Şimdi Ara

LPG'li Araçla AVM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben geçenlerde avm'nin tekine gittim, kapalı otopark girişinde lpg var mi dedi, bende var ama şimdi benzinde kullanıyorum dedim,tamam abi o zaman buyur geç dedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpgli aracla neden avm ye girmek için ugrasirsiniz hic anlamam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arabaya arkadan vurdular bagaj kapağı içine göçtü cam patladı.Ertesi gün çekici gelicek Eskişehire götürecek maslakta bilinen büyük bir otoparka 1 geceliğine bırakayım dedim adamlar almadı.Baya soru sordular niye geldin niçin bırakmak istiyosun felan.Alamayız dediler en sonunda.Sabaha kadar nöbet tuttum arabanın başında
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Antalya da her avm ye girebiliyorum..

İstanbul'da durum farklı biraz hocam.
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    İstanbul da olanlara Allah yardım etsin 15 yıl yaşadım Askerden sonra Antalya ya taşındık. Avm lerin bazılarına almıyorlar doğru zaten orada arabayla bir yerden bir yere gitmek resmen ölüm. Her an trafikte kalma korkusu oluyor bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

İstanbul da olanlara Allah yardım etsin 15 yıl yaşadım Askerden sonra Antalya ya taşındık. Avm lerin bazılarına almıyorlar doğru zaten orada arabayla bir yerden bir yere gitmek resmen ölüm. Her an trafikte kalma korkusu oluyor bende.

Sırf trafik yüzünden taşınasım geliyor, artık taşı toprağı beton istanbul'un. Ne huzur var, nede rahat.
  • Böyle durumlarda sadece lpg li araçların gireceği bir park alanı olmalı. Dışarı park edin diyorlar ama dışarıdaki yeri dizel ve benzinli araçlar doldurmuş oluyor.

• İşte ülke olarak en büyük sorunumuz bu ! işini düzgün yapan insanların ,haksızlık hukuksuzluk yapanlar tarafından tecrit edilmesi !

Hemşerim hem yapmaman gereken birşeyi yapıyorsun.Yasak olduğunu biliyorsun.Herkesin hayatını riske atıyorsun.ama Görevli işini düzgün yaptı diye hemen kanunlardan kurallardan bahsediyorsun !

Velevki o aracın bagajının içinde bomba olsa ? Asıl sorun o aparatı kaldırıp bakmayan güvenliklerde !
  • quote:

Orijinalden alıntı: bada38

Ben geçenlerde avm'nin tekine gittim, kapalı otopark girişinde lpg var mi dedi, bende var ama şimdi benzinde kullanıyorum dedim,tamam abi o zaman buyur geç dedi

Efsane

• Adamlardaki eziklik duygusuna bak. Arabanın arkasına dizel logosu yapıştırmış. Kapalı otoparka girince madalyamı veriyorlar size?

• alemci83 A kullanıcısına yanıt
    Çünkü lpg li araçların bırakıcağı yerlere normal arabalar bırakıp yer bırakmıyor.

• bordod B kullanıcısına yanıt
    Sizin ön ve arka camlarınızda yasal zorunluluk olan LPG etiketleri var mıydı da siz yasal hakkı var mı diye soruyorsunuz? Güvenlik görevlisi bagajı açmak zorunda kaldığına göre etiket yoktu.

• Ben anlamiyorum tamam lpg bakimlari yapinca saglam ama aracina kim ne kadar bakim yaptiriyor bilen var mi?
    Sen,o yaptiriyor ya digeri?Ulkemizin ne tarzda oldugunu biliyosunuz denetim muayne vs...
    Risk almaya ne gerek var?
    Acik otopark olum degilki hatta bence daha rahat.

• Ben anlamıyorum. İnsanlar emin olmadan nasıl bu kadar iddiada bulunuyor. Yasal zorunluluk değil. Öyle olsa muayeneden geçirmezler.
  • Geçen yıllarda "lpg guvenli ve temiz bir yakıttır " şeklinde devletin yaptığı reklamlar vardı. Burada esas sorun lpg guvenli ise gereği yapılmalı otoparklar açılmalı yok değil ise lpg yasaklanmalı. Yasaklanamayacağına gore otoparkların açılması gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi ben guvenli oldugu icin kapali otoparka sokuyorum o yuzden yanimda lpgli araç istemem

• the_zula kullanıcısına yanıt
    Bu bomba meselesinin suyu çıktı. Arkadaş arabanın içine kimse bakmıyor. Camlarda film var. Koyacak olsam arabanın içine koyarım. Bagaja konacak bomba arabanın içine, dizel ise depoya konamıyor mu?

Anlamıyorum. Gayet basit bir durum. Ben yasak değil demiyorum. Sadece yapılan arama abartı geldi.

Üstelik İstanbul'da sıkıntı değil LPG. Daha ilk defa giremedim bir yere. İstanbul'da Mecidiyeköy civarındayım. Yani aklınıza gelecek büyük AVM'lerin hiçbiri derin arama yaptırmıyor. Onların hepsi mal mı yani? O AVM'lerin hepsinin sahibi mal(yatırımlarını riske atıyorlar), bir beni arayan güvenlikçi akıllı.

Arabam 2008 Honda Civic, BRC ile kullanıyorum. Bakımlarını da düzenli yaptırıyorum. Fakat mesele dediğim gibi arabanın durumu falan değil. Güvenliğin tutumu.

Peki neden açık alana bırakmıyorum?
    Trump'a gidin de açık alan arayın veya Cevahir'e gidin de kuyruk bekleyin.

Bütün bunlara rağmen yine de kurala uyarım. Yeter ki düzgün uygulansın. Kimse net yazmamış. Asıl soru da oydu zaten:

Güvenlikçinin o kadar derin arama yapması yasal olarak doğru mu? Örneği var mı bu durumun?

• bordod B kullanıcısına yanıt
    Etiketin olsa adam seni aramadan girmeyin derdi. Etiket şart.

• dizelden başkası yalan

• Hala LPG patlar lafları.

Kaç tane araç gördünüz durduğu yerde, AVM de patlayan (benzinli-dizel-LPGli dahil)???

Tabii ki 100% patlamaz diyemeyiz. Ama bu şüpheyle de yaşanmaz. Her gördüğümüz LPG li araca ki, bugünlerde dizellerde de tehlike başladı, bomba gözüyle görmemiz çok yanlış
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.