Şimdi Ara

LPG KITI TAKTIRMAK ARTIK MANTIKSIZ (DETAYLAR MESAJIN ICINDE) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furio

quote:

Orijinalden alıntı: ***volkan***

72 tl lpg ile ankara şehir içinde tam 400 km bencede lpg mantıklı değil

İstanbul ş.içi Ankara ş.içine pek benzemez kardeş. Ortalama 7.5 litre yakmışsın lpg yi (2.40 tl/lt). Bu da demek ki 6-6.5 lt arası benzin yakıyor senin aracın ş.içinde. Çok iyiymiş. Hangi araç bu, biz de ondan alalım. Çünkü İstanbul ş.içinde 8 lt den aşağı yakacak benzinli bir araba henüz icad edilmedi. Önceki aracım dizel saxo ile bile 7 - 7.5 lt mazot harcıyordum ş.içi. (Fabrika verisi 6.8 dir)

lpg 2,04 tl/lt yani 35,2 lt ve 100 km de 8,8 lt eder bu arada araç getz

• quote:

quote:

quote:

72 tl lpg ile ankara şehir içinde tam 400 km bencede lpg mantıklı değil

İstanbul ş.içi Ankara ş.içine pek benzemez kardeş. Ortalama 7.5 litre yakmışsın lpg yi (2.40 tl/lt). Bu da demek ki 6-6.5 lt arası benzin yakıyor senin aracın ş.içinde. Çok iyiymiş. Hangi araç bu, biz de ondan alalım. Çünkü İstanbul ş.içinde 8 lt den aşağı yakacak benzinli bir araba henüz icad edilmedi. Önceki aracım dizel saxo ile bile 7 - 7.5 lt mazot harcıyordum ş.içi. (Fabrika verisi 6.8 dir)

lpg 2,04 tl/lt yani 35,2 lt ve 100 km de 8,8 lt eder bu arada araç getz

nerede bu fiyat hocam . konyada 2,30 oldu

• Bu arada ısrarla benzinin seçimlerden sonra 5 TL olacağını söyleyen arkadaş. Benzin fiyatlarının seçimle bir alakası yok canım kardeşim. Ham petrol varil fiyati , varilde 10 dolar düştü geçtiğimiz günlerde, pompaya 10 kuruş olarak yansıdı (4,30 dan 4,20 e) . Daha sonra 4-5 dolar civarında bir düşüş daha yaşandı bu da pompaya 4-5 kuruş olarak yansıdı. (4,20 den 4, 15 e). Bu indirimi de devlet yapmadı yani. Evet ülkemizde akaryakıtın vergisi yüksek ama pompa fiyatlarını hükumet belirlemiyor. Serbest piyasa belirliyor. bir kaç sene önce dünyada benzinin varil fiyatı 30*40 dolarlardaydı bugun 110 dolardan fazla. Devlet vergiyi düşürsün diyebilirsiniz ama benzine mazota devlet zam yapıyor diyemezsiniz. 10 sene önce de akaryakıttan alınan vergi hemen hemen aynıydı. Vesselam
  • quote:

Bu arada ısrarla benzinin seçimlerden sonra 5 TL olacağını söyleyen arkadaş. Benzin fiyatlarının seçimle bir alakası yok canım kardeşim. Ham petrol varil fiyati , varilde 10 dolar düştü geçtiğimiz günlerde, pompaya 10 kuruş olarak yansıdı (4,30 dan 4,20 e) . Daha sonra 4-5 dolar civarında bir düşüş daha yaşandı bu da pompaya 4-5 kuruş olarak yansıdı. (4,20 den 4, 15 e). Bu indirimi de devlet yapmadı yani. Evet ülkemizde akaryakıtın vergisi yüksek ama pompa fiyatlarını hükumet belirlemiyor. Serbest piyasa belirliyor. bir kaç sene önce dünyada benzinin varil fiyatı 30*40 dolarlardaydı bugun 110 dolardan fazla. Devlet vergiyi düşürsün diyebilirsiniz ama benzine mazota devlet zam yapıyor diyemezsiniz. 10 sene önce de akaryakıttan alınan vergi hemen hemen aynıydı. Vesselam

nereden biliyorsunuz bu 10 sene önce alınan verginin de aynı oldugunu ????
    ayrıca aynı oranda olsa bile bu fiyatlarda hala o oranda vergi alınması dogru mu .
    son 10 yıldaki diğer dünya ülkelerindeki akaryakıt fiyat artış oranlarıyla bizdeki artış oranları aynı mı ??? (yani abd'de son 10 yılda oransal olarak bizimle aynı mı artış gösterdi ??? )
    bana göre devlet ayarlıyor akaryakıt fiyatlarını. eğer devlet istese bu vergileri biraz olsun hafifletir halkta daha rahat kullanır belki fazla kullanım olacaktır ve devlet bir gelir kaybına bile ugramayacaktır

bu arada fiyatlara hep ''varil fiyatı yükseldi vs.vs.'' tarzında sebep gösterenleri gördükçe 10 lira olması için dua ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 27 Mayıs 2011; 11:53:09 >

• Hmm tamam ikna oldum, sana göre devlet ayarlıyor ise fiyatları kesin doğrudur. Bu arada bilgi olsun diye söyliyim benim paylaştığım bilgiler için nereden biliyosun diyorsun ya, biraz gündemi takip eden, araştıran herkes bu bilgilere haiz olabilir. Oto yedek parça sektöründe olmam hasebiyle standart bir vatandaştan biraz daha fazla şey biliyor olabilirim sadece.
  • quote:

Hmm tamam ikna oldum, sana göre devlet ayarlıyor ise fiyatları kesin doğrudur. Bu arada bilgi olsun diye söyliyim benim paylaştığım bilgiler için nereden biliyosun diyorsun ya, biraz gündemi takip eden, araştıran herkes bu bilgilere haiz olabilir. Oto yedek parça sektöründe olmam hasebiyle standart bir vatandaştan biraz daha fazla şey biliyor olabilirim sadece.

ben size öyle değildir demiyorum öyle bile olsa devlet datandaşını magdur etmemk için azda olsa vergileri biraz hafifletebilir diyorum. herhalde devlet bunu yapabilir yani buna da dünya petrol piyasası karışmıyordur sayglar
  • Affınıza sığınarak bir fıkra ile katımak istiyorum:

damın biri hocaya sormuş ;

Hocam şu kurban meselesinde bir yanlış var ama neresinde bilemiyorum . der

hani hz. davut hz.yusufu deniz kıyısında boğazlayacaktıda gökten bir koyun inmişti.

deyince ; hoca

oğlumder bunun neresi doğruki bir yeri yanlış olsun.

bikere o peygamber Hz. davut değil Hz. ibrahimdi kurban olan hz. yusuf değilHz. ismaildi gökten inen koyun değil koçtu der.
  • furio @ ben sadece gülerim bu yazdıklarınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 27 Mayıs 2011; 16:27:24 >
  • ayda 1000 km yapan biri 200tl gaz harcar da 40 tl benzini nasıl harcamaz en fazla 15-20 tl
  • furio sanki bir parti sözcüsü gibi konuşuyor.petrol bütün dünyada aynı fiyat misal varili 100 dolar.kişi başına düşen milli gelirde bizi beşe katlayan ülke lerde benzin ve motorin fiyatları türkiyeden çok daha düşük.mesela almanya mesela ingiltere mesela japonya mesela amerika.bu ülkelerde pompa fiyatlarını kim belirliyorsa bravo vatandaşlarını düşünüyor bizden beş kat daha fazla kazandıkları halde bizden daha ucuzlar biz kime soracağız neden en pahalı diye tabii ki hükümete.bu işten kesinlikle
    vatandaş zarar görüyor.doğalgazda yüzde 80 zam botaş genel müdürü zammı açıklar yüzde 20 indirim başbakan açıklar mesele bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keben

furio sanki bir parti sözcüsü gibi konuşuyor.petrol bütün dünyada aynı fiyat misal varili 100 dolar.kişi başına düşen milli gelirde bizi beşe katlayan ülke lerde benzin ve motorin fiyatları türkiyeden çok daha düşük.mesela almanya mesela ingiltere mesela japonya mesela amerika.bu ülkelerde pompa fiyatlarını kim belirliyorsa bravo vatandaşlarını düşünüyor bizden beş kat daha fazla kazandıkları halde bizden daha ucuzlar biz kime soracağız neden en pahalı diye tabii ki hükümete.bu işten kesinlikle
    vatandaş zarar görüyor.doğalgazda yüzde 80 zam botaş genel müdürü zammı açıklar yüzde 20 indirim başbakan açıklar mesele bu.

• 2007 krizinde dolar 1.5tl, benzin varili 140 dolardı, benzinin litresi de 2.9tl'ye satılıyordu

ortaokulda öğretilen oran orantı yöntemiyle bugün benzinin kabaca 2.2 tl olması gerekiyor, ama neredeyse 2 katı

BAŞKA BİR KONUDA GÖRDÜM ALDIM YAPIŞTIRDIM
    SAYIN furio GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ ORAN ORANTI
  • beyazıt kardeş sende STANDART bir vatandaş değilsin herhalde.hesaplar doğru amma STANDART vatandaş işi değil gündemide takip ediyorsun
  • quote:

beyazıt kardeş sende STANDART bir vatandaş değilsin herhalde.hesaplar doğru amma STANDART vatandaş işi değil gündemide takip ediyorsun

hocam övdün mü sövdün mü anlamadım şuan sınavdan çıktım kafam ağrıyor kusura bakma
    hesaplar benim değil dün yine otomobil bölümünde açılmış bir arkadaşın yazısından aldım

• sadece benim servisimde ,
    Bir yılda 800 ilâ 1000 araç LPG ye dönüşüyor,

Bu insanlar niye LPG taktırıyor dersiniz.
    Ve Türkiyemde dokuzyüz küsür LPG dönüşüm servisi var.

VE ULUSLARARASI PLATFORMLARDAKİ ANKETLERE GÖRE BİR YIL İÇERİSİNDE DÖNÜŞÜM YAPILAN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE DÜNYA İKİNCİSİ DURUMUNDADIR.

Bu veriller mi hikâye anlatıyor,
    Sizmi hikâye anlattığınızı sanıyorsunuz.

saygılar
  • en kötü şey birşey bilmediğini bilmeden bildiğini sanarak konuşmaktır! ben artık vücudumda hisseder oldum vergileri, ama BAZI insanlar vücutlarına kaçan o vergilerden rahatsız olacağına BİİZİM rahatsız olmamızdan rahatsız oluyor! yaran mı var da gocunuyon furio pompadan, fiyatından! git LPG taktır taktırma, naparsan yap ama burda propaganda yapma! bu forumdaki her uye belli bir OLGUNLUK seviyesini aşmış insanlar, burda yemez!
  • hocam övdün mü sövdün mü anlamadım şuan sınavdan çıktım kafam ağrıyor kusura bakma
    hesaplar benim değil dün yine otomobil bölümünde açılmış bir arkadaşın yazısından aldım

beyazıt arkadaşım yanlış anlaşılmaya meydan verdi isem özür dilerim.sadece yukarıda propaganda yapan satırlar arasında birde bizi standart vatandaş diyerek kendini iktidarda görene güzel bir cevap verdiğin ve bana destek olduğun için yazdım o satırları.bir de aykut hocamın resmini gördükten sonra biz bize yeteriz anlaratabildim mi

• bence kit taktıranın da taktırmayanın da mutlaka kendi doğrusu vardır. herkesin bir bildiği var. örneğin ben bir önceki yaris'ime taktırmadım. kimse de bana niye taktırmadın diyemez. şimdi astra aracımda kit mevcut. kimse de niye taktırdın dememeli.
  • quote:

hocam övdün mü sövdün mü anlamadım şuan sınavdan çıktım kafam ağrıyor kusura bakma

beyazıt arkadaşım yanlış anlaşılmaya meydan verdi isem özür dilerim.sadece yukarıda propaganda yapan satırlar arasında birde bizi standart vatandaş diyerek kendini iktidarda görene güzel bir cevap verdiğin ve bana destek olduğun için yazdım o satırları.bir de aykut hocamın resmini gördükten sonra biz bize yeteriz anlaratabildim mi

eyvallah hocam

• quote:

ARACIMA BU GÜNLERDE LPG TAKTIRMAYI PLANLIYORDUM FAKAT, SON YAPTIĞIM HESAPLAMALAR NETİCESİNDE BU DÖNÜŞÜMÜN BANA KAR ETTİRMEYECEĞİNİ TESPİT ETTİM. BU YÜZDEN VAZGEÇTİM. LPG NİN LİTRE FİYATI 2 LİRA VE ALTINA DÜŞMEDİĞİ VEYA DA BENZİNİN 5 LİRAYA ÇIKMADIĞI SÜRECE DE TAKTIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM. NEDEN Mİ? İŞTE HESAPLAMALARIM

ARACIM 100 KM'DE ORTALAMA 7 LT BENZİN YAKIYOR. AYDA 1000 KM YAPIYORUM. 7*4,15*10= 290 TL

LPG SARFIYATININ BENZINDEN %20 FAZLA OLACAĞINI DÜŞÜNÜRSEK. LPG SONRASI ARACIM 100 KM'DE ORTALAMA 7*1,2=8,4 LT LPG YAKACAKTIR.

8,4*2,4*10=201 TL. AYDA 40-50 TL CİVARINDA DA BENZİN HARCAYACAĞIM DÜŞÜNÜLÜRSE. (BİZ 40 DİYELİM) 201+40=241 TL YAPAR

290-240=50 TL AYLIK KAR.

ATIKER LPG KITI = 1000 TL + MUAYENE+RUHSAT YENILEME + KIL + YÜN + TÜY = 1250 TL.

1250/50= 25 AY .

YANİ 2 SENE SONRA KARA GEÇİCEM DE ÖLMEZSEM, FALAN FİLAN INTER MILAN. BU SEBEPTEN SU ARALAR LPG TAKTIRMANIZI ONERMIYORUM. AYDA 2000 KM VE UZERI YAPMIYORSANIZ TABI.

SAYGILAR

ben sizinle ayni dusunmuyorum furio. bundan 1 ay once 1.2 motor clio 3 aracima lpg taktirdim brc marka sirali sistem. 1500 tlye.aracimin zaten muayenesi geldigi icin bana ekstradan sadece 100 tl gibi bir masrafi oldu.

benim aracim da ortalama 7 litre benzin yakiyordu orda hem fikiriz.

lpgde ise ozellikle brcde ne en ufak bir koku var aracta ne de benzinden lpgye alinca en ufak bir performans kaybi.

hesaba gelince. 25 tl gaz ile 145 km yol gidiyorum. aldigim lpg milangaz. pompa fiyati 2.29 tlden.

yani lpgde arac yaklasik %10 15 fazla sarfiyat gosteriyor.

aracim su anda tupte 0.175 tl/km yakiyor sehir ici sehir disi karisik.

40 tl benzin demissiniz cok fazla. her 1000 kmde bir 20 liralik benzin koyuyorum. bu da 0.2 tl gibi bir maliyet ekliyor. 0.195 tl oluyor. her 10000 kmde bir degisen filtreyi de eklersek o da 50 tl. km basina her sey dahil 0.2 tl yakiyor.

benzinde ne yakiyorduk 29 kurus. lpgde 20 kurus. kmde 9 kurus karimiz var. 1500 liralik bir sistem bile taktigimizi dusunursek. 1500/0.09=16500 kmde kendini amorti ediyor. yani 15-16 ayda. ayrica kredi kartimin da kampanyasiyla 1500 tlyi 12ye boldurdum. 125 tllik taksidin 90 tlsi zaten benzine vericegim farktan dusmus olucak.

aracima 35000 kmde lpg taktirdim. zaten en az 70000 kmye kadar kullanicam. bir de ustune 2. el satarken brc sistem var diyerek benzinli modellere gore en az 1000 tl fark koyucam. hem kullanirken para kazandircak hem satarken daha ne olsun.

tum bu nedenlerle artik 1.2 araclarda ayda 1000 km bile yol yapiyorsaniz lpg cok mantikli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.