Herkese merhaba. Yurt dışı telefonların kayıt süreleri ile ilgili çeşitli yanlış anlaşılmalar oluyor. Bunlarla ilgili kendi araştırmalarımı (haziran 2024 itibariyle) aktarmak istiyorum. Bilgilerde yanlışlık olduğunu düşünen varsa yorumlarda belirtebilir. Kayıt süresinin 180 güne çıktığı söyleniyor ama bu doğru değil. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için geçerli bir durum. 120 günden fazla kalacaklarsa pasaport ile 180 güne kadar uzatabiliyorlar. Kayıtsız kullanma: Genelde yurtdışı telefonlar çift simli oluyor. İki fiziki simli veya bir fiziki, bir e-sim şeklinde olabiliyor. Önce telefonun bir sim yuvasını 120 gün kullandıktan sonra diğer sim yuvasını takıp bir 120 gün daha kullanabiliyoruz. Toplamda bir takvim yılında 8 ay kullanılabiliyor. 1 Ocak itibariyle kara listeye alınan imei numaraları sıfırlanıyor ve yeni yıl ile 4+4 ay şeklinde kullanım hakkı tekrar veriliyor. Ocak başında kullanıma açılması bir-iki hafta gecikebiliyor. Geri kalan dönemde yedek bir telefon kullanılabilir. Kullanım süresi dolduğunda telefon kullanılabiliyor mu? Evet telefon kullanılabiliyor. Sadece şebek çekmez. Diğer tüm özellikler kullanılabilir. Wifiye bağlayıp kullanabilirsiniz. Fotoğraf çekebilirsiniz vs. Pasaporta işletecekler yurda giriş yaptıktan sonra 120 gün içinde işletmeleri gerekiyor. Yoksa bu hakları yanar. 3 yılda bir telefon getirilebiliyor. Bir kişi 3 yıl içinde telefon getirdiyse yurtdışından telefon getiremeyecek. gümrükte el konacak. Pasaporta işletilen telefon 3 yıl boyunca sadece işleten kişinin üzerine olan hatlarla kullanılabilecek. |
Yurt Dışı Telefon Kayıt Süresi
-
-
1. Simdeyin şu an yaklaşık 2 ay kaldı, 2. İsme geçtikten sonra yıl dönmesini bekleyeceğim sonra bı 8ay daha devam :) -
Ne kadar süre kaldığını öğrenenileceğimiz bir yer var mı? -
onu öğrenecek bir yer yok. size mesaj geldiği andan itibaren hesaplayın.
-
geçenlerde mesut çevik youtube programların birinde bu imei kayıtları nasıl tutuluyor diye bir geyik geçmişti.
verileri excel dosyası üzerinden tutuyorlarmış (en azından o yayında öyle demişti )
o yüzden zamanından önce kapanmasın yeterli :D
-
Hocam peki bir sorum olacak ; yurtdışından telefon getirdim pasaport kaydını da yaptım, 3 yıl dolmadan x kişisine satmak istesem 12 ay içinde 4+4 şeklinde kullanabilir mi ? Yoksa kaydettirenin hattı harici hiçbir hat ile 3 yıl içinde hiçbir şekilde kullanılamaz mı ?
-
şöyle bi konu da varmış sanırım, şimdi ben hattımı 2. sim e geçen ay taktım. Fakat yeni yıla içinde hat olarak girdiği için,şuan kullandığım sim 2 nin kullanım süresi sıfırlanmıyormuş. Onun için aralığın son haftası cihazın içinde hat olmaması gerektiği söylendi,bu konuda bilgisi olan varmı? 30 yada 31 aralıkta hattı çıkarsam olmaz mı? onun için belli bir süre varmı?
-
Ilk defa sizden duyuyorum.
Nerede karsilastin bu bilgiye?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X