Şimdi Ara

Lord of the Rings mi Game of Thrones mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
251
Cevap
1
Favori
11.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Lord of the Rings mi Game of Thrones mu?

(En Son Oy Tarihi: 26.2.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

18 oscarlık ,350 milyon satış sayısına sahip olan LOTR evreni game of thrones'tan geri kalmış hay kafanızı seveyim sizin

Konuyu açanın yazdığı yoruma bak hau o mübarek kafanı öpeyim senin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.Huron

Hem konu açıp soru soruyorsun hem de Got diyenler için attığın mesaja bak. Diğer görüşü önemsemiyorsan konu açmıcaksın.

Bunu yeni fark ettim. Görüşleri merak ettiğim bir konuda sonuçlar beklediğin gibi çıkmayınca karşı düşünceye böyle alaycı aşağılayıcı ifadeler kullanan birisi ya ergendir, ya da kımıl zararlısından hallice insanlıktan nasibini almıştır. Başka bir izahı yok.

Hele de tek geçerli kriterin kişisel beğeni olduğu sanat dallarında. Karşı görüşü liseli, küfürlük, edebiyat özürlü ya da benzer ifadeler ile aşşağılamaya çalışan herkes için geçerlidir bu söylediğim.

Konu dışına takılmamak gibi bir kara almıştım bu tp kımıl zararlıları yüzünden. Bugünlük bu kararımı bir deleyim dedim. Ne kadar doğru bir karar aldığımı tekrar anladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LOTR mıçsa mokundan GOT çıkar.

• Tabiki Yuzuklerin efendisi

• Tüm got toplansa gandalfın sol kaşığı kadar etmez

• Tolkien'in yarattığı dünya şuan hiç bir yazarın kendi kendine üretemediği bir dünya.Edebi açıdan apayrı bir tür yani.

Ayrıca Tolkien'in yarattığı orc dili, elf dili vs ve bunun üzerinde kurduğu lehçeler vs tamamen olağanüstü şeyler.

George r r Martin'de çok iyi bir yazar, sonuçta Game Of Thronesta bir dünya, ama Lotr kadar olamayacak bir dünya.

Ayrıca Got diyenlerin %80 i diziyi izleyip diyorlardır. Seks vs var diye izleyen ergenleri saymıyorum bile. Karşılaştırmak çok doğru değil yani. Çoğu bilinçli Got okuyucusu bunların karşılaştırılmaması gerektiğini bilir. Yorumlarda da yazanlar olmuş zaten, karşılaştırmak mantıksız diye.

Ayrıca lotr destandır.

Ekşide beğendiğim bir entry'i paylaşayım:

"lotr size orta dünyalı yapar ve bundan gurur duymanızı sağlar, game of thrones sizi kuzeyli yapmaz belki kuzeylilerin tarafını tutmanızı sağlar,

lotr’da aragorn'a kralım, sam’e dostum der gimli’yle güler legolasla heyacanlanır, bir arven’e bir eowin’e aşık olunur, game of thrones’da bu şekilde bir gönül bağı kuracağınız kimse bulunmaz,

lotr hastalıkta, sağlıkta yağmurlu yada güneşli havada her türlü can sıkıntısında tekrar tekrar izlenebilecek bir yapıttır size sadık bir dost biraz ev biraz sevgilidir, game of thrones sadece yayılandığı gün izlenir sonrada bir daha dönülüp bakılmaz,

onlarca madde sıralanabilir ama en nihayetinde ikiside güzeldir, izlenir, zevk verir ama lotr’un sürekli yeni bir şeylerle karşılaştırılması dahi her zaman bir adım önde olduğunun kanıtıdır."

• Requizm kullanıcısına yanıt
    Güzel yazmışsınız. Ekşideki arkadaş da güzel ifade etmiş. Ancak ne var ki sanat kişiseldir. Ben Game Of Thrones'den daha fazla haz alıyorum ve bunu hiç bir anket, hiç bir edebiyat beya sanat otoritesi değiştiremez.

Sen çıkar "Çığlık" tablosu için şaheser dersin; ben çıkarım "Bu nedir ağa?" derim. Dali'nin eriyen saatler konsepti için çoğu kişi ölür, ben ise bir tarafımla gülerim. Ya da Picasso'nun kübizmi artık bir sanat akımıdır ama bana göre saçmalıktan başka bir şey değildir.

Yani özetle; bu ankette Lords Of The Rings'in uzak ara çıkması benim fikrimi değiştirmeyecek. Hatta tek Game Of Thrones diyen ben bile olsam sanat anlayışımdan zerre kadar şüphe etmeyeceğim. Acaba benim göremediğim bir şey mi var diye şüpheye düşmeyeceğim. Çünkü benim tek kriterim aldığım hazdır ve bu konuda Game Of Thrones daha başarıldır. Bitti!

Konuyu açan şahsın kendi görüşüne sahip olmayanlar hakkında söyledikleri, yine diğer üyeler karşıt görüşlüler hakkında söylediklerini ancak ergenlik ile açıklayabiliyorum. Yoksa beyni ile düşünen hiç kimse bu konuda böyle şeyler yazmaz. Ergenlik döneminde beyinden ziyade libido etkin olduğu için böyle şeyler yazılması gayet normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Güzel yazmışsınız. Ekşideki arkadaş da güzel ifade etmiş. Ancak ne var ki sanat kişiseldir. Ben Game Of Thrones'den daha fazla haz alıyorum ve bunu hiç bir anket, hiç bir edebiyat beya sanat otoritesi değiştiremez.

Sen çıkar "Çığlık" tablosu için şaheser dersin; ben çıkarım "Bu nedir ağa?" derim. Dali'nin eriyen saatler konsepti için çoğu kişi ölür, ben ise bir tarafımla gülerim. Ya da Picasso'nun kübizmi artık bir sanat akımıdır ama bana göre saçmalıktan başka bir şey değildir.

Yani özetle; bu ankette Lords Of The Rings'in uzak ara çıkması benim fikrimi değiştirmeyecek. Hatta tek Game Of Thrones diyen ben bile olsam sanat anlayışımdan zerre kadar şüphe etmeyeceğim. Acaba benim göremediğim bir şey mi var diye şüpheye düşmeyeceğim. Çünkü benim tek kriterim aldığım hazdır ve bu konuda Game Of Thrones daha başarıldır. Bitti!

Konuyu açan şahsın kendi görüşüne sahip olmayanlar hakkında söyledikleri, yine diğer üyeler karşıt görüşlüler hakkında söylediklerini ancak ergenlik ile açıklayabiliyorum. Yoksa beyni ile düşünen hiç kimse bu konuda böyle şeyler yazmaz. Ergenlik döneminde beyinden ziyade libido etkin olduğu için böyle şeyler yazılması gayet normal.

Haklısınız, sonuçta got'tan daha fazla zevk alıyorsanız sizin için o güzeldir, konu kapanmıştır yani burada. Benim dediklerim got'u aşırı sevip lotr'a ezik bir tavır takanlaraydı.

• Abi got u hiç sevmeyen tek ben miyim?

Lotr ekibi bile gene izler sever sayar ben nefret ediyorum.

• Requizm kullanıcısına yanıt
    Konuya bakılırsa tam tersi lotr severler got'a ezik bşr tavır takınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Konuya bakılırsa tam tersi lotr severler got'a ezik bşr tavır takınıyor.

Çünkü lotr ile got'u karşılaştırmak mantıksız. Normal bir got okuyucusu bunu bilir zaten. Sallayan üyeleri fazla takmayalım. Bence onlar got'a değil, got'u izleyen kitlenin got'u abartmasına ve lotr ile karşılaştıdığı için sallıyor.

• İkisinide severim. Konu kilit, üye ban
  • Küçüklüğü LotR ile geçmiş birisi olarak, ki hâlâ da çok severim, oyum Game of Thrones'a.

LotR senaryosu = "İyiler vs Kötüler, İyiler Wins"

Game of Thrones'da ise taraflar siyah-beyaz değil, gri. Bu da karakterlerle daha kolay empati yapmayı sağlıyor. Gerçekçiliği ciddi derecede arttırıyor. Tahmin edilebilirliği çok daha düşük, az klişe içeriyor. Karakterler arası bağlantılar sürekli beyin fırtınası yapmayı tetikliyor.
  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Ve böyle kişiler az değil bakın o bizim sitem ettiğimiz mesajı kaç kişi beğenmiş ve beğenecek. Karşı görüşe saygı olmadığı için zaten tartışma, münakaşa falan yapılmıyor. Bu konuyu açan biri taraf tutuyor olsa bile karşı taraf neden Got diyor veya lotr diyor? Neden onu daha çok seviyorlar acaba derse zaten güzel bir ortam olur konuşmak için ama adam daha konu açıp 2. Mesajdan sallıyor Got'a.

Komedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-586DEFFE5 -- 31 Temmuz 2017; 20:14:53 >
  • Ben Game Of Thrones derken niye dedim biraz da onu açıklayayım.

Game Of Thrones dedim çünkü;

Lord Of The Rings de tüm karakterler o kadar kesin çizgilerle ayrılmış ki ya seviyorsunuz ya da Nedret ediyorsunuz. Fakat Game Of Thrones de herhangi bir karakter hakkında sürekli duygusal değişimler yaşıyorsunuz. Örnek vermem gerekirse; Thrion Lannester çok bariz bir örnektir. Dizinin ilk zamanlarında bu karakterden nefret ettim. Bir zaman sonra nefretim gitti ama sevmemeye devam ettim. Fakat bir yandan da komik bulmaya başladım. Bir süre sonra ise zekasına hayran oldum. Daha sonra acıdım. Şu an ise hayranlıkla izliyorum bu karakteri.

Bir başka örnek Tazı. İlk başlarda nefret ediyordum, sonra yumuşamaya başladım. Şu sıralar ise en sevdiğim karakterlerden birisi. Peki ya Greyjoy'a ne demeli? İlk başta çok sevmiştik. Stark ailesine yaptığı ihanetten sonra hep beraber nefret etmedik mi? Sonrasında Bolton'un yaptıkları karşısından acımadık mı? Sonra tekrar sevmedik mi? Başından ber aynı duyguyu beslediğimiz karakterler sadece Stark ailesi galiba. Cercei Lennister'a bile bir ara üzüldük, belli hafiften kanımız bile ısındı.

İşte yaşattığı bu duygu karmaşası Game Of Thrones'i Lord Of The Rings'in çok önüne koyuyor gözümde. Tabii bir de Lord Of The Rings'de fantastik öğeler çok daha ön planda olması var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 31 Temmuz 2017; 20:22:55 >

• Oyumu GoT a verdim ama hiç Lotr izlemedim, bana çok saçma geliyor. Biraz daha realistik olsa belki izlerdim.

• böyle kıyaslama nasıl yapılır gandalf'ın gazabının tadına bakacaksın insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sánchez

Oyumu GoT a verdim ama hiç Lotr izlemedim, bana çok saçma geliyor. Biraz daha realistik olsa belki izlerdim.

GoT çok mu realistik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jouska

quote:

Oyumu GoT a verdim ama hiç Lotr izlemedim, bana çok saçma geliyor. Biraz daha realistik olsa belki izlerdim.

GoT çok mu realistik

Sığır mısın ben realistik dedim mi? Lotr'a göre çok daha sade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sánchez -- 31 Temmuz 2017; 20:42:46 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jouska

quote:

GoT çok mu realistik

Sığır mısın ben realistik dedim mi? Lotr'a göre çok daha sade

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.