Şimdi Ara

LPG'li aracı devirli kullanmak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
33.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sevgili murat oto gaz ında verdiği cevap gibi, nominal kullanım devri genel olarak 2800 d/d, fakat vites değiştirirken 2800 d/d ün üstünde kullanman daha sağlıklı,

saygılar
  • arkadaşlar herkesten farklı bir fikir çıkıyo şimdiki depom bitsin gidiem 10 litre lpg alıcam ve aynı yollar aynı kosullarda 3000 devir kullanıcam sonra 2500 ve sonrada 3500 denicem ve sonuçlarıda yazıcam bakalım en mantıklısı hangisi o zmn anlıcaz

birde ilginçtir aracın max torkta kullanılmasını önerenlerimiz var ama benım aracım max tork 4500 devir diyo biraz saçma geldi ne dersiniz
    quote:

Orjinalden alıntı: murat oto gaz

bence en ideal devir 3000 dir çogu araçlarda devir saatinde zaten gösterir bunu mesela aracın hareket devri 2000 civarıdır vites degişim devri ise 3000 dir bunun altında degiştirirsen araç geç toparlar üstünde degiştirirsende yakıtı etkiler ve aracı biraz zorlamış olursun ama lpgli araçta biraz yüksek devirli vites degi,ştirrisen araba daha rahat toparlar bunlar benim tecrübelerimden bence saygılar hayrlı sürüşler

• kardeş birde 2800 deviri test edermisin, hatırım için
  • özellikle senin kullandığın araçda 2800 d/d test et, tam 6 sene kullandım polo classic 1,6 100 hp. yi, onun ruhu 2800 der bence,

selamlar
  • tamam kardeş ama öğretmenim pek yol yapmıyorum günlük 4 gidiş 4 geliş 8 km sizde yardımcı olunda ölçelim
    quote:

Orjinalden alıntı: www.baskentlpg.com

kardeş birde 2800 deviri test edermisin, hatırım için

• aslında ekonomik kullanmanın püf noktası şu

aracınızı pır pır yaptırtmayacaksınız!

bu mantıkla kullananları görüyoruz övüyorlar uzun ömürlü olur motor diye, ama sonra motor haşat oluyor, yakıtta üst seviyelerde.
  • Bende 2498,75 devri merak ediyorum. Test eden arkadaşa duyrulur...

quote:

• kardeş abarttınız
    quote:

Orjinalden alıntı: mavigökyüzü

Bende 2498,75 devri merak ediyorum. Test eden arkadaşa duyrulur...

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: bilal55b

ekonominin formülü
    düşük devir sabit hız
    (örnek: 2000 devir)

+ 1
  • Anlaşıldı arkadaşlar burada ciddi doneler dikkata alınmıyor :( Byyyy
  • benzer-aynı model araba kullananlarla yıllardır karşılaştırırız yakıtı...

kesinlikle 2200 deviri gördüğüm zaman vites yükseltirim, tabi düz ve eğimli yolda. rampa çıkarken eğer vites artırmak istiyorsam 3300 deviri mutlaka görmeliyim...

broadway im varken vitesi 1-2-3-5 kullanıyordum, hiç de bir olumsuz yönünü görmedim.

ve herkesten de daha az yakmıştır bindiğim arabalar...

bunlar da benim donelerim...
  • Eşimin teyzesinin kocası olan emekli öğretmen bir eniştem var. Çorlu'da ekonomik sürüş kursuna gitmişti. Kurs sonunda kurs hocası 1600 motor 16 Valf Lada Vega ya 104 kmde 3,2 litre benzin yaktırmış. Yol gidiş-dönüş şeklinde.. İlk duyduğumda inanmakta zorlandım açıkçası. Ama bizim enişteyi kesseniz yalan nedir bilmez. İşin püf noktası nedir diye sordum. Kurs hocası " Düşük devir-yüksek vites kullanmaya çalışın.Eğer araba zorlanmıyorsa(örneğin hafif iniş şeklinde bir yolda) aracı 1000 devirde bile kullanabilirsiniz. Bu şekilde araba en az yakar." demiş. İnanmayanlar uygulayabilirler, araçlarında yol bilgisayarı olanlar deneyerek görebilirler.
  • çaliştiğim şirket 3 sene önce 100 kmye 5 liralık benzin verirdi. Bu konuda uzman olduğumu söyleyebilirim.
    bu önerilere motora zarar verebilir şimdiden söyleyeyim.
    Yüksek motorlu araçsa ikinci vitesle kalk.*
    2000 devirde vites değiştir.*
    Yumurtaya basar gibi gaza bas kökleme.
    Sollamalara cok cıkma çıkacaksan bile onunu iyice gör arac gelmiyorsa solla
    Ani frenlerden kaçın .
    önündeki arabanın hızına göre kendini ayarla hızlı gidip aracın arkasında fren basma.
    Yıldızlılar motora zarar verir ama şöyle yapabilirsin ; 1500 devirde 2. 2000 3, 2000 4, 2500 5, 2500 6, vitese at.
  • * motoru yer hocam az yakacak diye motoru yıpratmanın bence luzumu yok

böyle yapınca araç 180 bin yakıyorsa düşeceği en fazla 160 bin 150 bindir diye tahmin ediyorum onun içinde değmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulancaklı_28

* motoru yer hocam az yakacak diye motoru yıpratmanın bence luzumu yok

böyle yapınca araç 180 bin yakıyorsa düşeceği en fazla 160 bin 150 bindir diye tahmin ediyorum onun içinde değmez

• http://www.uzmantv.com/yakit-tasarrufu-icin-nasil-vites-degistirmek-gerekir

Devir olayına son noktayı koyuyorum izleyin arkadaşlar nasıl kullanılacakmıs vites
  • süpersin
    quote:

Orjinalden alıntı: bulancaklı_28

http://www.uzmantv.com/yakit-tasarrufu-icin-nasil-vites-degistirmek-gerekir

Devir olayına son noktayı koyuyorum izleyin arkadaşlar nasıl kullanılacakmıs vites
  • eywallah hocam işinize yarar inşallah
  • faruksevgili kullanıcısına yanıt
    yani kaçta atmalı vitesi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 33kral33.

yani kaçta atmalı vitesi hocam

Tebrikler hocam 7 yıl onceki konuyu hortlatmışsın resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.