Şimdi Ara

LPG'li Araçla AVM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
1
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oğlanlı arkadaş ilkokul öğretmenine benden selam söyle özkütle nedir hem kendi öğrensin hem sen öğren.
    Sen i20yi 0ından pahalıya satıyodun ne oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı avm kapalı otopark girişinde yasal mevzuat gereği lpg/cng li araç giremez yazıyor ?Bu yasal mevzuat nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bordod

Ben aramadan hoşlanmıyorum demedim. O ayrı bir konu. Hakkı var mı? Hukuki olarak durum nedir?

Açıklamalı bi şekilde izah etmiş bi de adam. Onu bile işgüzarlığa yormuşsun.

Ben senin anlayacağın şekilde net ve daha kısa bi cevap vereyim.

EVET ARAMAYA ve SENİ İÇERİ ALMAMA HAKKINA SAHİP.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

quote:

Ben aramadan hoşlanmıyorum demedim. O ayrı bir konu. Hakkı var mı? Hukuki olarak durum nedir?

Açıklamalı bi şekilde izah etmiş bi de adam. Onu bile işgüzarlığa yormuşsun.

Ben senin anlayacağın şekilde net ve daha kısa bi cevap vereyim.

EVET ARAMAYA ve SENİ İÇERİ ALMAMA HAKKINA SAHİP.

Alıntıları Göster
    Bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Yukarıda da belirtim, Özel mülkiyete giriyor. Siz nasıl kendi mülkünüzü çit ile çevirip zararlı kişi ve durumlardan sakınmaya ve
    onları isterseniz mülk sınırları içine sokmamayı hak olarak görüyorsanız, o mülk sahibi de görüyor.

Bir kural var, karşılıklı uyulur ise sorunsuz olur. Ama taraflardan birisi kurala uymak istemiyor ise işletme sahibi malını korumak için
    duruma önlem olarak uymak istemeyeni sınırları içine almama hakkını kullanır. Gayet doğal...

Bu konu yıllardır hep aynı şekilde sorulur, tartışılır, son bulur.

Özel mülkiyete konu olan otopark'a lpg'li araçların girişi sızıntı ve patlama(ve daha büyük bir olaya) önleme amaçlı denetim altına
    alınmaya çalışılıyor. Karşılığında da açık alan sunulmuş. Doğru olan da gizlice girmek ve bunu başarı olarak görmek yerine açık alana
    park etmek değil midir? Niye ben ve benim gibi lpg'siz araç kullanıcıları, lpg'li araç kullanıcıları tarafından tehlikeye atılıyor. İlla gireceğim
    diye inat nedendir! Bende hep onu merak ederim?

Dediğiniz doğru ve girmelerinin tek sebebi var bence. Araçlarına birşey olacak korkusu?

Durumu olmayan insanların araç kullanması.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Yukarıda da belirtim, Özel mülkiyete giriyor. Siz nasıl kendi mülkünüzü çit ile çevirip zararlı kişi ve durumlardan sakınmaya ve
    onları isterseniz mülk sınırları içine sokmamayı hak olarak görüyorsanız, o mülk sahibi de görüyor.

Bir kural var, karşılıklı uyulur ise sorunsuz olur. Ama taraflardan birisi kurala uymak istemiyor ise işletme sahibi malını korumak için
    duruma önlem olarak uymak istemeyeni sınırları içine almama hakkını kullanır. Gayet doğal...

Bu konu yıllardır hep aynı şekilde sorulur, tartışılır, son bulur.

Özel mülkiyete konu olan otopark'a lpg'li araçların girişi sızıntı ve patlama(ve daha büyük bir olaya) önleme amaçlı denetim altına
    alınmaya çalışılıyor. Karşılığında da açık alan sunulmuş. Doğru olan da gizlice girmek ve bunu başarı olarak görmek yerine açık alana
    park etmek değil midir? Niye ben ve benim gibi lpg'siz araç kullanıcıları, lpg'li araç kullanıcıları tarafından tehlikeye atılıyor. İlla gireceğim
    diye inat nedendir! Bende hep onu merak ederim?

Dediğiniz doğru ve girmelerinin tek sebebi var bence. Araçlarına birşey olacak korkusu?

Durumu olmayan insanların araç kullanması.

Alıntıları Göster
    Bu durum hoşunuza gitmiyorsa 3 kuruş daha koyup dizel alın kardeşim siz de.

• qx5 kullanıcısına yanıt
    Laf söyledi bal kabağı

O araç dizel. Patlayan da lpg değil araçtaki tüpler

• Güvenliğin bunu tespit etmesi haklı fakat altına bakarak anlaşılır bişey neden abartmış o garip

• Hayvan eti Yiyen kullanıcısına yanıt
    Akasya'da açık alan yok hatta dışarı bırakılan araçlar çekiliyor. Optimum lpg kontrolü yapmıyor. Aracımda hem lpg etiketi hemde tanka bakmasına rağmen sadece bagajı açıp kapattılar geç dediler. Ayrıca bazı arkadaşlara şunu da söylemek isterim lpg si olmayan araçlar açık alanı işgal etmesse bizde kapalı otaparka bu kadar girmeye meraklı olmayız. Açık otoparka bakarsanız yarı araç dizeldir.

• Guvenli arac varken ne isin var lpg ile

• Ben bu bagaj kontrol olayının asıl sebebini çözemedim bir türlü. İstanbul da yaşıyorum arabam dizel, çoluk çocuk olmadığı için bagajım hep boş ve düzenlidir. Bu bagaj kontrol olayını da gittiğim avmler içinde sadece optimumda görüyorum ama nasıl? Adam bagajı açıyor, açtığı gibi kapatıyor. Benim bagajım hep boş buna tamam ama önümdeki arabalarda ne zaman gitsem mutlaka karşılaştığım durum, adamın bagajı gırtlagina kadar valiz dolu, adam bu bagaja da aç kapa yapıyor, lpg tankını benim bile gördüğüm arabaya da aç kapa yapıyor. Daha kimseyi çevirdiğini görmedim. Şimdi sorum şu.
    Bu bagaj kontrolü bomba gibi güvenlik amacıyla yapılıyorsa adamın valizleri de kontrol etmesi lazım gelmez mi? Tabi bunu da kim kabul eder?
    He yok lpg için yapılan bir uygulama ise onu da alıyorlar içeri?
    Yok bu ikisi de değilse ne için?

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Oğlanlı arkadaş ilkokul öğretmenine benden selam söyle özkütle nedir hem kendi öğrensin hem sen öğren.
    Sen i20yi 0ından pahalıya satıyodun ne oldu :)

Ahkâm kesme arkadaş.

Senin demek istediğin, LPG Buharı havadan ağır ve zeminde birikir mevzusu.

Ama gerçek o değil, bu birikme Buharlaşma miktarıyla doğru orantılı.
    Lpg tankından mı sızacak gaz, arabanın regülatöründen mi sızacak, araba mı yanacak onu kestiremeyiz.

Ama bir gerçek varki, LPG buharını solumak kapalı mekanlarda boğulmaya sebep verir.

Bu arada i20 satmıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 20 Eylül 2015; 10:11:27 >
  • Sırf bu yüzden değiştirecem lpg li aracımı.

Resmen 2. Sınıf muamele görüyoruz .

• En ufak ihtimaller bile düşünülür, günlük kaç bin insanın giriş/çıkış yaptığı bir yerde gerekli bütün önlemler alınmalı. Şu LPG'lilerde ki tripte kimsede yok. Yukarıda ki arkadaşlar çok güzel açıklamış,tekrardan açıklamaya gerek yok

• Pabliato P kullanıcısına yanıt
    Tabi canım her konuda Avrupa standartlarında yaşıyoruz zaten. O kadar işçi ölümünün olduğu ülkede alınan tek önlem lpg kontrolü. En ufak ihtimalmiş. Güldürdün beni :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

dizelden başkası yalan
    Klasik türk kafası,
    lpgli araçların normalde kapalı otoparka alınmadığını biliyor mu? biliyor
    lpg varsa açık alana park edin şeklinde kuralı biliyor mu? biliyor
    girmesinin yasak olduğu, bir sıkıntı yaşarsa kan alacaklarını bile bile kurallara aykırı olarak kapalı otoparka girmeye çalışıyor mu? çalışıyor
    bunun üstüne görevi güvenlik olan personelin birçok avmde yapılan gibi bagajı açıp simit lpgyi bulmasını yadırgayıp, yasak değil mi bu hakkı var mı diye sormaya utanmadan,çirkefe yatıyor.
    ne söyleyebilirsin ki buna?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Tabi canım her konuda Avrupa standartlarında yaşıyoruz zaten. O kadar işçi ölümünün olduğu ülkede alınan tek önlem lpg kontrolü. En ufak ihtimalmiş. Güldürdün beni :)
    Aracım lpg li ve şu ana kadar arama yapan her yere girebildim. Anadolu yakasındaki adliye sarayı da buna dahil. Aracımda simit lpg var stepne haznesinde. Dolum ağzı depo kapağının olduğu kısımda. Göstergesi sol dizimin önündeki kapaklı gözde. Aracın altından giden tüm boruların üzerine sac ile kapattırdık. Sonuçta motor kapağını açıp bakmayan göremez. Hoş açıp baksalarda orda da motor üstü plastik kapağı var.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Zuahahahh işçi ölümleri oluyor diye diğer önlemleri de almayalım o zaman. Saçma sapan yerlere çekip durma,siyasete de çekersin birazdan.

• http://m.sabah.com.tr/gundem/2015/04/17/trafige-kayitli-araclarin-yuzde-41i-lpgli. Avm lerin amacı para kazanmak. Lpg li aracı almassa kapalı otoparka, yuzde 41 lik kıtleyı dışlamak anlamına gelir. 5 yıl sonra oran yuzde 50 yı de bulabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Balkabağı kardeş, bu video da ki amaç lpg sızıntısının araç içinde birikmesi ile oluşacak tehlikeyi göstermek. Her şeye sazan gibi atlamazsan olmaz mı ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.