Şehirlerarası yolda 100 km'de 8.4 litre LPG tüketmişsiniz.
Diğer arkadaşların da dediği gibi bu maalesef bir rekor değil. Ben imzamdaki aracımla klima sürekli açık olarak İstanbul-Antalya arasında rahatlıkla 7.5 litre/100 km tutturabiliyorum. Size rekor gibi gelmesi LPG'yi oldukça ucuza almış olmanızdan kaynaklanıyor. Eğer LPG'yi İstanbuldan (1.61) almış olsaydınız km'de 13.5 kuruş tüketiminiz olacaktı.
Benim bildiğim en düşük şehirlerarası LPG tüketimini bir arkadaşım otomatik corollasıyla (sıralı sistem değil) yapmıştı. Araçta klima olmadığı için doğal olarak klima devrede değildi. Ankara-Adana arasında konya ovasını geçen, dümdüz, eğimsiz virajsız yolda 18 litre gaz ile 300 km yol aldığını söylemişti. Arkadaşımın doğru söylediğine eminim, bunda yol koşullarının çok uygun olmasının yanı sıra, düz sistem LPG sisteminin ayarlarının değişen iklim koşullarında bozulmuş olmasının da payı olabilir.
Selam bende 1.4 tek noktadan enjeksiyonlu 1999 model fiat palio aracımla geçen yaz 7,4 lt/100 km lpg tüketimini yakaladım ve araç aynen sizde olduğu gibi tam yüklüydü..80-110 km aralığında kullandım aracımı ve temmuz ayında aracım 142.000 km deydi..lpg yi 1,93 lerden almıştım..14,2 krş. yakmış aracım..şimdi ise aynı litre 1.60 tan 11,84 krş.a denk geliyor..Sizinki bir rekor değil..Bu arada aracım benzinde 16 krş yakıyor litresi 2,72 den..ş.içinde ise 22 krş. yakıyor..İlave etmek isterim konuyu dağıtmadan,mikser ve regülatör değişti şikayetimden ötürü bakalım lpg tüketim değerlerim şu an için ne olacak..araç 150.000 km oldu..
çok güzel degerler
quote:
Orjinalden alıntı: trojana
Sayın Taner Göde,
1,35 lik gazı nereden aldığınızı yazabilirmisiniz, çünkü bende yücel gazdan almaktayım (ceyhan yolu sunpet) ve 1,45. Siz nerden almaktasınız yazarsanız sevinirim.
Merhaba, CEYHAN'ı 20 km geçtikten sonra Toprakkale TEM bağlantısından hemen önce MUSTAFABEYLİ'de YÜCELGAZ SUNPET var orada LPG 1.35 TL çünkü YÜCELGAZ'ın galiba orada bir deposu var ve ondan dolayı o kadar ucuz veriyorlar. Kredi kartı geçiyor.
Adana'da en ucuz şu anda İncirlik'te 1.45 orası da SUNPET ve orası da YÜCELGAZ satıyor. Resimlerini eklemiştim ama o topik güncellenmediğinden arka sayfalarda kaldı.
Taner Göde
quote:
Orjinalden alıntı: muratt45
aynı yücel gazı ben 1.60'dan alıyorum. + @taner bey; tanınmış markalarla ( aygaz, ipragaz, bp...) tanınmamış gaz markaları ( yücel gaz, güvenal gaz, gapgaz...) arasında performans ve gaz kalitesi arasında sizce çok fark var mı?
Sayın muratt45,
Belki Propan ve Büran karışım oranları farklı olabilir, ancak çok farklı markalardan LPG aldım, Margaz, Yücelgaz ve adını hatırlamadığım diğer gaz markaları ve gaz pedalında çok bariz bir fark hissetmedim. Yani XXX markada araç çekmedi, YYY markada araç uçak gibi gitti diyemem. Sadece önceki aracımda aklımda kalan (SEAT Toledo 2003 model 1.6 16V) BP'den aldığım LPG'de araç affallamış gibi gdiyordu, Adana Şenbayrak ALPET'ten aldım uzun süre, araç hiçbir sorun çıkarmadı. Halen de çıkarmıyor. YÜCELGAZ'da da gayet iyi gidiyor.
Herhalde YÜCELGAZ doğalgazdan LPG üretiyor ve ondan ucuz ama teyit edemedim henüz.
Saygılarımla, T.G.
rekor olmayabilir ama çok güzel tüketim değeri
Dostlarım,
Zaten REKOR (MU?) yazdım başlıkta. Benim için rekor, 11 kuruş demek benim bütçeme göre bedava demek. 8-9 kuruş arası değerleri tutturmam için çok fazla uğraşmam gerek ki uğraşım karşılığında elde edeceğim kâr ile normal ama tasarruflu kullanım karşılığnda elde edeceğim kâr arasında benim için çok fazla fark yok. 11 kuruş benim için bir rekor ve yeterli bir değer.
UZEL TARIM VE PETROL ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ. MUSTAFABEYLİ KASABASI CEYHAN ADANA Telefon 0-322-654-2064 1 LİTRE LPG 1.35 TL YÜCELGAZ 10 OCAK 2009 PAZAR SAAT 20:44
Bende geçen sene bu hesapları yapardım arada .
Genelde 1.60dan almıştım vede 13 kuruş tutturmuştum .
Hatta bu sene Bursa - Bodrum arası 14 kuruşa gittim . Lpg 1.78 falandı . Geceydi , klima kapalıydı , otobanda dahi 90ın üzerine çok nadir çıktım , arabada 4 yetişkin idik , bagaj tam doluydu .
Ama bodrum şehir içi vede bodrum bursa sürekli klimalı dönüş ile git gel ortalama 16 kuruş yakmıştım .
Ne zamandır araba ne yakıyor hesap etmiyorum bile .
En son 50 liralık gaz almıştım 280kmde bitti sanırım gaz . Genelde şehir içi ağırlıklı bir ortalama bu .
Lpg bursada 1.58-1.60 arası
bence çok iyi değer artı aracın da yüklü olduğunu var sayarsak gayet iyi.. yük kg olarak ne kadar bilmiyorum ama güzel netice..
tanergode bence bu tasaruf LANDİ RENZOdan kaynaklanıyo kaliteli bir kit seçmişsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: desiya
Bende geçen sene bu hesapları yapardım arada. Genelde 1.60dan almıştım vede 13 kuruş tutturmuştum. Hatta bu sene Bursa - Bodrum arası 14 kuruşa gittim. Lpg 1.78 falandı . Geceydi, klima kapalıydı, otobanda dahi 90ın üzerine çok nadir çıktım, arabada 4 yetişkin idik, bagaj tam doluydu. Ama bodrum şehir içi vede bodrum bursa sürekli klimalı dönüş ile git gel ortalama 16 kuruş yakmıştım. Ne zamandır araba ne yakıyor hesap etmiyorum bile. En son 50 liralık gaz almıştım 280kmde bitti sanırım gaz . Genelde şehir içi ağırlıklı bir ortalama bu. Lpg bursada 1.58-1.60 arası
Hatırladığım kadarı ile THY ile Avrupa'ya uçarsanız en fazla 20 veya 30 kilo bağaj hakkınız var, fakat Amerika Birleşik Devletlerine (denizaşırı) uçarsanız PARÇA HESABI bir sistem geçerliymiş; kiloya/ağırlığa bakmadan 6 veya 8 parça valiz/bavul hakkınız varmış (öyle hatırlıyorum, şiddetle yanılıyor da olabilirim).
Kullandığım her iki araç için de öyle bir ayırımım var. Özellikle yapmadım: kendi kendine gelişti. 1.4 TSI PASSAT'ta benim için kıstas ayda kaç defa 125 TL'lik 95 oktan benzin aldığımdır, 1.4 MPI GRANDE PUNTO'da da kaç Liralık LPG ile ne kadar yol katettiğimdir. Şu anda PASSAT'la uzun yol yapmak zorunda değildim, 2 ayda 1 defa 125 TL'lik benzin yetiyor, bu da "dokunmuyor". GRANDE PUNTO'yu da pratik bir araç olmasından ötürü kullanıyorum. Haftaiçi eşim biniyor ama haftasonu da ben sağa sola gitmek için kullanıyorum. Bazen ona da ayda 1 defa dolu depo LPG yetiyor. Bugün 12.700 km'ye ulaştık. 1 Mart 2008'de LPG takarken 6.600 km'deydi, yani 10 ayda 6.100 km yapmışız. Nerede dişe dokunur ucuzlukta LPG bulursam da alıyorum. Ceyhan'da ve Mersin'de ÇOK UCUZ, Adana'da Bursa gib, 1.58 ve 1.60 arasındaki normal fiyatın altında var ama Ceyhan ve Mersin'deki kadar değil.
quote:
Orjinalden alıntı: tanergode
- 1 litre LPG ile 11,95 kilometre yol katettim (230 km / 19,26 litre) - Kilometreye 11,3 kuruş yaktım (26,00 TL / 230 km) - 38 litre dolu tankla katedilebilr mesafe 454 km (bir defasında tanka 44 litre doldurdu pompacı, yaz ayında 550 km yol almıştım).
Kuzenimin 6 ay önce sattığı 2008 model SEAT CORDOBA 3 silindir TDI 80 HP uzun yolda 100 kilometreye tam 4 litre dizel harcadı. Dizel'in litresi 2,50 TL'den olsa 100 kilometreye 4 litre, kilometreye de 0,10 kuruş eder. LPG ile dizelin tüketim değerine oldukça yaklaşmışım.
100 km.de 8.4 lt LPG yakmak rekor olacak bir değer değil elbette ama günümüz şartlarında gayet iyi bir değer. LPG'de tüketimin ortalama %20 arttığını düşünürsek benzin için 7 lt tüketim demektir ki şehiriçinde, yüklü bir araç için çok iyi olmasa da fena da değil.
LPG ile dizelin tüketim yaklaşmak bir tarafa altına da inebilirsiniz. LPG'li GP ile şehirlerarası yolda sakin kullanımla tüketimi 7 lt civarına çekebilirsiniz (5-5.5 lt ortalama tutturabilen benzinli araçlar var) ki aynı birim fiyattan hesaplayınca 10 kuruşun altına inmiş olur.
Şurası gayet açık ki benzinli araçta LPG artık şart oldu. "0"km garantisini delmek istemeyen veya çok az yol yapan insanlar neyse de yılda 10 bin km.den fazla yol yapan garantisi dolmuş benzinli aracım olsa ve LPG taktırmasam kendimi enayi gibi hissederdim. Kendimi ortaya sürüyorum ki kimse üstüne alınmasın
quote:
Orjinalden alıntı: CLİO SYMBOL
tanergode bence bu tasaruf LANDİ RENZOdan kaynaklanıyo kaliteli bir kit seçmişsiniz.
Teşekkürler. Önceki aracımda da LANDI RENZO vardı, çok tasarruflu ve performanslı bir sonuç verdi. Tek sıkıntım soğuk havada (kışın) 4 kilometrelik ev-iş yolumda benzinden LPG'ye 2. kilometrede geçmesiydi... FIAT Grande Punto'da bu sıkıntı yok. Yazın 300 metre ve kışın 500 metre sonra LPG'ye geçiyor. Ayrıca OLGUN LPG iyi işçilik yapıyor amawww.lpghaber.com adresinde Balıkesir'deki ünlü LPG bayinde LPG enjektörlerini itinayla sökülen emme manifoldunun içine inanılmaz güzel bir işçilikle yerleştirdiler. Hayran oldum ama OLGUN LPG öyle yapmadı. 1.500 TL verdim 10 ay peşin fiyatına taksit ama güzel yaptı fakat benimwww.lpghaber.com sitesinde gördüğüm gibi yapmadı. Sistem kusursuz çalışıyor, fakat işte içimde mükemmelliği elde etme arzusunu bu defa tam tatmin edemedim. Sağlık olsun.
LANDI RENZO kiti takarken yankeski ve izolebant kullanmadı. Herşey FİŞLİ bir sistemdi. İkisi de İTALYAN olunca FIAT ve LANDI RENZO güzel bir uyum sağladı. SEAT Toledo'ya 10 saatte takarken FIAT Grande Punto'da 5 saatte iş bitti.
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca
LPG ile dizelin tüketim yaklaşmak bir tarafa altına da inebilirsiniz. LPG'li GP ile şehirlerarası yolda sakin kullanımla tüketimi 7 lt civarına çekebilirsiniz (5-5.5 lt ortalama tutturabilen benzinli araçlar var) ki aynı birim fiyattan hesaplayınca 10 kuruşun altına inmiş olur.
Evet sanırım bu mümkün. SEAT Toledo'da Cruise Control + Sıralı Sistem LPG vardı ve tasarrufu o zaman kendisi bir tür sihirbazlık gösterisi gibi ortaya çıkarıveriyordu. FIAT Grande Punto'da Cruise Control yok (baz modelini almışsız... çok pişmanım bundan ötürü, neden öyle bir karar verdiğimi de halen bilmiyorum) ama hız sabitleyici ve sıralı sistem birleşince eminim 7 litre rahatlıkla elde edilebilir, belki de altına düşebilir.
Bursada vede İstanbulda ucuz lpg satan yerler varmı ?
Adana vede Ankarada bolca var ancak diğer yerlerde neden yok anlamış değilim .
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca
Evet sanırım bu mümkün. SEAT Toledo'da Cruise Control + Sıralı Sistem LPG vardı ve tasarrufu o zaman kendisi bir tür sihirbazlık gösterisi gibi ortaya çıkarıveriyordu. FIAT Grande Punto'da Cruise Control yok (baz modelini almışsız... çok pişmanım bundan ötürü, neden öyle bir karar verdiğimi de halen bilmiyorum) ama hız sabitleyici ve sıralı sistem birleşince eminim 7 litre rahatlıkla elde edilebilir, belki de altına düşebilir.
Aracınızın yüklü olduğunu unutuyorsunuz sanırım. Değerler o yüke göre iyi
quote:
Orjinalden alıntı: jeandan Type-R
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: oflazca LPG ile dizelin tüketim yaklaşmak bir tarafa altına da inebilirsiniz. LPG'li GP ile şehirlerarası yolda sakin kullanımla tüketimi 7 lt civarına çekebilirsiniz (5-5.5 lt ortalama tutturabilen benzinli araçlar var) ki aynı birim fiyattan hesaplayınca 10 kuruşun altına inmiş olur.
Aracınızın yüklü olduğunu unutuyorsunuz sanırım. Değerler o yüke göre iyi
Evet, araç ağzına kadar yükle ve sürücü dahil 2 yolcu ile hareket etti, yolun yarısı Devlet Yolu, diğer yarısı de TEM kullanılarak yapıldı ve engebeli Toroslar aşıldı. Sürücü hariç yolcu (70 kg) ve yük (150 kg) farkı var elbette.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar bende kendi değerlerimi vereyim:
Renault Clio 3 2008 Model, 1.2cc 16V 75HP, 1054 KG Boş araç + 2 Kişi (~1200KG Toplam) Toplam mesafe 180 KM, Ortalama hız 90-100 km/h (Eskişehir -> Bursa) Toplam tüketilen yakıt 9.6 Litre (95 Oktan) = 26,5 YTL = 0,147 YTL/km
+ Aynı aksesuar dizel motorlara göre 4000 YTL civarı daha ucuz + Ekstra LPG dönüşüm masrafı yok + Motorlu taşıt vergisi 2009 itibariyle toplam 390 YTL (1.3-1.6 arası 685 YTL sanırım)
Bu açılardan da bakarsak, senede 10000km kateden birisi olacak en ekonomik sıfır araç olduğunu düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme