Şimdi Ara

lpg li araç ile feribota binmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
21.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aaguler

Tüpçüler avm ya da kapalı otoparklara girdiklerine marifetmiş gibi anlatarak yasak olmadığını savunuyorlar. Giremeyince de suratlar kemal kükrer sirke sanayi oluyor hocam

Yoo, yasak. Kim yasak olmadığını savunuyor ki? Yasak olan kapalı tip feribotlar var. Çoğunda serbest. Kapalı otoparklarda yasak. Yasak olduğunu biliyoruz. Bilerek giriyoruz.

Bu işin matematiği basit. Türkiye'de araçların yüzde kaçının LPG'li olduğu belli. AVM'lerin açık otoparklarını LPG'li araçlara ayırması lazım. AVM'ler bunu yapmıyor. Açık otoparklar herkese açık, kapalı lpg'lilere kapalı. Bu durumda açıkta yer bulamıyorsun. O yüzden hiç sallamıyorum, kusura bakmayın. AVM'lerin bu işi daha akılcı ele almaları gerekiyor. Traikteki LPG'li araç yüzdesi belli zira. Bu konuda müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırıcı bir düzenleme getirmeye kasmadıklarına göre LPG yasağını kendileri de sallamıyor diye düşünmekteyim.

Benim araçta LPG dolum ağzı benzin depo kapağında. Arabanın altında bir şey gözükmüyor. Stepne çukurumda 72LT'lik simit LPG tankı var. Dolayısı ile bagajımda da bir şey gözükmüyor. Kaputu açıp, LPG enjektörlerini görmesi lazım. Yoksa aracın LPG'li olduğunu anlayamıyor kimse.

Aklınızda olsun: Ankara plakalı iki adet siyah Station Subaru Legacy var (bir eski kasa, yeni kasa Türkiye'ye gelmedi zaten). Kapalı otoparkta görürseniz, bilin ki %50 ihtimalle LPG'li (diğerinin benzinli olduğunu biliyorum). BUM! Patlar. Kaçınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Tüpçüler avm ya da kapalı otoparklara girdiklerine marifetmiş gibi anlatarak yasak olmadığını savunuyorlar. Giremeyince de suratlar kemal kükrer sirke sanayi oluyor hocam

Yoo, yasak. Kim yasak olmadığını savunuyor ki? Yasak olan kapalı tip feribotlar var. Çoğunda serbest. Kapalı otoparklarda yasak. Yasak olduğunu biliyoruz. Bilerek giriyoruz.

Bu işin matematiği basit. Türkiye'de araçların yüzde kaçının LPG'li olduğu belli. AVM'lerin açık otoparklarını LPG'li araçlara ayırması lazım. AVM'ler bunu yapmıyor. Açık otoparklar herkese açık, kapalı lpg'lilere kapalı. Bu durumda açıkta yer bulamıyorsun. O yüzden hiç sallamıyorum, kusura bakmayın. AVM'lerin bu işi daha akılcı ele almaları gerekiyor. Traikteki LPG'li araç yüzdesi belli zira. Bu konuda müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırıcı bir düzenleme getirmeye kasmadıklarına göre LPG yasağını kendileri de sallamıyor diye düşünmekteyim.

Benim araçta LPG dolum ağzı benzin depo kapağında. Arabanın altında bir şey gözükmüyor. Stepne çukurumda 72LT'lik simit LPG tankı var. Dolayısı ile bagajımda da bir şey gözükmüyor. Kaputu açıp, LPG enjektörlerini görmesi lazım. Yoksa aracın LPG'li olduğunu anlayamıyor kimse.

Aklınızda olsun: Ankara plakalı iki adet siyah Station Subaru Legacy var (bir eski kasa, yeni kasa Türkiye'ye gelmedi zaten). Kapalı otoparkta görürseniz, bilin ki %50 ihtimalle LPG'li (diğerinin benzinli olduğunu biliyorum). BUM! Patlar. Kaçınız.

Bildiğim kadarı ile LPG li araç almamalarının sebebi patlama tehlikesi vs den ziyade LPG'li araçtan çıkan gazın yükselmeyip solunabilir seviyede kalıp insan sağlığına zarar vermesi.

Tabii ki gerekli düzenlemenin yapılıp LPG'li araçların kapalı parklara alınması şart ama şu anki durumda LPG'li aracınızı kapalı parklara sokmak sizin sağlığınız için de zararlı.

Yanılıyorsam lütfen düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 5 Temmuz 2017; 0:23:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Aman patlamasın, Allah korusun. Tüpçülerin yasakları bile bile çiğnemesini marifet sayması ne kadar ezikçe bir durumsa, zarar görmelerini istemek de o kadar ezikçe...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG ile insanların canını tehlikeye atma hakkı yokmuş. Sanki kendisi deposunda gülsuyu ile dolaşıyor. Gariban litresini 5 liraya alıp kazık yiyince kendini bir şey sanmış aşağılık kompleksinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Bildiğim kadarı ile LPG li araç almamalarının sebebi patlama tehlikesi vs den ziyade LPG'li araçtan çıkan gazın yükselmeyip solunabilir seviyede kalıp insan sağlığına zarar vermesi.

Tabii ki gerekli düzenlemenin yapılıp LPG'li araçların kapalı parklara alınması şart ama şu anki durumda LPG'li aracınızı kapalı parklara sokmak sizin sağlığınız için de zararlı.

Yanılıyorsam lütfen düzeltin

LPG'li aracın da benzinli aracın da sızıntı riski olduğu varsayılır.

LPG havadan ağır olduğu için, sızıntı durumunda gaz zeminde birikir. Hatta elinde süpürge hayali pisliği dışarı atıyor gibi LPG'yi dışarı ittire ittire atabilirsin. Açık unutulan mutfak tüpü yüzünden mutfakta süpürge ile hayali temizlik yapmak bu yüzdendir.

Zeminde, aracın etrafında biriken bu gaz çok tehlikeli olabilir. Bir kıvılcımla patlayabilir.

Benzin ise sızıntı yapsa, yere aksa yanması daha zor. Görülüyor. Yayılıyor. Birikmiyor. Hızlı buharlaştığı için erken kokuyor.

Bütün olay bundan ibarettir. LPG'li araç kapalı alanda kimseyi zehirlemez. Yani, daha doğrusu, benzinli bir araçtan daha çok zehirlemez.

• quote:

Aman patlamasın, Allah korusun. Tüpçülerin yasakları bile bile çiğnemesini marifet sayması ne kadar ezikçe bir durumsa, zarar görmelerini istemek de o kadar ezikçe...

Ben bu yakıt ve eziklik falan meselelerini anlamıyorum. "Kok kömürü çok lame dostum, elimde çok güzel fuel-oil var. İster misin? " ne kadar aptalca değil mi?

Arabayı çalıştırmak için enerjiye ihtiyacımız var. Enerjiyi ne ile elde ettiğimizin statüsünü konuşuyoruz. Tam bir hıyarlık.

Bence durduk yere bundan eziklenmek de hıyarlık. Başkasını eziklemeye çalışmak da hıyarlık. Zira Ankara'daki büyük şirketlerin Range-Rover'ları, Chayenne'leri falan LPG'li. Dikiş makinesi motorlu arabaya sahip kişi benzine, Chayenne de LPG'ye yanaşsa ne olur? Anlamsız şeyler bunlar. Ben arabalara da bir statü yüklemiyorum. Bunu da salakça buluyorum bu arada. Araba lan bu. 20 yıl sonra hurda. BMW Z4'e de bindim 3 yıl. Focus'a da bindim. Saab'a da bindim. Klasik arabam da var. 1980 model Silverado'ya da bindim. Bir dönem Opel Frontera kullandım (kafam girsin). 4 gün arabasız kaldım. Arkadaşın Doğanına da bindim. Versen seve seve Vosvos'a da binerim (1960'lar tercihim). Hatta ucuza fiat 500 bulsam alacağım (orjinal 500, yeni 500 değil). Ben bu olaya statü simgesi olarak bakmıyorum. Tamamen keyif benim için. Başka da bir anlam ifade etmiyor bana.

O yüzden yakıt fetişizmini de anlamıyorum. Benim arabada bugüne kadar kabaca ikinci el bir B sınıfı araba kadar ekonomi yaptım ben. Türkiye'de vergi artık hırsızlık boyutunda. Toplananın da nerelere harcandığı malumunuz. Boşa verilen vergiye acıyorum. Vergi halkın boğazından kesip memleketine verdiği para. Nasıl harcandığını, çarçur edildiğini görüyorum. İçim yanıyor. O yüzden musluğu kesmenin ve kuçuyu tek anladığı dille terbiye etmenin uygun olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden LPG taktırdım. Daha az vergi vermek için.

--------------
    Yasak delmeyi marifet saymaya gelince: Size kısmen katılıyorum. Türkiye'deki insan kalitesinin zorunlu kıldığı yasaklara uymak zorunda kalmak beni sinir ediyor. Ama güç bela uyuyorum elimden geldiğince. Ancak AVM yönetimlerinin açık otoparklarını LPG'li araçlara tahsis etmemesi bende bardağı taşırıyor. AVM yönetimi açık otoparkı LPG'li araçlara tahsis etsin istiyorum. O yüzden aracımı kapalı otoparka koyuyorum. Marifet gibi kural kırmak gibi bir derdim yok. Trafiğin %25'i LPG'li. Gerçeklerin farkına varsınlar.

"Neye güveniyorsun?" dersen, bu konuda çeşitli ülkelerde çeşitli uygulamalar var. Komple yasak olan var. Komple serbest olan var. Zemin havalandırma ile serbest olan var... Türkiye üçüncü klasmanda. Ancak zemin havalandırma basit iş değil. Dünyada bazı ülkelerde LPG ile kapalı otoparka girmenin komple serbest. Sebebi de istatistik. Ellerindeki halk MAL olmadığı için LPG'li arabaların bakımları iyi. Sızdırma yaşanmıyor. Türkiye'de ayda bir "LPG'li araçtan sızan gaz çakmakla patladı, 3 kişi hafif yaralandı" haberlerini okuyoruz. Elimizdeki ürün mal. Kokuyu duyuyor herif. "Var bir sızıntı da, götürürüm sanayiye bir ara" diyor. Çiğ gaz atan taksici mi istersin, sızıntı yapan şahinci mi... Elindeki ürün böyle mal olunca, çözüm yasakçı zihniyet oluyor. Ben genelin mallığı sebebi ile konmuş yasakları pek sallamıyorum. Kusura bakmayın. Gene elden geldiğince uyuyorum da, bir de basit çözümler varken o çözümü getirmeyenleri görünce kurala uymam iyice anlamsızlaşıyor.

Açık açık ben giriyorum dememin sebebi de, ilgili biri bir gün okur, görür, canı sıkılır da bir çözüm getirmeye çalışır belki diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Temmuz 2017; 10:44:56 >

• dolum ağzı gizli, yakıt deposu gizli lpg li araçla her yere girilir, bir sıkıntı da olmaz
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    şu ana kadar yazmadım böyle şeylere takılmamak için. Aynen dediklerine katılıyorum. Araba benim için 4 tekerlekli bir araç sadece, hangi yakıtı kulandığınında marka modelinin de bir önemi yok. işimi görmesi önemli benim için...
    bugün bunu kullanırım yarın başkasını...
  • dolum ağzını benzin kapağına aldırdım her yere giriyorum artık. bakımları yapıldıysa lpg PATLAMAZ SIZDIRMAZ.
  • Trafikteki araçların yarıya yakını LPG li, çok elit AVM ler hariç hepsi alıyor. Cevahir, Kanyon ve metro city e girememiştim zamanında. Üçünün de açık otoparkinda yer vardı. Sorun olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg'li araçların her daim sızıntı ihtimali vardır.Hele fabrika çıkışlı olmayan, yeraltı ustaları tarafından yapılan ve belli model yılını geçmiş olanlarda.

Daha sızıntıdan dolayı patlama haberi şahsi olarak ne duydum ne de gördüm.Ama yasak.

150-160 lık çamaşır makinesi torklu atmosferik motorları, Lpg ile katledenler; Lpg'yi sattıkları an bir kere bile birine Lpg yi savunmazlar.Mantıkende öyle olması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: power-pc

dolum ağzını benzin kapağına aldırdım her yere giriyorum artık. bakımları yapıldıysa lpg PATLAMAZ SIZDIRMAZ.
    maliyeti ne oldu
  • 1 sene boyunca kiralık araç kullanmıştım.
    araç accent blue simit tank takılıydı.
    o kadar avm'ye, kapalı otoparklara girdim sorun çıkmadı kimse dikkat etmiyor.
  • Arkadaşlar LPG’li araçla hangi güzergahlar üzerinden geçebilirim idoyla güncel bilgisi olan var mı?

• Ben üsküdardan boğaz turu vapuruna bindim vapurun kenarında boğaz havasında sigara içirtmediler lpgli aracı idoya nasıl almışlar hayret :)
  • Arian Galatian kullanıcısına yanıt
    İzmir de açıkhavadaki metro, izban veya tramvay durağında da içilmiyor. Merak etmeyin tüple alakası yok, diğer insanların rahatsız olmaması prensibiyle bi nevi medeniyet ile alakalı. Çok da kafanızı şaapmayın, takmayın bence

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.