Şimdi Ara

SONT STR-DE497 AMFİ' YE PASİF SUBWOOFER NASIL BAĞLARIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=STR-DE497&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&category=HCS+Home+Cinema+Receiver

Link te yer alan STR-DE497 amfi ye sahibim. Elimde PASİF bir subwoofer (Bildiğiniz Center yada Surround gibi. Herhangi bir elektrikle bir bağlantısı yok.) var ama STR-DE497 de gördüğüm kadarıyla aktif subwoofer girişi var. Öğrenmek istediğim;
    1- Arkadaki aktif subwoofer bağlantısı yapabilirmiyim ? Yaparsam Nasıl bağlantı yapacağım ?
    2- Eğer arkadaki aktif subwoofer bağlantısından sorunu halledemezsem ( aktif subwoofer alma dışında)bunu bağlama şanşım var mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 24 Nisan 2007; 16:09:06 >

• Aktif sub girişine maalesef pasif sub bağlanamamaktadır. Pasif sub'un bağlanabilmesi için ses kalitesinden bir nebze ödün vererek bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bağlantı için 1 adet çift uçlu hoparlör kablosu işinizi görecektir. Anfinin arkasında bulunan ön hoparlör (front) çıkışlarına bu kabloyu bağlayıp, sub'un arkasındaki girişe takın. Aynı zamanda ön hoparlörlerde aynı çıkıştan (front) bağlı kalacak. Daha sonra receiver üzerindeki setup bölümünden front hop.leri LARGE olarak ayarlayın. Ya da sanırım bu receiverda hop A ve Hop B terminalleri var. Pasif subunuzun bağlantılarını hop b bölümüne yapın ve anfinizi hopA + B ayarına getirerek dinleme yapınız.

Saygılarımla.
  • ben bağlayanı duydum ama normal çıkışlara çokta verimli değil ama
  • oto amplisi al hem ekonomik hemde güçlü kuvvetli..
  • bence yapma.bi işe yarıycanı sanmam yarardan cok zararı olur
  • daha önce de bir konuda sormuştum ama cevap alamadım

frontlara veya A-B kanallarına pasif sub. bağladığımızda
    bas kalitesi olarak yeterli seviyede bas alsak dahi
    özellikle 5.1 film izlerken aslında filmdeki bas efektleri duyamamış olmuyormuyuz
    yani 5.0 dinlemiş gibi birşey
    bildiğim kadarıyla bas efektler 6.kanalda yani SW. çıkışında kayıtlı

bu yüzden sistemin hop.ları ne kadar güçlü olursa olsun
    film için bence SW. çıkışına bağlı bir sub. şart
  • Anfi üzerinden sub ayarını off'a getirdiğinizde lfe sinyalleri ön kolonlara yönelir. Bu yüzden sub kullanmıyorsanız anfinin ayarlarını değitirin, Büyük tip hop kullanıyorsanız large, full band gibi seçenekleri tercih edin ki bas seslerini ön kolonlarınız verebilsin.

Saygılarımla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @eiskent
    teşekkürler
    avr.lerdeki böyle bir yönlendirme özelliğinden haberim yoktu
    zorunlu kalınca iş görür belki ama sub.ın hakkını sub.a vermek gerek bence
    adamlar 10 hop.lu sistemler üzerinde çalışıyorlarmış diye duydum
  • Ben verdiğim parayı helal etmiyorum. Hadi aktif amfi için bir o kadar daha para verdik, ekstra elektrik tüketimini ne yapacağız? Sistemi kapatınca subwoofer çalışmaya devam ediyor. Elektrik harcadığı gibi bir de uğulduyor.
    O kadar para ver ,sonuç fiyasko.
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Ben tam olarak anlamadım? SUB Ön R(sağ) mı Ön L(sol) mu Yoksa her ikisine de mi bağlanacak?
    Her ikisine bağlanırsa Karşı uç tek olduğundan R ve L arasında kısa devre oluşur. Dumanlar da çıkabilir sadece ses te bozulabilir. Ama sonuç alınacağını sanmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.