Merhaba arkadaşlar. bir tv aldığımız zaman kabloların sağdan soldan kabloları görünmemesi benim için önemli özellikle duvara montajda. sehbaya montajda kablolar tv ayaklarının arkasına gizlenebiliyor ama bu da yeterli olmayabilir. kendim biraz araştırarak bişeyler yapmaya çalıştım. tv ünitesi olacak ama duvara montaj yapacağım için tv sehbasının üstünde kalacak prizleri aşağı indirdim. daha sonra prizlerin yanından tvnin altına gelecek kadar bir kanal açarak 3cm çapında plastik bir boru yerleştidim. uçlara gelecek yerleri kabo geçecek kadar boşluk bırakıp alçıyla düzgünce sıvadım. sonra borunun üstünde alçıyla kapattım. duvara dekoratif taş veya duvar kağıdı yaptırılabilir. ben duvar kağıdı yaptıracağım. Son halini de bitince paylaşacağım. |
Tv Kablosu Gizleme
-
-
Hocam elinize sağlık, lakin
TV ünitesi aldığınızda zaten yaptığınız işlem gerekmeyecek. Kabloyu TV kin tam altında düzgünce çekseydiniz sanırım pek sırıtmazdı. Bizimki öyle. Zaten TV ünitesinde bir sürü eşya da ekleyeceksinizdir.
fotoğrafta da, çektiğiniz hat pek kısa. Daha uzun olsaydı daha mı değecekti? -
-
-
çok güzel olmuş hocam elinize sağlık gayet başarılı
-
Teşekkürler hocam.
-
hocam kiracı mısınız ev sahibi mi ? duvardan boru geçirmek yerine kanal yapılabilirdi diye düşünüyorum. duvar bütünlüğünü bozmamak gerekiyor. evet binanın en önemli yapı elemanı kolonlar ama Allah korusun deprem anında o duvarlar da kenetlenip destek olacak. -
Ev sahibiyim. Kiracı olsam yapmazdım. Duvarın icinden geçen bu şekilde çok fazla boru var Elektirik tesisatı için. 50cm uzunlugunda 3 cm çapında bir borunun zararı olacağını sanmam. İnan üzerine yaptığım alçı duvardan daha sağlam.
-
Son haline bakınca daha hoş duruyor hocam,
İlk çektiğiniz fotoğrafta hat gözüme küçük gözüktü ama sonradan paylaştığınız fotoğrafta gayet yeterli bir uzunluğu var.
Ellerinize sağlık -
Teşekkürler. Son halini de paylaşayım. Duvar kağıdı yapıldı. Tv ünitesi geldi ama üst ünitesi eksik olduğu için tamamen kurulmadı. Yan üniteler o yüzden yerde kaldı.
-
Ben de benzer şekilde yapmıştım 50 lik pimaş boru kullandım direkt prizlerin yanına denk getirdiğim için 4lü grup kasayla bir durdu. Hatta kablo çıkış kapağı ile de daha düzgün gözükmesi için kapattım. Tv büyük olduğu için tekrar duvardan indirmemek adına kullanılmasa da 4 hdmi, 1 usb uzatma, 1 ethernet rahatlıkla geçti. Tv nin sürekli fişte kalmaması ve görüntü kablolarıyla güç kablosunu yanyana geçirmemek için tv arkasına ayrıca priz koydurdum, prizin elektiriği alttaki uzatma kablosu gibi olan kabloyu fişe takınca güç gidiyor.
Tv sehpası henüz gelmediği için şimdilik böyle dağınıklık var :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 8 Mart 2024; 13:5:55 >
-
Merhaba sizin sistem daha güzel olmuş. Ben hdmi kablosu kullanmayacağım için ve fazla kırmayla uğraşmamak için 3cmlik boru kullandım. Güç kablosu, ethernet ve anten kablosu için yeterli. Lazım olursa bir hdmi kablosu da sığar. Sehba arkasında kalacağı için yan yana yapmadım. Gerçi sizin sistemi görsem öyle yapardım.
-
Bende PC monitörü için yapsam mı diye düşünüyorum fakat duvarların sağlamlığının azalması gibi bir durum olur mu diye endişeleniyorum doğrusu -
Kardeşim duvarların içinden elektrik, telefon, anten, gider boruları vs zaten geçiyor. 50cm değil 2 metre boru geçirmen bişey değiştirmez.
-
-
Selamlar, elinize sağlık güzel olmuş. Kablo kanalını nasıl açtınız? Bizim tv duvarı perde beton üzerine monte edilecek. Betonu delmek bile zorken kanalı nasıl açağımı hiç bilmiyorum. -
Mesajı yeni gördüm. Perde beton makineyle kesilerek kanal açılır. Ben tugla duvara yaptığım için ufak bir çekiç ve tornavida işimi gördü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X