Şimdi Ara

LPG DÜZMÜ? SIRALI MI? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 97 xli var..sıralı takdırdım..sıralıyı tavsiye ederim.. valf demir olsada patlama oldugunda hava filtresine zarar veriyormus sanırım..üstadlar daha iyi bilir
  • Bence sıralı yaptır biraz araştır acaip kampanyaları falan var hee bide adam gbi bi ustaya girmessen epey bi uğraşırsın onuda sölim şimdiden hayırlı olsunn
  • şimdi telefonla fiyat aldım.. MİLANO : 1.200 SIRALI SİSTEM. LAVATO: 1.400 SIRALI sistem.. sanıyorum birebir görüşmede 1.000 milyar gibi fiyatlara milano gibi iyi bir marka sistem 4 silindir araçlara taktırmak mümkün..
  • quote:

Orjinalden alıntı: zorbeykoroglu

Bu avans ayarı nedir? ateşlemeyle ilgili geldi bana. Dikkat etmem gereken bir nokta var mı acaba bunda.?
    Bir de arkadaşlar acaba bizim arabalara ist.da nerede lpg taktırabilirim. Tavsiye verebilecek olan varsa çok sevinirim.

KOZA PETROL ÜRÜNLERİ
    Tel: 0 216 575 11 45
    Adres: BOSTANCI OTO SAN.SİT. MENEKŞE SOKAK G BLOK NO:3 Kadıköy/İstanbul
    ÜÇEL OTOMOTİV - ŞUBE 1 -
    Tel: 0 216 466 28 29Adres: TEPE ÜSTÜ ALEMDAĞ CAD. NO:558 Ümraniye/İstanbul
    size bu iki yeri tavsiye edebilirim.ben ümraniyede oturuyorum.ben üçel de taktırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayavas -- 20 Şubat 2008; 21:59:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 97 corolla xli

avans ayarını sanayide kim yapar..hangi bransa ait daha doğrusu utkucay kardes
    quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Bu avans ayarı nedir? ateşlemeyle ilgili geldi bana. Dikkat etmem gereken bir nokta var mı acaba bunda.?
    Bir de arkadaşlar acaba bizim arabalara ist.da nerede lpg taktırabilirim. Tavsiye verebilecek olan varsa çok sevinirim.

avans ayarı arabalarda doğru ateşleme zamanı elde etmek için yapılır. mecvut ayarın lpg için +5 dereceye ayarlanması gerekir

avans ayarını herhangi bir motor tamircisine yaptırabilirsin

yalnız avans tabancısı ile yapsınlar, eğer tabanca kullanmayacaklarsa yaptırma

• quote:

valf demir olsada patlama oldugunda hava filtresine zarar veriyormus sanırım..üstadlar daha iyi bilir

düz sistemi takdıralı 40.000km yi geçti şu ana kadar hiçbir sorun yok ve tanıdığım bir çok kişide kullanıyor hiçbir sorun yaşamıyor
    boşa fazladan para vermeyin, üstelik benzin koyma derdi ile uğraşmayın, unutmamak gerekir ki sıralı da motor ısınana kadar benzinle çalışıyor ve aylık 40-50 ytl benzin koymak gerekiyor
  • utku abi ben benzinle 200 ykrş yakıyorum araba 97 xei 1.6 arabayı alalı beri sıralı taktırmak icin para toparlamaya calışıyorum ama olmuyo. seninkinden taktırmak gibi bir isteiğim olacak sanırım.. şu andaki aracın yakıt değerlerini yazarmısın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hmz53

utku abi ben benzinle 200 ykrş yakıyorum araba 97 xei 1.6 arabayı alalı beri sıralı taktırmak icin para toparlamaya calışıyorum ama olmuyo. seninkinden taktırmak gibi bir isteiğim olacak sanırım.. şu andaki aracın yakıt değerlerini yazarmısın lütfen.

siz benzinle 200 krş çok iyi yakıyormuşsunuz
  • zaman zaman trafiğe bağlı olarak (istanbul) değişebiliyor ama en fazla 250 ye aşırı trafiğe kaldıgım zamanlarda cıkıyor ama ortalama olarak 200 ykrş yakıyorum.. bunu birkez değil defalarca ölçtüm. bi çok arkadaş inanmıyo ama gerçekten bu böyle. ya arabam az yakıyo yada ben arabaya az yakıt yaktırıyorum. bu aracımdan önce 2005 ford fiesta sıralı sistemle ortalama 100 ykrş +20 yakıyodum. onun içinde cok az diyodular.
  • Arkadaşlar paylaşmlarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz gerekli bilgileri not aldım. Bir kaç ay sonra elime toplu para geçecekO zaman peşin taktırabilirim. Ben pendikte oturuyorum. Ümraniye biraz uzak oluyor ama napalım!Burda pendik, kartaldakilere pek güvenmiyorum doğrusu
  • quote:

Arkadaşlar paylaşmlarınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz gerekli bilgileri not aldım. Bir kaç ay sonra elime toplu para geçecekO zaman peşin taktırabilirim. Ben pendikte oturuyorum. Ümraniye biraz uzak oluyor ama napalım!Burda pendik, kartaldakilere pek güvenmiyorum doğrusu

Kartal ve pendikte montaj yapan yerler var.fakat elimde referans olmadığı için birşey diyemiyeceğim.neyse inş. paranız elinize geçtiğinde sizde bire bir gidip görüşüp kara verebilirsiniz.hatta atiker merkezle görüşüp fikir danışabilirsiniz.her konuda yardimcı olmaya çalışırız.saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

valf demir olsada patlama oldugunda hava filtresine zarar veriyormus sanırım..üstadlar daha iyi bilir

düz sistemi takdıralı 40.000km yi geçti şu ana kadar hiçbir sorun yok ve tanıdığım bir çok kişide kullanıyor hiçbir sorun yaşamıyor
    boşa fazladan para vermeyin, üstelik benzin koyma derdi ile uğraşmayın, unutmamak gerekir ki sıralı da motor ısınana kadar benzinle çalışıyor ve aylık 40-50 ytl benzin koymak gerekiyor

utkucay senın araba benzini cok yakıyor galiba ben 20 ytl ayı geçiriyorum +150 ytl lpg fiyatı ayrıyetten diğer soru için ben atiker sıralı takdırdım 1200 ytl ye 20.000km dir kullanıyorum sehirdısı 13 sehir içi 15 ykrs yakıyor yokuşlarda devir kaybı oluyor özellikle dikmende(cok sert yokusları var)onun haricinde son hızda 5km oynadı ben aylık 400 ytl benzin parası veriyodum oldu şimdi 170 ytl 100 ytl de lpg nin taksidi en az 100 ytl kardayım mal aldım kardayım herkese tavsiye ediyorum en iyisi her zaman brc dir tabi fiyatı da 1800 lerde ama aylık 400 500 benzin harcayan brc takdırsın kar eder parasına bakmasın kendı kendını oduyo nasılsa

• kardas heralde boşta geziyon 200ykrs yakıyosa sakın lpg takdırma benim araba en son 350 yakıyordu oda te 6-7 ay önce 200 heee nerdeee 10 ytl benzin at iki dolaş benzin bitsin ondan sonra benzinliğe kadar it
    quote:

Orjinalden alıntı: hmz53

zaman zaman trafiğe bağlı olarak (istanbul) değişebiliyor ama en fazla 250 ye aşırı trafiğe kaldıgım zamanlarda cıkıyor ama ortalama olarak 200 ykrş yakıyorum.. bunu birkez değil defalarca ölçtüm. bi çok arkadaş inanmıyo ama gerçekten bu böyle. ya arabam az yakıyo yada ben arabaya az yakıt yaktırıyorum. bu aracımdan önce 2005 ford fiesta sıralı sistemle ortalama 100 ykrş +20 yakıyodum. onun içinde cok az diyodular.
  • merhaba arkadaşlar. 99 model corolla terra 1.3 motor otomatik vites bir araç var, almaya niyet ettim. araç enjeksiyonlu. üzerinde bir tüp vardı ama sıralı mı değil mi tam bilmiyorum.. bu tip araçlara tek noktalı da takılabiliyor mu? eğer sıralı değilse yine de alayım mı? ne tavsiye edersiniz?
  • Arkadaşlar formu inceledikce yeni bilgiler öğreniyorumda, benim de son bir sorum daha olacak.
    Bendeki bu kasalar için soruyorum;
    1.) benzinden lpg ye geçiş derecesini kaç dereceye ayarlıyorlar,dahada önemlisi kaç km den sonra lpg ye geçiyorsunuz?(ev iş arasını hesaplayacam)
    2.) Son verilere göre şihir içi ve dışı lpg ile bizim kasalar nekadar yakıyor acaba?

Paylaşımlarınız için Teşekkür ederim tekrar. SAYGILAR

• quote:

Arkadaşlar formu inceledikce yeni bilgiler öğreniyorumda, benim de son bir sorum daha olacak.
    1.) benzinden lpg ye geçiş derecesini kaç dereceye ayarlıyorlar,dahada önemlisi kaç km den sonra lpg ye geçiyorsunuz?(ev iş arasını hesaplayacam)
    2.) Son verilere göre şihir içi ve dışı lpg ile bizim kasalar nekadar yakıyor acaba?

Eğer düz sistem LPG'yi soruyorsan,
    Aracı ilk çalıştırmamda Devir 2700-3000 arası olunca LPG ye geçiş yapıyor.

Şehir içi 100 km.- ortalama 11 Litre (11 Lt. X 1,71 YTL = 18.81 YTL) Adanada havalar ısınınca yakıt tüketimi biraz aşağıya düştü
    Şehi Dışı 100 km - ortalama 8,5 Litre (8,5 Lt. X 1,71 YTL = 14,54 YTL)

• evet arkadaşlar 2-3 gündür yoktum farketmişsinizdir

düz sistem tüketim değerleri, şu iki gün içinde

50 ytl 350 km (70kmsi şehiriçi, 110kmsi tepe ova çıkmalı yol) lpg litre fiyatı:1.76 ytl

km de 0.143 ytl yaktı yani 8.1 lt/100km

düz sistem olduğu için benzin kullanımı yok

bence oldukça güzel tüketim değerleri 70 km şehiriçi olmasa daha da düşük olurdu
  • SIRALI DA 65 DERECE Mİ NEYSE İŞTE GAZA GEÇİYOR BUDA 40-50İYLE GİDERKEN 1KM YE DEK GELİYO ARABAYI CALISTIRIR CALISTIRMAZ YOLA BAŞLAYIP 1KM GİTTİKTEN SONRA DEN SONRA BİR TIK SESİ ALIYORSUN HARARET GÖSTERGESİ OYNADIGI ANDA TIK SESİ GELİR BİDE Bİ SORUM OLACAK HERKESE SİZCE EN İYİ GAZ I HANGİ LPG İSTASYONU SATIYOR BENCE HABAŞ (PETROL OFİSİNİN)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

quote:

Arkadaşlar formu inceledikce yeni bilgiler öğreniyorumda, benim de son bir sorum daha olacak.

Eğer düz sistem LPG'yi soruyorsan,
    Aracı ilk çalıştırmamda Devir 2700-3000 arası olunca LPG ye geçiş yapıyor.

Şehir içi 100 km.- ortalama 11 Litre (11 Lt. X 1,71 YTL = 18.81 YTL) Adanada havalar ısınınca yakıt tüketimi biraz aşağıya düştü
    Şehi Dışı 100 km - ortalama 8,5 Litre (8,5 Lt. X 1,71 YTL = 14,54 YTL)

LA OLUM AMMA UCUZA ALIYON LA BEN 1.86 DAN ALIYOM LT sini abowww soyuyolar la bizi

• quote:

Orjinalden alıntı: sabıkalı_kaaaaan19

SIRALI DA 65 DERECE Mİ NEYSE İŞTE GAZA GEÇİYOR BUDA 40-50İYLE GİDERKEN 1KM YE DEK GELİYO ARABAYI CALISTIRIR CALISTIRMAZ YOLA BAŞLAYIP 1KM GİTTİKTEN SONRA DEN SONRA BİR TIK SESİ ALIYORSUN HARARET GÖSTERGESİ OYNADIGI ANDA TIK SESİ GELİR BİDE Bİ SORUM OLACAK HERKESE SİZCE EN İYİ GAZ I HANGİ LPG İSTASYONU SATIYOR BENCE HABAŞ (PETROL OFİSİNİN)

ben hep aygaz dan alırdım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.