DH'ye üye olduğumdan beri 18 yıl geçmiş
Heey gidi günler hey. Dile kolay 18 yıl sadece bu forumda geçmiş.
Samsung S24 Ultra Kılıf Tavsiyesi/ İncelemelerim
Merhaba arkadaşlar. Almak isteyenlere yol göstermesi bakımından kullandığım S24 Ultra kılıflarını buradan paylaşacağım. Almak isteyenlere fikir olur. Çünkü ilanlardaki resimler ile gerçek hayat birbiribini tutmuyor. Gerçek kullanıcılardan fotoğraf bulmak da zor. #reklam amaçlı değildir.
İlk paylaşacağım kılıf Wiwu markasının. Diğer bilinen pahalı kılıf markalarına göre daha uygun fiyatlı kılıfları var. Bulabildiğim kadarıyla iki çeşit kılıfı var s24 ultra için. Modeli "Galaxy S24 Ultra Kılıf Wiwu FGG-024 Magsafe Şarj Özellikli Lekelere Dayanıklı Kılıf" şeklinde geçiyor. En uygun bulabildiğim yer uludağcase internet sitesinde. ilk alışveriş için kupon kullananlara geçerli yüzde 25 indirim var. linki aşağıya bırakıyorum. leke bırakmıyor diye tanıtımını yapmışlar ama leke bırakıyor. ipeksi yumuşak bir tutuş hissiyatı var. elden kayacak gibi duruyor ama kaymıyor.
edit: uzun kullanım sonrası bu kılıfı tavsiye etmiyorum. kılıf kabalaştırıyor cihazı ve tutuş hissiyatı güven vermiyor, en önemlisi arka kapak çok fazla leke belli ediyor.
Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi
Herkese merhaba. Yurt dışı telefonların kayıt süreleri ile ilgili çeşitli yanlış anlaşılmalar oluyor. Bunlarla ilgili kendi araştırmalarımı (haziran 2024 itibariyle) aktarmak istiyorum. Bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünen varsa yorumlarda belirtebilir.
Kayıt süresinin 180 güne çıktığı söyleniyor ama bu doğru değil. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için geçerli bir durum. 120 günden fazla kalacaklarsa pasaport ile 180 güne kadar uzatabiliyorlar.
Kayıtsız kullanma: Genelde yurtdışı telefonlar çift simli oluyor. İki fiziki simli veya bir fiziki, bir e-sim şeklinde olabiliyor. Önce telefonun bir sim yuvasını 120 gün kullandıktan sonra diğer sim yuvasını takıp bir 120 gün daha kullanabiliyoruz. Toplamda bir takvim yılında 8 ay kullanılabiliyor. 1 Ocak itibariyle kara listeye alınan imei numaraları sıfırlanıyor ve yeni yıl ile 4+4 ay şeklinde kullanım hakkı tekrar veriliyor. Ocak başında kullanıma açılması bir-iki hafta gecikebiliyor. Geri kalan dönemde yedek bir telefon kullanılabilir.
Kullanım süresi dolduğunda telefon kullanılabiliyor mu? Evet telefon kullanılabiliyor. Sadece şebek çekmez. Diğer tüm özellikler kullanılabilir. Wifiye bağlayıp kullanabilirsiniz. Fotoğraf çekebilirsiniz vs.
Samsung HG55AU800EE 55" Crystal UHD 4K LED Hospitality TV
Herkese merhaba. Uygun fiyatlı ama iyi bir marka tv arıyorken Samsung'un HG55AU800EE modeliyle karşılaşmıl olabilirsiniz. Biraz araştırdıysanız bu modelin evler için değil oteller için üretildiğini anlamışsınızdır. Peki ev için kullanılamaz mı diğer tvlerden farkı nedir, alalım mı? gibi sorular için bu başlığı açtım. TV'yi yaklaşık bir haftadır kullanıyorum. Tv oteller için özel üretildiği için bir çok özellik eksik olarak geliyor. Smart özellikleri olarak sadece youtube ve internet tarayıcısı ile geliyor. Bunların dışında uygulama yüklenemiyor. Youtuba giriş yapıp kullanabiliyorsunuz ancak televizyonu kapatıp açınca kullanıcı bilgileri sıfırlanıyor tekrar giriş yapmak gerekiyor ama giriş yapmadan da youtube videoları izlenebiliyor. Tizen işletim sistemi yüklü ancak normal tvlerdeki gibi menü şeklinde değil simgeler alt şeritten seçerek kanal youtube anasayfa hdmi tercihleri arasında geçişler yapılabiliyor. Bazı alışveriş sitelerinde kanal sıralaması servis nasıl yaptıysa öyle kalıyor diye yazılmış ama yanlış bilgi kanal sıralaması yapılıyor. Bunun için sayısal tuşları olan bir kumandaya ihtiyaç var. yan sanayi de olabilir. kumandadan mute tuşuna basıp 119 tuşlayıp ok tuşuna bastığımızda ayrı bir menü açılıyor. bu menüden bir çok ayar yönetilebiliyor. istediğimiz ayarları kullanıcıların kontrolüne açıp kapabiliyoruz. bu menüden channel-channel editör menüsünden kanalların yerleri değiştirilebiliyor. ancak burası biraz sıkıntılı. örneğin 220deki kanalı 10a taşıyacaksanız 10daki kanal 220ye gidiyor. ayrıca 10da bir kanal varsa o da kayboluyor sanki. Bunun için önce kullanılmayan bir çok boş gereksiz radyo şifreli vs kanallar var bunları sildim. manuel olarak frekans girerek de kanal eklenebiliyor.
Benim tv ile işim yok netflix amazon disney exxen gibi platformlardan dizi film izlemek istyiyorum derseniz o zaman bir tv box veya stick almak durumundasınız.
Tvnin tasarımı diğer samsunglar gibi çok ince ve şık. çerçeveleri de çok şık. Görüntü kalitesi samsungun giriş seviye tvleri gibi. Normal sd tv yayınlarında kötü hd yayınlarda iyi. tv boxtan izlerken normal tv. Ben özellikle google tv kullanmak istediğim için bu modeli tercih ettim. Zaten hali hazırda daha büyük ekran tv vardı evde. ikinci tv olarak aldım.
Bunların dışında samsung servisi bu tv nin avrupa ürünü olduğu için kurulumunun ücretli yapılacağını ve garantisi olmadığını söyledi. Ancak satıcının devreye girmesiyle kurulumun ücretsiz yapılacağı ve garantili olduğu bilgisi verildi ve kurulum yapıldı. Servis de bu tvlerden kurmadığı için kurulumda zorlandık.
Bana sadece kanallar yeter veya tv box alırım, kanal ayarları için de biraz uğraşırım diyen varsa bu fiyat bandında alınabilir bir tv.
Sorusu olan olursa cevaplarım.
Herkese merhaba. Soundbar için çok araştırma yaptım. Bütçemi de fazla zorlamayacak uygun fiyatlı bişey düşündüm. Tv samsung olduğu için smart thingsde çıkması için samsung modellerine baktım. En azından 2.1 kanal olsun dedim. En uygun fiyatli c450 modeli vardı. Teknosaya gittim. Teshirde iki model vardı. S800b ve c450. S800b nin fiyatı piyasaya göre uyguna geliyordu. C450ye göre aradaki farka değeceği için s800b aldım.
Öncelikle tasarım olarak çok şık bir cihaz. Soundbarı çok ince. Diğer barlar kalas gibi duruyor. Wooferı da yine tasarım olarak küçük ve şık. Ama bu küçüklük yanıltmasın sesi muazzam veriyor. Tabi üst model cihazların sesi daha iyi ancak bunda hiç aratmadı bana. Bu modeli almamda inceliği önemli bir etken oldu.
Tvye wifi ve hdmi kablosuyla bağlantı yaptığınızda dolby atmos özelliği aktif oluyor. Samsung Tv ve soundbardan aynı anda ses verme özelliği olan q semphony bu bağlantı türlerinde çalışıyor. Bluetooth ile bağlantıda bu özellikler aktif olmuyor. Netflix dolby atmos bir film açtığınızda dolby atmos yazısı çıkıyor. Yalnız tvde eARC girişine bağlamak gerekiyor.
Cihaz yanında hdmi 2.1 kablosu geliyor. Tvye takılan ucu normal Hdmi, soundbara takılan ucu micro hdmi.
Wifi ile bağlandığımda saniyelik ses kopmaları oldu bir kaç defa ama hdmi ile olmadı. Belki benim ağdan olabilir. Onu tekrar deneyeceğim.
Bunların dışında farklı deneyimlerim olursa paylaşacağım.
ZYXEL DX3301-T0 wifi6 modem hız sorunu
Merhaba. 50 megabit internetim var. eski airties modemimle (cat6 kablo ile) 47 megabit hız alıyordum ama daha yeni ve güncel bir model modemle değiştirmek istedim. ZYXEL DX3301-T0 wifi6 modem aldım. yeni modem aynı kabloyla 40 megabit hız ancak alıyorum. birkaç defa modemleri dönüşümlü kullandı. sonuçta eski modem 7 megabit civarı daha hızlı çıkıyor. iki modemin hat değerlerini paylaşıyorum. sizce fark neden olabilir?
Tv Kablosu Gizleme
Merhaba arkadaşlar. bir tv aldığımız zaman kabloların sağdan soldan kabloları görünmemesi benim için önemli özellikle duvara montajda. sehbaya montajda kablolar tv ayaklarının arkasına gizlenebiliyor ama bu da yeterli olmayabilir. kendim biraz araştırarak bişeyler yapmaya çalıştım. tv ünitesi olacak ama duvara montaj yapacağım için tv sehbasının üstünde kalacak prizleri aşağı indirdim. daha sonra prizlerin yanından tvnin altına gelecek kadar bir kanal açarak 3cm çapında plastik bir boru yerleştidim. uçlara gelecek yerleri kabo geçecek kadar boşluk bırakıp alçıyla düzgünce sıvadım. sonra borunun üstünde alçıyla kapattım. duvara dekoratif taş veya duvar kağıdı yaptırılabilir. ben duvar kağıdı yaptıracağım. Son halini de bitince paylaşacağım.
75-85 inch 4K Tv Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Netflix, amazon prime, Disney gibi platformlardan dizi film izlemek için projeksiyon aldım ama bana göre değilmiş iade edeceğim. 75-85 inc uygun fiyatlı TV arıyorum. Bu boyutlara çıkınca fiyat çok artıyor. o yüzden üst seviye tv düşünmüyorum. Hangi marka model tavisye edersiniz ? Bu arada sadece dizi ve film izlemek için olacak. oyun oynamıyorum.
Başlıktaki cihazdan sipariş verdim. İlk projeksiyon cihazım olacak. İnşallah memnun kalırım. Olası bir memnuniyetsizlik durumunda iade ederim. Kullanan arkadaşlar olumlu veya olumsuz yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.
Not: Cihaz gelince konuyu güncelleyeceğim.
kitap okurken uyku problemi
Herkese merhaba. Başlıkta yazdığım gibi özellikle kitap okurken ve video izlerken uykum geliyor. uykumu alamadığım zaman daha çok oluyor ama hiç uykum yokken bile kitap okumaya başlayınca ilk başlarda normal bir şekilde okuyorum. bir süre okuduktan sonra nasıl olduğunu anlamadan uykuya dalıyorum ve irkilerek uyanıyorum. nasıl daldığımın farkında bile değilim. biraz dikkatimi toplayıp tekrar okumaya başlıyorum ve nasıl olduğunu anlamadan tekrar uykuya dalıyorum. bu uyku süre belki birkaç saniye sürüyor ama okumam gereken kitapları okumamı engelliyor. video izlerken de benzer durum oluyor özellikle ders videolarında.
biraz araştırdım gece kaliteli uyuyamayanlar(uyku apnesi, horlama vs olanlar) mikro uyku sorunu yaşıyormuş ama ben her zaman bu sorunu yaşıyorum. üniversite hastanesine başvurdum. uyku testi için sıraya alındım ama 9 aydır sıra gelmedi.
bu sorunumu nasıl çözebilirim? bilenler yazarsa sevinirim.
2016 Skoda Octavia 1.6 TDI GreenTec Style CR DSG |
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.687
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 130.811 (Bu ay: 5.255)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 620 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası