Garip (vergi almak için uydurulmuş saçma sapan) bir uygulama, verilen bilgiler çok farklı, kafam karıştı. İnternette farklı bilgiler gördüğüm ve kendi tecrübem okuduklarımdan biraz farklı olduğu için sorma ihtiyacı hissettim. * Ben yurt dışında yaşıyorum. * Türkiye'de yaşayan bir akrabam üzerine kayıtlı olan bir Türk hattım var. * Yakın bir zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceğim ve son ziyaretim Kasim 2023 tarihindeydi, bir önceki ziyaretim ise Mart 2023. Mart 2023'te telefonumu Türk hattım ile kullandığım için Kasım 2023 ziyaretimde kullanamadım ve şimdi Eylül 2024'te kullanıp kullanamayacağımdan emin değilim. İnternette okuduğum kadarıyla kayıtsız IMEI'ler 1 Ocak tarihinde sıfırlanıyor, ve 120 günlük kayıtsız kullanım hakkı yeniden başlıyor. Fakat BTK üzerinden IMEI sorguladığımda "KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" sonucu alıyorum. Bu mesaj hattımı telefonum ile kullanamayacak olduğum anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, aklıma gelen ilk çözüm, kullandığım Vodafone hattı eSIM olarak değiştirip ikinci IMEI adresim ile kullanmak. Bunun dışında bir çözüm var mı sizce? Bu ziyaretimde hattı kendi üzerime almam mesela bana bir avantaj sağlar mı? Turistler için IMEI kayıt kuralları farklı mı acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 10 Eylül 2024; 13:25:55 > |
Bildirim