Şimdi Ara

LPG KITI TAKTIRMAK ARTIK MANTIKSIZ (DETAYLAR MESAJIN ICINDE) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Musti kardeş, güzel açıklama yapmışsın. Senin anlattıklarına göre mantıklı geliyor. Ama ben bakıyorum, aylık 250 tl benzin alıyorum. Ortak kanı,aracın LPG de %35 tasarruf ettiğinden yana. Yani 250 Tl lik benzin yerine 160 tl lik Lpg alıcam ben bu hesaba göre. Ama aylıkta 20-30 TL benzin de alacağımı hesaba katarsak. Aylık 60-70 tl gibi bir tasarruf söz konusu oluyor sadece.

Karışık durumlar vesselam. Taktırmak ya da taktırmamak... Ne yapmalı...
  • Arkadasım kendine göre hesap yapmıssın.

benim Fiesta 2005 model 1 depo benzin ile 620 km yapıyor(ş.içi ş.dışı ortl) ve depo sanırım 160 dan fazlaya doluyor.

Ben 30 LT lpg ile yaklaşık 70 TL >>> 425 KM gidiyorum.
    yani 140 TL ile 850 Km yol gidiyorum.

Fark şu : 25-30 tl daha az para vererek 250 KM daha fazla yol gidiyorum.

Bu da benim hesabım, yani sizin aracın motoru fazladır fazla yakar dersiniz ki taktırmaya gerek yok, ama benzin bu civarda gezdiği muddetçe lpg de herhalde kardayim.

aracım 1.4 16 V
  • Navigagor kardaşım. Zaten LPG de bir kar olduğu ortada, aşikar. Ona lafım yok. Ama ayda 800-1000 km yapıyorsan, tüpün parası 2 senede çıkıyor neredeyse. O sebepten kararsızım. Şu anda mantıksız gibi geliyor bana açıkcası. Ama fikrimi de değiştirebilirim her an.
  • başka bir örnek vereyim.Şu sıralar binaların dış yalıtım furyası var.Genelde daire başına 1500-2000 lira gibi bir para düşüyor.Yalıtım sonucunda aylık yakıt tüketiminde ne kadar tasarruf olur,diyelimki 200 tl , bu da kış aylarında hadi 5 ay boyunca desek senede 1000 lira tasarruf olur.Ancak 2. senede amorti eder 3. senede kara geçersin.Bu hesapla yalıtım yaptırmakta çok karlı değil.Ama aynı lpg de olduğu gibi aylık tüketimin çok olursa 1 senede kara geçersin azsa 5 yılda amorti eder anca.Ama öyle bile olsa sana sağlayacağı konfor nedeniyle yaptırmak mantıklı.
  • Arkadaşlar bende kararsız kaldım yeni servis araçları sipariş ettim aylık 3000 km civarı yol yapacaklar acaba benzinmi lpg mi bilemiyorum.
    Kullanıcı yorumlarına göre yaptığım hesaplarda benzini 4,06 yerine (indirimli) 3,75 tl ye almak gibi birşey oluyor bu şartlarda yapılan yatırıma değermi bilemiyyorum ayrıca lpg nin motor ömrünü kısalttığı kanısındayım.
  • Ekonomik olarak faydasının yanında çevreyi koruyan bir yakıt olarak kesinlikle kullanılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: livingston

Arkadaşlar bende kararsız kaldım yeni servis araçları sipariş ettim aylık 3000 km civarı yol yapacaklar acaba benzinmi lpg mi bilemiyorum.
    Kullanıcı yorumlarına göre yaptığım hesaplarda benzini 4,06 yerine (indirimli) 3,75 tl ye almak gibi birşey oluyor bu şartlarda yapılan yatırıma değermi bilemiyyorum ayrıca lpg nin motor ömrünü kısalttığı kanısındayım.

Aylık 3000 km yapacaklarsa siz direk taktırın lpg yi abi.
  • 207 1.6 hdi 100 km'de karma 5,1 litre mazot yakıyor

5,1 x 3,63 = 18,51

1000 km yapan araç 185 lira yakar

temiz bir alternatiftir
  • Evet lpg ye karar verdik şimdi nerede taktıralım mücadelesi başladı.
    Bu arada yukarıda lpg yi 3 tl den hesaplamıştım (nette fiyat öyleydi)
  • hesaplamanızda aylık km hesabı, lpg lt fiyatı ve tüketim çarpanı, benzin tüketimi hatalı.
    *Siz 100 km de kazancınızı hesaplamışsınız ama benzin masrafını komple 100 km ye yedirmişsiniz, aylık 100 km den fazla yapıyor olmalısınız...
    *1.2 çarpanı 1400 cc nin altındaki araçlar için geçerlidir. Bu durum 1.4 araçlar için max 1.15 dir.
    *lpg lt fiyatı 2.3 tl dir.
    *ort. ayda 1500 km yapan bir lpg li aracın 100 km benzin masrafı 2.6 tldir. (ayda 40 tl benzin alınacağı varsayımına göre)

Örnek:

100 km lpg tüketimi:
    10.5 * 1.15 * 2.3 = 27.80 tl + 2.60 tl = 30.40 tl

100 km benzin tüketimi:
    10.5 * 4.15 = 43.60 tl

Fark %

30.40 / 43.60 = 0.70 brüt kazanç: %30

Kit amorti süresi:

(1 000 / (43.60 - 30.40)) * 100 = 7 500 km

Özetle lpg alırsanız 7-8 bin km amorti eder, sonra min %30 kar edersiniz.

Lpg avantajını etkileyen faktörler: motor hacmi ve ayda yapılan km dir, motor hacmi arttıkça %verim artar, km arttıkça benzin tüketiminin km oranı düşer ve net akaryakıt harcama tutarınız düşer. (lpg/benzin fiyatı temel unsurdur)

Ayda 1.000 km fazla yapıyorsanız öneririm. 1 seneden az bir sürede amorti edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 12 Haziran 2011; 16:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furio

Navigagor kardaşım. Zaten LPG de bir kar olduğu ortada, aşikar. Ona lafım yok. Ama ayda 800-1000 km yapıyorsan, tüpün parası 2 senede çıkıyor neredeyse. O sebepten kararsızım. Şu anda mantıksız gibi geliyor bana açıkcası. Ama fikrimi de değiştirebilirim her an.

iki senede çıkıyor ama öderkende zaten en az 10-12 taksit yaptırma imkanı olduğundan yinede karlılık var, benim aracım ayda 700-800 km yi geçmez en fazla olsunda 1000 km yapsın ben yinede LPG yi avantajlı buluyorum, en azından ir yere giderken 50 tl benzin ile anca giderim demiyorsun 30 TL LPG yeter diyorsun. buda o anda kazanç olarak cebine geri döndüğü için her ay taksit ödemelerine katkı sağlıyor.
  • Bana kalırsa taktırma derin benzinli bir aracın verdiği keyfe aylık biraz daha fazla ödemeye kesinlikle değer lpg de ayar sorunu enjektör sorunu falanıda filanıda zart zurt hiç uğraşmaya bile değmez
  • Bir anda çıkan para muhakkak insana daha az dokunur. Habire benzinli araç kanını emeceğine bir kere 1000 TL ver hep az yaksın aracını sürerken düşünme hiç. Dizel araç alanların çoğu da bu düşüncede zaten. Baştan veriyor parayı sonra düşünmüyor ne kadar yaktı diye...
  • sen taktır . fazla değil şurda en fazla 4 aya benzin 5 lira olacak o zamana nasılsa taktıracaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanusta

mantığa bürüme diye bir savunma mekanızması var.....her türlü karlı dır lpg ama az ama çok ....ben benzinli kullandım bi sene gaza basamıyordum korkuma cok yakcak diye şimdi gönül rahatlığıyla biniyorum 1000 km yapacağıma 1500 km yapıyorum ayda .......

mantıga burume dıye bı savunma mekanızması vardırda bu ornek ona uymaz
  • ben kendi sebebimi açıklayayım..

uzun süredir lpg dönüşümüne karşıydım ve direniyordum.. karşı olma sebeplerim:

1-arıza lambası yanması ve çekiş sıkıntısı olması

2-kapalı otopark ve feribot gibi araçlara girememek.

3-lpgnin motora zarar verme ihtimalii.. ama bir yandan da 2 litre motorlu ve 5 silindirli aracı olan birisi olarak artık benzin tüketiminin koymaya başlaması ve de kendime verdiğim bir söz vardı.. benzin 4.20 olunca ben lpg taktıracaktım.. istemesem bile..

ve beklenen şey oldu benzin 4.20 oldu hatta geçti.. benim de maddi durumum elverdi ve lpg dönüşümü yaptırdım.. prins vsi sistemi ayrıca da valvecare sistemi taktırdım 3000 tlye.. birçok kişiye göre bu kadar para vermek saçma olabilir ama benim bu kit takılmasından sonra aracımın performansı azalmadı bilakis arttı.muhtemelen motorumun sıkıştırma oranı 10:5 olduğundan olsa gerek zira lpg oktanı yüksek deniyor.. 103 civarı..

herhangi bir arıza lambası yanmadı.. klima bile devreye girdiğinde çaldığı güç daha az hissedilir oldu.. valve care ile subap ve egzatnrik grubunun sorun çıkarma ihtimalinin önüne geçildi.. bu sıvı 15,000 km kadar gidiyor ve 40 tlye şişesi satılıyor..

kiti takalı 2 aya yakın oldu ve bir sorun yaşmadım.. ama 6 ay ve 1 sene olunca daha net birşeyler söylemek mümkün olabilir..

ve gelelim en can alıcı noktaya.. deponun 80 tlye dolması... ben uzun zamandır malum benzin fiyatları yüzünden doldur demeyi unutmuştum.. birçoğumuz sanırım aynı durumdadır.. evet lpg litre olarak daha fazla tüketilir ama benim 50 litrelik depo ile menzilim 500 kmye yakın... allah bereket versin diyorum...

bugünkü benzin fiyatları herkesce malum.. bugün en az yakan araç 5 litre benzin yaksa bu değerler İstanbul içi en az 8 olur.. hatta 10 bile olur.. 10 litre demek 100 km de 43 tl demek.. demek ki ne ekoyak benzeri cihazlarda var maharet ne bor gibi maddelerde.. en mantıklısı lpg takıp %40 tasarruf etmektir.. ki benim aracım 100 km de şehiriçi 10 litre yakıyor ayda 3-4 bin km yapsa ki en az 2000 yapıyor bir senede neredeyse kiti amorti ediyor...

• 2.0 5 silindir araç, şehir içi 10 lt lpg yakıyor? Heralde 100 km de değil 50 km de yakıyor bu 10 lt lpg yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

bugünkü benzin fiyatları herkesce malum.. bugün en az yakan araç 5 litre benzin yaksa bu değerler İstanbul içi en az 8 olur.. hatta 10 bile olur.. 10 litre demek 100 km de 43 tl demek.. demek ki ne ekoyak benzeri cihazlarda var maharet ne bor gibi maddelerde.. en mantıklısı lpg takıp %40 tasarruf etmektir.. ki benim aracım 100 km de şehiriçi 10 litre yakıyor ayda 3-4 bin km yapsa ki en az 2000 yapıyor bir senede neredeyse kiti amorti ediyor...

Bende Megane II HB 1.6 var. Tartarini kit takılı uzun yolda 8.8 lt yakıyorum. Şehir içinde çok rahat 10 lt yi geçerim. Aracınız HYBRID gibi maşallah...
  • Arkadaslar ben de lpg ile ilgili bir kac sey soyleyeyim:

- benzine göre %20 daha fazla litre lpg harcar. ör: 7 lt x 1.2= 8.4 lt .
    ( benim değerlerim ort.: şehir içi: 8.5-10 lt şehirler arası: 7 - 8 lt )

- kullanıma göre ek olarak aylık 10-20 tl benzin de satın almak gerekir
    - BUJI OMRU YARIYA DUSER. yani benzinde 30.000 de değişecek buji, lpg de yaklaşık 20.000 civarı değişmesi gerekir. veya özel lpg bujisi kullanılmalıdır.
    - EGZOS ÖMRÜ UZAR
    - yaz-kış ayrı ayar yaptırmaya gerek yoktur. motor sıcaklığı 35 dereceye ulaşınca lpg otomatik devreye girer. motor sıcaklığı zaten istenilen dereceye kışın daha uzun , yazın daha kısa sürede ulaşacaktır.
    - LPG de ilk montaj çok önemlidir. hatta ben araç alacak olsam. önce benzinli alırım sonra gider bildiğim yerde montajını kendim yaptırırım.
    - LPG de özellikle ilk montaj hemen sonrasında ( teslim alır almaz) ve ilk 1000 km de sıklıkla motor suyunu kontrol ediniz. eğer yanlış montaj yapıldıysa veya montajdan sonra eksilen motor suyu tamamlanmadıysa motoru elinize alırsınız. bu motor suyunu daha sonrada belirli aralıklarla kontrol etmenizde fayda var.( lpg vey benzin farketmez)
    - lpg benzine göre motorun daha yüksek sıcaklıkta çalısmasına neden olur. o yuzden karter koruma taktıran arkadaslar , motorun dış ortamdan yeterli havayı alıp almadığına dikkat etsin.
    - lpg de otagaz istasyonu önemli ama bu tecrübe edilerek veya tavsiye ile bulunacak bir şey. sonuçta bütün istasyonlar aynı yerden lpg alıyor ama bize sunarlarken olay değişiyor. yalnız şunu söylemeliyimki aygaz her ne kadar hatalı formullerini duzelttiklerini söyleselerde benim aracımda ilk 10.000 de filtrelerde kirlilik vardı.lpg gaz katkılı , katkısız konusu hakkında çok bilgili değilim ama uzak duruyorum, güvenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

sadece benim servisimde ,
    Bir yılda 800 ilâ 1000 araç LPG ye dönüşüyor,

Bu insanlar niye LPG taktırıyor dersiniz.
    Ve Türkiyemde dokuzyüz küsür LPG dönüşüm servisi var.

VE ULUSLARARASI PLATFORMLARDAKİ ANKETLERE GÖRE BİR YIL İÇERİSİNDE DÖNÜŞÜM YAPILAN ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE DÜNYA İKİNCİSİ DURUMUNDADIR.

Bu veriller mi hikâye anlatıyor,
    Sizmi hikâye anlattığınızı sanıyorsunuz.

saygılar

Ben türkiye nin lpg de dünya birincisi olduğunu sanmıştım demek ikinciymiş aa evet doğruya karıştırdım benzin ve lpg fiyatlarında lideriz ve bu alanda rekorlar kırıyoruz

Lpg ile otoparka giremiyorsun, aracın motorunu öldürüyorsun, yağını antifirizini fazla kullanıyor hepsi ek masraf sonra yok lpg filtresi tıkandı yok enjektör bozuldu yok ayar portladı bu ne kardeşim, lpg ci motorun m sini bilmeyenlere motoru amenet ediyorsun yok olmadı adam bozup seni motorcu bakar oraya git diyor penaltılardan goller yiyorsunuz habire, boş kaleye gol atamıyorsunuz bırakın şu 3 kuruşluk kar etme hevesini adam akıllı araba binelim şurda.. ha birde unutmayalımki bizler lpg dönüşümü yaptıkça benzin ve lpg dahada fırlayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 18 Haziran 2011; 19:42:11 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.