Şimdi Ara

LPG önerisi... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg performansı düşürürmü falan diye düşünmeyin bende 2004 comfort var atiker marka sistem var üzerinde 200 ü gördüm foto ile kanıtlı :) fazlasınıda beklememek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: casbian

lpg performansı düşürürmü falan diye düşünmeyin bende 2004 comfort var atiker marka sistem var üzerinde 200 ü gördüm foto ile kanıtlı :) fazlasınıda beklememek gerek

benim araçta aynı istersen kanıtı ben ekliyeyim,

[image][URL=http://www.loadtr.com/644240-200_km.htm][img]https://store.donanimhaber.com/2e/71/42/2e71421c424160d72288d44c81c400b2.jpg[/img][/URL][/image]

LPG önerisi...

• Bende de 2001 focus 1.6 otomatik vites var. Benimkinde BRC kit var.
    Öyle benzine göre %20 daha fazla yakar gibi şeylerle karşılaşmadım. Direkt fabrika verilerinde ki gibi yakıyor. Arabamda cruise controlda var. Uzun yolda 95 km/s sabit hızla 7.5 lt/100 km lpg tüketimim var.
    Karma karışımda 10 lt/100 km, şehir içinde de 11-12 lt/100 km rakamlarında geziyor.
    Ama şunuda belirteyim, aracımın motoru gayet bakımlı ve sağlıklı. Gazıda bp, alpet exen gas ağırlıkta olmakla zaman zaman da shell, total gibi markalar arasında kullanıyorum.
    Bu arada yetkili servisten de aldığım bilgilere göre devirli kullanımlarda Lpg'nin yanma sıcaklığından dolayı subaplarda yanma görülüyormuş. Bu nedenle 4000 d/dak yukarısına çıkmaktan kaçınıyorum.
  • Dedim biri bizim arabayı mı kullandı :D tüketim değeleri aynı sizle :D CC yi nerde ne zaman taktırdınız :D

subab da sorun çıkmasının bir nedeni fakire ayarlanan kalibrasyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akustika

Bende de 2001 focus 1.6 otomatik vites var. Benimkinde BRC kit var.
    Öyle benzine göre %20 daha fazla yakar gibi şeylerle karşılaşmadım. Direkt fabrika verilerinde ki gibi yakıyor. Arabamda cruise controlda var. Uzun yolda 95 km/s sabit hızla 7.5 lt/100 km lpg tüketimim var.
    Karma karışımda 10 lt/100 km, şehir içinde de 11-12 lt/100 km rakamlarında geziyor.
    Ama şunuda belirteyim, aracımın motoru gayet bakımlı ve sağlıklı. Gazıda bp, alpet exen gas ağırlıkta olmakla zaman zaman da shell, total gibi markalar arasında kullanıyorum.
    Bu arada yetkili servisten de aldığım bilgilere göre devirli kullanımlarda Lpg'nin yanma sıcaklığından dolayı subaplarda yanma görülüyormuş. Bu nedenle 4000 d/dak yukarısına çıkmaktan kaçınıyorum.

cruise control aldığınızda varmıydı yoksa sonradan montaj mı ?? evet bu dediğiniz devirli meselesine kesinlikle katılıyorum. uzun süreli ve yüksek devirli kullanımlarda aşırı ısınan motor parçaları (segman , pistan , sübab ... vs.) zarar görmekte (buda benzine oranla oluşan yüksek sıcaklık) buda motorun ömrünü kısaltmakta yoksa lpg benzine göre emisyon değerleri daha düşük çevreci ve kurum oluşumu da o kadar az. Şöyle diyeyim evin içerinde atıyorum mutfakta lpg ile değilde patlamaya sebeb olmayacak biçimde benzinle yemek pişirseniz mutfağın içerisinde atık gaz ve is-kurumdan durulamaz. oysaki aynı mutfakta devamlı saatlerce tüp açık olabiliyor ve insanı rahatsız etmiyor yani demlik,tencere etrafında is-kurum oluşumu yok denecek seyisende bence ne olursa olsun yinede LPG çok daha avantajlı iyi montaj ve ayarı yapılmış sa tabiki...

• CC'yi ebay.com'dan almıştım. Sakarya'da ki ford yetkili serviside taktırmıştım. Kutu içeriği içerisinde elektronik devre şemasıda çıkıyor.
    CC gerçekten büyük kolaylık. Aslında opsiyonel donanımdan ziyada standart donanımda olması kazaları dahi azaltır bence. Yol yorgunluğunu ciddi derecede azaltıyor ve hızını en verimli hız için ayarladığın için gerekse zamandan aynı zamanda da yakıttan tasarruf ediliyor.

Ford normalde emsallerine göre daha fazla yakan bir otomobil. Lpg'nin performansıda benzine göre farkediliyor. Fakat bunların yanısıra hissedilen ekonominin yanında lafı bile olmaz.
  • quote:

CC'yi ebay.com'dan almıştım. Sakarya'da ki ford yetkili serviside taktırmıştım. Kutu içeriği içerisinde elektronik devre şemasıda çıkıyor.
    CC gerçekten büyük kolaylık. Aslında opsiyonel donanımdan ziyada standart donanımda olması kazaları dahi azaltır bence. Yol yorgunluğunu ciddi derecede azaltıyor ve hızını en verimli hız için ayarladığın için gerekse zamandan aynı zamanda da yakıttan tasarruf ediliyor.

Ford normalde emsallerine göre daha fazla yakan bir otomobil. Lpg'nin performansıda benzine göre farkediliyor. Fakat bunların yanısıra hissedilen ekonominin yanında lafı bile olmaz.

hız sabitleyici için montajda gaz kelebeğine nasıl bir şey yaptılar. birebir uyum sağlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

quote:

CC'yi ebay.com'dan almıştım. Sakarya'da ki ford yetkili serviside taktırmıştım. Kutu içeriği içerisinde elektronik devre şemasıda çıkıyor.

hız sabitleyici için montajda gaz kelebeğine nasıl bir şey yaptılar. birebir uyum sağlamıyor.

Sanırım bahsettiğiniz parça CC'nin servo motorundan gelen az telinin sabitlenmesi için gerekli olan braket olmalı. O parça 2000cc lik focuslarda varmış.
    Servisteki adamın dediğine göre bunu çıkmacıdan temin etmişler. Altı üstü kıytırık bir parça için 100 TL para istediler ozaman. Ama o an olsunda nasıl olursa olsun heyecanıyla 100 TL parça parası ve 100+%18 kdv işçilik vermiştim.
    Ki o parçayı görsem kendim çorba parasına yaptırırdım. O kadar basit bi parça

• ben 50 liraya ebaydan 2.0 gaz kelebeği getirtim. ama iş o brakette bitmiyor 2. telin tutacağı yer kelebeğin üstünde. bizim usta kelebeğe parça kaynattı sonra braketi kulalndık. gaz tepkisi nasıl. yada çok çabuk devreden çıkma durumu var mı? bendeki tel uzun geldiği için ilk zamanlar sorun oluyordu sonra düzlettim.
  • Gaz kelebeği ile ilgili değişim işlemi yapıldığını sanmıyorum. Ki oraya sıkışan parayı çıkartmadan bırakacakları hiç sanmam :)
    Gaz tepkisi güzel vede devreden çıkma olayı çok dik rampalarda oluyor. 4den 3e atabilecekse atıyor. Ama motorun çok zorlanağı dik tırmanışlarda devreden çıkartıyor.
    Bu kiti almadan önce emminin yanına gitmeyi bile düşündüm, daha önce deneyimi olduğu için yardımcı olabileceğini söylemişti. Sağolsun kendiside son derece yardımcı biri.
    Ama devre şemasıyla yetkili servise gidince yapabileceklerini söylediler. Yapmışlarda. Ama 218 TL'ye mal oldu.
  • Emmi takarken tornacıdan kelebek için ayak yapmış. (1.6 için.) bizimkini Osman usta taktı. o 2.0 kelebeğinin 2. tel için oaln bölümünü kesip bzim kelebeğe kaynattı. Sizde de bir işelm yapılmıştır mutlaka. :D bu arada siz takerken direskiyon sarmalındaki bağlantılar bış muydu. mesela nizim arabada hazırlık çıkmıştı :) hani şu 3-4-5 nolu pinler. onlar doluydu bizde.

Bu arada isim neydi sizin :)
  • gaz tepkisi deidm mesela 70 ile girden hızı arttırmak isteyip bir kere basınca devir aniden yükseliyor gibi oluyor ani sert gaz veriyormuş gibi. tel uzun olduğu için yapıyordu da bizde sonra ayar çektim düzeldi.
  • Benim arabayı iş yerimden yetkil iservis gelip aldı. Onun için braket dışında ekstra bir sıkıntı çıkıp çıkmadığını bilmiyorum. Yani bana öyle birşey söylemediler.
    Evet evet, söylediğiniz ani devir yükselme olayı bende de oluyor. Ama onuda herzaman yapmıyor. Sanki ilk devreye girdiği zamanlar yapıyormuş gibi...
    Bu arada benim ismim de emre. Memnun oldum.

Şu aralar bende arabada bazı değişiklikler düşünüyorum. Önceden satarım, gerekyok diyordum da... Malum yeni araba için baya bir masrafa girilecek, yakıt fiyatlarınında tadı kaçtı iyice.
    Bu nedenle aracı biraz daha istediğim hale getirip daha istekli binmeye karar verdim.
    Öncelikle ses sistemi, far + xenon, park sensörü, motor çalıştırmalı alarm, kolçak, sis far vede bütçeye göre mat siyah folyo ve güvenlik+solar cam filmi gibi...

Hatta ve hatta arka camları ve aynaları elektirikli yaptırıp birde sunroof'ta eklersem tadından yenmez
    Utanmasam birde jant diyeceğim de... buraya kadar bile masraf zaten alır yürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akustika -- 9 Aralık 2010; 1:52:01 >

• Biz satalım fealn diyorduk. satıpta daha iyisini alamıyoruz diye eldekini kurcalamaya başladım.
    sis farı güzel olur bizimkine ben taktım.
    park sensörüde takrsanız ön arak şeklinde olanlardan alın derim. bizim arakdaa var. ama arızlandı ön-arka şeklinde olanlardan takacam :)
    kolçak işine bende bakınıyorum orjinal kolçağı bizim arabada nedense koymamışlar. orjinal kolçağınbulmuştum ama takamadı servis koltukta metal bir ksım olması gerkiyormuş. sonradan takılan sanayi işi düşündüm ama bl destek bölümü var bizde ondan takmadım.
    ses sistemi olarakda orjinal kolonları arızalı değilse süper. içinde orjinal içift yollu hoparlör var. ama değişecem deyince 5*7 olduğu için universallar direk takılmıyor. bizimkinin teki arızlaı pionner yada sony kolon taktım dedim ama hoparlör akdar kasnak parası istiyorlar :)
    cam filmini bende istiyorum ama polislerle papaz oluruz felan diye yaptırmadım. aynalı hafif bir film şık durur.
    farıda h4 e xenon takmayın derim işlevsel değil. ben ilk olarak makyajlı kasa farı le değişecem farları sonra mercekli xenon ilerde inşallah.

plan proje çok bizde de kararan iç dikzi aynası öneririm. ebayda ucuza var. konfora yönelik süper bir şeymiş takınca anladım.

• Arabasını hunharca kullanan birisi olaraktan deneyimlerimi yazmak istiyorum. Ayrıca bu söylediğim şekilde 35000 km yol yapılmıştır. Araç 235000 km'dedir (Maşallah diyin...). 2001 Sedan Ghia'dır. (Gri metalik ve neredeyse full aksesuar... Özel paketleri de alınmış...)

Gazı taktırırken motora da sekman attırdım. (200 binde... İlk defa atıldı...)

Bir kere 6000 devirden aşağı vites atmam, sık sık da 7000'de atarım. Otoyolda maksimum 210 olmak üzere 180 ortalamayla giderim. (200 rahat görüyor...) 1. Vites 60, 2. Vites 100 şeklinde başlarım ve bu fikstir, değişmez.

Sistemimin markası ATİKER. En ufak bir sorun bile çıkarmadı bu şekilde. İşçilik de çok iyiydi. (Samsun'da yapıldı...)

Ayrıca 225 binde de bu sistem ciddi bir trafik kazası atlattı. (Önce bir minibüse, sonra da sağ taraftan kamyonetin altına girildi...)

Halen sorunsuzdur. Yine taktırsam, ATİKER taktırırım.

(Not 1: Ustam ZAVOLİ marka takmaya başladı... Samsun'da takıldım; "Hayrola, bize Atiker taktın, sonra İtalyan getirmişsin?", yanıt aynen şöyle "Atiker bize para kazandırmıyor, İtalyan lafına 500 lira ekstra veren çok...".)
    (Not 2: Sağ tarafı parçalanan, kabine yansıtmayan, ama içinden sıyrıksız çıkmama milletin şaşkın baktığı aracı gene aynı usta öyle bir yaptı ki, bırakın kazayı, sağ tarafı çizilmiş demeye bile bin şahit ister...)

Özetle sonuçlar;

1) ATİKER şahane bir markadır. Fiyatına aldanmayın...
    2) İŞÇİLİK bu işlerde önemlidir. Ustanız düzgün yaparsa, sorun çıkmaz.
    3) FOCUS şahane bir arabadır. Hedefim 500 bin Km'yi bu arabayla yapmaktır. (MKV2 ve onun makyajlıları için aynısını söyleyemeyeceğim... MKV 3 iyi olacak gibi...)

• Eksik söyledim. Bu söylediğim şekilde gaz ile 35000 yapılmıştır. (Önce benzinle böyle kullanılıyordu...)

Bir de hiç ama hiç aklınızdan çıkarmayın. MOTOR LAMBASI ASLA AMA ASLA YANMAZ SORUN YOKKEN. Motor lambanız yanıyorsa, gaz ayarınızda bir sıkıntı olması muhtemeldir. "Gazda yanıyor" diyen ustalar yalan söylüyor veya işi hiç bilmiyor. Gaz taktırıp lamba yanarak yol gitmeyin fazla.
  • Bir de focusun devir gazına gelmiyorsanız, o yakıt değerleri normal. Hız sınırlarına uygun gidip 5 litre/100 Km ile gitmişliğim var şehirlerarası. (2000-3000 devir...)

Ama tabii motorun gücünü alayım dediğinizde, o da biraz fazla gıda istiyor haliyle .
  • arkadaşlar meraba: bende 2011 focus comford aldım .
    lpg taktırmayı düşünüyorum.
    ankarada bir kaç yetkili servis garanti bozmadan lpg montajı yapıyor. daha dogrusu yetkili servis garantisini kendi veriyor.
    sizden istedigim ıstanbulda böyle garanti veren servis varmı ?

teleflex taktırmayı düşünüyorum

bilgisi olan bana msj atsa sevinirim.
    gunes_beg@hotmail.com
  • arkadaşlar meraba: bende 2011 focus comford aldım .
    lpg taktırmayı düşünüyorum.
    ankarada bir kaç yetkili servis garanti bozmadan lpg montajı yapıyor. daha dogrusu yetkili servis garantisini kendi veriyor.
    sizden istedigim ıstanbulda böyle garanti veren servis varmı ?

teleflex taktırmayı düşünüyorum

bilgisi olan bana msj atsa sevinirim.
    gunes_beg@hotmail.com
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namaks -- 13 Mayıs 2011; 9:12:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.