Şimdi Ara

LPG de tekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım lpg de düşük devirlerde tekliyordu.benzinde olmuyordu bu tekleme. usta buji dendir falan dedi.uğraşırken tps sensörü nün soketini çıkardığımda bu teklemeyi yapmadığını farkettim.o yüzden bende buji vb şeylerden kaynaklanmadığını düşündüm.elim yatkındır biraz tamire boğaz kelebeğini açıp temizleyim dedim.açtım baktım kırık bişeye denk gelmedim.spreyle temizleyip geri taktım.araca adaptasyon yapmaya çalıştım 10 dk rölantide çalıştı rölanti olması gereken yere kadar indi ve aracın çalışma sesi gayet hoştu.sonra sürdüm biraz lpg de tekleme devam ediyordu.sonra hararetin en üste çıktığını farkettim.boğaz kelebeği ni çıkarırken borulardan su akmıştı .bizde soğutma sistemi hava yaptı heralde diye ustaya götürdük.oda termostat yerini açıp bişeyler falan yaptı hava almışmış sanırım falan dedi.ustadan aldıktan sonra rölanti 1500 2000 civarında çalışmaya başladı.ustaya verirken rölantisi gayet güzeldi.hararet sıkıntısı geçti ama rölanti nin niye yükseldiğini anlamadım.yardımcı olabilecek varmı bu tekleme ve rölanti sorunuma

Araç proton 416 glxi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba geçen seneye kadar bende Carisma vardı. Biliyorsunuz ki proton motoru carismadan devşirme ortak bir motordur. Rölanti ile ilgili konumu okumanızı tavsiye ederim.

Buyrun:

https://forum.donanimhaber.com/bogaz-kelebegi-ile-imtihan-olmak--122276951#131923840

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun müsait olunca uğraşacağım inşallah.zaten istesemde bu dediğiniz işlemleri hiç bi ustaya yaptıramam değiştirmen lazım derler.peki boğaz kelebeği sensörünü söktüğümde lpg deki tekleme olayı çözülüyor ve arabayı ustaya götürünceye kadar rölanti problemim yoktu.usta ne yapmış da rölantimi bozmuş olabilir.bu konularda bi öneriniz tahmininiz varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal okur -- 6 Temmuz 2018; 19:26:52 >
  • Bir ihtimal rölanti motorunun kablosunu çekmiş ve adaptasyonu bozmuş olabilir.

• Benimde aklıma geldi baktım problem göremedim yeniden adaptasyon yaptım benzin de.rölanti benzinde çalışırken istediğim yere düştü ama lpg geçince yükseliyor rölanti.birde şu var.araç ısınınca lpg dede devir olması gereken yere iniyor hemen hemen.

• O zaman termostat ya açık vaziyette takılı kaldı veya son gittiğin usta termostatı söküp yerini boş bıraktı radyatöre sürekli devirdaim yaptığından bu sebeple motor istenen sıcaklığa ulaşmıyor ve yüksek rolanti ile çalışıyor.

• Hocam bende öyle düşündüm termostat zaten bozuktu. yenisini alıp taktırdım acaba ondan mı yapıyor diye.ama farketmedi.sadece biraz daha erken ısındığı için rölanti biraz daha erken aşağı inmeye başladı.ama yinede ilk çalışmada 1500 den aşağı inmiyor.ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.