Şimdi Ara

LPG'li Sistemler Çekişi Artırır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ccaparli

faruksevgili benim yazdıklarıma dalga geçer gibi mesaj yazarken az da olsa imzama dikkat etseydiniz cihazı ve aracı görürdünüz.

landi renzo kit var aracımda. ayara gittiğimde önce rölantide bir ayar yapılır sonra istanbul yolunda (ankara) ayara çıkarız, araçta 3 kişi olarak. o ayar sırasında aracı ben kullanırım ve arkadaş bilgisayardan ayarı yapar.

edit: ayrıca alıntı yaparken "alıntı" butonuna basın, direk kendi mesajınız gibi oluyor, anlamakta zorluk çekiliyor.

Sn.ccaparli: Dalga kelimesini kabul etmiyorum bunu şöyle açıklayayım
    Bir soru var, soruya cevap yazmışınız (iyi niyetle), Hemde 3 kişi aynı şeyi yazmış, ama karşınızdaki anlamak ta direniyor...Eeeeh insanız bizde bi teşekkür yetiyor bize başka bir beklentimiz yokki, Buradan birilerine yardımcı olabildikmi biraz iyi hissediyoruz kendimizi dün gece 03.00 kadar forumlardaydım, yorgunluktan olsa gerek imzanıza dikkat etmemişim özür dilerim Ayrıca alıntı yapmayı tabiiki biliyorum sadece yazınızın bir bölümünü kopyala yapıştır yaptım , cevabım o kısıma aitti kırkından sonra bilgisayar kullanınca oluyo o kadar...
    Ayarınızı bidaha kontrol ettirin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 22 Aralık 2007; 15:14:58 >

• Hangi firma 70/30 hangisi 60/40? Aynı firmanın farklı istasyonlarında da oransal farklılık var mı? Özellikle Ankara'da önerdiğiniz istasyon var mı? Fiyat olarak değil de kalite olarak önerileri olanlar varsa çok iyi olur. Saygılarımla.
    quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orjinalden alıntı: merivalpg

Peki o zaman, en randımanlı olanı hangi firmanınki?

Zengin firmaların kendi gemileri (tankerleri) var Kendi gazını kendi getiriyor ve bütan/propan karışımınıda kendi belirliyor. Yanılmıyorsam 60/40 oranında karıştırıyor ... Bütan/propan karışımı her ülkenin iklim yapısına göre ülkeler tarafından belirlenmiştir. Ülkemizde belirlenen oran 70/30 dur Bütan ve propan karışımı tankerden rafineriye pompalanırken yapıldığı için tüm firmalarda aynıdır Mutfak veya otogaz farkı olmaksızın, sadece mutfak gazına koku ilave edilir. Küçük firmalar yeterince stok sahası olmadığı için her ikisinide kokulu olarak satar. Olay bu arkadaşlar,
    60/40 kullanırsanız çok performanslı ama daha az km.
    70/30 kullanırsanız normal performans ve daha fazla km.
    Tercih sizin

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Peki o zaman, en randımanlı olanı hangi firmanınki?

Zengin firmaların kendi gemileri (tankerleri) var Kendi gazını kendi getiriyor ve bütan/propan karışımınıda kendi belirliyor. Yanılmıyorsam 60/40 oranında karıştırıyor ... Bütan/propan karışımı her ülkenin iklim yapısına göre ülkeler tarafından belirlenmiştir. Ülkemizde belirlenen oran 70/30 dur Bütan ve propan karışımı tankerden rafineriye pompalanırken yapıldığı için tüm firmalarda aynıdır Mutfak veya otogaz farkı olmaksızın, sadece mutfak gazına koku ilave edilir. Küçük firmalar yeterince stok sahası olmadığı için her ikisinide kokulu olarak satar. Olay bu arkadaşlar,
    60/40 kullanırsanız çok performanslı ama daha az km.
    70/30 kullanırsanız normal performans ve daha fazla km.
    Tercih sizin

bazı otogazlarda da koku oluyor. onlar dökmegaz mı?

• Evet açıklamayı yaparken firma adı vermeden yazmaya çalıştım. Ama forumları gezerken baktımki bu konuda anket bile var, öyleyse açıklayayım buradan. Aygaz-ipragaz gibi firmalar büyük olduğu için kendi gemileri var ama sadece aygaz bildiğim kadarıyla otogaz ın gazını 60/40 olarak ayarlıyor
    (%60 bütan %40 propan) örneğin turnagaz-akçagaz-ocakgaz-ergaz vb. firmalar Kokulu gaz satıyorlar. Ve direk tüpraştan aldıkları için resmi karışım olan %70 bütan/%30 propan kullanıyorlar dolayısı ile Evet dökmegaz
  • Aynı küre tanktan çıkan lpg
    a) Kamyonuyla seramik üreticisine gidiyor
    b) Kamyonu otogaz satış noktasına gidiyor
    c) Kamyonu tavuk üretim çiftliğine ısıtma için gidiyor
    d) kamyonu kullandığınız spreylere (kozmetik imalatcısına) gidiyor
    e) kamyonu mutfağınıza dolum yapan yere gidiyor
    Ama hepsi farklı fiyattan , farklı vergiden
    aklınızdan geçenleri okur gibiyim
  • Bu Aygaz Euro LPG daha mı temiz? Çekişte bir faydası var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merivalpg -- 23 Aralık 2007; 21:11:43 >
  • psikolojik bir yanılma.
    lpg teknik olarak çekişi arttırmaz.
    %5 civarında güç kaybına sebep olur (bknzwww.2a.com.tr)
    fiat albeanın sıfır albea sının aynı motorlu araçlarının teknik verilerirdede (1200 8v)
    lpg'li olanda beygir gücünde ( yaklaşım -%5) ve 0-100 km hızlanmasında( yaklaşık -1 sn) kayıplar var. (bknz. www. fiat.com.tr)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilal55b -- 24 Aralık 2007; 12:32:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilal55b

psikolojik bir yanılma.
    lpg teknik olarak çekişi arttırmaz.
    %5 civarında güç kaybına sebep olur (bknzwww.2a.com.tr)
    fiat albeanın sıfır albea sının aynı motorlu araçlarının teknik verilerirdede (1200 8v)
    lpg'li olanda beygir gücünde ( yaklaşım -%5) ve 0-100 km hızlanmasında( yaklaşık -1 sn) kayıplar var. (bknz. www. fiat.com.tr)

biz diyince gerici oluyoruz, yeniliklere karşı oluyoruz.

• kendim bir motor cu olarak aracımın lpg de daha performaslı oldugunu biliyorum lpg montajı iyi yapılırsa benzinle aynı performansı saglar
    bunda enbüyük etken montaş yapılırken manıfota delinen delikler gaz hortumlarının boyu ve iyi bir ayardan gecer
  • quote:

Ben yaklaşık 1 ay önce arabama LPG sistemi taktırdım. Bilmem yanılıyor muyum ama ben arababanın performansının daha da iyi olduğunu hissettim. Çekişi, seriliği ve vites geçişleri daha iyi oldu. Bunun bir sebebi var mı? Yani, yakış olarak benzin ile LPG arasında kıyaslama yapabilecek olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Saygılarımla.

Ne performansından bahsediyorsun?BENZİN'in oktanı en az 95 en fazla 100 oktan iken ve yanma ısısı 300 derece ken LPG de oktan en az 91 en fazla 93 arasında yanma ısısıda 500 derece,yani burdan bakarsan performansın olup olmadıgını anlarsın,bence senin eski sistemdeki enjektorlerin tıkalı ondan dolayı verimli surus alamıyorsun lpg takıldıgı zaman yeni enjektorler takıldıgı icin perforanslı geliyor sana

• bende 98 hundai accent gl var arkadaşlar.
    3 senedir lpg kullanıcısıyım.
    LPG daha performanslı,yüksek devirde değil,her devirde daha seri.

bunun sebebi,arabalarda,benzinde,en tasarruflu şekilde kullanmanızı sağlayan ayarlar mevcut.chipler vs.
    lpg ye geçince bunlar devre dışı kalıyor,ve araç asıl performansında çalışıyor.
    ama busefer çok yakıyor,deli gibi dersenizde alakası yok.
    34 litre simit tank ile ben istanbul trafiğinde 310-315 km arası kesin giriyorum benzinliğe,ve bu eski sistem lpg,ALDESA marka.
    yeni sistem eminim daha farkeder..

istanbul -izmir arası ise 347 km lere dayanıyorm ki yokuşta bırakır yolda,düz yol olsa daha gidecek.ama mecbur giriyorum benzinliğe.

konu saptı ama sonuç,lpg hem daha performanslı hemde daha ekonomik,benzine göre.
  • Benimki kişisel deneyim. Ben araçta lpg ile çekişin ciddi olarak arttığını hissettim. Hem gazı daha iyi yiyor hem de araç daha atak oldu. Öte yandan size şunu söylemek isterim: lpg taktırmadan önce aracın bakımları tam olarak yapılıyordu ve eski sistem enjektörlerimde de herhangi bir tıkanma sorunu yoktu. Bir konu üzerinde tartışırken eldeki veriler ışığında tartışırsak ve farazi bilgilerle forumu okuyanları yanlış yönlendirmezsek daha doğru olur düşüncesindeyim. Saygılarımla.
    quote:

Orjinalden alıntı: selsah

quote:

Ben yaklaşık 1 ay önce arabama LPG sistemi taktırdım. Bilmem yanılıyor muyum ama ben arababanın performansının daha da iyi olduğunu hissettim. Çekişi, seriliği ve vites geçişleri daha iyi oldu. Bunun bir sebebi var mı? Yani, yakış olarak benzin ile LPG arasında kıyaslama yapabilecek olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Saygılarımla.

Ne performansından bahsediyorsun?BENZİN'in oktanı en az 95 en fazla 100 oktan iken ve yanma ısısı 300 derece ken LPG de oktan en az 91 en fazla 93 arasında yanma ısısıda 500 derece,yani burdan bakarsan performansın olup olmadıgını anlarsın,bence senin eski sistemdeki enjektorlerin tıkalı ondan dolayı verimli surus alamıyorsun lpg takıldıgı zaman yeni enjektorler takıldıgı icin perforanslı geliyor sana

• Burada hafif bir hinlik hissettim Biz herkese şunu söyleriz 1200-1500 cc motorlar arası,1600-2000 cc motorlar arası,ve üzeri yakıt tasarrufu ve performans farklıdır, (sırasıyla %30-%40-%50 zamlara göre değişken)%60 a kadar çıkar. Niye 1200 cc ve 8 valve bir aracı örnek gösterdiniz birşey öğrenmek isteyenlerin kafası karışmazmı ! Buradan birde 3000 cc örneği gösterin arkadaşlara , yada daha üzeri.. üstelik fiattan başka 8 valve üreten başka bir firma kaldımı türkiyede
  • Benim en son mesajımdan sonraki deneyimlerim hala LPG'nin daha performanslı olduğu yönünde. Özellikle benzinle ve LPG ile karşılaştırma da yapıyorum, mesela yokuşta LPG'yi kapatıyorum ve benzine geçiyorum, LPG'de yokuş çıkarken performansın daha iyi olduğunu görüyorum. Oktan mı, LPG sistemimden mi kaynaklanıyor tam bilemiyorum...
  • benzin gibisi yok aracım benzinde daha güzel çekişe sahip ve daha gürültüsüz çalışıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolf_HKN

benzin gibisi yok aracım benzinde daha güzel çekişe sahip ve daha gürültüsüz çalışıyor

hakkaten yani. Nereden çıktı lpg nin daha performanslı olduğu şimdi? Olayı da lpg nin oktanına bağlamayın arkadaşlar.. Ne kadar yüksek oktan = o kadar geç yanma hızı..

bu arada benim doğan görünümlü şahinle başım dertte.. 30 lt lpg ile bazen 200-220 km yol yapıyor, bazen de 100 km yapmadan bitiyor 30 litre.. Halbuki gittiğim yol aynı. Noluyo bu arabaya yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 15 Ocak 2008; 2:06:26 >
  • Sayin arkadaslar,
    bunu her zaman söylüyoruz karbüratörlü sistemlere yapilan lpg montajinda güc kaybi sözkonusudur fakat sirali sistemlerde düzgün ve iyi bir montaj ile beraber kaliteli bir kit kullanilir ise herhangi bir güc kabi yasamazsiniz ayrica tasarruf olayi sirali sitemlerde karbüratörlü sistemlere göre daha fazladir aracin modeli motor gücü bunlar hep yakita etki eden faktörler kiyaslamayi bunlara göre yaparsaniz saglikli ve güvenilir sonuclar elde edersiniz herkese tasarruflu sürüsler.

Rumeli otogaz
    tartarini Kusadasi yetkili bayi
    0256 6221808
    rumeliotogaz@hotmail.com
  • http://www.mmf.gazi.edu.tr/journal/2006_2/DERGI2006%20V21%20NO2%20_sayfa303-310_.pdf

bu linki sabırla okursanız diyor ki alt devirlerde %2-3 artış, üst devirlerde %3-4 azalış olurmuş.

tabi bu çalışma benzinle değişik propan/bütan oranları üzerinde yoğunlaşmış.
  • merivalp
    sana tavsiyem fazla oynama lpg düğmesiyle bende hava atayım derken zorla arıza ışığını yaktım.
    bırak sistem kafasına göre takılsın.
  • Avansınız benzine göre fazla lpg ye tam denk geliyor. fazla güç verdi sessiz çalıştı dyorsunuz. avansınız benzine göre tam lpg de gürültülü az çakiyor dyorsunuz. Avansınız benzine düşük lpg de silkeleme yapıyo dyonuz...

Bu olayların altında sente ayarı ve ateşleme sistemi var...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.