Şimdi Ara

LPG montajı yaptırdım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya oku oku bitmiyor hocam gercekten cok stresli günler atlatmıssın...gecmiş olsun...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Merhaba tekrar,
    Biraz evvel beni Mahir bey arayıp olan biten ve ekibinin davranışları için özür diledi ve her türlü sorunumun halledilebilmesi için beni istediğim zaman ""randevu almaksızın"" servisine davet etti.
    Ne dersiniz?, herkesin bir ikinci şansa ve anlayışa ihtiyacı varmıdır?
    Göreceğiz................................................................................................??????????????????????
  • Demekki Umut beyin konusunun üzerinde durmaya başladılar ve sıkıştırdılar. Haliyle o gün sizde montaj yaptırıp memnun olmadığınızdan dolayı sizinde sorunuzla ilgileniyorlar. Umarım her ikinizde sorunlarınız halledersiniz.
    Hala bu işin sonucu ne olacak EMKAR denen bayinin BRC bayisi olması devam edecekmi merakla bekliyorum. Sahsen bu kadar acı tecrübeden sonra benim bayim olamaz artık. Eğer 2A gerçekten üzerine düşeni yapacaksa bu bayilik konusunu gözden geçirmeli.
    quote:

Orjinalden alıntı: tanbal

Merhaba tekrar,
    Biraz evvel beni Mahir bey arayıp olan biten ve ekibinin davranışları için özür diledi ve her türlü sorunumun halledilebilmesi için beni istediğim zaman ""randevu almaksızın"" servisine davet etti.
    Ne dersiniz?, herkesin bir ikinci şansa ve anlayışa ihtiyacı varmıdır?
    Göreceğiz................................................................................................??????????????????????

• slm arkdaşlar.lpg ile ilgili yazılanları dolaşırken nette siteye rastladım ve direk üye oldum.
    umut arkadaşımızın başını yakan lpg kiti emkarda taktırılmış fotosu olan araç sahibi benim.
    emkar da başımdan geçenleri bende paylaşmak istedim sizlerle.
    aracımı daha ekonomik hale getirme düşüncesi ile lpg üzerine araştırma yapmaya başladım.daihatsu nun brc marka ile anlaşma yapması ve daihtsu kar otonun yönlendirmesi ile emkar oto ya gidip aracımı teslim ettim.daha önce bu model bir araca lpg kiti takmadıklarını aracı bırakmamı bittiği zaman arayacaklarını söylediler.aracı cuma sabahı bırkmıştım pazartesi günü saat 4 civarlarında aradılar aracımı alabileceğimi söylediler.aracı teslim aldım belli şeylerin zamanla oturacağı herhangi bir sorun hissedersem aracı getirmem ayarlarının yapılacağı söylendi.
    araçla trafiğe çıkınca ilk belirgin farkına vardığım motordan gelen aşırı ses sürekli arabanın titremesi gaz kesmesi turboyu açmak için gazı kökldiğim anda (brc turbo kit takıldı aracıma) direk aracın benzine geçmesi 90 120 arasında gazın kesilip aracın ileri geri silkelenmesi durduğum her kırmızı ışıkta yada kalabalık trafikte frenden ayağımı çekip gaza bastığım anda (yavaş hızlı normal hr türlü denedim) arabanın stop etmesi.

• 2 günlük kullanım sonrasında 3. günü aracı emkar otoya götürdüm.programlamadan doğan sorunlar olduğu stop etmenin rolanti düşüklüğünden kaynaklndığı(rolantide hiç bir düşüklük söz konusu değildi)sürekli aynı yerden gaz almam farklı yerlerden gaz almam sonucu bu tarz performans düşüklüğü aracta silkelemelerin olabileceği,turboda benzine geçmesine lpg sürat yakıtı değil turboyu açmayacan lpg de (neden ozaman turbo kit taktık dediğimde aracın turbo düz kit takılmazda ondan cvb aldım)diye çeşitli bilgece dahihanece tavsiyeler aldım. aracı bilgisayara bağlayarak tekrar programlaması yapılıp hazır sorun çıkmaz artık çıkarsa getirirsin gene dendi.araca bindim kontağı çalıştırıp geriye atıp gaz verdiğim anda araç stop etti.tekrar dene dendi tekrar çalıştırıp geriye aldım gaz verdiğim anda araç tekrar stop etti.aldığın gazdan kaynaklanıyor farklı yerlerden gaz alma tek yerden al dendi ya sabır deyip (kamyon kullanır gibi ara gaz verip)aracımla ayrıldım.

• Emkar'dan az önce aldığım telefona göre, kendileri maddi zararımın tamamını Cumartesi günü nakden karşılamayı ve kredi kartından çekilen ödemenin iptal edilmesi yöntemiyle maddi mağduriyetimin giderilerek, kitin geri alınmasını teklif etmişlerdir.

Ben de bu tekliflerini kabul ettim.

Bir sonraki mesajımı Cumartesi akşamı LPG'siz bir aracın sahibi olarak yazıyor olacağım. Cumartesi akşamı inşallah başka sorun yaşamaksızın bu problemleri geride bırakıp, bu sayfada tekzip edilmesi icap edecek yerler mevcut ise, karar verip, ilgili değişiklikleri de yapacağım. Vakit ayırıp okuyan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim. Ayrıca konunun silinmesinden sonra geri gelmesi ve geç de olsa problemlerimin çözüme ulaşması sebepleriyle de emeği geçen başta Faruk ve Tarık Bey'ler ile DH yönetimi olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

LPG serüveni benim için bitmiştir. Sıra şimdi arabadan sağlıklı şekilde sökülmesinde ve aracın bu sökümü takiben yapılacak son muayenesinde başkaca bir sorunu olmadığının saptanmasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 23 Ekim 2008; 16:54:38 >

• emkar maceram haftalık olağan (genelde pazartesi sabah )uğramalarım aracın tekrar ayar ypılıp gönderilmemle devam etti.benden sonra 2 yrv turboya daha lpg kiti taktıkları ve onların araçlarından çok memnun olduğu tek sorun olanın benim aracım olduğu defalarca tekrarlandı.
    1ay kadar önce aracımla kalabalık trfikte yaklaşık 40 km bir yol yaptıktan sonra e5 ten vatan girişine girerken aracın motorundan homurtular gelmeye başladı (allahtan en sağ şeritteydim)aracın kendi hızıyla vatana inen yokuştan inip en sağda durdum aracı boşa aldım gaz vrdiğim anda motordan inanılmaz gürültüler yükselmeye devir saati ise olduğu yerde duruyordu.aracı benzine cevirdim arcım düzelmişti.şirkete girer girmez emkarı aradım. çok yoğun olduklarını akşam üstü getirirsem bir bilgi verebileceklerini söylediler.akşam üzeri aracımla emkara gittim .enjektörler tıkanmıştır yakıt tek yerden al demiştik sana ,tek yerden aldığımı söylediğimdede(bu kadar problem yaşayıp farklı yerlerden yakıt alacağımı nasıl düşünüyorlarsa) başka yerlerden almışsınki bak böyle sorun oldu deyip bu seferlik sana kıyak geçelim deyip aracın garanti belgesine işleyerek fatura edip 1 adet enjektörü değiştirdiler.4. enjektörü değiştirmişlerdi ama araç aynı şekilde çalışmamaya devam edince yeni taktıkları enjektörü sırayla diğer enjektörlerle yer değiştirdiler orda çalışmayan başka bir brc servisinde çalıştığını tahmin ettiğim biriyle sende baksana şuna diyerek o arkadaşın bakması ile enjektörlerden birine elektirik gelmediğini söylediler(arıza enjektör arızası değildigaranti belgesine işleyerek enjektör değiştirdiler ve o değişen enjektör aracımda benim sağlam enjektörüm onlarda kaldı ) .kendilerinin çok yoğun olduğu arabaya bakmaya fırsatlrının olmadığı illa onların yapmasını istiyorsam aracı bırakmam gerektiği 3 4 güne kadar yapıp bana haber verebileceklerini ama hangi servise götürsem araca bakmak zorunda oldukları merkez servise götürürsem orada fazla iş olmadığı direk bkacaklarını kendilerinin araca bakmadığını söylersem aracıma bakmayacaklarını bu civardayım o yüzden size getirdim dememi tembihleyerek yolladılar.(aklıma gelmişken aracın lpg dönüşüm evraklarını kitin takılmasından 1 hafta sonra alacağım söylendiği halde 1.5 ay sonra alabildim muhendis italyada eğitimde o yüzden veremiyoruz denilerek birde dikkatimi çeken nokta lpg kitini işletmeye gittiğimde aracın dönüşümünün emkarda değil merkez serviste yapıldığı söylemem defalarca tembihlendi)aracımı merkez servise götürdüğümde aldığım cvp eğer aracı yaptırmak istiyorsam genel merkeze gitmem orda emkardan şikayetçi olmam ve orda görüşeceğim kişinin emkarı araması ile tekrar emkara yönlendirileceğimdi.
    emkarın boşluğunu yakalyıp 10 gün benzinle aracımı kullandıktan sonra aracımı sabah teslim ettim.akşam üzeri aracımı gelip alabileceğim söylendi.lpg kitinin beyninde arıza olduğu kul yapısı olduğu böyle arızaların olabileceği tekrar sorunla karşılaşırsm aracımı getirmemi söylediler.

• yaklşık 2.5 haftadır aracı kullanıyorum.şikayetlerim sizce bittimi tahmin ettiğiniz gibi hayır.
    aracımda düzelen yönler
    1-stop etmesi düzeldi
    2-turboda benzine geçmesi düzeldi.
    devam eden sorunlar
    1-arabayı çaalıştırırken zor çalışması.
    2-90-120 arası gaz kesip sürekli aracın silkelemesi.
    3-motor çalışırken eski dizel arçlardan daha fazla ses çıkarması.
    4-turboyu açtığım zaman vites yükseltmeyip 6000 devirde aracın takılı kalıp hızlanmaması(en son vites takılı kalıp gazdan ayağımı çekerek vites yükselttiğimden beri gazı köklediğimde bir vites küçültüyor turboyu açmıyor normal bir araç gibi biraz hızlanmaya çalışıyor)
    5-yokuş aşağı tüm zorlamalarımla max 155 km hıza ulaşması(umut yazılarında bu aracın performasından bahsetmişti bu hızın ne kadar komik olduğunu anlayabilirsiniz)
    .
  • degil o bu

keşke bu araca hiç lpg taktırmasaydın üzüldüm adınıza
  • Umut kardeşim inşallah dedikleri gibi yaparlar ve kiti geriye alıp sorununu çözerler. Bu sayedede mutlu başlayıp mutsuz devam eden maceran inşallah yeniden mutlu bir şekilde sonlanır

İnşallah Erhan bey kardeşimizinde sorunu Umut beyinki gibi mutlu sonla noktalanır
  • merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır bu formları takip ediyorum.üye olmaya karar verdim.sizin buradaki şikayetlerinize katılmıyorum.bende emkara tavsiye üzerine gittim.aracıma lpg taktırdım.hizmetlerinden gayet memnunum.benim bir sorunum yok.
  • burda sizlerle paylaştıklarımda ne bir eksik var ne bir fazla aracımda oln sorunları dile getirdim.emkar oto çok yoğun müşteri potansiyeli olan bir servis.kısa süreli olarak baktıklarında asla gidip gelmelerimde ters bir cevapla karşılaşmadım uzun sürecek yapımlarda ise daha önce anlattığım olaylar gerçekleşti.en son beyni değişti diye anlattığım olayda srvisi 6 civarında kapattıkları halde mahir bey arabasında beni 7 ye kadar bekleyip aracımı teslim etti ve tekrar sorunla karşılaşırsan getirirsin dedi.
    sorun bu gelip gitmelerin bir sonu olacakmı aynı servis ağına bağlı başka bir servisin umutun arabası için yaptığı patates montaj tanımlaması benim aracımda farklımı eğer farklıysa ben bu sorunları neden yaşıyorum.http://www.lpghaber.com/html/PHPBB2/EMKAR-LPG--DAIHATSU-YRV-TURBO-(BRC)-SIRALI-OTOGAZ-OTOLPG-topic-13416.html bu link benden izin alınmadan aracımın fotolarının yayınlandığı umut arkadaşımızın benim aracımın lpg dönüşümünü fotolara bakarak gördüğü için emkar a yönlenmesini sağlayan link .baktığınızda karşınıza şu gelecek Seçtiğiniz başlık bu forumda yok sizce bu neden silindi?

• Sayın 2A yöneticileri, biz mutlu birer brc kullanıcısıyız (3 Araç) ve her yerde de tavsiye ediyoruz. Lütfen bu gibi durumlara mahal vermeyiniz. Sonunda mağdur işilerin sorunları çözülmüş ama bu kadar uğraş ve sıkıntıdan sonra. Bu tip olaylardan sonra, ki bir sürü insan bu forumları ziyaret etmekte, kalitenizi ve büyüklüğünüzü ispatta zorlanabilirsiniz. Size bir şirket yöneticisi ve ticaretle uğraşan biri olarak nacizane tavsiyemdir.
  • Madem memnunsun sorunun yokta şimdiye kadar neden üye olupta bu konu hakkında yazmadınız demezlermi. Bu konu bir haftadır burada duruyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: koasal

merhaba arkadaşlar,

uzun zamandır bu formları takip ediyorum.üye olmaya karar verdim.sizin buradaki şikayetlerinize katılmıyorum.bende emkara tavsiye üzerine gittim.aracıma lpg taktırdım.hizmetlerinden gayet memnunum.benim bir sorunum yok.
  • Arkadaşlar bu sabah 2A mühendislikten tarık bey burda belirttiğim yazıma istinaden bana tel açarak merkez serviste aracıma bakılmak üzere randevulaştık.Gelişmeleri sizinle paylaşıcam.
  • Buradaki arkadaşlar nasıl memnuniyetsizliklerini ve problemlerini aktarıyorsa, bende memnuniyetimi dile getirmek istedim.
    Çünkü lpg dışında aracımla ilgili tüm konularda emkarın hizmetinden memnunum.
    Emkar'dan memnun olan biri olarak foruma yazı yazmam size neden rahatsızlık verdi anlayamadım.
    Ben arkadaş tavsiyesi ile Emkar'a gittim ve başka arkadaşlarımı da emkar'a gönderdim.
    Problem yaşayan olmadı.Memnunlar.
    Burada Emkar sadece problem çıkarıyor izlenimi oluştuğundan ve bende memnun olduğumdan yazma gereği hissettim.
  • Beni rahatsız etmedi. Neden etsinki tanışmayız görüşmeyiz. Sadece 1 haftadır gündemde olan bir konuya forumu takip eden biri olarak neden daha önce mesaj atmadınız o biraz abes kaçıyorda onu belirtmek istedim. Ayrıca lpg dışında emkar diyorsunuz. Demekki burdan anlaşılacağı gibi lpg işini emkar bilmiyor.
    Emkara giden iki kişi var ve ikiside sorun yaşamış. Daha ne olmasını bekleyebiliriz.
    quote:

Buradaki arkadaşlar nasıl memnuniyetsizliklerini ve problemlerini aktarıyorsa, bende memnuniyetimi dile getirmek istedim.
    Çünkü lpg dışında aracımla ilgili tüm konularda emkarın hizmetinden memnunum.
    Emkar'dan memnun olan biri olarak foruma yazı yazmam size neden rahatsızlık verdi anlayamadım.
    Ben arkadaş tavsiyesi ile Emkar'a gittim ve başka arkadaşlarımı da emkar'a gönderdim.
    Problem yaşayan olmadı.Memnunlar.
    Burada Emkar sadece problem çıkarıyor izlenimi oluştuğundan ve bende memnun olduğumdan yazma gereği hissettim.

• Öncelikle cümleyi yanlış yazmışım.Lpg dışında da olacaktı.Yani lpg dahil her konuda bana yardımcı olundu ve olunuyor.
    Konuyu çok fazla tartışma boyutuna getirmek istemiyorum.
    Amacım memnun olanların da bilinmesi.Sadece 2 kişinin memnuniyetsizliği değil.
    Ben konunun giderek olumsuz tekele dönüşmesinden dolayı yeni yazıyorum.
    Dediğim gibi kimseyle tartışma amaçlı yazmıyorum.
    Herkese saygılar.
  • quote:

merhaba arkadaşlar,

ilk mesaj olarak böyle yazanlara karşı nedense bir önyargım oluşuyor bu forumda ....adam hiç mesaj yazmamış üye bile olmamış daha sonra duramayıp idda edilenin aksini yazıyor...
  • ARKADAŞLAR ARACIMIN KONTROLU 2A MÜHENDİSLERİ TARIK BEY VE MURAT BEY EMKARDAN MAHİR BEY TARAFINDAN YAPILDI.AYRINTILARINI YARIN ANLATICAM.AMA OLDUKÇA UZUN SÜREN DENEME SÜRÜŞÜ VE 2A DAN ŞİRKETİME GELENE KADAR Kİ PERFORMANSIN BENİ TAMAMİ İLE TATMİN ETTİĞİNİ BELİRTEYİM.AYRINTILAR YARIN .
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.