Şimdi Ara

LPG firmaları arasında fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
12.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LPG satan firmalar arasında bir fark gerçekten var mı?
    Fark var ise, teknik olarak açıklaması nedir?
    Katkılı otogaz'daki katkı ne tam olarak ne işe yarıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Firmaları Arasındaki Farklar: Hangisini Seçmelisin?

LPG, otomobiller için uygun maliyetli ve çevre dostu bir yakıttır. Ancak, tüm LPG firmaları aynı değildir ve aralarındaki farkları bilmek, hangisini tercih edeceğine karar vermene yardımcı olabilir.

En İyi LPG Markasını Seçmek

"En iyi LPG hangisi?" sorusunun tek bir cevabı yoktur, çünkü en iyi marka aracına ve sürüş alışkanlıklarına göre değişebilir. Ancak, göz önünde bulundurman gereken bazı faktörler şunlardır:

• Yakıt Kalitesi: "Kaliteli LPG nasıl anlaşılır?" diye merak ediyorsan, işte bazı ipuçları: Renginin açık olması, kokusuz olması ve yandığında temiz bir alev vermesi gerekir.
    • Marka Güvenilirliği: "En iyi LPG markası" olarak bilinen ve müşteriler tarafından iyi yorumlar alan markaları tercih et.
    • Servis ve Destek: LPG sisteminde bir sorun yaşaman durumunda güvenilir bir servis ve destek ağı olan firmaları seç.

LPG Markaları Arasındaki Farklar

Farklı LPG markaları arasında aşağıdaki farklılıklar olabilir:

• Fiyat: LPG fiyatları markadan markaya değişebilir, bu nedenle en uygun seçeneği bulmak için karşılaştırma yap.
    • Katkı Maddeleri: Bazı LPG markaları, performansı ve yakıt verimliliğini artırmak için katkı maddeleri ekler.
    • Teknik Özellikler: Farklı LPG sistemleri farklı teknik özelliklere sahip olabilir, bu nedenle aracına uygun olanı seçtiğinden emin ol.

Hangi LPG Daha İyi?

İhtiyaçlarına en uygun LPG markasını ve sistemini seçmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Araştırma Yap: Farklı LPG markalarını ve sistemlerini araştır.
    • Karşılaştırma Yap: Fiyat, kalite, hizmet ve diğer faktörleri karşılaştır.
    • Öneriler Al: Diğer araç sahiplerinden ve uzmanlardan tavsiye al.
    • Deneyimle: Seçtiğin LPG markasını ve sistemini deneyerek kendin için en iyisini belirle.

Yüksek kaliteli ve güvenilir bir LPG firması seçerek aracının performansını artırabilir, yakıt giderlerini azaltabilir ve çevreye daha duyarlı bir sürüş deneyimi sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende merak ediyorum
  • Bazen dünya çapında bir firmanın gazı berbat çıkarken bazen adını ilk kez duyduğunuz yerin gazı süper çıkabiliyor. Bence iyi veya kötü ölçüsünde asıl olan firmanın genel isminden ziyade istasyonlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fennari -- 15 Haziran 2015; 14:22:08 >
  • Burada cogu kisinin ovdugu Shell in gazini kac defa denediysem berbat bir performans verdi,arac yurumemek icin inat ediyordu

Po nin gazini uzun zamandir kullaniyorum,cekis ve mesafe olarak gercekten iyi,sehirlerarasi vs bir suru bayiden aldim,hepsi memnun birakti

Bp de iyi

Ama Shell iyi degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt her firma tarafından aynı rafineriden, tankerlerin sıraya geçmesiyle alınır. Yani istasyona giren lpg hep aynıdır. Bence kalitenin fark ettiği konu deponun temizliği ve pompa. Eğer yeterince sıklıkta temizlenmeyen depolarda tutulan gazı alırsanız kurum yapma ihtimali artar. Bir de bazı pompaların hileli olduğunu düşünüyorum. Normalde aldığı litre 38 iken bazı pompada 41 oluveriyor.

Katkı ise bildiğim kadarıyla Aygaz ve Mogaz'da var. Gerçekten performans ve tasarruf bu markalarda daha yüksek ancak lpg kitini takan usta bu ikisinden uzak durmamı özellikle öğütledi. Katkılı olanlar sibopları daha hızlı bitiriyormuş.

Size tavsiyem taksiciler nereden alıyorsa siz de oradan alın.En iyisini onlar biliyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    lpg ile (çevremdekilere önermem şirketin araçlarına aldırtmam vs dahil) 3 5 milyon km yapmış/gözlemlemiş biri olarak Opetteki Aygaz Euro LPG+ (plus) kadar kralı yok. öyle uzun vadede enjektörleri bozuyor vs dedikodularına aldanma 253bin km sadece aygaz euro lpg+ ile kullanılmış bir araç halen taş gibi yakıt ile ilgili motor ile ilgili en ufak sorunu olmadı. Lpgden nefret eden ben şirketteki araçların hepsine lpg taktırdım çevreme öneriyorum aracımda kullanıyorum ve gaz olarak mutlaka aygaz euro lpg plus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Burada cogu kisinin ovdugu Shell in gazini kac defa denediysem berbat bir performans verdi,arac yurumemek icin inat ediyordu

Po nin gazini uzun zamandir kullaniyorum,cekis ve mesafe olarak gercekten iyi,sehirlerarasi vs bir suru bayiden aldim,hepsi memnun birakti

Bp de iyi

Ama Shell iyi degil

hocam geçen mersin hatay arası giderken depoyu shellden fulledim.
    20-25 km sonra motor arıza ışığı yandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en iyisi Total- moil- pogaz

• Kendi kişisel tespitlerime göre.

Performans olarak arada bir fark yok. Markadan markaya farklı katkı maddesi olduğunuda düşünmüyorum.

Dolum litreleri, istasyondan istasyona değişebilir. İdeali yüksek basınçlı depolardır. Genelde ayarı tam tutturamıyorlar. Her zamda değişir.

Yani yüksek basınçlı basan bir pompa bir sonraki zam ayarında düşük basınçlı, akabinde gelen zam ayarında tekrar yüksek basınçlı olabiliyor.

Enjeksiyonlu aracım olmadığı için enjektör temizliği konusunda yorum yapamam.

Lakin, BP mühendislerinin söylediği, SIVI lpg, gaza dönüşme sürecinde 70 derece nin üzerinde ısı görürse, içindeki koku vs eklentileri, çökelti yapar.
  • kim derdi ki ağızlarında sigara ile müşteri bekleyen "kalegaz" ın dip fiyata kaliteli LPG satacağını. ( bu aralar bildiğin reklam yapar oldum )

bayiden bayiye kesinlikle fark var. Her zaman aldığım Mogaz artık az km yapmaya başlayınca bıraktım. Yani her bayi her zaman iyi de değil...
  • öyleyse "ucuz+tam litre" gaz en iyisidir.
  • Her marka aynı rafineriden alıyor. Fark ise istasyon da dönen katakulli den kaynaklı.
  • Kafam karıştı gitti Ben hep shellden alırdım ve lpg filtre değişimine gidince oradaki görevli de söylerdi "abi gazı temiz yerden alıyon galiba, filtre gayet temiz" gibisinden...

Gidip diğerlerini de deneyeyim o zaman. Performans meselesi de kafama takıldı.
  • Her dagitim firmasi rafineriden aliyor ama bazi istasyonlarca kimyasal olarak Lpg ile ayni ozellikte olan aerosol katildigi goz ardi ediliyor. Aerosol gazi kozmetik sanayiinde tasiyici(ittirici) olarak kullanilan ve lpg'de uygulanan otv'den muaf gazdir. Ic piyasa veya ihracata yonelik uretim yapiliyormus gibi gosterilen aerosol gazi akaryakit piyasasina suruluyor ve bu sayede lpg fiyatlari rekabet ayagina %10-15 ucuza satilabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 15 Haziran 2015; 20:52:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Her dagitim firmasi rafineriden aliyor ama bazi istasyonlarca kimyasal olarak Lpg ile ayni ozellikte olan aerosol katildigi goz ardi ediliyor. Aerosol gazi kozmetik sanayiinde tasiyici(ittirici) olarak kullanilan ve lpg'de uygulanan otv'den muaf gazdir. Ic piyasa veya ihracata yonelik uretim yapiliyormus gibi gosterilen aerosol gazi akaryakit piyasasina suruluyor ve bu sayede lpg fiyatlari rekabet ayagina %10-15 ucuza satilabiliyor.

peki hocam aynı işi görüyor mu?
    motora zararı var mı?
  • en ucuz nereden bastırırsan o kadar iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero01

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Her dagitim firmasi rafineriden aliyor ama bazi istasyonlarca kimyasal olarak Lpg ile ayni ozellikte olan aerosol katildigi goz ardi ediliyor. Aerosol gazi kozmetik sanayiinde tasiyici(ittirici) olarak kullanilan ve lpg'de uygulanan otv'den muaf gazdir. Ic piyasa veya ihracata yonelik uretim yapiliyormus gibi gosterilen aerosol gazi akaryakit piyasasina suruluyor ve bu sayede lpg fiyatlari rekabet ayagina %10-15 ucuza satilabiliyor.

peki hocam aynı işi görüyor mu?
    motora zararı var mı?

Ham petrolün rafinasyonu sonucunda elde edilen LPG renksiz, kokusuz bir yakıttır. Ama üretim sonrası içerisine koku verici madde ilave edilir. Bu işlemin amacı kaçak, sızıntı vb. durumlarda fark edilmesini sağlamaktır. Aerosole ise bu koku verici madde ilavesi yapılmaz, çünkü bu gazın işlevi parfüm, deodorant vb. ürünlerin esansını bozmadan şişe veya tüp içerisinde homojen olarak dağılmasıdır.
    Bildiğim kadarıyla istasyonlarda aerosol, LPG'ye belli oranda karıştırılıyor. Neticede LPG, koku olarak belirgin şekilde kendini belli ettiği için düşük oranda aerosol katkısının bir sorun olmayacağını, aracın motoruna da herhangi bir zararı olmayacağını düşünmüyorum.

• En ucuz nerdeyse ordan alırım, markasına falan bakmam.

Piyasada kullanmadığım adı sanı duyulmamış gaz kalmamıştır.

Bu şekilde 155.000 km'dir LPG'li araç kullanıyorum, sorun hiç yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 15 Haziran 2015; 22:23:12 >
  • 3 yıldır lpgli araç kullanıyorum shellin gazı berbat(farklı istasyonlardan denedim),opet az gidiyor, bence en iyileri tpnin sattığı ipragaz ve totalin gazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

En ucuz nerdeyse ordan alırım, markasına falan bakmam.

Piyasada kullanmadığım adı sanı duyulmamış gaz kalmamıştır.

Bu şekilde 155.000 km'dir LPG'li araç kullanıyorum, sorun hiç yaşamadım.

Araç ne hocam 155 bin km maşallah:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.