Şimdi Ara

LPG İLE KİLOMETREYE 11,3 KURUŞ - REKOR (MU?) Fiat Grande Punto 1.4 Active 77 HP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
7.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç 2006 model FIAT marka GRANDE PUNTO modeli. 5 Kapı, Hatchback. Motor 1.4 litre, SOHC (Üstten Tek Eksantrikli), 8 Valf, 77 HP.
    LANDI-RENZO marka SIRALI SİSTEM LPG var, 45 litre brüt ve 38 litre net simit LPG tankı var.

Önce lastikçide aracın lastik basınçlarını kontrol ettirdim. Araçta epey de yük vardı (ev eşyası). Araca 26,00 TL tutarında litresi 1,35 TL'den (YÜCELGAZ) 19,26 litre olan LPG aldım. 100 km/sabit hız ve 5. viteste 230 kilometre yol yaptım. Sonuç:

- 1 litre LPG ile 11,95 kilometre yol katettim (230 km / 19,26 litre)
    - Kilometreye 11,3 kuruş yaktım (26,00 TL / 230 km)
    - 38 litre dolu tankla katedilebilr mesafe 454 km (bir defasında tanka 44 litre doldurdu pompacı, yaz ayında 550 km yol almıştım).

Kuzenimin 6 ay önce sattığı 2008 model SEAT CORDOBA 3 silindir TDI 80 HP uzun yolda 100 kilometreye tam 4 litre dizel harcadı. Dizel'in litresi 2,50 TL'den olsa 100 kilometreye 4 litre, kilometreye de 0,10 kuruş eder. LPG ile dizelin tüketim değerine oldukça yaklaşmışım.

Bu ve daha düşük değerleri elde edebilen arkadaşlardan örneklerini paylaşmalarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 10 Ocak 2009; 23:59:21 >

• İnanılmaz rakam tebrikler.
  • ben bizim golfe km ye 1 ytl yaktırıyom öle kolay rekor olmuyo
  • Tebrikler.Benimde bi sorum olucak bu soru icin topic acmaya degmez fakat sormamda gerekiyor.Kusura bakmayın topic amacından sapmasın benim sorum yüzünden,laf arasında cevap verilirse sevinirim.Araba benzini neye göre harcar?Passat 1,8T aracı olan birine sehiricinde kilometreye kaç para yaktıgını sordum bana 160-180 kurus arası cevabını verdi araba tüplü.Zamanında 1.4 fiesta almıs az yakar diye passatla aynı lpg yi kullanıyomus.Bu insanın dedigine göre aracın benzin(lpg) harcaması aracı çekebildigine göreymis.Ne derece dogru?
  • lpg de tamam az yakıyorsunuzda birde internette az yaksanız. resimler toplam 2.5 mb herkes kotasız internet kullanmıyor bu memlekette
  • çok güzel bir değer..
    lpg kapağının tampon altında olması muayanede sorun çıkarıyormu.. güvenli değil denilerek kabul edilmeme durumu varda
  • 8.37lt/100km oluyor yanlış hesaplamadıysam; 1.4 bir motor, görece yaşı küçük bir araç ve sabit hız ş.dışı kullanım için rekor değil bence.
    1.6, 97 model aracımın şuana kadar yakaladığım en iyi ş.içi tüketimi 29lt lpg ile 300 km.
    yani 9.67lt/100km. sizin aldığınız fiyattan hesaplarsak 1km=13.5kr eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: S:T

lpg de tamam az yakıyorsunuzda birde internette az yaksanız. resimler toplam 2.5 mb herkes kotasız internet kullanmıyor bu memlekette

Değiştirdim. Uyarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 10 Ocak 2009; 23:58:42 >
  • abi yanlış anlamada bence rekor değil ya 1.35ten alıyorsun güzelde 1 litre lpg ile 12 km uzun yolda bence az punto için ben imzamdaki araçla uzun yolda 90km sabitle 1litre ile 12.5 km gidiyorum bence lpgnin ucuz olması bir işe yaramamış km olarak az gitmiş gibisiniz bence milangaz yada aygazla bir deneme yapın kmde 100 kuruş yapacağınıza inanıyorum
  • Bence 100 km sabit hıza göre çok bile yakmış. 100Km'de 8,4 ortalama yakmış. O aracın şehirdışı fab. verisi 5lt/100. Sen 100 km hızla gittiğin için %10 fazla yaksa 5,5 olur. Lpg de benzinden %10 fazla yaksa 6,05lt/100 lpg olur. Hadi yük var diye %20 fazla yaktı desek 7,2 falan olur.Bu hesapla 10 kuruşun bile altında yakar. O araçla yüksüz sabit 90 km hızda lpg ile km'de 7,5-8 kuruş rahatlıkla yakalanabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_39 -- 11 Ocak 2009; 0:08:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar_39

Bence 100 km sabit hıza göre çok bile yakmış. 100Km'de 8,4 ortalama yakmış. O aracın şehirdışı fab. verisi 5lt/100. Sen 100 km hızla gittiğin için %10 fazla yaksa 5,5 olur. Lpg de benzinden %10 fazla yaksa 6,05lt/100 lpg olur. Hadi yük var diye %20 fazla yaktı desek 7,2 falan olur.Bu hesapla 10 kuruşun bile altında yakar. O araçla yüksüz sabit 90 km hızda lpg ile km'de 7,5-8 kuruş rahatlıkla yakalanabilir bence.

aynen katılıyorum size ayrıca gaz markasıda çok önemlii şahsen ben milangaz ve aygazdan başka gaz almıyorum. taner abi milangaz yada aygazla daha az yakarsın kesinlikle çünkü çok götürür

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

çok güzel bir değer..
    lpg kapağının tampon altında olması muayanede sorun çıkarıyormu.. güvenli değil denilerek kabul edilmeme durumu varda

LPG geçen yıl MART ayında takıldı, o zaman TÜV TÜRK yeni uygulanıyordu ve herhangi bir sorun çıkarmadılar. Sadece şamandıra kapağının büyütülmesi gerekiyordu muayeneye girmeden önce (öyle miydi neydi, ben uğraşmadım, kuzen halletti geldi). Hiçbir sorun çıkmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar_39
    Bence 100 km sabit hıza göre çok bile yakmış. 100Km'de 8,4 ortalama yakmış. O aracın şehirdışı fab. verisi 5lt/100. Sen 100 km hızla gittiğin için %10 fazla yaksa 5,5 olur. Lpg de benzinden %10 fazla yaksa 6,05lt/100 lpg olur. Hadi yük var diye %20 fazla yaktı desek 7,2 falan olur.Bu hesapla 10 kuruşun bile altında yakar. O araçla yüksüz sabit 90 km hızda lpg ile km'de 7,5-8 kuruş rahatlıkla yakalanabilir bence.

quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2
    aynen katılıyorum size ayrıca gaz markasıda çok önemlii şahsen ben milangaz ve aygazdan başka gaz almıyorum. taner abi milangaz yada aygazla daha az yakarsın kesinlikle çünkü çok götürür

Teşekkürler arkadaşlar, bu değer aslında benim için yeter bile sayılır. Daha da düşürmek için biraz daha uğraşmam gerekecek demek, AYGAZ da deneyelim ama 1.35 TL'ye LPG de hakikaten reddedilmesi zor bir fiyat. Adana'da 1.60 TL oldu (yine).

• LPG yi 1.35 den alsam.Pederin araçla km de (6,88/100).1,35=9,2 kuruş yakar. eğer lpg yi kendi şehrimden aldığım gibi alsam yani 1,49 dan pederin araçla (6,88/100).1,49=10,2 kuruş yakar. Eğer Lpg yi 1,60 dan alsam (6,88/100).1,60=11 kuruş yakar.
    Bagaj ful.Araçta 7 kişi ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 11 Ocak 2009; 12:00:21 >
  • Sidik yarıştırmak gibi olmasın ama, ben LPG'yi 1.60'tan alarak 12 kr yakıyorum.

Otobanda 80 sabit hız ve eğim aşağı yollarda boşa alarak

Araba Colt 1.3 MT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 11 Ocak 2009; 11:49:58 >
  • aynı yücel gazı ben 1.60'dan alıyorum.

+

@taner bey;

tanınmış markalarla ( aygaz, ipragaz, bp...) tanınmamış gaz markaları ( yücel gaz, güvenal gaz, gapgaz...) arasında performans ve gaz kalitesi arasında sizce çok fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 11 Ocak 2009; 12:39:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Sidik yarıştırmak gibi olmasın ama, ben LPG'yi 1.60'tan alarak 12 kr yakıyorum.

Otobanda 80 sabit hız ve eğim aşağı yollarda boşa alarak

Araba Colt 1.3 MT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 12 Ocak 2009; 12:52:37 >

• bencede pek rekor sayılmaz.rekor için arabanın boş olması ve bu iş için yola çıkmak lazım.1.6 benzinli aracımla km de 16 kuruş yaktığımı bilirim hatta burayada yazmıştım.eğer şimdiki benzin fiyatlarına göre hesaplarsak 13 kuruşa tekabül ediyor.

BU ARADA BENZİN VA MAZOTA 10 KURUŞ BİRDEN ZAM GELMİŞ BENZİN 2.80 OLMUŞ
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

bencede pek rekor sayılmaz.rekor için arabanın boş olması ve bu iş için yola çıkmak lazım.1.6 benzinli aracımla km de 16 kuruş yaktığımı bilirim hatta burayada yazmıştım.eğer şimdiki benzin fiyatlarına göre hesaplarsak 13 kuruşa tekabül ediyor.

BU ARADA BENZİN VA MAZOTA 10 KURUŞ BİRDEN ZAM GELMİŞ BENZİN 2.80 OLMUŞ

Hocam PM diyorum...
  • Sayın Taner Göde,

1,35 lik gazı nereden aldığınızı yazabilirmisiniz, çünkü bende yücel gazdan almaktayım (ceyhan yolu sunpet) ve 1,45. Siz nerden almaktasınız yazarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.