Üniversitede çalışıyorum, havalar bu ara iyi gidiyor o yüzden havayla pek alakası olduğunu zannetmiyorum, boğaz kelebeğini geçen hafta temizlettim ayrıca bujilerimde çok kötü olmamasına rağmen değiştirdim, hava filtremi temizlettim modifiye yok, tüp daha 3 aylık felan çok km gitmedi yani filitrelerinde sorun olacağını zannetmiyorum, benim düşüncem benzinden gaza geçiş esnasında yakıt gitmiyor yani benzinde gazda 1 sn. civarında püskürtülmeyince bu durum meydana geliyor.
tamamen aynı şey, sanki gaza geçerken 1-2 saniye yakıt gitmiyor gibi oluyor.
ankara lovato yetkili servisinden bir kisi memnun degil, yuzden gitmek istemiyorum...
dun itibariyle gaza geçtikten sonra araba 2-3 saniye silkelemeye basladi, bir şeyler yanlış ama ne acaba???
ben rektörlükte çalışıyorum, benim tüp atiker saydığım işlemlerden sonra araba bayağı rahatladı aslında artık her defasında stop etmiyor ara sıraya kadar geldim yani. Birde buji kabloları kaldı onlarıda değiştirecem ve artık oda fayda etmezse dediğiniz gibi devir ayarıyla hallederim.
quote:
Orjinalden alıntı: maymotdur
quote:
Orjinalden alıntı: qrbaa
Üniversitede çalışıyorum, havalar bu ara iyi gidiyor o yüzden havayla pek alakası olduğunu zannetmiyorum, boğaz kelebeğini geçen hafta temizlettim ayrıca bujilerimde çok kötü olmamasına rağmen değiştirdim, hava filtremi temizlettim modifiye yok, tüp daha 3 aylık felan çok km gitmedi yani filitrelerinde sorun olacağını zannetmiyorum, benim düşüncem benzinden gaza geçiş esnasında yakıt gitmiyor yani benzinde gazda 1 sn. civarında püskürtülmeyince bu durum meydana geliyor.
bence daha önce dediğim gibi geçiş devrini 1500'e getirtin....
bu arada ben de 1998-2001 yılları arasında çalışmıştım 19 mayıs üniversitesinde... ingilizce okutmanıydım.... siz?
önce şunu söyleyim. tüm cevapları okumadım ama lovatoda gaza geçişte bu problem çok rastlanıyor. tanıdık iki lovato kullanıcısı var ikisi de aynı şeyden muzdarip.
ben anlamıyorum sizleri lpg taktırmadan once neden forumda yada başka yerlerde araştırma yapmıyorsunuz iila problemmi yaşamak istiyorsunuz. Araştırma yapmak için sorunmu yaşamak gerekli. Saygılarımla.
Bende sizin ne demek istediğinizi anlamıyorum ???
quote:
Orjinalden alıntı: mustafacec
ben anlamıyorum sizleri lpg taktırmadan once neden forumda yada başka yerlerde araştırma yapmıyorsunuz iila problemmi yaşamak istiyorsunuz. Araştırma yapmak için sorunmu yaşamak gerekli. Saygılarımla.
quote:
quote:
ben de anlamadım.... sorunu yaşamadan önce araştırma yapıp, daha o sorunu yada sorunları yaşamadan ve yaşamamak için önceden tedbir mi alacağız...??? o zaman arabaya binmemek lazım gibi geldi bana....neyse...
qrbaa, ben OYDEM de çalışmıştım...ismim Mehmet... Rektörlükte hangi birimde çalışıyorsunuz.... ? isminiz?
quote:
+1
quote:
Orjinalden alıntı: idemo
quote:
+1
-1
bu konuyu çok uzatmayacağım ama ben aldığımda zaten arabada tüp takılıydı ve şimdi azaltmaya veya çözmeye çalışıyorum daha önce çözebilenler yardımcı olur veya benim yaptıklarım birilerine yardımcı olur diye paylaşıyorum, bu konu niye bukadar sıkıntı verdi hakikaten anlamadığım için sordum. Saygılar. maymotdur hafta sonu giresuna gittim cevap veremedim ben tolga rektörlük b.a.p. satınalmadayım daha önce tahakkuk'daydım 4 yıldır felan omü deyim.
quote:
Orjinalden alıntı: maymotdur
quote:
quote:
ben de anlamadım.... sorunu yaşamadan önce araştırma yapıp, daha o sorunu yada sorunları yaşamadan ve yaşamamak için önceden tedbir mi alacağız...??? o zaman arabaya binmemek lazım gibi geldi bana....neyse...
qrbaa, ben OYDEM de çalışmıştım...ismim Mehmet... Rektörlükte hangi birimde çalışıyorsunuz.... ? isminiz?
arkadaslar arabada Krank Mili Devir Sensoru arizasi cikti, bundan dolayi geç gaz yeme sorunu vardı, onun etkisimi diye dusunuyorum?
aslinda ariza kodunu silince biraz daha düzeldi ama gelecek hafta bilgisayara baglanınca hala devam edip etmedigi ortaya cikar herhalde
quote:
mustafacec, ben arabayı aldıgımda uzerinde vardı bu sistem, yaz oludugundan havalar soğuyana kadarda hic bir sorunum olmadi. zaten bilmiyorsanizda bize akil vermeye kalkmayin, sadece susun!
ayrica konuyla bu kadar ilgileniyorsaniz su markami bu markami dendiginde atlayıp, sorun oludugunda cozumune katkida bulunmayan LPG montajcilarina catin bence şimdi benim yapacagim gibi.
forumda lovato destek platformu basligini acan CANDAN MÜHENDİSLİĞE gerek bu forumdan, gerekse kendi web sitelerinin e-mail kısmından mesaj gonderdim, cit yok 2 haftadir
Bu sekilde davranacaklarsa HEPSI ÇIKIP GITSINLER BU FORUMDAN!!!!
İyi kötü birşeyler paylaşıyoruz ve yine iyi kötü bibirimize yardımımız dokunuyor. Atalarımız ne güzel demiş gölge etme başka ihsan istemez diye
Orjinalden alıntı: bond777
mustafacec, ben arabayı aldıgımda uzerinde vardı bu sistem, yaz oludugundan havalar soğuyana kadarda hic bir sorunum olmadi. zaten bilmiyorsanizda bize akil vermeye kalkmayin, sadece susun!
ayrica konuyla bu kadar ilgileniyorsaniz su markami bu markami dendiginde atlayıp, sorun oludugunda cozumune katkida bulunmayan LPG montajcilarina catin bence şimdi benim yapacagim gibi.
forumda lovato destek platformu basligini acan CANDAN MÜHENDİSLİĞE gerek bu forumdan, gerekse kendi web sitelerinin e-mail kısmından mesaj gonderdim, cit yok 2 haftadir
İyi kötü birşeyler paylaşıyoruz ve yine iyi kötü bibirimize yardımımız dokunuyor. Atalarımız ne güzel demiş gölge etme başka ihsan istemez diye
Orjinalden alıntı: bond777
Desteginiz cok tesekkurler, sadece reklam yapmak icin burdalar bence, marka tartişmasi disinda hic bir sey yapmiyorlar!!!
Ben amatör olarak birkaç gündür bu konularla ilgileniyorum. Ancak mesleki yönden biraz bilgim oldugu için ( mak. müh.) bahsettiginiz sorunla ilgili olarak ben sorununuzun LPG geçiş sıcaklıgı oldugunu düşünüyorum. Tabi kalibrasyonla veya LPG geçiş devri ile de çözülebilir. Regülatör dediginiz parça da motor suyu ve LPG karşılıklı geçerken aralarında ısı transferi olur ve LPG buharlaşır. Ama eger sıcaklık farkı azsa motora gerekli LPG için yeterli basınç oluşamaz. ( ancak belirli bir miktar oluştugu içinde sarsıntı ile çalışadabilir) Bu arada antifriz ile ilgili bir mesele olmuş. Bazı arkadaşlarında dikkatini çekmiş antifriz azaltmanız ile sistemin iyileşmesi. Tesbitiniz kesinlikle dogru. Şöyle ki ısı iletkenliği olarak su antifrizden daha iyi iletkendir. Amacımız ise LPG yi buharlaştırmak için ısı vermek olduguna göre ne kadar iyi bir ısı iletken malzememiz olursa o kadar iyi olur. Ama antifrizi bence tekrar ilave edin eger 3 te bir oranının altına düştü ise çünkü antifriz motoru korozyondan korur. ÇÖZÜM için ise LPG basıncınız düşürülerek yeniden kalibrasyon olması olabilir. Geçiş ısısının yeniden belirlenmesi ile kalibrasyon olabilir. ( örnek 35 derece) Motor geçiş devrinin belirlenmesi ile kalibrasyon olabilir. Bu üç faktöre göre kalibrasyon yaptırmadan bence başka çözüm yolları aramayın.
Bilgiler için teşekkür ederim, arabamda değişecek bakım yapılacak parça kalmadı nerdeyse, bu sayede dipcik gibi oldu hafta sonu tüpcüdeyim artık suç atacak bişey kalmadı.
quote:
Bilgiler için teşekkür ederim, arabamda değişecek bakım yapılacak parça kalmadı nerdeyse, bu sayede dipcik gibi oldu hafta sonu tüpcüdeyim artık suç atacak bişey kalmadı.
kolay gelsin:)
benim sorunum çözüldü gibi şimdilik enjektörler sökülerek manifolda yakin yere takildi, enjektör memeleri 1,2motorlar icinmis, onu 1,6lar icin olanlarla degistirip tum enjektörleri temizlediler ve kirlenen gaz filtreside degişerek ayar yaptilar. şimdilik iyi bakalim ilerleyen zamanda ne olacak
Bendeki enjektörler 1.8 mm idi matkapla 2 mm yaptık geçiş ısısını 38, geçiş devrinide 2000 yaptık birde basıncı düşürdük en azından stop etmeyecek ama gelirken geçişte yine biraz salladı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme