ivmelenen bir çöküş getirecektir.

İkinci paragraf yaklaşık 2.5 sezonumu harcadığım Rengar hakkında olduğu için özellikle yazıyorum. Rengar ağır nerfler yedi doğrudur. Bazıları hak ettiğin nerflerdi benim gözümde bazılarını haketmedi. Ve o broken hero düzgün bir seviyeye gelmedi. Şu an iyi bir seviyede değil. Tek sebebi ünlem işareti. Diğer nerfleri bir noktaya kadar anlarım, kabul ederim. Ama ünlem işareti olmadı. Bir avcıya yapılabilecek en büyük darbe budur. Detaylarını girme istemiyorum. Basitçe rengar olan bir oyunda, oyuncu biraz daha dikkatli olabilir. Ses var. Ayrıyetten ünlem koydun diyelim, o kadar uzaktan koyma be rito. "Şartlar eşit hale gelince baktın kesemiyorsun" Şartlar eşit değil. Hiç bir zaman eşit olmadı. Ama biz Rengar oyuncuları olarak ulti açmadan çalıları kullanarak yine atlıyor, yine kesiyoruz ve yine tepki veremiyorsunuz. Çöp olan rengar değil, çöp olan; Rengar'a karşı oynamasını bilmeyenlerin oluşturduğu göz yaşı sellerinin ritonun kapısına yığılması.

Üçüncü ve diğer paragraflar için, pek çok değişiklik var. Doğruları yanlışları var tabi. Çok geniş konu.

Bu forumun tükenmesinin sebebi, kendini troll sananların, gerçek trolleri tiksindirmesi ve kaçırması. Diğer bir sebep oyunu bırakmaları. Büyümeleri ve uzaklaşmaları. Pek çok sebep var.

Yani diyeceğim o ki her oyunun kaderi gibi lolde bitecek. Bitecek derken, belki KO, m2 gibi belki daha farklı belki de başka bir oyuna evrilerek. Lol tamamen Warcrafttan esinlenilerek yapılmıştır. Ama kadere karşı gelemezsin.

O rengara atıfta bulunduğum bölüm bir konuda bi eleman yazmış işte Rengar nerf yedi, ben dahil tüm Rengar'cılar oyunu bıraktı. Kahkaha attım, belki okur da utanır diye yazdım.

• Bunu bende gördüm az önce ama Rengardan bahsedip sırf bir şampiyonun hasarının fazla olması ya da herhangi bir işlevinin fazla olması o şampiyonu op yapmaz sadece broken yapar hala şu 2 kelime arasındaki farkı anlamadınız.Emin ol Rengardan çok daha gereksiz şampiyonlar var şu oyunda.Sırf görünmez olup çok hasar verdiği için birçok bronz oyuncu heryerde yakında ve bu yüzden Rengar güçsüz durumda şuan bak normal durumda demiyorum güçsüz durumda.En sevmediğim şey bir şampiyona karşı oynayamayıp o şampiyon çok can sıkıcı diyen kişiler.Kazanma oranına bak diyorsun ama kazanma oranıyla ne alakası var bu şampiyon can sıkıcı, şu şampiyon tek atıyor, şu şampiyon saçma yeteneklere sahip bu doğru değil.

Evet o istatistiklerde bir artış var ama Overwatch Lolü geçmiş durumda bunu senin istatistiklerinde kanıtlıyor zaten.5-6 yıldır mevcut olan bir oyunu daha yeni çıkan bir oyun yakalıyorsa otur bir düşün derim.Üstelik kişi sayısı her geçen gün artıyor bu artmanın çok olduğunu söyleme bana.

Burdaki biter demekte oyun biteceğinden değil popülerliğini kaybediyor bunu kastediyoruz.Yoksa Metin2, Dota, CS, Warcraft bitti mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurricane10 -- 3 Ağustos 2016; 4:21:44 >

• Kim ne derse desin 35 dakika boş takılıp ejdere damage atmayıp elderı kesince o ****rin(sansürlü yerde e j d e r l e r i n yazılı bunu niye sansürlediler bilmiyorum kalsın) onlarca katı kadar güç kazanan takım ve baronun minionları bufflaması (şu an ki halinden bahsediyorum) aşırı gereksiz geliyor bana. Eski dragon (5 kere kesince eldera benzer etki veren) hatta direkt daha eski dragon gelse mutlu olurum. Ayrıca eski baronu da özlüyorum.

Ayrıca rengar konusuna hiç girmeyelim bile 3 kişi gezmeyen ve bunlardan biri direkt adamın üstüne tıklayarak cc atan support tank vb olmadığı sürece rengar o adcyi keser. Başlamışken ultisinden sonra gelen hız ve dolan ferocity barıyla gider apc falan da keser. Rengar mainlerini düşünmeye davet ediyorum sezon 3 te değiliz pink wardlar görünüyor map eskisi kadar wardlanamıyor adc inhibitor kulesinin orada farm alsın supportu 5sn ayrılsa adam yok oluyor. Sen eğer fizz'e de rengara da assassin diyorsan ben derim ki biraz tepki zamanı bırakacaksın bu gözler 0.06 saniyede 1900 vuran rengar gördü. En azından şu an ki hali için konuşursak kolye olayı geri gelmeli. Marketten alınan öldükçe stack giden kolye. 20 stack bir rengar mapi turluyor ulti açıp ve stack kaybetme korkusu olmadan 5 kisi arasına dalıp adc çıkarmayı deneyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORANGEandLEMON -- 3 Ağustos 2016; 9:42:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BlazeR ` myth kullanıcısına yanıt
    Son paragrafına ithafen ;

Warcraft moba dünyasının 1 numaralı kilometre taşıdır.Her ne kadar *WIIIRoC ve *WIIIFT moba/strateji karışık olsada daha çok moba yani kim kime üstünlük sağlar o önemli en basit mekanik bol cc için işte Thresh hooku vs. nasıl Morgana pickleniyorsa ordada çıkaracağın hero rakibine bağlı olur.Şimdi anlatmak istediğim Warcraft hikayesiyle (gerçekten muazzam hikayesi vardır) bu kadar başarılı oyun yapmışken RPG olarakta devamını getirdi , oyundaki karakterler NPC olarak işlev gördü bazıları boss oldu içinden değerli eşyalar düşürüldü.Bu sene Warcraft'ın RPG oyunu World of Warcraft'a Legion eklenti paketi gelecek.İçerik gayet başarılı olucak burda anlatmak istedigim tüm bu örnekler varken ve League of Legends bu kadar sevilmişken oyunu komple sıfırlayacaklarını düşünmüyorum dediğin gibi evrilebilir , oyunun hikayesinde ve haritasında bir sürü mekan geçiyor Piltover,Noxus,Demacia,Ionia,Shadow Isles vb. tahminimce League of Legends ında başarılı uygulanırsa güzel bir RPG si olabilir.Hem kim Amumu'dan Bana Arkadaş Bul görevi almak istemez ki ?

Bi ara LoL kart oyunundan bahsedildi nedir ne değildir bir fikrim yok.

* Warcraft III : Reign of Chaos
    *Warcraft III : Frozen Throne

• Bence olayı çok yanlış anlamışsın , evet bir artış var ama o artış sizin gördüğünüzden çok daha az . Orada diyor ki bu istatistik smurf hesapları da dahil ediyor . Şöyle söyleyim orada ki artış kısmındakinin büyük bir kısmını smurf hesap satan siteler , kendi başına smurf hesap kasanlar ve anca kalan küçük bir kısım yeni oyuncular oluşturuyor . Örnek vermek gerekirse geçen sene west de 1 main 1 smurf hesabım varken bu yıl 3 tane smurf hesabım var ve bende orada ki artışa 2 hesap katkı da bulunmuş oldum .

Not : denemek isteyen west de hesap açıp 5 level maçına girsin . 10 kişiden 8'i smurf çıkacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kataffaz -- 3 Ağustos 2016; 10:12:19 >
  • Oyun 5. sezondan beri popülerlik açısından pek bir ilerleme kaydetmedi, zaten gelebileceği son çizgi burası. Oyun bundan sonra batmamak için direnmeye çalışacak, o da kaç yıl sürer bilemem.
  • benim en çok takıldığım nokta şu oldu: ''büyük ihtimal bildiğin tek dil Türkçe'dir''

helal olsun okuyup, çalışıp öğrenmişsiniz ingilizceyi. ama nedir bu bilmeyenle dalga geçtiğini sanma, aşağıladığını sanma muhabbeti?
  • kenanbal kullanıcısına yanıt
    Boşver abi at bi ctrl + 2 :d o postunu unutamıyorum nerde görsem gelip morgana ctrl 2 yazasım geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

Boşver abi at bi ctrl + 2 :d o postunu unutamıyorum nerde görsem gelip morgana ctrl 2 yazasım geliyor

:D eyw kardeşim. çok fena bir bağ oluştu morgana ile aramda, illa o hareketi oyuna girer girmez yapmam lazım, durduramıyorum kendimi
  • Bence rakamlar sahte.nasil lol bitmiyor.
    Dinamik sira ciktiktan sonra arkadaslarimin yuzde 80 i birakti oyunu.
    Eskiden 30 saniyede oyun bulurdu ayni eloda.simdi support secsen bile 2 dakikada anca buluyor.benim mantigima gore ouuncu sayisi yuzde 75 azalmistir bu durumda.
    Hersey gayet acik...

• Bu arada hesap sayisi ile oyuncu sayisi farkli seyler.
    Ranked atan hesap sayisi artmistir evet.ama ben ayda 7-8 oyun oynayan biri olmama ragmen bu sezon 4 farkli hesapta oyun oynamisimdir.

• Bence de oyun bitmiyor. Her ne kadar Dynamic Queue'ün getirdiği zorluklar olsa da bence oyun senelerce bitmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyizjojuk2004

Bence rakamlar sahte.nasil lol bitmiyor.
    Dinamik sira ciktiktan sonra arkadaslarimin yuzde 80 i birakti oyunu.
    Eskiden 30 saniyede oyun bulurdu ayni eloda.simdi support secsen bile 2 dakikada anca buluyor.benim mantigima gore ouuncu sayisi yuzde 75 azalmistir bu durumda.
    Hersey gayet acik...

Oyunun yarisi mid+adc secerse 2 dakika bekletmesi normal.
    Ben bile oynarken midin kalmayacagini bildigim icin jg+mid seciyorum, full jg gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 3 Ağustos 2016; 13:35:31 >
  • Karıncayiyen Yiyen Adam kullanıcısına yanıt
    Bence tam tersi olmasi lazim.herkez mid seciyorsa ben sup seciyorsam hemen oyun bulmasi lazim.yani 2 dakika bekletmesi normal olmamali.
    Eskiden ben de mid adc yapardim.15 dakikada girerdim oyuna sanarsin challenger elo :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kenanbal

benim en çok takıldığım nokta şu oldu: ''büyük ihtimal bildiğin tek dil Türkçe'dir''

helal olsun okuyup, çalışıp öğrenmişsiniz ingilizceyi. ama nedir bu bilmeyenle dalga geçtiğini sanma, aşağıladığını sanma muhabbeti?

Bu yazdığım konu 3-5 farklı konuya cevaptır. Okuyanlar kendilerinden bahsedildiğini anlar. Herif gelmiş reddit'te bile herkez bittiğinden bahsediyor, inanmıyorsanız açın okuyun yaaa tribine girmiş, ona ithafen. Aşağılama yok yani. Bilmeyen adama da saygım sonsuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.