Şimdi Ara

low level format !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bana biri low level formatı tam olarak anlatabilirmi ne yapmam gerekli hangi programlar lazım .. benim alet bad sector olmuş herhalde düşme sonucu deilde manyetik olarak low level bunu giderebilirmiş biri biliyorsa anlatabilirmi lütfen..

• Harddiskin üretici veya ithalatçıların web sitelerinde lowlevel format için gerekli programı bulabilirsiniz. Bilgisayarınıza bu programı iso. kalıbına indirip cdye kopyalayacaksınız. Bilgisayarınızı yeniden başlatıınca c boot edecek ve low level format baslayacak. HDD boyutuna göre biraz uzun surer. Kolay gelsin.

Edit : ver=web

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STaRBoY -- 21 Nisan 2008; 15:09:20 >
  • peki lowlevel formatı tavsiye ediyormusunuz yoksa başka bir yöntem tavsiye edermisiniz
  • İmzamdaki Bad Sector-Lowlevel format konusuna bak istersen.
    Gerekli açıklamalar yapılmıştır.
  • hocam benim sorunum pc bir sabah açılırken windows xp bölümünde kaldı açılmadı formatladım 8-9 saat sürdü format normal format attım..sonra pc açıldı ama çok yavaş tahminimce ani güç kaybından olan bi bad sectör var hd tune ile arartmaya çalışıorum ama olmuo 2 saat tt e 10 da 1i dolmuyor anlamadım gitti low level format atmayıda bilmiorum biri bana açıkca yardım etsede pc yi batırmadan kurtarsam ..zaten terimleride çözemiorum dier forumlarda baktım lff bişeler diolar scandisk hiç bişe anlamıorum lütfen bi yardım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan8131

hocam benim sorunum pc bir sabah açılırken windows xp bölümünde kaldı açılmadı formatladım 8-9 saat sürdü format normal format attım..sonra pc açıldı ama çok yavaş tahminimce ani güç kaybından olan bi bad sectör var hd tune ile arartmaya çalışıorum ama olmuo 2 saat tt e 10 da 1i dolmuyor anlamadım gitti low level format atmayıda bilmiorum biri bana açıkca yardım etsede pc yi batırmadan kurtarsam ..zaten terimleride çözemiorum dier forumlarda baktım lff bişeler diolar scandisk hiç bişe anlamıorum lütfen bi yardım..

Yorum yazmadan önce konuyu inceleyin.
  • http://www.hgst.com/hdd/support/download.htm

benim hdd hitachi marka burda bişeyler yazıo hangilerini indirmeliyim anlamadım valla bide indirdikten sonra cd mi oluşturuyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßy Spécops.

quote:

hocam benim sorunum pc bir sabah açılırken windows xp bölümünde kaldı açılmadı formatladım 8-9 saat sürdü format normal format attım..sonra pc açıldı ama çok yavaş tahminimce ani güç kaybından olan bi bad sectör var hd tune ile arartmaya çalışıorum ama olmuo 2 saat tt e 10 da 1i dolmuyor anlamadım gitti low level format atmayıda bilmiorum biri bana açıkca yardım etsede pc yi batırmadan kurtarsam ..zaten terimleride çözemiorum dier forumlarda baktım lff bişeler diolar scandisk hiç bişe anlamıorum lütfen bi yardım..

Yorum yazmadan önce konuyu inceleyin.

hocam pc çat pat çalışıo baya ağır resimlerle anlatmışsın emeğine sağlık ama göemiorum açılmıo kısaca şurda yazsan bu indirmem gerekli şeyleri indirince cdmi oluşturuyim

• abi hiç mi adam gibi adam yok şu sitede kafayı inannın yemek üzereyim ... link veriosunuz resimleri göremiorum nolur bi yardım etseniz bir gün kötü bir duruma düşebilirsiniz nolur yardım ya..

bu hiden boot cd ile format dio resimlerle anlatmış hiç bişey göremiorum biri anlatamazmı ya bu olayı
  • quote:

abi hiç mi adam gibi adam yok şu sitede kafayı inannın yemek üzereyim ... link veriosunuz resimleri göremiorum nolur bi yardım etseniz bir gün kötü bir duruma düşebilirsiniz nolur yardım ya..

bu hiden boot cd ile format dio resimlerle anlatmış hiç bişey göremiorum biri anlatamazmı ya bu olayı

Low Level format atmak istediğin diskin markası nedir?
  • hitachi
  • analamdım hire boot cd die bişe var onu indirdim cd ye yazılmıo iso dosyası formatında deil nasıl olcak anlamadım başka nasıl yapabilirim bu level formatı
  • Kendi sitesindeki program... Ama ne kadar başarılı bilmiyorum.
    http://www.hitachigst.com/hdd/support/downloads/dft32_v412_b01.iso

Ayrıca Sisteminde bir tane maxtor veya segeate bir disk varsa şu
    aşağıdaki programıda kullanabilirsin.
    http://66.102.9.104/search?q=cache:4GjPqasNYAQJ:www.hilalturk.com/harddisk-sorunlari-bad-sectorler-clonlama-bolumle-vs-resimli-t-51825.html+hilalturk+bad+sector&hl=tr&ct=clnk&cd=1&gl=tr&client=firefox-a

Elindeki hiren bootcd de bulunan programlardan biriylede bu işi yaparbilirsin.
    Bootable CD yi başlattığında Karşına gelen ekrandan
    Harddisk Tools --> Active Kill Disk yazlımınından low level format atabilirsin.

Son soruna gelirsek ise. Büyük ihtimal indirdiğin dosya sıkıştırılmış bir dosyadır.
    İlk önce o dosyayı winrar ile çıkartınız. Sonra çıkan dosyayı yazdırabilirsiniz.
    Eğer sorun buysa......

• şimdiki sorunum low level formatı attıktan sonra bilgisayar ne şekile gelicek ve ondan sonra neler yapmalıyım...
  • beyler bişeyler yazsanız attıktan sonra mağdur kalmıyım lütfen sonraki aşamayı bulamadım bi yerde
  • quote:

şimdiki sorunum low level formatı attıktan sonra bilgisayar ne şekile gelicek ve ondan sonra neler yapmalıyım...

Sistemini baştan kuracaksın. Yani Windows kullanacaksan istediğin bir windows sürümünü linux kuracaksan istediğin bir linux sürümünü kuracaksın........
  • onun devamı aynı normal format atarmış gibi yapıcam dimi
  • quote:

abi hiç mi adam gibi adam yok şu sitede kafayı inannın yemek üzereyim ...

Ayıp diyorum, yine de cevabımı vereyim. Low-level format ile harddiskini kurtarabilirsin. Ama 1 saat sonrasının garantisi olmaz. Bence yeni bir harddisk al. Çünkü medya bozuldu ise daha sonra da bozulması muhtemeldir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.