Şimdi Ara

Yurt Dışı Kayıt 3 sene sonra açılması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2023 yılında alınmış 3 adet cihazımız var.

benim cihazım 14pm 256gb şubat ayında ülkeye giriş yaptım temmuz ayında kayıt yaptım tüm hatlara 2026 ocak ayında açılacak

arkadaşımın cihazı 14pro 256gb ocak ayında ülkeye giriş yaptı kayıt ekim ayında yapıldı açılış tarihi ocak 2025

diğer arkadaşımın cihazı 14pm 128gb şubat ayında ülkeye giriş yaptı ve ağustos ayında kayıt yaptırdı açılış tarihi ocak 2025

Soru : Aynı yıl içerisinde kayıt ettirdiğimiz cihazlar olmasına karşın neden benim cihazım 2026 yılında tüm hatalara açılacakken diğer arkadaşlarımın cihazı 2025 ocak ayında açılacaktır. Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• 2023 de alınan cihaz mantıken 2026 da açılmalı, diğerlerinin 2025 de açılacağı bilgisi nereden geldi ki? Öyle bir durum varsa belki bilmediğim başka bir detay vardır normalde hepsi 2026 da açılmalı.

• Daha önce başka bir konuda da yazmıştım. Mevzuat gereği son 365 gün için çıkış-giriş yapılmış bir pasaport üzerine kaydedilmesi gerekiyor. Kayıt yaptırdığınız yıl değil yurda giriş yaptığınız yıl önemli.

Örneğin Şubat 2023te yurda giren arkadaş kayıt yaparken (eğer varsa) Ekim 2022 tarihindeki başka bir girişini yazdıysa 2022-2023-2024 seneleri 3 sene sayılıp 1 Ocak 2025 tarihinde açılır. Bu şekilde 1 sene kar edilebilir. Kendi cihazıma ve birkaç arkadaşıma bu şekilde yaptım, 2 sene sonunda tüm hatlara açık hale geldi.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

e-devletten imei sorgulaması yaptımız da açılacağı tarih yazmaktır ordan bilgiye ulaştım

• wolkan33 kullanıcısına yanıt

o zaman kayıt yapan arkadaşlar analdığım kadarıyla 2022 yılında bir giriş çıkışları olduğundan dolayı 2025 yılında telefonları açılıyor. Bilgi için çok teşekkür ederim.

• Selamlar,
    Bende aynen bu yazıyor.
    Soru-1;
    Pasaportuma yeni telefon kaydedebiliyormuyum?
    Soru-2;
    Pasaportuma yarın yeni telefon kaydedersem,
    Mevcut kayıtlı telefonumun TR kullanım haklarında
    Herhangi bir kayıp olurmu? (Tr cihazı gibi kullanımdan
    Bahsediyorum.)
    İyi yıllar.

Yurt Dışı Kayıt 3 sene sonra açılması hakkında
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

evet yeni telefon kaydedebilirsiniz.

herhangibi bir kayıp olmaz e devlet üzerinden silmediginiz sürece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wolkan33 kullanıcısına yanıt

benim cihaz da 1 ocak 2025 de açılmalı idi fakat henüz açılmadı. sizin bu konuda deneyiminiz var gibi. Sizce kaç güne açılır ? açılmasını beklerken sim kart takılı halde mi bekletmeli yoksa buna gerek yok mu

• supernova17 kullanıcısına yanıt

Açılmış olması gerekirdi, Alo 120 hattından güncelleme isteyebilirsiniz. O süreçte hattı telefona takıp ara ara yeniden başlatıp kontrol etmekte fayda var, genelde 24 saat içinde çözerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan33 -- 3 Ocak 2025; 9:21:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.