Şimdi Ara

'LPG'Lİ CANAVAR' ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu haber, belki daha çevreci olduğu için ilerde araçların spor modellerine bile fabrika çıkışlı lpg koyan firmaların olacağı göstergesidir kim bilir.

Zaten firmalar şu anda deli gibi hybrid modellerine çalışıyor. Honda ve toyota çıkardı bile.

Belki bilenler vardır, volvonun yurtdışında fabrika çıkışlı lpgli modelleri bile var.

'LPG'Lİ CANAVAR' !

'LPG'Lİ CANAVAR' !

Performance
    The bi-fuel models have slightly less torque (pulling power) than the standard petrol cars, although in reality this adds only 0.1 sec to the 0-62 mph time. More to the point, the bi-fuel conversion is available only on non-turbo, relatively low-powered cars that aren't particularly high performers anyway. Volvo says there aren't any problems with converting turbo engines to LPG, and that more powerful bi-fuel models could be offered at a later date if there is sufficient demand.

Lpgli modeller benzinli olanlarından bir miktar daha az torka sahip olduğu halde, gerçekte 0-100 hızlanmasına 0.1 sn lik gecikme yapıyor. Şu anda sadece turbosuz modellerde uygulanıyor ama ilerde eğer talep olursa turbo motorlara bile lpg takılabildiğini ve sorun olmadığını söylüyolar.

Linki vereyim.http://www.volvoclub.org.uk/roadtests/bifuel_01on_roadtest.shtml

Belki şimdi değil ama bi 20 sene sonra çevre sorunu araçların performansından daha önemli hale gelebilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bu mantığa göre x5 in dizeline de cayennenin dizeline de binilmemeli lüks araçta ekonominin ne önemi varki lüks dediğin benzinli olur adam bayılacak bir ton parayı araba traktör gibi çalışacak (tork muhabbetine girmeyelim lütfen oynarsın turbo basıncıyla benzinli arabada da istediğin torku üretebilirsin nasıl olsa)

quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Tillahı gelse LPG'li M3'e M5'e binmem kimse de bindiremez.1 yıl LPG'li araç kullandım LPG'ye karşı değilim tam tersine tasarruftan yanayım ama M3'ü,Ferrarisi,Lambosu bilmem nesi olan adam LPG kullanmamalı,kullanmasında.Zaten ekonomi istiyosa o arabayı almamalı orta sınıf bi araç alıp LPG ile devam etmeli benim kastettiğim budur.LPG'li orta sınıf hatta üst sınıf araç olur ama spor araç olmaz.Benim şahsi kanaatim budur.Hatırlayın Belçikalı bi işadamının eski bir Ferrari Testarossa'sı vardı,LPG taktırmak istiyodu araca, firma bizzat araca el koyup parasını ödeyip geri almıştı.Söz konusu olan sportiflikse bu araç performans yakıtıyla 0-100'ü 3.8 saniyede alır 4.6sn'de değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @levent@ -- 3 Aralık 2007; 11:13:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

bu mantığa göre x5 in dizeline de cayennenin dizeline de binilmemeli lüks araçta ekonominin ne önemi varki lüks dediğin benzinli olur adam bayılacak bir ton parayı araba traktör gibi çalışacak (tork muhabbetine girmeyelim lütfen oynarsın turbo basıncıyla benzinli arabada da istediğin torku üretebilirsin nasıl olsa)

quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Tillahı gelse LPG'li M3'e M5'e binmem kimse de bindiremez.1 yıl LPG'li araç kullandım LPG'ye karşı değilim tam tersine tasarruftan yanayım ama M3'ü,Ferrarisi,Lambosu bilmem nesi olan adam LPG kullanmamalı,kullanmasında.Zaten ekonomi istiyosa o arabayı almamalı orta sınıf bi araç alıp LPG ile devam etmeli benim kastettiğim budur.LPG'li orta sınıf hatta üst sınıf araç olur ama spor araç olmaz.Benim şahsi kanaatim budur.Hatırlayın Belçikalı bi işadamının eski bir Ferrari Testarossa'sı vardı,LPG taktırmak istiyodu araca, firma bizzat araca el koyup parasını ödeyip geri almıştı.Söz konusu olan sportiflikse bu araç performans yakıtıyla 0-100'ü 3.8 saniyede alır 4.6sn'de değil.

Cayenne in dizel aracı yok arkadaşım. Bir ara gazetede okumustum.

Porsche nin üretim anlayısına konseptine aykırıymış.

O yuzden dizel cayenne bekleyen müşterilerin ileri de hybrid modelleri beklemeli diye bir acıklama yapılmıştı porsche tarafından

• HIC BAKTINIZMI BMW'NIN TICARI TAKSISI VARMI DIYE. HEM ARACA O KADAR PARA HARCA SONRADA GIT LPG TAKTIR. HIC OLACAK ISMI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hi-jackers -- 4 Aralık 2007; 11:50:45 >
  • Selam arkadaşlar bende 95 model doğan var buna 4 ay önce ALDESA marka lpg taktırdım fakat pek memnun değilim yakıtla ilgili aracın birçok yeriyle işlem yapırdım ama nafile acaba nedeni ALDESA marka olmasımı şu anda Km de 250 ykrş yakıyor sizce nasıl bu konuyla ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum....
  • Hocam sorun falan yok ortada. Zaten o araba 250-300den aşağı yakmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: aliozsert50

Selam arkadaşlar bende 95 model doğan var buna 4 ay önce ALDESA marka lpg taktırdım fakat pek memnun değilim yakıtla ilgili aracın birçok yeriyle işlem yapırdım ama nafile acaba nedeni ALDESA marka olmasımı şu anda Km de 250 ykrş yakıyor sizce nasıl bu konuyla ilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum....

• Selam,

Peki arkadaşım doğan marka arbalar için bir çok kişiden duyduğum kadarı ile benim arabadan çok az yakıyor ben bunu anlamıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.