ali-06 component flatta bal gibi de güzel çalar arkadaşım.
@metulenhpf lpf kousunda benim dediğime geldiniz
@S@ldırg@n 6 kanal amfiler büyük diyorsunuz ancak hem bas hemde id amfisi alırsanız 5-6 kanal amfilere nazaran bıraz daha fazla yer kaplar.
eğer bas amfisi arıyorsanız elimde 2 adet mevcut.
senin dediğine gelme diye bir şey yok. Bass varsa midler HPF, bass ta LPF yapılır. Sistemde bass yoksa midller için flat seçimi mantıklı olur. Ama araçta bass varken HPF'ye almak midlerden daha temiz ses almanı sağlar. Sadece sistemle alakalı bir durum. Her sistem için tek bir ayar modu olamaz.
ben sistemde bas olsa da compların flatta tutulması taraftarıyım. compların bulunduğu kanalın bas boost veya freq ayarları değiştirilip kulak zevkine göre ayarlanabilir ve compların arızalanmaları önlenebilir. sisteminde sub olup compları hpf ye alan kişilerin tesisatlarını dinledim kulağa itici geliyor.
Audiocu ne diyorsa odur ve vardır bir bildiği ++++++123654789
Audiocu gerçekten bu konuda sitenin en önde gelenlerinden.. Ben sistemimde her konuda danıştım ve her şey süpper işi bilen ve oldukça tecrübeli bir arkadaş
Ayrıca tam bir İSTANBUL beyefendisi Herkese SAYGILAR
Herkes birşey demiş ama bende birşeyler ekliyeyim." Müzik asıl flatta dinlenir." Bir hoparlörün verebiliceği frekans araliği bellidir. O frekans araliğinin dişina çikmaz tabiki bir çok etmen var. Piyasadaki ürünlerin çogunun yapisi gereği istenilen değerlerin bir nabzini bile vermiyor. Crossrover devreleri hiçbiri görevini yaptiği söylenemez. En iyi yok aktif sürmektir diyip geçiyorum.
Belki herşeyin öncüsü kulak olabilir ancak araçta subwoofer varsa hpf lpf gibi ayarlar tabiki işin içine giricektir. Midlerin çalabiliceği frekans kitapçiğinda ne yaziyorsa odur. Ondan farklı bir şey çalmasını beklemek yanliş olucaktir. Genelde biz ksıtlıyoruz midleri o frekans araliğina yönelterek. Ve Alt frekanslari bass desteklemesi gerektiği halde sadece o görevi yapiyor. Önemli olan hepsinin orkestra gibi düzen şeklinde çalmasi :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme