Şimdi Ara

Lpf HPF AMFI AYARI NASIL OLMALI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar pioneerin 600 watt 100 rms lik 5 yollu hoparlorunu hangi ayarda calistirmam lazim 6 tane var cok actigimda bozma yapmiyor ama kulak tirmaliyan cok ince sesler var hangi ayarda bu gider ugrastim ama yapamadim anfim jbl gto 75.4 4 tanesi buna bagli diger 2 taneside roadson usa505 diye bi amfiyd subum felan ayri mono amfim var yani onda sorun yok cevaplariniz icin simdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPF ve HPF Amfi Ayarı Nasıl Olmalı?

LPF ve HPF Ayarı Nedir?

LPF (Düşük Geçirgen Filtre) ve HPF (Yüksek Geçirgen Filtre), ses sinyallerinden istenmeyen frekansları filtreleyen elektronik devrelerdir. LPF, belirli bir frekanstan düşük tüm frekansları iletirken, HPF, belirli bir frekanstan yüksek tüm frekansları iletir.

LPF Ayarı

LPF ayarı, hoparlörlerin üretemeyeceği düşük frekansları filtreleyerek hoparlörleri korur. Bu ayar, hoparlörlerin daha net ve bozulmasız ses çıkarmasını sağlar. LPF ayarı genellikle 80 Hz veya 100 Hz civarında yapılır.

HPF Ayarı

HPF ayarı, subwoofer'ların üretemeyeceği yüksek frekansları filtreler. Bu ayar, subwoofer'ların daha verimli ve güçlü çalışmasını sağlar. HPF ayarı genellikle 50 Hz veya 60 Hz civarında yapılır.

Amfi Ayarı

Amfinizin üzerinde LPF ve HPF ayarları bulunmalıdır. Bu ayarları, kullandığınız hoparlörlerin ve subwoofer'ın özelliklerine göre yapmanız gerekir. Hoparlör üreticilerinin önerdiği ayarları kullanmak genellikle en iyi sonuçları verir.

Önemli Noktalar:

• LPF ayarı hoparlörleri korurken, HPF ayarı subwoofer'ların performansını artırır.
    • LPF ve HPF ayarları, kullanılan ekipmanlara göre değişebilir.
    • Doğru LPF ve HPF ayarları, genel ses kalitesini önemli ölçüde iyileştirir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu ayar dinlemeden yapılmaz. Şu değerde olsun diye bir seviyesi de yoktur. Ama ovaller HPF den geçecek derin bass yemeyecek şekilde ayarlanmalı. 100hz ve üzeri basslar ovallere. 100hz ve altı ise subwoofera. ikisinin keiştiği nokta iyi ayarlanmalı yoksa 100hz bass sinyallerde oktav düşer. sevilmeyen ama aslında duyulması gereken sinyaller gereksiz yere baskılanmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruhadam38

Merhaba arkadaslar pioneerin 600 watt 100 rms lik 5 yollu hoparlorunu hangi ayarda calistirmam lazim 6 tane var cok actigimda bozma yapmiyor ama kulak tirmaliyan cok ince sesler var hangi ayarda bu gider ugrastim ama yapamadim anfim jbl gto 75.4 4 tanesi buna bagli diger 2 taneside roadson usa505 diye bi amfiyd subum felan ayri mono amfim var yani onda sorun yok cevaplariniz icin simdiden teşekkürler

Sendede Ne Sistem Var Maşallah ya.... tizler kulak tırmalar biraz input leveli kıs, freq den de 32hz-320hz arası ortalarda yap bakalım ayarı hp de
  • Cok soru soruyorum da kb ya kisaca hpf demi lpf demi duracak cok ince sesleri vermemesi icin desem yeterliydi bide cevaplariniz icin Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruhadam38

Cok soru soruyorum da kb ya kisaca hpf demi lpf demi duracak cok ince sesleri vermemesi icin desem yeterliydi bide cevaplariniz icin Teşekkürler

hpf de olsun ama frekans ayarını 32hz e yakın ayarla... tizler kısılır, baslar artar...

yüksek seslere alarak deniye deniye yapıcaksın... frekans ayarını
  • probody08 kullanıcısına yanıt
    Bas artarsa ses bozma olur sanki hani denemedik dahada benim tizden kastim azcik tok ciksin diyorum hani bas i yeterince duyuyorum hem ovalleride basa alirsam suba zaten guc yetmiyor kesme yapiyor arada 60 amper aku var kutusuna sigmiyor buyuk taksam arkayada ayriyetten koyarsam sorun cikarir falan dediler bi kapasitör var zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.