Şimdi Ara

Component için Hangi Mod?FLAT LPF HPF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JBL 75.4 anfim var. Hertz esk165 icin hangi mod secilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirigmus -- 25 Kasım 2010; 23:59:37 >

• up.
  • Up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

Up.
    kesinlikle lpf ye almayın, hpf de sadece ses ve ince ses geliyor benim hoşuma gitmiyor. bu yüzden ben flatta bırakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: audiocu

kesinlikle lpf ye almayın, hpf de sadece ses ve ince ses geliyor benim hoşuma gitmiyor. bu yüzden ben flatta bırakıyorum

Alıntıları Göster
    HPF yapmanız gerekli ve sanırım 125Hz de kesmeniz gerekli. Ama bu durumda araçta haricen bir bass olmalı. Ortalama 25cm (10") çaplı bir bass ve 125-150W ses çıkışı gerekli. Sizdeki anfi 4ohm da 4X50W rms ses çıkışına sahip (yanılmıyorsam tabi). İki çıkışı ile ESK ları sürüp kalan iki çıkışı köprüleyerek 125W rms güce sahip bir bass kullanabilirsiniz. Ses hem çok temiz olur hemde hissedilir derecede artar. Aslında ESK serisi mid takımları için daha yüksek bir anfi seçmeniz daha iyi olur.

• Yanlisiniz var anfim 4 ohm da 4x104w rms guce sahip. Esk ise 100 w rms gayet guzel besliyor. Su an bass var fakat anfi yok. Jbl anfiye esk ve 2 takim oval bagli.
  • quote:

Yanlisiniz var anfim 4 ohm da 4x104w rms guce sahip. Esk ise 100 w rms gayet guzel besliyor. Su an bass var fakat anfi yok. Jbl anfiye esk ve 2 takim oval bagli.
    104 Watts RMS x 4 channels at 4 ohms and ≤ 1% THD + N
    142 Watts RMS x 4 channels at 4 ohms, 14.4V supply and ≤ 1% THD + N

Bu değerleri 14.4V besleme ile elde edebilirsin benim bildiğim. Araç aküleri malum 12V. 4X50 değilde 4X75W rms olabilir anfin ki bu da yeterli bir güç.

Anfiye Ovaller ve ESK bağlı ise HPF yapmayın. Ovallerin düşük Hz'lere tepkisi iyidir. HPF yaparsanız ovallerdeki bass'ı kaybedersiniz. LPF ise mid'lere gelen 125Hz üstü sinyali filtreleyeceğinden boğuk bir ses alırsınız. Ovallerde de böyle olur tabi.

Bu durumda harici bass kullanmayacaksanız Flat'ı seçmeniz en doğru olur. Teyp ten de kulağınıza en yatkın eqo ayarını yaparsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anfi gain /hpf/lpf/ hz.. ayarları
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

104 Watts RMS x 4 channels at 4 ohms and ≤ 1% THD + N
    142 Watts RMS x 4 channels at 4 ohms, 14.4V supply and ≤ 1% THD + N

Bu değerleri 14.4V besleme ile elde edebilirsin benim bildiğim. Araç aküleri malum 12V. 4X50 değilde 4X75W rms olabilir anfin ki bu da yeterli bir güç.

Anfiye Ovaller ve ESK bağlı ise HPF yapmayın. Ovallerin düşük Hz'lere tepkisi iyidir. HPF yaparsanız ovallerdeki bass'ı kaybedersiniz. LPF ise mid'lere gelen 125Hz üstü sinyali filtreleyeceğinden boğuk bir ses alırsınız. Ovallerde de böyle olur tabi.

Bu durumda harici bass kullanmayacaksanız Flat'ı seçmeniz en doğru olur. Teyp ten de kulağınıza en yatkın eqo ayarını yaparsınız.

Alıntıları Göster
    Bass var da anfi yok.2. el anfi araştırıyorum.Şimdilik bass sız olacak.Teşekkürler.

• quote:

Bass var da anfi yok.2. el anfi araştırıyorum.Şimdilik bass sız olacak.Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    kardeş senin anfin zaten 4 kanallı bas olan kanalı eğer basın varsa flatta kalsın komponentlerin bağlı olduğu kanalıda hpf'ye al basıda tizide dengeli verecektir komponente lpf'ye alırsan ses düşecektir flat basları daha yükse tutacaktır buda komonentlerde anfi kanalının gaini açıksa hem hoparlörlerin sesini bozar hemde tizlerin yanma ihtimali var onun için hpf iyi günler.
  • Bass i baglarsam 4 oval bosta kaliyor. Onun icin bass anfisi arastiriyorum. Suan ovaller flatta ve gain ayarli. Comp lar de flatta gain en kisikta.
  • quote:

Bass i baglarsam 4 oval bosta kaliyor. Onun icin bass anfisi arastiriyorum. Suan ovaller flatta ve gain ayarli. Comp lar de flatta gain en kisikta.
    kardeş komponentteki tiz ve hoparlör dengeli temiz ses vermek için ayarlanmıştır senin 4 oval bi çift komponent var heralde arabada ovaller için flat olur basın yok daha baslı çalarlar ama komponent flatta güzel çalmaz sen gainini biraz aç flatı hpf ye al daha güzel çalar komponentler mono anfi ekstra güç ekstra masraf demek aslında 6 kanal anfide tek anfiyle çözer senin işini ama elinde 4 kanal anfin var mono bi edison 1000a alsan yeter kardeş sana iyi günler.
  • Hpf ye alinca compun bass i kesiliyo sadece tiz caliyor. 6 kanal anfiler cok buyuk. Hem bassi bagaji cogu zaman kullandigimiz icin ara sira takiyorum. 1000a bana fazla gelir. Edison 802a ya da jbl 301.1 dusuyorum.
  • quote:

Hpf ye alinca compun bass i kesiliyo sadece tiz caliyor. 6 kanal anfiler cok buyuk. Hem bassi bagaji cogu zaman kullandigimiz icin ara sira takiyorum. 1000a bana fazla gelir. Edison 802a ya da jbl 301.1 dusuyorum.
    ali-06 component flatta bal gibi de güzel çalar arkadaşım.

@metulenhpf lpf kousunda benim dediğime geldiniz

@S@ldırg@n 6 kanal amfiler büyük diyorsunuz ancak hem bas hemde id amfisi alırsanız 5-6 kanal amfilere nazaran bıraz daha fazla yer kaplar.

eğer bas amfisi arıyorsanız elimde 2 adet mevcut.
  • quote:

@S@ldırg@n 6 kanal amfiler büyük diyorsunuz ancak hem bas hemde id amfisi alırsanız 5-6 kanal amfilere nazaran bıraz daha fazla yer kaplar.

Alıntıları Göster
    Bass anfisini bass ın kabinine monte etmeyi düşünüyorum.Diğer anfide koltuğun altında.Şuan bass olmasa da olur.Yeterli geliyor bu sistem.Yaza kadar bekleyip yeni sub ve anfi almayı düşünüyor gibiyim.Şimdilik ovallerin bassı tatmin ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: S@ldırg@n

Bass anfisini bass ın kabinine monte etmeyi düşünüyorum.Diğer anfide koltuğun altında.Şuan bass olmasa da olur.Yeterli geliyor bu sistem.Yaza kadar bekleyip yeni sub ve anfi almayı düşünüyor gibiyim.Şimdilik ovallerin bassı tatmin ediyor.

kabıne monte etmeni tavsiye etmem, amfinin elektroniği direk titreşime maruz kalıyor.
  • quote:

senin dediğine gelme diye bir şey yok. Bass varsa midler HPF, bass ta LPF yapılır. Sistemde bass yoksa midller için flat seçimi mantıklı olur. Ama araçta bass varken HPF'ye almak midlerden daha temiz ses almanı sağlar. Sadece sistemle alakalı bir durum. Her sistem için tek bir ayar modu olamaz.

• quote:

quote:

senin dediğine gelme diye bir şey yok. Bass varsa midler HPF, bass ta LPF yapılır. Sistemde bass yoksa midller için flat seçimi mantıklı olur. Ama araçta bass varken HPF'ye almak midlerden daha temiz ses almanı sağlar. Sadece sistemle alakalı bir durum. Her sistem için tek bir ayar modu olamaz.

ben sistemde bas olsa da compların flatta tutulması taraftarıyım. compların bulunduğu kanalın bas boost veya freq ayarları değiştirilip kulak zevkine göre ayarlanabilir ve compların arızalanmaları önlenebilir. sisteminde sub olup compları hpf ye alan kişilerin tesisatlarını dinledim kulağa itici geliyor.

• quote:

quote:

quote:

ben sistemde bas olsa da compların flatta tutulması taraftarıyım. compların bulunduğu kanalın bas boost veya freq ayarları değiştirilip kulak zevkine göre ayarlanabilir ve compların arızalanmaları önlenebilir. sisteminde sub olup compları hpf ye alan kişilerin tesisatlarını dinledim kulağa itici geliyor.

Alıntıları Göster
    Mid takımının bu dediğin ayarlarda önemi büyük. frekans tepki aralığı geniş bir mid takımında flat'te tutma çok can sıkmayabilir. Özellikle bass ile alınan 40-50hz'in yanına kullanıcı seste kalınlaşma yapan 80-100hz'ide midlerden almak isteyebilir. Genelde tiz seslere yatkın olmayan yada hoşlanmayan kulaklarda dediğin gibi HPF itici gelebilir.

• quote:

Mid takımının bu dediğin ayarlarda önemi büyük. frekans tepki aralığı geniş bir mid takımında flat'te tutma çok can sıkmayabilir. Özellikle bass ile alınan 40-50hz'in yanına kullanıcı seste kalınlaşma yapan 80-100hz'ide midlerden almak isteyebilir. Genelde tiz seslere yatkın olmayan yada hoşlanmayan kulaklarda dediğin gibi HPF itici gelebilir.

hocam benim gördüğüm tesisatların hemen hemen hepsinin component hoparlörleri amfiden gerekli bas bost ve freq ayarları yapılmış ve flat konumundaydılar. Teorik değerler elbette gerekli, ama siz çok teorik açıdan bakıyorsunuz.
  • quote:

quote:

hocam benim gördüğüm tesisatların hemen hemen hepsinin component hoparlörleri amfiden gerekli bas bost ve freq ayarları yapılmış ve flat konumundaydılar. Teorik değerler elbette gerekli, ama siz çok teorik açıdan bakıyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Sonuçta siz hangi tondan memnunsanız onu seçin o halde. Ama teoride olan bir şeyin pratikte olamaması kullanılan malzeme kalitesi ve sistem uyumuyla da alakalıdır birazda.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.